Oltean cu C4 pe strazile din Bucuresti
Reguli forum
Aceasta sectiune va contine prezentari ale masinilor(fie ele stock sau modificate), iar pozele sunt obligatorii!
Restul aspectelor, gen consum, probleme, nemultumiri etc etc, vor fi dezbatute in sectiunea "Jurnal de Bord"!
Aceasta sectiune va contine prezentari ale masinilor(fie ele stock sau modificate), iar pozele sunt obligatorii!
Restul aspectelor, gen consum, probleme, nemultumiri etc etc, vor fi dezbatute in sectiunea "Jurnal de Bord"!
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
- liviu_smup
- Numar Inmatriculare: DJ 09 DDT
Re: Oltean cu C4 pe strazile din Bucuresti
Vreau sa va impartasesc o chestie legata de amortizoarele de pe spate.
De curand m-a lasat amortizorul stanga spate asa ca am hotarat sa ma risc si sa caut unul second hand deoarece nu pot cumpara unul nou momentan. Am cautat, am gasit unul in stare buna dupa ochiul meu de mecanic amator, l-am dat jos pe cel vechi (era varza rau de tot, curs si nu mai avea tensiune delok) si l-am pus pe cel "vechi". surpriza mare a fost cand am mers primii 100m, un zgomot infernal. Atunci am regretat ca am luat un produs sh in conditiile in care si un copil ar fi recomandat unul nou (dar de' nici o avere nu a costat). M-am uitat am analizat si am desoperit urmatoarea chestie. Amortizorul in sine era ok numai ca bucsa care este prinsa de bratul rotii era decalata. Aici era problema! Asa ca am compensat diferenta de spatiu dintre peretele bucsei si surub cu o alta bucsa metalica. Apoi surriza! chiar functioneaza, chiar este ok si sunt multumit.
Acum nu mai aud zgomote de amortizor ci doar de plastice de interior(minore).
Pana la urma sunt multumit dar nu recomand nimanui sa incerce amortizoare sh....numai in cazuri extreme sau lipsa acuta de bani. Un amortizor merita un efort financiar.
Morala: cumparati amortizoare noi!
De curand m-a lasat amortizorul stanga spate asa ca am hotarat sa ma risc si sa caut unul second hand deoarece nu pot cumpara unul nou momentan. Am cautat, am gasit unul in stare buna dupa ochiul meu de mecanic amator, l-am dat jos pe cel vechi (era varza rau de tot, curs si nu mai avea tensiune delok) si l-am pus pe cel "vechi". surpriza mare a fost cand am mers primii 100m, un zgomot infernal. Atunci am regretat ca am luat un produs sh in conditiile in care si un copil ar fi recomandat unul nou (dar de' nici o avere nu a costat). M-am uitat am analizat si am desoperit urmatoarea chestie. Amortizorul in sine era ok numai ca bucsa care este prinsa de bratul rotii era decalata. Aici era problema! Asa ca am compensat diferenta de spatiu dintre peretele bucsei si surub cu o alta bucsa metalica. Apoi surriza! chiar functioneaza, chiar este ok si sunt multumit.
Acum nu mai aud zgomote de amortizor ci doar de plastice de interior(minore).
Pana la urma sunt multumit dar nu recomand nimanui sa incerce amortizoare sh....numai in cazuri extreme sau lipsa acuta de bani. Un amortizor merita un efort financiar.
Morala: cumparati amortizoare noi!
It's nice to be important but is more important to be nice!
-=1.6HDI, 2005, berlina minunata=-
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
o tot spunem de ceva timp, dar..... 
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- liviu_smup
Salutare
Vreau sa imi cumpar amortizoare noi fata+spate si am nevoie de ajutorul vostru.
Spuneti-mi va rog la ce magazine de piese auto sa merg (adrese telefon ceva) sau unde sa comand si ce marci de amortizoare imi recomandati din proprie experienta(nu din auzite)
Merci! (raman dator)
Vreau sa imi cumpar amortizoare noi fata+spate si am nevoie de ajutorul vostru.
Spuneti-mi va rog la ce magazine de piese auto sa merg (adrese telefon ceva) sau unde sa comand si ce marci de amortizoare imi recomandati din proprie experienta(nu din auzite)
Merci! (raman dator)
- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
si eu sunt in situatia ta, amortizorul stanga spate l-am gasit curs acum vreo 1000 km, nu stiu exact cand s-a bulit. m-am oprit totusi la 3 modele: monroe reflex, sachs advantage si bilstein b4. primele doua se invart in jurul sumei de 270 lei bucata, iar cel bilstein l-am gasit la 190 lei. mai am 2000 km pana la revizie, sper sa ma decid pana atunci. pana acum sunt chitit sa iau sachs advantage, dar mai citesc reviewuri ca sa ma conving ca alegerea pe care o fac este una buna.
le: si mai e si kyb excel-g care l-am luat in considerare tot pe la 270 lei/bucata.
le: am gasit si de origine la 380 lei, care vin cu tot cu flansa, ciorapei si alte dracii.
le: si mai e si kyb excel-g care l-am luat in considerare tot pe la 270 lei/bucata.
le: am gasit si de origine la 380 lei, care vin cu tot cu flansa, ciorapei si alte dracii.
