Pentru a doua varianta, ce banca/produs recomandati?
C4 - Cash, credit, leasing?
- meercha
- Numar Inmatriculare: B-110-VTR
C4 - Cash, credit, leasing?
O mare problema dupa ce ne alegem masinuta, este metoda prin care platim pentru ea. Voi cum ati procedat? Cash sau credit/leasing?
Sau nu recomandati? 
Citroen C4 Coupe VTR 1.6i 16V 110 cp
viewtopic.php?f=19&t=5818" onclick="window.open(this.href);return false;
- alexc4
- Numar Inmatriculare: B 688 SKN
Re: C4 - Cash, credit, leasing?
cea mai buna varianta daca dispui de bani este cash. la leasing si la credit prin banca poti sa ajungi sa dai si cu 50% mai mult inapoi. daca nu ai cash cred ca leasingul este cea mai buna varianta dar nu stiu prea multe detalii
C4 VTS 2.0HDI black
ex c4 1.6 16v black in transformare
ex c4 1.6 16v black in transformare
- Cosma Adrian
- Numar Inmatriculare: SJ-45-ADY
Am platit-o cash, eu zic ca daca ai banii asta e cea mai buna varianta. Altfel cred ca un credit de nevoi personale e mai bun decat un leasing pt o masina, numai ca acum e complicat si cu creditele astea. La leasing te obliga si la asig. casco
C4 berlina, 1,6i ,16v (110cp),gri iceland
-
PsH
- PasHa
- Numar Inmatriculare: B 58 HDI
astazi nu renteaza sa platesti o masina cu banii jos.
cine are bani cash ar face bine sa aiba grija de ai cat mai bine
- florinc4
- Operat ESTetic
- Numar Inmatriculare: B 94 URH
cash e bine mereu...dar vremurile sincer nu prea permit...eu cel putin am luat-o pe leasing...pt ca dau o luam pe credit , da, masina ar fi fost proprietatea mea...yey...dar trebuia sa platesc mult mai mult pentru ca nu exista nici o garantie efectiva...asa la leasing ratele sunt ceva mai mici pentru ca masina e a lor si ei stiu ca daca nu platesti hop ti-o iau...practic la una exista garantia ca stiu ce iti vor lua...la cealalta nu...de aici si preturile....
ca fapt divers masina a fost 13700e... si cu leasing, dobanzi la leasing etc...ea a sarit la 16700e...adica 3000 de euro in plus...nas asta e
la credit ca am vrut si credit...ajungeam in jur de 18.000-19.000e...chiar 20.000, mi s-a parut incredibil (bine ca era si pe 7-8 ani de zile), iar dobanda na era f mare...tocmai datorita faptului ca nu exista o garantie...sa pui ceva la bataie in caz de neplata, iar banca isi asuma un risc.
ps eu vad acelasi lucru la ai mey ca au si leasing si credit (leasing rulz)..... si personal leasing-ul e mult mai bun, repet parerea mea si acum 2 ani asa era cel putin
...
ca firme nu vreau sa fac reclama, dar sunt cateva bune, una care am vazut ca lucreaza de ceva vreme cu peugeot-ul si citro...are parca si reclama la tv si radio...prin programul my deal
ca fapt divers masina a fost 13700e... si cu leasing, dobanzi la leasing etc...ea a sarit la 16700e...adica 3000 de euro in plus...nas asta e
la credit ca am vrut si credit...ajungeam in jur de 18.000-19.000e...chiar 20.000, mi s-a parut incredibil (bine ca era si pe 7-8 ani de zile), iar dobanda na era f mare...tocmai datorita faptului ca nu exista o garantie...sa pui ceva la bataie in caz de neplata, iar banca isi asuma un risc.
ps eu vad acelasi lucru la ai mey ca au si leasing si credit (leasing rulz)..... si personal leasing-ul e mult mai bun, repet parerea mea si acum 2 ani asa era cel putin
ca firme nu vreau sa fac reclama, dar sunt cateva bune, una care am vazut ca lucreaza de ceva vreme cu peugeot-ul si citro...are parca si reclama la tv si radio...prin programul my deal
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
- B25BUY
- Numar Inmatriculare: B-BUY
*PsH scrie:astazi nu renteaza sa platesti o masina cu banii jos.
Depinde la ce cost ai creditul din care platesti masina... si depinde daca investesti cash-ul pe care-l ai la un randament cel putin egal cu costul creditului.
Altfel... ai bani,EUR in depozit la banca la 3-3.5% si platesti la un credit 8.5-9%.
Pe de alta parte, credit in EUR, venit in RON=> risc de curs de schimb+dobanzi in crestere la valuta la care mai adaugam oarece instabilitate pe piata muncii; solutia credit/leasing nu e una tocmai oportuna pe timpurile astea, mai ales directionat spre consum (auto).
*
E adevarat ca in vremurile pe care le experimentam acum, toate activele se ieftinesc ca urmare a scaderii cererii agregate si atunci e indicat sa detii lichiditati.
Dar, ca o gluma, daca-mi permiteti: daca nu ai bani si nici proprietati, practic nu esti expus, nu ai risc, nu ai ce pierde...
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
-
baty_san
cash ->germanica-> second
nu pierzi atatia bani.
nu pierzi atatia bani.
Don't steal...goverment hates competition!
- meercha
- Numar Inmatriculare: B-110-VTR
@ baty_san: C4 din Germania? hmm..?
eu am fost in Germania in vacanta si am vazut foarte putine.
eu am fost in Germania in vacanta si am vazut foarte putine.
Citroen C4 Coupe VTR 1.6i 16V 110 cp
- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
pai tocmai de asta sunt si mai ieftine in germania, ca nu prea le cumpara nimeni nici noi nici sh, de asta sunt o idee mai ieftine.
- ardei
- Numar Inmatriculare: B 84 BSR
Eu am luat-o in leasing...dupa 2 ani de plata mai inca de platit cu tot cu valoarea reziduala 5200 de euro.( Am contractat cu OTP, iar oamenii sunt mai mult decat ok...daca ai prblm cu plata ratei iti pot acorda o perioada de gratie, etc)
Am dat avans 45% din masina (13500 ddp - 11400 si ceva cip). Rata nu este mare,aprox 94 euro, dar acum ma gandesc daca nu era mai bine credit la banca...Contractul de leasing e o sabie cu doua taisuri ( nu esti proprietar al bunului decat in momentul cand achiti valoarea reziduala pana atunci esti detentor precar, ai doar dr de folosinta al bunului). Daca ai banii cash si vrei sa scapi de un stres eu as achita cash.
Mai exista o varianta, daca dispui de bani pe viitor...inchei un contract de leasing, iar dupa un an poti face plati anticipate si scapi mai repede, dar asta repet daca dispui de bani pe viiitor. Reprezinta o modalitate de a nu da toti banii odata. Tata practica metoda asta
Am dat avans 45% din masina (13500 ddp - 11400 si ceva cip). Rata nu este mare,aprox 94 euro, dar acum ma gandesc daca nu era mai bine credit la banca...Contractul de leasing e o sabie cu doua taisuri ( nu esti proprietar al bunului decat in momentul cand achiti valoarea reziduala pana atunci esti detentor precar, ai doar dr de folosinta al bunului). Daca ai banii cash si vrei sa scapi de un stres eu as achita cash.
Mai exista o varianta, daca dispui de bani pe viitor...inchei un contract de leasing, iar dupa un an poti face plati anticipate si scapi mai repede, dar asta repet daca dispui de bani pe viiitor. Reprezinta o modalitate de a nu da toti banii odata. Tata practica metoda asta
Citroen C4 1.6 16v 110cp - Pipercross Cold Air Intake; Borla exhaust cat-back by PILOT!; Vitaminizata by Dimsport