Panou de onoare masini frumoase

Discutii despre orice va taie capul
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Re: Panou de onoare masini frumoase

Mesaj de Bogdan98 »

Eu sunt pentru "jucaria" din spatele masinii verzi :D
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

@Lex: prima este chiar o HEMIcuda, o masina ce'ar sta, alaturi de charger (ambele cu motoare hemi 426), intr-un top 20 alltime al masinilor mele favorite. Mustangu' pot sa-l sufar poate doar in variantele BOSS, in rest nu pot sa nu-l asociez cu mizeria aia de beverly hills, sau cu mizeria de fast and furious unde i se instaleaza motor de datsun ... nissan, pardon.

TVR Tuscan Speed 6

Inca o expresie pura a ce trebuie sa insemne un automobil de curse: garda joasa, roti mari, motor fata, tractiune spate. fara izolare fonica, fara electronica inutila.

De remarcat este faptul ca TVR ramasese unul din singurii (daca nu chiar singurul - depinde daca iei sau nu in coniderare rover ce recicla motoare vechi de 20 de ani) producatori din UK ce-si construiau singuri motoarele. Motorul ales este celebrul 6 cilindri in linie de 4 litri, dezvoltand puteri, in functie de versiune si de an, de la 360 la 400 de cai putere. Niciun Tuscan nu ia suta in peste 4 secunde, niciunul n-are viteza maxima sub 280 de kilometri pe ora. Performante datorate caroseriile ultrausoare (totusi avand "dedesupt" sasiu tubular cu rollcage integrat) din fibra de sticla.

Ajungem astfel la cel mai interesant astept din filosofia acestei marci. Anume pozitia sa vizavi de sistemele de "siguranta" activa sau pasiva, precum ABS-ul si airbagul. Aici, puteti viziona un interviu intreg cu chairman-ul TVR, referitor la acest aspect: http://www.pistonheads.com/tvr/index.asp?storyId=8303" onclick="window.open(this.href);return false;
Voi extrage cateva citate:

“The only purpose of ABS is to allow steering in wet conditions ,” he maintained, adding that in extreme situations “most modern cars understeer anyway ”. The systems don’t help panicking drivers he claimed.

The use of an airbag in a convertible fills him with horror. In the event of a roll or even the car simply tipping over slowly the driver can at least make some effort at self preservation – an airbag inflating simply pops the head up into the danger zone

His attitude to airbags is driven by the same desire to engineer the safest car possible

He knows that his cars will be driven hard and fast and he has a conscience to wrestle with. “If someone crashes one of my cars and it’s their fault then I can live with myself. If we were to put an airbag in one of our cars and it ended up killing someone, I couldn’t live with that ”.

Take a look at any crashed TVR and you’ll often find relatively minor damage to the chassis yet many of the panels will be shredded, mashed or shattered - it’s that behaviour that Wheeler takes such comfort from.

Pe scurt, un TVR cand se buseste intotdeauna va fi intreg, iar mare parte din impact va fi prluat de panoruile curbate din fibra de sticla din care sunt construite masinile.

E o operatie a naibii de complicata folosirea unui sasiu tubular, atat din punct de vedere al proiectarii, cat si al executarii. NU se pot asambla si suda robotizat, si reprezinta una din cele mai eficiente metoda de'a rigidiza structura unei masini.
Imagine

Marii constructori nu folosesc probabil aceasta metoda pentru ca ar fi mult mai scumpa.

Asadar, niste masinii proiectate din start sa se alerge nebuneste cu ele, nu petarde de 100 de cai diesel de 10.000 de euro cu 5 stele euroncap, vin fara airbaguri sau abs macar optional. Va las sa trageti concluziile.