- liviu_smup
Pe mine ma intereseaza in special confortul si inteleg ca cele pe gaz au un timp de raspuns mai rapid dar sunt mai putin confortabile decat cele pe ulei.
Dupa ceva studii inteleg ca cele de marca Bilsten nu sunt deloc fiabile iar cele mai recomantate sunt cele sachs si monroe. Cei mai multi vorbesc despre sachs dar pe mine ma duce gandul la monroe...dar ce monroe avem noi in Romania ca numai originale nu par a fi.
Deci inca o sa mai studiez, poate ajung la ceva exact pt ce imi trebuie.
Dupa ceva studii inteleg ca cele de marca Bilsten nu sunt deloc fiabile iar cele mai recomantate sunt cele sachs si monroe. Cei mai multi vorbesc despre sachs dar pe mine ma duce gandul la monroe...dar ce monroe avem noi in Romania ca numai originale nu par a fi.
Deci inca o sa mai studiez, poate ajung la ceva exact pt ce imi trebuie.
- Bogdan98
- Citroen Fan
- Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)
Monroe aduc cateva firme, si le aduc de la mama lor.
Poate sunt si "facaturi", dar nu e cazul cand vorbim de aceste firme.
Poate sunt si "facaturi", dar nu e cazul cand vorbim de aceste firme.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
vezi ca sachs are doua modele: advantage care sunt mai dure si super touring care sunt orientate spre confort. dar ai grija, confort sporit inseamna stabilitate afectata.
- Gabi Nedelcu
- Numar Inmatriculare: TL 25 NGI
acum o luna eu mi-am schimbat amortizoarele pe fata, (ca cel din dreapta era dus) cu unele Monroe pe gaz, si flanse sachs. sunt foarte multumit de ele si am primit si o oferta buna pentru ele, 170 bucata, erau la o promotie;
Citroen C4 Coupe 2006 1.6 HDI White Edition
-
history
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4i +
- Numar Inmatriculare: DJ-26-DIN
Cam la cati km ati schimbat amortizoarele? Cat rezista, mediu, ca la cum bat cele de pe spate cred ca destul de putin?
- liviu_smup
Gabi Nedelcu scrie:acum o luna eu mi-am schimbat amortizoarele pe fata, (ca cel din dreapta era dus) cu unele Monroe pe gaz, si flanse sachs. sunt foarte multumit de ele si am primit si o oferta buna pentru ele, 170 bucata, erau la o promotie;
De unde le-ai cumparat?
- liviu_smup
Asadar amortizoare mi-am achzitionat urmatoarele modele:
AL-KO spate (gaz), de la Autokarma, montate de mine - Sunt EXCELENTE
Monroe fata (gaz), de la Autokarma, nemontate inca pe masina (momentan nu am gasit un service disponibil)
AL-KO spate (gaz), de la Autokarma, montate de mine - Sunt EXCELENTE
Monroe fata (gaz), de la Autokarma, nemontate inca pe masina (momentan nu am gasit un service disponibil)
- chainsaw
- Numar Inmatriculare: B-58-HDY
excelent = in condtiile in care cu cele stock masina troncanea, acum nu mai face asta?
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

- liviu_smup
Asadar amortizoare mi-am achzitionat urmatoarele modele:
AL-KO spate (gaz), de la Autokarma, montate de mine (pret 337,14, 2 buc.) - Sunt EXCELENTE
Monroe fata (gaz), de la Autokarma (pret 490,26, 2 buc.) + Set reparatie rulment sarcina amortizor SACHS, de la Autokarma (pret 186,46, 2 buc.) - Sunt EXCELENTE
AL-KO spate (gaz), de la Autokarma, montate de mine (pret 337,14, 2 buc.) - Sunt EXCELENTE
Monroe fata (gaz), de la Autokarma (pret 490,26, 2 buc.) + Set reparatie rulment sarcina amortizor SACHS, de la Autokarma (pret 186,46, 2 buc.) - Sunt EXCELENTE
- chainsaw
- Numar Inmatriculare: B-58-HDY
deci nu mai troncane?
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp