clar benzinarul este mai puternic, si pe liniute si pe reprize si pe ce vreti voi! Singura problema e ca la benzina ca sa scoti totul din motor trebuie turat frecvent pana spre 5-6.000rpm. Pe cand la diesel nu, ai toata puterea inca de la turatii mici.
Treaba asta se traduce prin faptul ca la un mers NORMAL un diesel ti se va parea mai puternic. Conducand extrem benzinarul dovedesti fara probleme dieselul, dar nu e oare stresant sa ii dai mereu 5.000rpm? cam este pt multi
Chiar si asa eu sunt fan benzina, atata timp cat nu ma deranjeaza la buzunar consumul. Ca asta ar fi singura problema pana la urma la un benzinar, consumul. De asemenea consider ca "senzatiile" oferite de o masina pe benzina (sunet motor, urcarea in ture etc) sunt net superioare celor de la o masina pe motorina.
Dar chiar si asa dieselul are avantajele sale, care sunt evidente. Acum fiecare alege ce crede ca i se potriveste mai bine, desi probabil cam 3 sferturi opteaza pt diesel in special datorita consumului.
Treaba cu costurile de intretinere nu mi se pare mare smecherie. Naiba platim sute bune de milioane pe o masina si ne uitam la o diferenta de 1-2 milioane intre o revizie la benzina si alta la diesel?
Intr-adevar se poate discuta de unele mici diferente de fiabilitate intre ele, dar totusi cand iei o masina noua(si o folosesti undeva la 10-15-20.000km pe an) nu mi se pare un aspect important asta..