Si pentru ca topicul se numeste "panou de onoare pentru masini frumoase", si discutia a inceput de la tvr tuscan, va las sa va clatiti ochii:

Imagine
Imagine
Imagine
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

@chainsaw : pai hemicuda pt ca are hemi sub capota,de altfel tot barracuda e.daca ma insel corecteaza-ma
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

da da, e o versiune de Barracuda, da' i se zice (nu oficial) "HemiCuda" ca sa se sublinieze faptul ca e cea mai performanta versiune.
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Ok, poate sint offtopic, dar:
1. de ce cind se deschide un topic de "Masini frumoase" tre' sa se posteze si link-uri cu masini hide, monstruoase?
2. Eu am reusit sa observ ca cel putin un model de masina frumoasa (si e masina frumoasa, nu la misto) lipseste de aici, chiar daca topicul are deja 4 pagini. N-am sa va pun acum sa cautati poze cu toyota supra (eventual veilside) sau mazda rx7 fd3s (eventual tot cu bodykit veilside) sau un tramontana daca e sa cautam modele mai noi, si inca vreo citeva (ca, sa fim seriosi, masini frumoase nu sint multe, iar un criteriu pentru ca o masina sa fie frumoasa NU este prezenta unui motor ce ar putea propulsa un vapor de mici dimensiuni).

Cine vrea, daca considera ca este necesar, poate face un topic split si sa initieze unul nou de genul "Ce masina frumoasa lipseste inca din topicul Panou de onoare masini frumoase?
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

toyota supra este! :mrgreen:
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
emicald
Marca si model masina: Citroen C4 thp

Mesaj de emicald »

Imi pare rau sa dezamagesc multa lume pe-aici, dar pentru mine orice masina cu aripi deportante, spoilere, fuste, fustite, fante si gauri, care nu au fost prevazute din uzina de unde a iesit, deci orice masina cu "body-kit" after market nu poate intra la categoria "masini frumoase". E ca si cum ai zice ca e frumoasa o femeie cu silicoane in tite, cur si bot.

Masini frumoase de la mama lui, eu despre asta am crezut ca vorbim. De cind e Cuda, sau Chargerul masina frumoasa? Impresionanta, "awesome", orice, dar frumoasa... Sau Supra? Sa fim seriosi... Cit despre TVR, e batut cu "the ugly stick".
Aston-urile contemporane, or fi ele toate la fel, dar sint frumoase cu adevarat. Frumos e Ferrari 246 Dino, dar nu si Enzo.
Poti sa spui orice despre Plymouth Prowler, dar nu ca e frumoasa. Sau BMW E30...

Poate cea mai frumoasa masina ever e asta:

Imagine
C4
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

o iei prea in serios totusi. fiecare cu ale lui . gusturile nu prea se discuta ...sau nu in modul asta radical. sper sa n`o dati in flame ::P

PS: mie imi plac silicoanele :ya

OT :
Imagine
Cosma Adrian
Numar Inmatriculare: SJ-45-ADY

Mesaj de Cosma Adrian »

Emicald zice el ceva si cam are dreptate :tongue4:
C4 berlina, 1,6i ,16v (110cp),gri iceland
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

cum sa nu fie musclecar-urile frumoase? dau impresia ca daca si-ar ambala motorul langa o japonezarie fastandfurious-ista, aceasta din urma ar face "fas" si-ar incepe sa scoata aburi de sub capota ... frumusetea tine si de atitudine, de respectul impus, de cum arata pe sosea. ma impresioneaza din punct de vedere estetic in egala masura cu o masina general acceptata ca fiind superba (de obicei provenienta - italia) si una colturoasa, plina de tabla adevarata si de crom, nu de plastic - o masina care nu incearca sa-si ascunda dimensiunile prin forme ROTUNJITE ale caroseriei.

nu exista masini mai odioase decat masinile urate ce se incearca prin rotunjiri si taieturi sa fie facute frumoase - asa sunt 80 la suta din masinile coreene (si cele japoneze desenate la ei, care se vand doar acolo) - niste copii proaste dupa designul european din care n-au inteles nimic si pe care-l reproduc dupa ochi.

toyota supra si mazda rx7 desi sunt masini capabile de niste performante la care mai mai ca nu rezista corpul omenesc, par ca nu se iau deloc in serios si zici ca sunt facute din plastic. la asta contribuie si trendul generat de fastandfurious si nfs uground - cu apropierea cat mai mult a aspectului unei masini de o jucarie radiocomandata - neoane, xenoane, praguri, buze ... oribil!!! vorba lui emicald, oricum trebuie sa fie frumoasa de la mama ei.

revenind la aston martin: nu numai ca arata toate la fel, dar fac asta din 1993:
Imagine
Ultima oară modificat Lun Ian 11, 2010 11:05 pm de către chainsaw, modificat 1 dată în total.
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

emicald scrie:Imi pare rau sa dezamagesc multa lume pe-aici, dar pentru mine orice masina cu aripi deportante, spoilere, fuste, fustite, fante si gauri, care nu au fost prevazute din uzina de unde a iesit, deci orice masina cu "body-kit" after market nu poate intra la categoria "masini frumoase". E ca si cum ai zice ca e frumoasa o femeie cu silicoane in tite, cur si bot.

