c4 vs golf V

Citroen C4 sau altceva?
Scrie răspuns
emicald
Marca si model masina: Citroen C4 thp

Re: c4 vs golf V

Mesaj de emicald »

@ingfrancisc:
Nu eu am spus ca "fuge spatele", e un topic pe-aici. Eu chiar am contrazis asta. Ca orice masina cu totul in fata, e subviratoare.

@Dan pasare: nu ma intelege gresit, nu am zis ca nu are stabilitate sau tinuta de drum, dar sa declari sus si tare ca e CEA MAI CEA din clasa e exagerat. Toata presa auto spune ca Ford Focus e number one la capitolul asta, si din pacate nu se mentioneaza C4 cind se vorbeste de referintele clasei.
Nicaieri nu am contrazis celelalte lucruri: aspectul exterior, un anumit rafinament tipic frantuzesc, calitati dinamice bune, confort.
Dar stim cu totii ca are si destule minusuri (spatiul interior in spate, portbagaj, anumite aspecte de ergonomie si calitate a materialelor, zgomote nedorite), pe care le compenseaza prin pret (desi politica Citroen Romania e destul de meschina in ultima vreme, fiindca vinde masini cu 2 airbaguri si fara ESP ca fiind de 5 stele la siguranta...).

Eu nu cred ca am spus vreun neadevar.

Edit: vreau sa atrag atentia ca nu am mentionat nici o clipa fiabilitatea, eu consider ca toate masinile noi sint cam la fel de fiabile (sau nu). Nu cred in mitul masinii germane, fiindca ala era valabil pina acum 15-20 de ani.
C4
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

emicald scrie:......
@Dan pasare: nu ma intelege gresit, nu am zis ca nu are stabilitate sau tinuta de drum, dar sa declari sus si tare ca e CEA MAI CEA din clasa e exagerat. Toata presa auto spune ca Ford Focus e number one la capitolul asta, si din pacate nu se mentioneaza C4 cind se vorbeste de referintele clasei.
Nicaieri nu am contrazis celelalte lucruri: aspectul exterior, un anumit rafinament tipic frantuzesc, calitati dinamice bune, confort.
Dar stim cu totii ca are si destule minusuri (spatiul interior in spate, portbagaj, anumite aspecte de ergonomie si calitate a materialelor, zgomote nedorite), pe care le compenseaza prin pret (desi politica Citroen Romania e destul de meschina in ultima vreme, fiindca vinde masini cu 2 airbaguri si fara ESP ca fiind de 5 stele la siguranta...).

.......
:shock: Spatiul interior in spate e un minus la C4????? Te asigur ca nu e mai mic decat cel de la Golf inclusiv la coupe :wink:
Si dpdv al ergonomiei te contrazic .Rar mi-a fost dat sa conduc o masina mai ergonomica ca C4 si crede-ma, mi-au trecut prin mana zeci de masini.
Iar dpdv al stabilitatii.......(vorbind de coupe) nu iti trebuie prea multe cunostinte de fizica pentru a-ti da seama ca C4 este incomparabil mai stabila pe viraje decat Golf. Explicatia e simpla, o suspensie mai moale si o inaltime mai mare a caroseriei(cazul Golfului) inseamna stabilitate mai mica :wink: Iar in cazul focusului, lucrurile stau si mai prost. Pentru Focus, binenteles.
Nu discut aici decat despre masinile normale, stock, cu motorizari comune.
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
Cosma Adrian
Numar Inmatriculare: SJ-45-ADY

Mesaj de Cosma Adrian »

:hi Perfect de acord cu Dan, rar am intalnit masini stock sa pot face ce fac cu C4 pe serpentinele si curbele de pe Meses (cunoscatorii stiu, locul unde vin motociclisti din toata Romania, Ungari, Cehia pt adrenalina si intalniri, anual mor vreo 8-10 dintre ei)
C4 berlina, 1,6i ,16v (110cp),gri iceland
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

suspensie spate independenta (seama cu cea de ford, da' nu cred ca e fix aia)
Imagine

si iat-o pe cea de la c4: (doar ca nu e coil over spring, sunt separate, una langa alta)
Imagine

handling isn't everything. si-s sigur ca nici focus nici golfu nu troncane in halu' ala.

in afara de confort, la sisteme cu suspensie independenta pe spate, se incearca separarea fortelor de franare de cele de confort/suspensie.

