DIESEL vs. BENZINA - the final "battle"!
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
Re: DIESEL vs. BENZINA - the final "battle"!
mda...are o treapta mai jos dupa 400 m....benzina.
castiga timpul de schimb al treptei, insa e relativa afirmatia ta.
depinde de f multi factori.
castiga timpul de schimb al treptei, insa e relativa afirmatia ta.
depinde de f multi factori.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Pneuri folosite, presiunea in ele, incarcarea masinii, etc etc
Si mie mi se par aiurea liniutele astea in care nu se creaza conditii egale privind variabilele de mai sus.
Soferii iarasi sunt o alta mare variabila, daca nu cea mai mare.
Si mie mi se par aiurea liniutele astea in care nu se creaza conditii egale privind variabilele de mai sus.
Soferii iarasi sunt o alta mare variabila, daca nu cea mai mare.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
- Juliu
- Numar Inmatriculare: B-14-KWD
Dieselurile de astazi sunt mai complicate decat un motor aspirat Otto - turbina, intercooler, uleiul si lichidul de racire au sarcina de a lubrifia si raci sisteme suplimentare pe langa motor etc.Cosma Adrian scrie:
L.E.: Buy cunosc dieseluri cu 5-600 mii km la bord, fi sigur ca e mai fiabil decat un benzinar, tocmai de asta la camioane(care fac milioane de km) se foloseste motorul diesel
Complicat este inamic pentru fiabilitate, de vreme ce cresc sansele ca ceva sa nu mearga.
1 - Consumul este adevaratul motiv. Cand ai un cap de remorca cu motor de 12 000 cmc, 6 cilindrii, se gată joaca. Adauga remorca cu un numar rotund de tone si consum care creste cu 100% sa vezi atunci ce-ti arde de hora.
2. Cuplul. Chiar daca un trailer are lejer 400 cp, el nu merge la nici o competitie, are nevoie de cuplu sa traga greutate dupa el la viteze rezonabile. Si inca aia 400 cp ii face la 3000 rpm. Asta este toata plaja lui de turatie, 500,600 - 2000,3000 rpm, consum si cuplu este tot ce vrea... si 16 viteze
chainsaw scrie:(ca daca iti cipezi hdiu' s-a terminat cu orice benzinar c4 in afara de vts)
Adauga si THP-ul aici
P.S. Pe site-urile de afara dar si pe ale romanasilor nostru din cate observ,0-100 km/h este 10.0 sec. pentru Vti 122 cp((http://masini.ro/citroen/masini-noi/c4- ... rizare.htm" onclick="window.open(this.href);return false;), si 9.7 pentru 2.0 hdi 138 cp (http://masini.ro/citroen/masini-noi/c4- ... rizare.htm" onclick="window.open(this.href);return false;).
Ma rog, ce-i in mana nu-i minciuna, ce-i pe hartie... cu hartia te stergi la fund sa-mi fie cu iertare stimati colegi.
P.S. Am motorul pe benzina de 122 cp pentru ca intre 1.6 HDI si valvetronic am ales ce alearga mai repede. Si pentru ca nu am putut acoperi si justifica diferenta de pret pentru THP 152 sau mai breaz 2.0 Hdi 138 cp.
Altfel, as fi ales 2.0 hdi cu ochii inchisi, putere mare si consum mic dintr-o salva de alice.
Citroen C4, 1.6 vti

- Cosma Adrian
- Numar Inmatriculare: SJ-45-ADY
Juliu scrie:Dieselurile de astazi sunt mai complicate decat un motor aspirat Otto - turbina, intercooler, uleiul si lichidul de racire au sarcina de a lubrifia si raci sisteme suplimentare pe langa motor etc.Cosma Adrian scrie:
L.E.: Buy cunosc dieseluri cu 5-600 mii km la bord, fi sigur ca e mai fiabil decat un benzinar, tocmai de asta la camioane(care fac milioane de km) se foloseste motorul diesel
Complicat este inamic pentru fiabilitate, de vreme ce cresc sansele ca ceva sa nu mearga.
1 - Consumul este adevaratul motiv. Cand ai un cap de remorca cu motor de 12 000 cmc, 6 cilindrii, se gată joaca. Adauga remorca cu un numar rotund de tone si consum care creste cu 100% sa vezi atunci ce-ti arde de hora.
2. Cuplul. Chiar daca un trailer are lejer 400 cp, el nu merge la nici o competitie, are nevoie de cuplu sa traga greutate dupa el la viteze rezonabile. Si inca aia 400 cp ii face la 3000 rpm. Asta este toata plaja lui de turatie, 500,600 - 2000,3000 rpm, consum si cuplu este tot ce vrea... si 16 viteze.
.
