Filtru de aer sport/admisie directa

Chiptuning, filtre, evacuari, admisii,suspensii etc
Scrie răspuns
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Re: Filtru de aer sport/admisie directa

Mesaj de PsH »

chainsaw, evacuare completa+chip programabil te ajunge la maxim 1500 Euro.
cand te duci la itp programezi chipul sa iti scoata cei mai putini cai posibili si gata treci si ipt-ul.
cu solutia asta nu iti mai bati capul sa vinzi masina si sa gasesti un vts. dezavantajul este ca nu vei castiga din asta (plus admisie), poate nici 15-20 de cai
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

bogdans scrie:mituc ... acum vb din ce am vazut la specificatiile unor masini , la unele mai batrane putin ... opel ,daewoo ,etc ... apar 2 puteri la acelasi motor si scrie cu / fara catalizator ... evacuare/catalizator ! si la espero de exemplu 1.8 apare cu 90/95 cp cu/fara catalizator . o alta explicatie fiind intre opel si lacetti 1.8 ... 125/122 cp ... totul limitat pt noxe si euro 4 de exemplu ! dupa afirmatia ta inseamna ca la ele o admisie iti da o putere mai mare de 5 cp ... ceea ce este fals ! din teste vazute/citite evacuarea impreuna cu o galerie modificata iti mareste puterea masinii ! PSH nu i nimic , daca nu ai avut intentia :P !
Modificarea admisiei unei masini iti va da ai mult decit modificarea evacuarii. Evident, daca discutam de modificari extreme precum renuntarea la catalizator (eu ma gindeam la modificari cu care inca sa treci ITP-ul si sa nu distrugi geamurile de la casele din cartier) atunci cind vine vorba de admisie putem discuta de turbina (sau una mai mare daca este deja supra alimentat motorul), si-am terminat versusul dintre admisie si evacuare.

Apoi, o admisie sanatoasa iti poate da, asa cum am spus, cresteri semnificative de cuplu la turatii medii, nu neaparat (sau nu sesizabil) la turatia de putere maxima. De exemplu cu un filtru de aer bun poti avea o crestere de 5-7cp la 4000rpm pentru un motor aspirat de 110cp, iar putere maxima sa ai doar 2cp. Si crede-ma ca de fapt asta vrei, aia 7CP la 4000rpm si nu 2cp la turatia de putere maxima unde daca ajungi de obicei schimbi treapta (sau putin dupa).
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

mituc scrie: Evident, daca discutam de modificari extreme precum renuntarea la catalizator (eu ma gindeam la modificari cu care inca sa treci ITP-ul si sa nu distrugi geamurile de la casele din cartier)

Man...vezi ca eu numai am catalizator si nu sparg nici un geam... :mrgreen:
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
mituc

Mesaj de mituc »

Geamurile nu se sparg de la lipsa catalizatoarelor ci de la lipsa rezonatoarelor :) Dar daca pui o evacuare cit o caldare nu mai ai motive sa pui nici rezonatoare, ca nu mai fac nimic.

Nu mai ai nici un catalizator sau doar pe al doilea?

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Pai aveam un singur catalizator ... exact dupa galeria de evacuare...care a fost inlocuita cu seripori de la CPL Racing, iar cat-backul a fost schimbat cu unul de la la HKS cu diametru putin marit si mult mai permisiv...

bogdans
Numar Inmatriculare: DJ 16 VTR

Mesaj de bogdans »

niciodata nu scoti 5-7 cai doar cu filtru .. nu mai insistati ! iar pe site ul k&n de exemplu , la admisie completa scrie ca ei garanteaza cai putere in plus ! iar la filtru ... ca ar da cativa cai alaturi de o acceleratie mai buna,dar nu garanteaza...adica ... normal ca este sesizabil la motoare puternice ... nu la 110cp !
C4coupe1.6i gris.fer.VTRpp.Resolfen.17"OE
PsH
PasHa

Mesaj de PsH »

Cai in plus la o anumita turatie, adica daca pana acum la 3000 rpm aveai 80 CP (spun si eu prostii) cu un filtru ai 80+CP la aceeasi turatie de 3000 rpm. Acum, ca or fi 5 CP sau o alta valoare, habar n-am.
la un ctr, cu o admisie mugen, cica s-ar castiga vreo 20CP, nu vad de ce la 110 CP nu s-ar castiga cativa cai in plus pe plaja de turatii.

Si hai sa propun si eu ceva, bogdan, tu nu ai filtru, eu am, hai sa facem schimb de masini intr-o zi sa vedem daca chiar exista o diferenta. testul clar nu o sa fie relevant ptr ca tu ai roti pe 17, dar oricum, macar pentru fun
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
bogdans

Mesaj de bogdans »

pai ce pot sa zic de test ... sa zicem,in nebunia noastra, ce viteza maxima ai prins cu masina ... in blana de exemplu cu filtru ala de ti a dat cativa cp ? fara evacuari ,soft sau alte nebunii... se accepta si benz 100 :P ,eu zic ca nu mai mult ca mine cu e normala !
mituc

Mesaj de mituc »

Eu vad ca tu ai o pasiune in a citi pe linga sau de a sari peste pasajele relevante care nu-ti convin.

bogdans

Mesaj de bogdans »

vb cu mine ?? pasaje ?? cred ca tu esti mult pe langa ... pt postarea offtopic ! asadar ar fi 80 si ceva in loc de 80 ... datorita exploziei marite ??

Echipa Tehnica : Bogdans, tu mereu ai probleme cu oricine, poate ca se trage de la zona din care esti :mrgreen: Nu ti se pare ciudat ca tu nu esti de acord cu nimeni si nimeni cu tine ? Fii mai conciliant ca nu strica :wink:
bogdans

Mesaj de bogdans »

de obicei ma leg de "aerul superior " ... in rest si eu cu probleme ... intrebari ... opinii ca toata lumea ! facem discriminari "echipa tehnica" ? sau unii nu mai au simtul dreptatii ??
PsH
PasHa

Mesaj de PsH »

cu filtru nu am incercat nicio data sa vad viteza maxima
Imagine

mituc

Mesaj de mituc »

S-ar putea nici sa nu varieze prea mult, pentru ca puterea maxima (care te duce de obicei spre viteza maxima in ultima treapta) depinde de mai multi factori, nu doar de cit aer ar putea intra in motor.

Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

bogdans scrie:de obicei ma leg de "aerul superior " ... in rest si eu cu probleme ... intrebari ... opinii ca toata lumea ! facem discriminari "echipa tehnica" ? sau unii nu mai au simtul dreptatii ??
Si eu am o problema cu faptul ca tu nu intelegi ce iti spun oamenii astia...

Tu ai impresia ca daca masina ta are 110Cp...ea are puterea asta pe toata plaja de turatie???
Adica tu crezi ca la 2500rpm ai 110Cp...la 4000rpm ai 110Cp...la 6000rpm ai 110Cp???

bogdans

Mesaj de bogdans »

shadow incepusi sa aberezi ... eu nu am impresii ... "tu faci resoftari cu FILTRE ",modifici plaja de turatii ?? ... sa fii sanatos ! si nu are 110 cp ... daca asta era problema ta , mai putin !
Scrie răspuns

Înapoi la “Performance Tuning”