INTERIOR C4 ergonomic? UNDE imi pun si eu un suc? de ce ma intind atata dupa avarie?
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

catalin4u24 scrie:Foarte gresit.
Golf V 2.0TSI 200cp echipeaza GTI-ul, si mai este si o editie speciala de 230cp din acelasi 2.0 turbo, care se numeste GTI Edition 30
Catalin,confunzi TSI cu TFSI,acesta din urma echipand MKV GTI.Documenteaza-te putin si vezi ca nu sint motorizari similare.Deci foarte gresit nu e,chiar deloc,ce am afirmat eu.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
simply the lex
aLEX YO!...

Prieteni,C4 in afara de o masina frumoasa nu stie mai mult,degeaba incercati sa o dati cum vreti voi cu golfu si cu focusu,atatea reply-uri pline de subiectivism n-am vazut,sincer...nu o zic cu rautate,no offence dar asta e adevarul,fie ca il recunoasteti cand sinteti singuri in camera.Asa ca ergonomie,stabilitate,calitate,in favoarea c4 coupe...NEVER.

Si tot nu imi place Golful :mrgreen:
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
Cosma Adrian

Mesaj de Cosma Adrian »

... :shock: :roll: eu chiar nu va inteleg de unde le scoateti pe astea cum ca C4 sta mai prost in curbe decat celelalte amintite :shock: :?: si pe ce se bazeaza aceste afirmatii :?: . Simply the lex, nu stiu cati dintre voi ati avut mai multe masini decat Dan Pasare, sa fie a voastre si sa le conduceti mii de km, ca sa stiti exact despre ce vorbiti (aproape sigur nici unul). Si atunci care da reply-uri cu subiectivism? Eu unul nu va inteleg cand stiu si am simtit pe propria piele ce poate C4 si ce pot celelalte
Cosma Adrian

Mesaj de Cosma Adrian »

chainsaw scrie:

INTERIOR C4 ergonomic? UNDE imi pun si eu un suc? de ce ma intind atata dupa avarie?
chainsaw #-o vezi ca ai un loc sub cotiera unde iti poti pune o cutie cu suc sau ce bei tu.Daca acolo nu ti se potrivesc bauturile, cu prima ocazie am sa-ti cumpar un suport pt doze sau sticle din Omv si ti-l pun unde vrei tu daca pt tine ergonomic inseamna doar sa ai unde pune bautura si sa-ti fie la indemana butonul de avarii care bineinteles ca probabil il folosesti din minut in minut
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

am varzat n sucuri punandu-le langa frana de mana. super tare e ca daca gasesti in sfarsit un suc care sta fix acolo, sa nu se clatine, frana de mana devine inoperabila. marfa? fix sa am unde sa-mi pun sticla de suc fara sa trebuiasca sa-mi iau suporturi tiganesti inseamna ergonomie, ptr mine.

Mesaj de Cosma Adrian »

Chainsaw sti bine ce am vrut sa zic. Ergonomie inseamna mult mai mult decat sa-ti fie la indemana bautura in masina. Te hazardezi cu niste afirmatii care nu-si au rostul. Iar daca chiar te deranjeaza ca nu gasesti loc bauturii in masina ti-am zis ce poti face: un suport pus pe usa de langa tine si te asigur ca o sa poti sa-ti bei bautura si cu paiul :mrgreen:(gasesti suporturi care nu-s tiganesti) :wink: ...numa sa nu incurci bauturile
emicald
Marca si model masina: Citroen C4 thp

Mesaj de emicald »