Juliu foarte bine punctat
C4 berlina, 1,6i ,16v (110cp),gri iceland
- chainsaw
- Numar Inmatriculare: B-58-HDY
turbodieselu' exista de ceva timp, intercoolere nici in ziua de azi n-au toate. nu vad de ce un diesel modern (sa zicem psa) n-ar tine 500 de mii de kilometri, daca se are grija de lubrifierea si racirea turbinei.
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

- B25BUY
- Numar Inmatriculare: B-BUY
Problema este intr-adevar la racirea turbinei si la ungere... daca nu isi face racirea calumea dupa ce a fost alergata masina, se cam duce turbina.
*
Cat despre intercooler, dupa parerea mea nu ar trebui sa fie probleme acolo. Din ce vad pe la alte modele, furtunul dintre intercooler si turbina e cel care mai crapa... la un mondeo de 2.0 diesel a costat cam 500 RON un astfel de furtun la un amic.
*
Din cate imi amintesc eu de la fizica, motorul diesel are randament cam 45% in timp ce motorul Otto doar 20-25%.
*
Cat despre intercooler, dupa parerea mea nu ar trebui sa fie probleme acolo. Din ce vad pe la alte modele, furtunul dintre intercooler si turbina e cel care mai crapa... la un mondeo de 2.0 diesel a costat cam 500 RON un astfel de furtun la un amic.
*
Din cate imi amintesc eu de la fizica, motorul diesel are randament cam 45% in timp ce motorul Otto doar 20-25%.
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
O astfel de "problema" nu exista daca masina este exploatata corect. La toate masinile exista reguli de exploatare, doar ca la cele cu turbina mai ai vreo 2-3 in plus.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
-
flopy
- Numar Inmatriculare: B 08 FAS
Salutare!
Eu sunt posesorul masinii Kia Cee'd 1.4 Best care a efectuat acele masuratori comparative intre Kia Cee'd 1.4 109 Cp si Skoda Octavia Tour 1.9 TDI 101 Cp. Am si declarat pe forumul Kia ca masuratorile facute de mine nu sunt unele profesioniste dar acest lucru este valabil atat pt. Kia Cee'd cat si pt. Skoda Octavia ( ca procent de eroare ). Deci, daca am gresit intr-o parte, am gresit si in cealalta. Alt aspect ar fi ca cei de la AutomobileTv realizeaza aceste masuratori in care nu duc tot timpul masinile la limita. De exemplu, masurarea reprizei 80-120km/h ei o realizeaza utilizand treptele III si IV ( probabil schimba pe la 100km/h din tr.III in tr.IV). Eu ca sa scot cel mai bun timp de la 80 la 120 km/h merg in cu tr.III pana sar putin de 120km/h si automat scot un timp mai bun decat al lor. Ei fac aceste masuratori intr-un stil de condus cat mai apropiat de unul uzual. Eu unul am filmat cand am facut aceste reprize, filmuletele le gasiti si pe youtube daca introduceti kia Cee'd 1.4; pe cele cu Skoda nu le-am postat.
Kia Cee'd 1.4 nu este vreo racheta, dar nici nu se poate afirma ca trage execrabil.Intradevar, pana la 3000rpm este putin lenta, de la 3000rpm la 4000rpm incepe sa se invioreze, iar de la 4000rpm pana aproape de 6500rpm trage constant pt. ca are o curba de cuplu care nu scade sub 90% din valoare pana aproape de rosu. Fata de ce are concurenta in clasa compacta la capitolul 1.4 aspirat este net superior si se poate compara cu motorizarile de 1.6 ale concurentei.
Si acum revenind al subiect, eu am facut aceasta comparatie intre cele doua nu pt. a vedea care este mai rapida ci pt. a scoat in evidenta faptul ca se conduc total diferit si ca ofera senzatii coplet diferite. Concluzia este ca un diesel este mai comod de condus si este care au masini de familie si care pleaca in numar mare in vacanta pe la munte cu multe bagaje si atunci iti trebuie clar un cuplu serios iar un benzinar aspirat este perfect daca iti plac turatiile si mergi doar tu cu prietenta/sotia si cateva bagaje.
Eu sunt posesorul masinii Kia Cee'd 1.4 Best care a efectuat acele masuratori comparative intre Kia Cee'd 1.4 109 Cp si Skoda Octavia Tour 1.9 TDI 101 Cp. Am si declarat pe forumul Kia ca masuratorile facute de mine nu sunt unele profesioniste dar acest lucru este valabil atat pt. Kia Cee'd cat si pt. Skoda Octavia ( ca procent de eroare ). Deci, daca am gresit intr-o parte, am gresit si in cealalta. Alt aspect ar fi ca cei de la AutomobileTv realizeaza aceste masuratori in care nu duc tot timpul masinile la limita. De exemplu, masurarea reprizei 80-120km/h ei o realizeaza utilizand treptele III si IV ( probabil schimba pe la 100km/h din tr.III in tr.IV). Eu ca sa scot cel mai bun timp de la 80 la 120 km/h merg in cu tr.III pana sar putin de 120km/h si automat scot un timp mai bun decat al lor. Ei fac aceste masuratori intr-un stil de condus cat mai apropiat de unul uzual. Eu unul am filmat cand am facut aceste reprize, filmuletele le gasiti si pe youtube daca introduceti kia Cee'd 1.4; pe cele cu Skoda nu le-am postat.
