Pneuri de vara - de care?
- adrian_c
- Numar Inmatriculare: 710-B_D
Re: Pneuri de vara - de care?
Si atunci care este echivalentul lui Pzero Rosso in gama Michelin ? sau in gama Bridgestone.
1.6HDI 110 CP cu volant bi-masa
- adrian_c
Salutare,
Iar am intrat in ceata ... am citit in stanga si in dreapta despre Pirelli si PZero Rosso stau cam prost pe teren umed si se uzeaza destul de repede. Cum aici unde locuiesc ploua foarte des, cred ca ma voi orienta catre Goodyear OptiGrip care este special pentru ploaie si sol umed.
Uf !
Iar am intrat in ceata ... am citit in stanga si in dreapta despre Pirelli si PZero Rosso stau cam prost pe teren umed si se uzeaza destul de repede. Cum aici unde locuiesc ploua foarte des, cred ca ma voi orienta catre Goodyear OptiGrip care este special pentru ploaie si sol umed.
Uf !
- Cosma Adrian
- Numar Inmatriculare: SJ-45-ADY
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
N-as putea sa-ti spun, ce as putea sa-ti spun insa e ca daca iei un michelin (pilot exalto sau primacy HP) rezolvi si problema cu asfaltul ud si problema performantelor aproape de maxim pe uscat.adrian_c scrie:Si atunci care este echivalentul lui Pzero Rosso in gama Michelin ? sau in gama Bridgestone.
Nu stiu daca are sens sa-ti iei pneuri optimizate pentru ud, cum ar fi uniroyal rain expert de exemplu. O sa te simti ca pe ud cind esti pe uscat.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- adrian_c
Ce rade baiatul astaCosma Adrian scrie:![]()
pfoaii mama ce necazuri
Insa Mituc are dreptate intr-un fel, merge sa dau acum o suma de bani mai mare si sa stau linistit 3-4 ani.
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Nu uita si de faptul ca pneurile michelin in general au un indice de uzura mai bun (adica tin mai mult). Chiar si michelin pilot sport/pilot sport 2/3, care-s cele mai performante pneuri michelin pina la sport cup (care deja-s semislick-uri) te pot tine 30-40k km in regim de mers deloc menajant, sau mult mai mult intr-un regim mai calm, in aceleasi conditii alte pneuri tinind 30-35k maxim.adrian_c scrie: Insa Mituc are dreptate intr-un fel, merge sa dau acum o suma de bani mai mare si sa stau linistit 3-4 ani.
Deci are sens total sa dai cu 10% mai mult pe un pneu care tine 20-25% mai mult timp oferind performante asemanatoare pe toata durata utilizarii.
Nu fac publicitate la michelin, insa deocamdata asta e realitatea si ei ofera compromisul ideal intre performanta si durabilitate in exploatare. Evident, daca vrei performante extreme atunci iei toyo r888, michelin pilot sport cup, toyo r1r, dunlop direzza star spec, brodgestone potenza re01r sau re11, yokohama advan neova, si alte semislickuri care unele au performante extraordinare si pe ud (direzza star spec mai ales, dar si cele 2 modele de bridgestone care insa nu-s semislick-uri). Sau daca vrei durabilitate maxima... iti iei un pneu cu UTQG 400+ si ai terminat oride discutie pentru urmatoarea suta de mii de km.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
- adrian_c
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Am cintarit de curios pneurile de vara (Michelin Energy Saver) 8.1 kg si cele de iarna (Dunlop Wintersoprt M3) 9.7 kg.
De aici diferenta de 0.5 l/100 km la consum. Oare doar 1.6 kg/ anvelopa sa creasca cu atit consumul ?
Precizez ca masurarea greutatii a foarte neprecisa, cu un cintar electronic de baie.
Precizez ca masurarea greutatii a foarte neprecisa, cu un cintar electronic de baie.
- Bogdan98
- Citroen Fan
- Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)
Pe de o parte, iar pe de alta parte, datorita modului de comportare diferit a cauciucului anvelopei de vara fata de cea de iarna.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
Dar de temperatura aerului nu spune nimeni nimic??? 
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Nu prea am inteles intrebarea. Temp aerului in legatura cu ce ? Greutatea pneului sau consumul masinii ?
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
Cu consumul masinii...
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Continuam in offtopic room: viewtopic.php?f=4&t=3265&p=132455#p132455" onclick="window.open(this.href);return false;
- ciuciu ionut
- Numar Inmatriculare: BH 06 BOB
salutari tuturor
sunt un membru nou pe acest forum si totodata posesor de 2 saptamani al unui c4
am citit acest topic de la un cap la altu pana or inceput sa ma doara ochii si nu am reusit sa concluzionez ce cauciucuri de vara ar fi cel mai potrivit pt masina .(jenti pe 16'').cele cu care sunt echipate in prezent masina sunt Michelin Energy Saver 205/55/16 care poate mai merg vara asta , dar as vrea totusi sa le schimb. am vazut ca s-a discutat despre aceste anvelope si nu prea sunt cuvinte de lauda la adresa lor. Masina va fi utilizata ca si masina de familie , iar faza cu condusul sportiv sau la limita extremului nu se pune in discutie. Tin la profilul cauciucului(aspectul pe care il da acesata masinii) dar si la calitate. Ca si pret nu ma intind la limita superioara a preturilor( maxim) . daca cineva poate fi cat de cat mai concret in a ma sfatui ce anvelope sa aleg astept aici mesajele dumneavoastra.
multumesc
sunt un membru nou pe acest forum si totodata posesor de 2 saptamani al unui c4
am citit acest topic de la un cap la altu pana or inceput sa ma doara ochii si nu am reusit sa concluzionez ce cauciucuri de vara ar fi cel mai potrivit pt masina .(jenti pe 16'').cele cu care sunt echipate in prezent masina sunt Michelin Energy Saver 205/55/16 care poate mai merg vara asta , dar as vrea totusi sa le schimb. am vazut ca s-a discutat despre aceste anvelope si nu prea sunt cuvinte de lauda la adresa lor. Masina va fi utilizata ca si masina de familie , iar faza cu condusul sportiv sau la limita extremului nu se pune in discutie. Tin la profilul cauciucului(aspectul pe care il da acesata masinii) dar si la calitate. Ca si pret nu ma intind la limita superioara a preturilor( maxim) . daca cineva poate fi cat de cat mai concret in a ma sfatui ce anvelope sa aleg astept aici mesajele dumneavoastra.
multumesc
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Bine ai venit!
Ce buget ai pentru cauciucuri?
Ce buget ai pentru cauciucuri?
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews