pai eu zic ca de asta scriem ca sa tragem concluzii nu?Aiurica scrie:sta roata jos dar toata masina se inclina catre exterior....da....
repet, vbm de motorizari echivalente....
dar de ce ne dam cu pararea cand exista teste de stabilitate....exista si pe forum niste filmuletze....
studiati-le , trageti concluzii si apoi scrieti!
c4 vs golf V
-
tony.iordache
- ,,crazy pilot ,,
- Marca si model masina: citroen c4 II 1,6 hdi 110hp
- Numar Inmatriculare: CT-83-TIA
Re: c4 vs golf V
intradevar nu sunt de neglijat nici testele pe care le vedem din anumite surse dar nu toate mustele fac miere

c4 II 1,6 HDI 110 caluti
honda accord 2,2 i-DTEC 180 hp si ceva dupa resoftare la DIMSPORT, in curs de transformare
honda accord 2,2 i-DTEC 180 hp si ceva dupa resoftare la DIMSPORT, in curs de transformare
- ingfrancisc
- Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: TM04DVF
cam aiurea compararile astea generale, gen C4 vs Golf V sau X versus Y... sunt o gramada de variante pentru fiecare si ar trebui comparate variantele cu motorizari si dotari echivalente. Si nu ar trebui uitat pretul (de nou), mai ales la masini populare si ieftine (10 - 20k euro). Si nici aspectul ... iar Golful (oricare) este sigur cea mai urata masina germana.
Atunci cand mi-am luat C4 am facut (ca toata lumea probail) C4 versus multe, Golf, Astra, Kia, etc, in limita a 20000 euro. Am exclus din start Loganul si Renault pentru ca, Doamne fereste in caz de accident, eu, sotia si fiica mea sa avem o sansa de supravietuire.
Si ca sa fiu offtopic, C4 versul Golf pentru mine a fost:
Aspect: C4 SX VTR - elegant; Golf Highline- banal
Siguranta: C4 = Golf = 5 stele
Motorizare: C4 -1.6HDI (110CP/240 Nm) = 1.6 TDI (105 CP/ 250 Nm)
Comfort: identice ! (mp3, clima bizonala, volan piele, jenti, etc)
Tinuta de drum: nu sunt Schumacher
(oricum am mers si cu noul golf si n-are nici racheta in fund si nici mai multe roti ... iar la acceleratii de la 100 km/h in sus este mult inferior lui C4 - si aici ma refer doar la cele doua motoare de 1.6 HDI, respectiv 1.6 TDI de ~110 CP)
Pret la dealeri in Timisoara in aprilie 2009:
C4 SX VTR = 14000 euro (TVA inclus) inclusiv cu plafon vitrat !
a mea e aici:
viewtopic.php?f=16&t=3415" onclick="window.open(this.href);return false;
Golf = 18540 euro (TVA inclus)
Iar chestia cu fiabilitatea germana e demult bascalie ... toate subansamble, de pe mai toate masinile sunt facute cam de aceiasi producatori ...
Atunci cand mi-am luat C4 am facut (ca toata lumea probail) C4 versus multe, Golf, Astra, Kia, etc, in limita a 20000 euro. Am exclus din start Loganul si Renault pentru ca, Doamne fereste in caz de accident, eu, sotia si fiica mea sa avem o sansa de supravietuire.
Si ca sa fiu offtopic, C4 versul Golf pentru mine a fost:
Aspect: C4 SX VTR - elegant; Golf Highline- banal
Siguranta: C4 = Golf = 5 stele
Motorizare: C4 -1.6HDI (110CP/240 Nm) = 1.6 TDI (105 CP/ 250 Nm)
Comfort: identice ! (mp3, clima bizonala, volan piele, jenti, etc)
Tinuta de drum: nu sunt Schumacher
Pret la dealeri in Timisoara in aprilie 2009:
C4 SX VTR = 14000 euro (TVA inclus) inclusiv cu plafon vitrat !
a mea e aici:
viewtopic.php?f=16&t=3415" onclick="window.open(this.href);return false;
Golf = 18540 euro (TVA inclus)
Iar chestia cu fiabilitatea germana e demult bascalie ... toate subansamble, de pe mai toate masinile sunt facute cam de aceiasi producatori ...
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
- Mihay
- Supermoderator
hmmm la Renault cam toate au 5 stele , daca nu ma insel ei fiind primii care au obtinut calificativele astea dupa vechile standarde. de 6-12 luni e in vigoare noul standard, C3 Picassso obtinand doar 4 stele.