Kia Cee'd 1.4 nu este vreo racheta, dar nici nu se poate afirma ca trage execrabil.Intradevar, pana la 3000rpm este putin lenta, de la 3000rpm la 4000rpm incepe sa se invioreze, iar de la 4000rpm pana aproape de 6500rpm trage constant pt. ca are o curba de cuplu care nu scade sub 90% din valoare pana aproape de rosu. Fata de ce are concurenta in clasa compacta la capitolul 1.4 aspirat este net superior si se poate compara cu motorizarile de 1.6 ale concurentei.
Si acum revenind al subiect, eu am facut aceasta comparatie intre cele doua nu pt. a vedea care este mai rapida ci pt. a scoat in evidenta faptul ca se conduc total diferit si ca ofera senzatii coplet diferite. Concluzia este ca un diesel este mai comod de condus si este care au masini de familie si care pleaca in numar mare in vacanta pe la munte cu multe bagaje si atunci iti trebuie clar un cuplu serios iar un benzinar aspirat este perfect daca iti plac turatiile si mergi doar tu cu prietenta/sotia si cateva bagaje.
-
flopy
- Numar Inmatriculare: B 08 FAS
Am vrut sa spun ca un diesel este bun pt. cei care au masini de familie. Asta am gandit dar am uitat sa scriu.
- Aiurica
multumim pt precizari si bine ai venit!
nu ezita sa ne prezinti si masina desi nu e un c4, esti binevenit sa o faci.
nu ezita sa ne prezinti si masina desi nu e un c4, esti binevenit sa o faci.
-
uscristian
- Zburatorul
- Marca si model masina: 1.6i
Deci...
Eu sunt unul care ar fi putut sa-si ia diesel dar care n-a vrut. ca deh, am auzit ca benzina arde mai bine
. glumesc
Diferenta intre diesel si benzina era, la momentul cand mi-am cumparat eu masina, de 1000 euro.
Nu sunt expert in motoare asa ca alegerea am facut-o mai mult in functie de cati CP are, cata benzina bag de cei 1000 de euro, cum se aude motorul si cam cati km fac eu intr-un an. probabil ca o sa radeti dar acum, facand un calcul, consider ca am facut alegerea cea mai buna.
Calculand consumul meu mediu de pana acum cu unul diesel am obtinut o amortizare de minim 3 ani in cazul meu. Eu nu recomand diesel-ul decat celor care depasesc 20000 de km/an sau celor care cred ca-si cumpara o masina sport
.
Daca vorbim de care-i mai rapida... eu zic ca aia pe benzina
. 2.0 nu se pune si nici cei care-si crack-uiesc cip-ul.
Eu sunt unul care ar fi putut sa-si ia diesel dar care n-a vrut. ca deh, am auzit ca benzina arde mai bine
Diferenta intre diesel si benzina era, la momentul cand mi-am cumparat eu masina, de 1000 euro.
Nu sunt expert in motoare asa ca alegerea am facut-o mai mult in functie de cati CP are, cata benzina bag de cei 1000 de euro, cum se aude motorul si cam cati km fac eu intr-un an. probabil ca o sa radeti dar acum, facand un calcul, consider ca am facut alegerea cea mai buna.
Calculand consumul meu mediu de pana acum cu unul diesel am obtinut o amortizare de minim 3 ani in cazul meu. Eu nu recomand diesel-ul decat celor care depasesc 20000 de km/an sau celor care cred ca-si cumpara o masina sport
Daca vorbim de care-i mai rapida... eu zic ca aia pe benzina
- crisan.4
-am avut in 11 ani, 3 masini cu benzina, am condus cu cateva mai multe. in prezent parca nu vreau decat diesel, cu o conditie: turbo si sa aiba minim 140cp. (109 astia nu imi mai sunt satisfacatori...), uneori imi e dor si de alea 6500 de ture in a treia...
de la benzina!
- Aiurica
macar recunosti ca senzatiile dela 6000 de ture nu se compara cu nici un cuplu de 250.( pastrand proportiile masinilor de 110 cai)
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Ia-ti turbobenzinar si o sa fi dublu fericit 
Si nu o sa mai ai probleme nici cu injectoarele care nu pot fi extrase.
Si nu o sa mai ai probleme nici cu injectoarele care nu pot fi extrase.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
- Aiurica
cel cu injectoarele era Cisu mai Deese