C4 Picasso - merita?

Totul despre C4 Picasso
sorinus
Numar Inmatriculare: B-89-KNW
Localitate: Bucuresti - Tineretului (in sectorul lu' Piedone...)

C4 Picasso - merita?

Mesaj de sorinus »

De ceva timp , ma tot bate gandul sa schimb masina mea cu fratele mai mare Picasso. Acum, citind ce mai scrie lumea pe aici, nici nu stiu daca merita sau ar trebui sa renunt la Citro si sa ma orientez spre alta marca...Mentionez ca daca as face trecerea, masina ar fi sh.
In aceste conditii, Picasso merita cumparat?
Multumesc.
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Re: C4 Picasso - merita?

Mesaj de commandorsteel »

daca o iei ptr confort si nu ptr alergat... merita
acum.... nu stiu la ce model te-ai hotarat: cel de 5 sau cel de 7 locuri?
daca alegi cel de 7 locuri, neaparat sa-ti iei o motorizare de 2.0 hdi...ptr ca e o masina grea.
momentan eu nu am avut probleme majore, dar au fost cateva mici problemute, majoritatea facute pe garantie, dar nu as schimba-o :mrgreen:
incearca sa-ti aduci una din afara care sa fie cat mai full :wink: (la noi nu prea sunt... :? )
daca esti mai comod, iti recomand cutia semiautomata cu 6 viteze
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

sorinus scrie:De ceva timp , ma tot bate gandul sa schimb masina mea cu fratele mai mare Picasso. Acum, citind ce mai scrie lumea pe aici, nici nu stiu daca merita sau ar trebui sa renunt la Citro si sa ma orientez spre alta marca...Mentionez ca daca as face trecerea, masina ar fi sh.
In aceste conditii, Picasso merita cumparat?
Multumesc.

Eu nu as lua un Citroen SH...nou ma gandesc de 2 ori, SH ..NU! Si nu e vorba aici de loteria specifica masinilor SH, pur si simplu e vb de Citroen SH!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
commandorsteel
PowerSteel

normal ca merita sa-l iei nou, din prisma ca stii cum mergi tu cu el si ce-i faci....+ garantie..
dar .... e cam scumpicel, mai ales daca incerci sa-l iei full option.
din pacate, ori dealerii ori citroen romania, au scos ptr noi romanii foarte multe din optiuni.... #-o
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

eu te contrazic Bogdan....

daca as fi sa cumpar iar o masina , cu siguranta ar fi SH.
si nu inteleg la ce te referi cand spui nu Citroen sh.....sunt extrem de multi colegi de forum care au luat sh si sunt f multumiti....evident ca exista si unii care nu sunt, dar aceasta regula se aplica la orice masina.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Eu am vorbit din punctul meu de vedere, care am un Citroen luat de nou, si acum are 85 000 KM! Personal nu as lua un Citroen SH, avand in vedere experienta mea cu Citroen..

Sunt multi care au luat SH, intr-adevar..fiecare cumpara ce doreste .

Eu am vb strict din punctul meu de vedere, care evident este diferit de al multora!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
commandorsteel
PowerSteel

oricum ar fi, ca e noua sau sh, ca e citroen sau alta marca... e o mare loterie o masina in ziua de azi.
asa ca .... e dupa noroc, dar avand in vedere diferentele destul de mari intre preturile la o masina noua si chiar una de 1 an de zile... si daca nu dispui de o suma destul de astronomica ptr una noua, eu as zice sa opteze ptr un sh full si km cat mai putini...
ImagineImagine
Imagine
stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

Si eu te contrazic oleaca Bogdan deoarece loteria, in general, se aplica invers si anume la masinile noi.Cand iei o masina noua nu stii la ce sa te astepti, sigurul avantaj e garantia (asa cum am patit si eu de altfel).La o masina sh e alta poveste , e folosita , ii poti afla istoria,stii cat de cat la ce sa te astepti si daca ai cunostinte in domeniu sau o iei cu o persoana cunoscatoare, nu prea ai treaba (in momentul de fatza sunt masini practic noi din 2008, inca in garantie, cu foarte putini km, la aproape jumate de pret).Dezavantaje sunt si aici gramada dar macar stai linistit psihic ca nu ai dat o caruta cu bani si faci plimbari la service.Faptul ca e citroen sau vw e cam tot aia, acum toate merg pe aceleasi firme producatoare de piese.
topala_gustav

