Copiere forma in polistiren

Discutii despre orice va taie capul
Scrie răspuns
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Copiere forma in polistiren

Mesaj de mituc »

Ce vreau eu sa fac este relativ simplu, si anume sa copii o forma existenta dintr-o bucata de polistiren si s-o replic in alta parte, tot in polistiren. Ideal ar fi sa fac asta la cald ca sa ramina frumos si neted in urma. Mai exact vreau sa mut una dintre sculele existente in portbagaj dintr-o parte in alta a une placi de polistiren, care contribuie la marirea spatiului pierdut cu timpenii si inutilitati (scula pe care as putea s-o invelesc in ceva cu proprietati bune de amortizare si s-o indes pe linga roata de rezerva pe acolo.

Cum fac asta? Sau, exista ceva ateliere/firme cu un anumit profil care m-ar putea ajuta sa fac asa ceva? Nu stiu exact ce ar putea fi, ma gindesc la dintr-astia care se ocupa cu ambalari si impachetari de chestii casante.
M-am gindit ca as putea copia forma cu o spuma poliuretanica cu un coeficient de dilatare mai mic, dar nu as putea s-o incalzesc suficient pentru a replica forma pentru ca si spuma aia are un punct de topire apropiat de al polistirenului.

P.S.: va rog un raspuns strict la problema daca aveti idei sau cunostinta. Variante de genul sa sap cu cutterul sau ceva ascutit pina imi iese cit de cit ce vreau (sau macar un locas) sint excluse (e o varianta dar e ultima de pe lista).
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Re: Copiere forma in polistiren

Mesaj de Aiurica »

pui o punga peste aia, dai cu spuma de usi, creezi matrita, apoi pui o punga pe matrita, si dai din nou cu spuma.....astfel ai o piesa identica tot din spuma ....

succes.
daca nu ai inteles te scot la tabla! sau ma suni.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

pe principiul explicat de relu cam de nota 4.99 vin ambalate farurile de la dectane :wink:
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Din cauza dublei replicari cu punga marja de eroare va fi imensa.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

eroare va fi 0 daca bagi piesa respectiva intr-un spatiu inchis( o cutie) astfel cand se va expanda, va presa pe piesa ta si vei avea abateri insesizabile.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

Poate te ajut ,dar trebuie sa stiu cat de mare e piesa ....
Scrie răspuns

Înapoi la “Cafenea”