1.6 TDI ?? Cred ca 1.9 tdi ...vestitul tractoras
il recunostii de la 500 m cum recunosc si motorul 1.6 16v benzina de la C4 
1.6 TDI ?? Cred ca 1.9 tdi ...vestitul tractoras
-
dimabogdan
Nup.Am fost si eu ieri cu un amic la VW, ca sa-si ia masina din service si m-am uitat pe la masini.Si eu m-am minunat tare cand vazui 1.6 TDI...am si intrebat, evident mi s-a raspuns cu o superioritate vadita de catre receptioner:" Da, de ce va mirati?"Am vrut sa-i comunic sa si-o bage undeva, dar l-am lasat in fericirea lui...
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
- ingfrancisc
eu ma refeream doar la masini noi ... din cate stiu, la Golf (model nou) nu mai exista 1.9 TDI, doar 1.6 si 2.0 TDI, sau asa ceva. Oricum, ciliindreea nu are importanta, doar combustibil, CP si Nm
am uitat in versusul meu sa spun ceva foarte important (pentru mine cel putin) C4 se livra in 2 zile (in realitate l-am luat in 3 zile) dar pentru Golf, diesel trebuia sa astept ~ 4 - 6 luni, dar sa platesc pe loc, la comanda !!!
Trbuie sa recunosc ca m-a tentat si un Opel Astra (modelul nou) combi. Costa si el fix cat C4 meu, adica 14000. Avea avantajul spatiului infinit mai mare si se livra pe loc ... recunosc ca am fost subiectiv in alegere si am luat-o pe cea mai frumoasa.
am uitat in versusul meu sa spun ceva foarte important (pentru mine cel putin) C4 se livra in 2 zile (in realitate l-am luat in 3 zile) dar pentru Golf, diesel trebuia sa astept ~ 4 - 6 luni, dar sa platesc pe loc, la comanda !!!
Trbuie sa recunosc ca m-a tentat si un Opel Astra (modelul nou) combi. Costa si el fix cat C4 meu, adica 14000. Avea avantajul spatiului infinit mai mare si se livra pe loc ... recunosc ca am fost subiectiv in alegere si am luat-o pe cea mai frumoasa.
-
tony.iordache
- ,,crazy pilot ,,
daci pana la urma eu zic ca daca facem comparatia cu aceleasi motorizari si fara imbunatatiri ulterioare al nostru c4 la cam da cu fum in nas golfurilor v made in nemtia, iar in viraje se tine bine de carosabil si inca nu am reusit sa rastorn un c4 pe cand un golf v nu mi-a trebuit multa scoala
.
ps: sper sa nu vada cel caruia i-am vanduto textele pe aici
c4 II 1,6 HDI 110 caluti
- stevey
- Marca si model masina: C4 1.6i BLACK
Iar se repeta istoria sau discutia cu citroienu si golful cu suspensia spate multisuruburi...s-a postat un filmulet cu teste c4, golf, megane etc., s-a mai discutat problema cu stabilitatea in curbe la c4.Omul si-a zis parerea si atat, eu personal sunt de acord cu el, poate gasim si alte versusuri despre cele doua nu numai blestemata aia de suspensie, subiectul solutiilor de marketing in domeniul auto.
- simply the lex
- aLEX YO!...
- Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
- Numar Inmatriculare: AG 85 LEX
Eram gata sa ma arunc la o afirmatie aiurea si sa spun ca nu exista pe Golf 1.6tdi,dar am aruncat un ochi si,da,este pe MKVI
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
- emicald
- Marca si model masina: Citroen C4 thp
Altu' care te-arunci la afirmatii hazardate...tony.iordache scrie:daci pana la urma eu zic ca daca facem comparatia cu aceleasi motorizari si fara imbunatatiri ulterioare al nostru c4 la cam da cu fum in nas golfurilor v made in nemtia, iar in viraje se tine bine de carosabil si inca nu am reusit sa rastorn un c4 pe cand un golf v nu mi-a trebuit multa scoala.
"Dau fum"?... Doar la pret se intimpla asta...
C4
-
tony.iordache
- ,,crazy pilot ,,
Altu' care te-arunci la afirmatii hazardate...
"Dau fum"?... Doar la pret se intimpla asta...[/quote]
scuze am uitat sa precizez ca trebuie sa le mai si ai umpic cu covrigul nu masina face totul
"Dau fum"?... Doar la pret se intimpla asta...[/quote]
scuze am uitat sa precizez ca trebuie sa le mai si ai umpic cu covrigul nu masina face totul
c4 II 1,6 HDI 110 caluti
- ingfrancisc
lasa-l incolo de covrig ...tony.iordache scrie:Altu' care te-arunci la afirmatii hazardate...
"Dau fum"?... Doar la pret se intimpla asta...
Ce conteaza cum dai cu "covrigul"? Ambele sunt masini medii, au aprox aceiasi greutate ... totul este identic. Pun pariu ca si rapoartele din cutia de viteze sunt similare.
Si, pe deasupra, de ce sa fie mai bun Golful?
Pentru ca placutele VW se fac la Caransebes, de TMD Friction?
Pentru ca volanul si airbagurile se fac la Timisoara, la TRW Automotive Safety Systems?
Pentru ca cablajul si modulele electrice se fac la Nadab (jud Arad) de ALCOA FUJIKURA?
Pentru ca softul din VW se face la Timisoara, la fostul Siemens - actual Contiental?
Nu ma intelegeti gresit, nu e nimic rau in faptul ca se construiesc subansamble pentru masini germane in Romania, India, Bangladesh sau mai stiu eu unde ... trebuie doar inteles ca nici o masina germana (la fel si pentru frantuzoaice) NU mai este produsa in Germania ! doar asamblata acolo.
Hai sa fim seriosi ... nici C4 nici Golful nu sunt masini sport, nici macar tractiune integrala sau macar pe spate nu au. Ce sport? cand ambele au peste 1300 kg? cu 4 cilindtii in linie?
Am atasat un mic colaj cu masini sport adevarate, si inca nu de top, ci medii ca performante sport! Cand Golful va arata ca vreuna din ele (sau C4) atunci sa comparati veleitatile lor sportive
Si culmea, toate sunt mai ieftine decat Golful ... (e si pretul pe poze)
Dupa mine, singurele doua lucruri care pot face diferenta intre doua masini identice in dotare si motorizare sunt PRETUL si ASPECTUL ! Iar in privinta C4 este net superior Golfului.

-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
E dreptul tau sa nu crezi. Eu ma bazez pe teste facute dejaemicald scrie:Wow, le zici cam tare... nu cred deloc asta.mituc scrie:Pai daca e sa ne referim la GTI... C4 VTS cam spulbera la stabilitate si pe megane RS... care e foarte stabil. Probabil e cam aceeasi treaba cu civic typeR.
....
Atentie, ma refer doar la stabilitate ca c4 VTS e cam aceeasi treaba cu typeR, la acceleratie si in general timpi de circuit typeR e net superior, ca si carutaGTI de altfel (na, are morisca de-i indeasa aer in motor).
P.S.: de ce trebuie sa discutati in contradictoriu si sa va scoateti ochii cind exista zeperfs, fastestlaps.com, rototest.com, etc?? Sinteti nebuni sau ce aveti?
Uite, e simplu: http://www.zeperfs.com/duel3036-1470.htm" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.zeperfs.com/duel1595-1265.htm" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.zeperfs.com/duel2995-2704.htm" onclick="window.open(this.href);return false; (la ultimul, a propos de stabilitate si distante de frinare, ia uitati citi ani lumina ii trebuie carutei sa se opreasca!)
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- emicald
dupa care...tony.iordache scrie: ... inca nu am reusit sa rastorn un c4 pe cand un golf v nu mi-a trebuit multa scoala.
In primul rind, ar fi bine sa le mai ai "umpic" cu gramatica, si dupa ce rastorni masini nu cred ca e normal sa te lauzi cu "covrigul".tony.iordache scrie: scuze am uitat sa precizez ca trebuie sa le mai si ai umpic cu covrigul nu masina face totul
@ domnul inginer francisc:
Daca se fabrica piese de VW in Romania, si nu numai de VW ci si de alte marci, inseamna ca nemtii "nu mai sint ce erau odata", da? Si ca o frantuzeasca poate fi la fel de buna, nu?
Explica-mi si mie atunci de ce ai exclus DIN START marca Renault atunci cind ti-ai cautat masina? Nu cumva din aceeasi prejudecata? Noi, cu Citroen, sintem egali cu "nemtestile", dar "mai egali" decit Renault, nu-i asa? Nu m-am uitat pe un forum de Peugeot, dar acolo probabil se spune ca ei sint cei mai buni, iar Citroen si Renault inferiori...
Cit despre masinile alea pe care le-ai pus, nu este nicidecum locul lor pe acest topic. Nu au legatura cu subiectul.
C4
- emicald
Scuze, dar in linkurile alea nu sint decit datele de catalog puse una linga alta... nu spun nimic.mituc scrie:...
P.S.: de ce trebuie sa discutati in contradictoriu si sa va scoateti ochii cind exista zeperfs, fastestlaps.com, rototest.com, etc?? Sinteti nebuni sau ce aveti?
Uite, e simplu: http://www.zeperfs.com/duel3036-1470.htm" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.zeperfs.com/duel1595-1265.htm" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.zeperfs.com/duel2995-2704.htm" onclick="window.open(this.href);return false; (la ultimul, a propos de stabilitate si distante de frinare, ia uitati citi ani lumina ii trebuie carutei sa se opreasca!)
O sa caut pe la fastestlaps si celalalt, sa vedem pe ce te bazezi.
LE: pe fastestlaps.com la fel, iar teste dyno pe rototest.com nu vreau sa citesc si nu sint deloc relevante in acest versus.
C4
- Cosma Adrian
- Numar Inmatriculare: SJ-45-ADY