Mesaj de topala_gustav »

Confirm cele spuse de commandorsteel. C4GP e o masina foarte confortabila pentru toata lumea (sofer, pasageri), ideala pentru drumuri lungi, mai putin adecvata traficului citadin. E nevoie de un motor puternic ( 2.0 HDI sau THP 140-150 la benzina). Se manevreaza foarte usor iar senzatia de "bine" te inconjoara.
In legatura cu SH, nu iti pot da un sfat, depinde foarte mult daca te simti in stare sa "citesti" o masina utilizata sau nu. Am amici care iti toarna toate defectele unei masini SH dupa un control vizual si auditiv sumar, cu istorie a caroseriei, sunete ciudate de la diverse componente, etc , lucruri pe care un ochi mai putin avizat (ca al meu, de exemplu) nu le observa.
La optionale, ti-as recomanda aproape obligatoriu senzori parcare spate, si preferabil si pe fata. Pachetul "Dynamique" este OK, daca ii mai adaugi senzori parcare + pachet Confort.
Pachetul "Exclusive" este si mai OK :) , singurul lucru care ma deranjeaza e lipsa rotii de rezerva.

Ca o concluzie, pentru masina de familie cu copii ( concedii, iesiri la aer liber, weekenduri in afara orasului, etc. ) este foarte potrivita. Pentru mers zilnic prin oras, bara la bara, stat la stopuri, locuri de parcare inghesuite si improvizate, etc., nu o recomand.
commandorsteel
PowerSteel

cam asa cum zici tu, iar in privinta rotii de rezerva.... eu mi-am cumparat una subtire si o car peste tot cu mine.
ptr oras...intradevar este mare, dar eu avand cutie semiautomata... stau relaxat in trafic. mai nasol e la parcari ptr ca imi gasesc greu loc :?
una aproximativ ca a mea - varianta exclusive- o iei cam la jumate de pret fata de una noua #-o
ImagineImagine
Imagine
sorinus
Numar Inmatriculare: B-89-KNW
Localitate: Bucuresti - Tineretului (in sectorul lu' Piedone...)

Mesaj de sorinus »

Pentru o masina noua nu am bani...pur si simplu ma gandeam sa o schimb pe a mea cu un Picasso cu 5 locuri (evident, cu o diferenta de bani). Masina mea este tot sh cumparata...si in afara de pompa servo prea mari necazuri nu am avut cu ea...Pe de alta parte eu nu am copil (inca) si fac cu masina aproximativ 10.000 km/ an, majoritatea in oras (am masina de la munca iar cu a mea am reusit sa fac chiar 8000 km/an). Problemele pe care le-ati descris voi aici m-au cam pus pe ganduri...insa imi place tare mult Picasso :lol: ... Asadar, dilema....
topala_gustav

Mesaj de topala_gustav »

Atentie, amandoi am spus despre varianta cu 7 locuri....Daca tot iti place Picasso si nu ai nevoie de autobuz, poti incerca si un C3 Picasso. Ai si avantajul unor preturi mai mici.
commandorsteel
PowerSteel

eu am facut un test drive anu trecut cu un picasso de 5 locuri si motorizare de 2.0 hdi (de la ats) si mi s-a parut un pic zgomotoasa, dar destul de puternica fata de a mea (1.6 hdi 122 caluti)
per ansamblu mi-a placut, dar nu chiar la fel ca cea de 7 locuri.
parerea mea e sa incerci sa mergi cu ambele variante (gasesti la test drive la dealeri) si apoi te hotarasti.
nici eu nu am copii (momentan :mrgreen: ) dar mi-a placut forma modelului de 7 locuri.
e drept ca am gresit la motorizare, dar eu cred ca un 1.6 hdi la cea de 5 locuri este super suficient
ImagineImagine
Imagine
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Stefane, dar tu o ai pe Rita :) ... in concluzie la tine varianta de 7 locuri e cea mai ok :)
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
topala_gustav

Mesaj de topala_gustav »

diferenta de masa intre C4P si C4GP , amandoua 1.6 HDI, este de numai 40 kg....
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Picasso”