Wow!
@Cosma Adrian: ce inseamna ergonomie? Care e exemplul tau pro ergonomie C4 si contra altora? :roll:
C4
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

chainsaw scrie:......... si-s sigur ca nici focus nici golfu nu troncane in halu' ala.
...............
Ce draq are troncanitul cu stabilitatea ???????
Si daca pentru tine ergonomic inseamna spatii pentru mancare si bautura........ #-o Iar butonul de avarie nu e un criteriu, eu folosesc butonul atat de rar incat trebuie sa ma gandesc unde e :mrgreen:
Eu inteleg prin ergonomie o pozitie corecta si comoda la volan( iar scaunul de coupe e excelent)
acces facil si comod la comenzile principale ale masinii( si aici sunt foarte multumit) si citirea usoara a informatiilor privind parametrii de functionare a masinii ( viteza,turatie, nivel benzina,etc), capitol la care C4 exceleaza. Iar cine sustine ca ''citeste'' mai greu C4 decat Golf sau alta masina inseamna ca are o problema de perceptie si ar trebui sa umble mai putin pe sosele :wink:
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

scaunul e comod etc, da' daca ai peste 1.85 si esti mai ... bine facut ... incepe sa scartaie si sa se desprinda materialul. sunt destul de convins ca exista golf-uri 1 cu materialul de pe scaune intr-o stare mai buna decat ce incepe sa se formeze la mine.

cat despre suspensii, mi se pare destul de clar: IN NICIUN CAZ suspensiile rigide pe spate nu pot fi mai bune decat un sistem independent, solutia de pe c4 fiind acolo numai pentru ca e mult mai ieftina. aceasta solutie de compromis totusi n-a interzis sa se vada anii de experienta si de pionierat pe care-i are citroen, atat in studiul directiei, cat si al suspensiilor. asadar, desi componentele sunt de pejo obosit, inginerii francezi au reusit printr-un fin tuning (unghiuri, reglarea distribuirii tensiunilor rezultate din franare si virare) sa faca o masina ce raspunde foarte prompt la schimbarile de directie, si care pe o sosea buna, isi mentine excelent traiectoria. insa, realizand acest lucru, ar fi fost aproape imposibil sa evite si troncaneala spate. cred ca daca i-ar fi pus suspensie independenta spate, c4 efectiv n-ar fi avut rival, nici macar in postura hothatchurilor. da' asta e, piata de consum, componente comune intre concernuri, studii de piata, buget maxim, etc.

imi place in continuare de mor c4. mai mult, fiind pus in fata de-a alege intre un c4 nou (numai 2.0 hdi) si orice golf (exceptand gti), tot c4 as alege. dar de ce sa nu recunoastem ca golf-ul are niste +uri fata de c4 - macar pe cele EVIDENTE cum ar fi suspensiile spate si calitatea interiorului (desi sincer sa fiu si eu ma simt mai inghesuit in golf, totu' pare mai bine facut). ah, si ii poti schimba un bec de pozitie in 30 de secunde, nu doua ore.
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

OFF: tu la C4 schimbi becul de pozitie in 2 ore, sau la Golf ?
Si in legatura cu diferentele de suspensie spate. C4 e facut ca o masina normala pe drumuri bune, unde nu cred ca se vad diferente enorme intre punte semindependenta si independenta. Diferenta se fac pe drumuri denivelate, unde clar C4 are ceva probleme.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
simply the lex
aLEX YO!...

Cosma Adrian scrie:... :shock: :roll: eu chiar nu va inteleg de unde le scoateti pe astea cum ca C4 sta mai prost in curbe decat celelalte amintite :shock: :?: si pe ce se bazeaza aceste afirmatii :?: . Simply the lex, nu stiu cati dintre voi ati avut mai multe masini decat Dan Pasare, sa fie a voastre si sa le conduceti mii de km, ca sa stiti exact despre ce vorbiti (aproape sigur nici unul). Si atunci care da reply-uri cu subiectivism? Eu unul nu va inteleg cand stiu si am simtit pe propria piele ce poate C4 si ce pot celelalte
Adrian,nu cred ca facem recensamant la masini conduse,ca idee, am condus un G5 1 an de zile,suficient de multi kilometri sa imi dau seama de plusurile si minusurile acestui hatch,in final am ales c4,care nu e nici singura masina pe care o am si nici prima pe care am condus-o,nu e cazul sa incepem sa polemizam pe competentele fiecaruia de a conduce,consider ca cine posteaza aici are totusi o opinie pertinenta...Da-mi voie sa te contrazic in ceea ce priveste afirmatia ta"aproape sigur nici unul".
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Vs ...”