Masini frumoase de la mama lui, eu despre asta am crezut ca vorbim. De cind e Cuda, sau Chargerul masina frumoasa? Impresionanta, "awesome", orice, dar frumoasa... Sau Supra? Sa fim seriosi... Cit despre TVR, e batut cu "the ugly stick".
Aston-urile contemporane, or fi ele toate la fel, dar sint frumoase cu adevarat. Frumos e Ferrari 246 Dino, dar nu si Enzo.
Poti sa spui orice despre Plymouth Prowler, dar nu ca e frumoasa. Sau BMW E30...

Poate cea mai frumoasa masina ever e asta:

Imagine

Frumusetea unei masini se traduce in multe feluri si odata creat acest topic e foarte logic ca fiecare sa isi posteze masina considerata de el frumoasa fie ca are nush ce wide body kituri,mai stiu eu ce sau nu.Sint total de acord cu tine cand ai afirmat ca o masina e frumoasa asa cum iese din fabrica insa nu poti blama gusturile celorlalti si exista multe masini superbe pt unii care tie nu iti plac si ai tot dreptul sa nu iti placa,esti subiectiv,e normal.Mi se pare ca ai pus putin gresit problema...
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Scuze de off, dar nu ma pot abtine. Chainsaw, dupa tine numai americani fac masini super frumoase, nu conteaza ca sint urite in draci, dar au atitudine si de aia sint the best, ca au tabla cit un tanc TR85 si crom sa isi faca tiganii acoperisuri pe 4 palate si nu iau curbe decit pe autostrazi, ca mno ... virajele nu sint prea strinse acolo.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

ultima poza e un corvette pentru ca asta a aratat situ' de unde am luat o poza cu un db7, s-au prins ca am folosit link spre situ' lor ... am modificat.

evident ca si mie cele mai frumoase masini mi se par cele italiene, la care adaug citroen-urile din perioada lor de glorie, TVR-urile de dupa 1995, FERRARI 288 GTO (asta e poate cea mai frumoasa), si ce-am mai postat p-aci si n-a citit nimeni daca asta e concluzia care s-a tras despre gusturile mele ... eu am zis ca o masina masiva si colturoasa trebuie apreciata pentru atitudinea sincera - nu sa ridici in slavi un bmw x6 de exemplu ca e frumos, cand e la fel de masiv, dar rotunjit.

Mesaj de chainsaw »

am recitit un pic ce-a scris emicald mai sus:

intr'adevar, poate confund termenu' de "masina frumoasa" cu "masina care-mi place mie de mor". de exemplu eu consider tot ce e la semnatura mea o suma a tot ceea ce trebuie sa fie o masina, dar, in afara de DS care e frumos dupa orice gust,

RS2 e un break si de la departare zici ca e 1.9 tdi 90 de cai
porsche 911 (varianta mea preferata - 993, racire cu aer) arata la fel de jumatate de secol (fix)
chargeru' e la fel de frumos ca un ciocan
bmw 850CSI, fiind varianta sport, are buza aia de zici ca-i luata din vitan
cat despre mercedes E60 AMG, degeaba e versiunea ultra-rara si ultrap-erformanta in poza, ca poate la fel de bine sa fie un cazan cu numere de italia din targ ... pe mine unu' tocmai asta ma atrage - ca nu-i vezi potentialul pana nu o vezi cum efectiv zboara si rage, (asta inseamna sleeper), insa asta n-o face in niciun caz o masina mai frumoasa decat un simplu 124 diesel aspirat de 2000cmc.
Uichi Sec
Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDi 92 cai
Numar Inmatriculare: . . . B 113 RDR

Mesaj de IceRidder »

chainsaw incepi sa te contrazici. intai ca iti plac alea care nu isi ascund apoi ca iti plac alea ca nu isi ascund :roll:
Marele Alb - 1.6 HDI 90 CP
Scrie răspuns

Înapoi la “Cafenea”