"Demontat" tapiserie c4 fur incalzire in scaune

Discutii despre orice legat de masini
Scrie răspuns
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

"Demontat" tapiserie c4 fur incalzire in scaune

Mesaj de simply the lex »

A dezbracat cineva pana acum vreun scaun de patratel? Intreb asta pt ca am posibilitatea sa "fac rost" de instalatiile de incalzire scaune (de pe alta marca) si as vrea sa stiu daca e posibil sa desfac scaunul fara niciun risc a.i. la re-imbracarea lui sa arate la fel de bine si la fel de functional...

Instalarea in sine a incalzirii in scaun nu e problema,stiu sa o fac (cu actuatori,relee si tot ce trebuie)...insa e o operatie delicata à mon avis si vreau sa ma documentez inainte.

BTW exista cumva cablaje preinstalate pt incalzire scaune?

Merci
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Re: "Demontat" tapiserie c4 fur incalzire in scaune

Mesaj de Bogdan »

Doar scaunele de piele au incalzire de fabrica!

Din ce stiu eu e cam imposibil sa reusesti, pentru ca buretele scaunului este lipit pur si simplu de cadru, si e posibil cand reasamblezi tot, sa iasa o mare tiganie!!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Din cite stiu eu buretele e lipit de tapiterie si nu de cadru; delatfel se si poate demonta de pe el. Dar nu stiu cum o sa bagi tu rezistenta in buretele ala astfel incit sa fie aproape de tapiterie sa simti si caldura. Masina nu cred ca are preechipare pt incalzire in scuane, dar nu bag mina in foc.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

De tapiterie am vrut sa zic...
Chiar am vrut sa pun si eu asa ceva, insa mi-au zis clar, nu se poate, si nu facem tiganii! Pe un Seat Leon s-a putut, si proprietarul este f multumit!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
joeadrianblack

Mesaj de joeadrianblack »

nu e mai usor sa schimbi tot scaunul?
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

nu e si mai scump?
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Daca se pune problema de schimbat schimbi doar tapiteria cu rezistentele incluse, dar tot foarte scump v-a fi; doar daca nu gasesti la super pret pe la vreo dezmembrare.

Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

tapiteria e lipta de burete si nu se poate dezlipi. buretele ( sezutul si spatarul) se pot da jos relativ usor de pe scheletul scaunului. nu prea cred ca o sa reusesti sa pui incalzire daca nu dai jos tapiteria..
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Scuze de exprimarea de mai sus. Vroiam sa zic ca schimbi tapiteria cu burete cu tot (nu am mai precizat asta crezind ca se stie faptul ca nu se poate una fara alta).

schummy_2007
Numar Inmatriculare: GL-82-BIG

Mesaj de schummy_2007 »

Tapiteria este intradevar lipita de burete si au impreuna forma unui manson care imbraca scheletul metalic al scaunului. Instalatia de incalzire este incastrata in acest manson.
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

daca reusesti sa scoti buretele, sapi din partea de jos, pana aproape de tapiserie, apoi pui perna apoi pui din nou burete.

eu cred ca poti face daca ai perna scoasa.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Nu numai pe sacunele din piele poti sa ai incalzire stock. Eu am incalzire in scaunele cu tapiserie de velura, optional din fabrica. Mi-a fost schimbat sezutul pe garantie, costa 1450 RON (numai sezutul), proabil tot atat si sparatul. Atat sezutul cat si spatarul vin din fabrica cu rezistentele deja bagate, pe nuanta de interior rezultat din seria sasiu. Din scaunul cu incalzire iese un cablu electric care se conecteaza undeva la o mufa in pardoseala. Tot aici este si modulul de control al incalzirii. O piesa destul de mare, protejata de o semicarcasa de plastic (sub scaun - pe podea).

Asadar scaunul standard nu este cablat, nu are modulul de control si nici butonul de comanda pe scaun. Plus ca tapiseria cred ca este lipita de burete si nu se poate beli. Daca la cea mai mica intrerupere pe circuitul rezistentei, aceasta nu se repara (sudeaza) ci ... Citroen este in stare sa suporte un cost de 1000 de USD pentru schimbat cu totul (sezut+spatar), e clar ca nu se poate umbla in miezul scaunului. Doar solutii aftermarket: schelet gata cablat cu rezistente, imbracat in burete si tras in tapiserie la alegere. Nu exista sa nu fie firme de tuning care sa se ocupe de asa ceva. Pretul cu siguranta este mai mic decat piesele comandate separat.

Ca si optiune, incalzirea in scaune are un pret modic de 150-180 de Euro, merita de luat, dar cand masina iese din garantie, odata stricata nu cred sa se mai incumete cineva sa o repare. pentru ca de stricat sa strica extrem de repede, rezistente sunt foarte fragile. Te-ai aruncat mai violent pe scaun, s-a dus incalzirea ... Eu am reusit sa o stric doar miscand pozitia spatarului de mai multe ori (reglajul lombar) !

Off-topic: Este ca si la senzorii de presiune in pneuri, costa un 100 si ceva de euro optiunea, te tine cat te tine si apoi la revedere. Senzorii din roti sunt o piesa capsulata cu baterie in ea - cu durata de viata 6-7 ani. La epuizare senzorii de schmiba cu totul ( 5-6 milioane bucata).
C4 1.6i 16V Berlina
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”