Pompa servo directie defecta

Totul despre C4 Picasso
Scrie răspuns
dieto
Numar Inmatriculare: TM74DFD

Pompa servo directie defecta

Mesaj de dieto »

Salutare tuturora,

Nu am mai postat de mult cu toate ca am mai urmarit activitatea pe forum.
As dori sa semnalez o problema care a aparut la Picasso-ul meu, si anume blocarea servodirectiei.
Este un lucru foarte neplacut mai ales daca se intampla in mers deoarece chiar si ruland fara servo este enorm de greu sa invarti volanul.
Masina mea are 20000 km si un an vechime. Initial am semnalat problema la eveman din Timisoara si mi s-a verificat existenta erorilor pe computer si s-au confirmat. Mi-au spus ca trebuie sa scrie un mail catre francezi la care nu s-a mai primit raspuns vreo 3 luni. M-am dus din nou si acuma se pare ca se misca ceva.
Mi s-a spus ca acest subansamblu practic nu se strica niciodata si ca ei au schimbat doar in cazul unui accident cand pompa este lovita si asta de obicei pe CASCO.
Totusi am fost de 3 ori chemat pana sa se hotareasca sa schimbe pompa cu motor cu tot.
1-ma data au verificat conectiunile electrice.
2-a data au verificat si schimbat uleiul servo
si urmeaza a 3-a oara sa-mi schimbe pompa.

Intrebarile pe care le-am pus sunt : de ce trebuie sa ma duc eu de 3 ori pt. acest lucru si cine compenseaza timpul pierdut pt. aceasta ? si... e normal ca asa ceva sa se intample la 20000 km ? asta avand in vedere (vezi un post mai vechi de-al meu) ca la 5000 km s-a rupt un semering de la distributie de am piredut 1.5 l ulei.
Am avut eu ghinion cand am cumparat masina ?

Si inca ceva pt. cei interesati : pompa cu motor cu tot costa 1700 EUR. mi se pare enorm. De fapt cam tot ce este cumparat de la reprezentanta este foarte piperat. (parfum de masina 2 buc. 61 RON ?????) - apropos am gasit o metoda de a reinnoi parfumul cu 5 RON. Cei interesati pot sa-mi scrie.

In alta ordine de idei cei de la Eveman ma tot combina sa prelungesc garantia. Eu le-am spus ca sunt mai degraba de parere sa vand masina la anul decat sa mai prelungesc agonia 2 ani sau unul avand in vedere ca odata si odata tot va iesi din garantie si asta la mai multi km decat are acum. Ce voi face atunci daca pica servo ? sau altceva care costa cateva sute de EUR dintr-un foc ?

Toate cele bune va doresc si sa nu patiti ca si mine.
Mihay
Supermoderator

Re: Pompa servo directie defecta

Mesaj de Mihay »

sincer sunt rare cazurile astea cu pompe de servo . cred ca ai avut ghinion, nu ca ai fi stricat`o tu cumva. daca ai bani de extinderea garantiei mai bine o faci, tu simti ce probleme ai avut si ce poate sa apara. in afara tarii C4 Picasso este cel mai bine vandut model Citroen....

PS: cu ce ai reumplut rezerva? poti sa scrii aici
Pixel
Numar Inmatriculare: B-60-WRU

Mesaj de Pixel »

Offtopic: parfumul de ambianta si eu il tot "umplu". Sunt tot felul de uleiuri aromatice cam la 5 lei o sticluta. Poti face manevra asta de o gramada de ori dintr-o singura sticluta. Pentru o discutie mai amanuntita, in caz ca intereseaza pe cineva, sa deschide un topic nou.
Imagine Citroen C4 VTR 1.6i 110 CP Rouge Lucifer
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Dieto, iar te-a lovit ghinionul. Intr-adevar e ceva rar sa cada electropompa de directie, dar am mai auzit pe cineva pe forum plingindu-se de ea. Deci nu esti unicat. Dar fiind in garantie nu ar trebui sa iti faci probleme. Dupa cum zici tu cei de le Eveman par cam neseriosi si tu te-ai mai plins de ei cu argument bine fondate. De ce nu incerci si in alta parte. La Topmotor Oradea de exemplu.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
dieto

Mesaj de dieto »

@ mihay - da, cum e scris mai sus dupa ce se termina (e uscata pasla) se imoaie in orice ulei aromat de la benzinarie care de regula costa in jur de 5 RON si tine la fel de mult. Dintr-o doza se poate reincarca chiar de mai multe ori.

@ vlad - mda am mai discutat noi de Oradea dar daca si cei de acolo ma cheama de mai multe ori (ar fi sufucuent de 2 ori) nu prea imi vine sa fac drumul asta pana acolo. In fond am inteles ca orice reparatie in garantie trebuie aprobata intai de Bucuresti si apoi in Franta. Prin urmare mi se pare imposibil ca un concesionar, chiar daca constata si diagnosticheaza defectul din prima vizita, sa poata lua decizia de a comanda piesa pe loc, si asa ar fi 2 drumuri de facut ca piesa doar nu e pe stoc.

AM UITAT IN POSTUL INITIAL sa specific ca pompa functioneaza intermitent adica uneori se opreste ca altfel nu as putea circula deloc.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Cam aiurea atunci. Iti urez bafta cu cei de la Eveman. In noembrie cind vin in Timi sper sa fie gata Picasoul sa poti veni la intilnire. :ya
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

hmm... nu stiu daca e numai ghinion sau incep spaniolii astia sa le faca asa in doru lelii... #-o
si cu a mea am diverse probleme, majoritatea s-au accentuat in momentul in care a iesit din garantie (pana atunci ori nu aveam nici o problema cand ajungeam in service, ori o carpeau ei si ziceau ca-i buna asa...)
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
dieto

Mesaj de dieto »

@ commandorsteel - sa stii ca la prima mea problema (cea cu semeringul de distributie) cand m-am intors acasa, taximetristul care m-a dus - si care evident conducea un logan - mi-a spus ca el stie ca masinile care vin in RO sunt facute din piese rebut si ca el nu ar renunta niciodata la logan, mda nostalgiile unui compatriot - nu l-am bagat in seama, dar poate stii cum se spune ca gura prostului adevar graieste.
Am citit un post pe forum despre o turbina care trebuia schimbata si clientului i s-a facut o oferta de reducere daca da turbina stricata si la intrebarea ce fac ei cu turbina stricata i s-a raspuns ca se trimite in Franta pt. reconditionare. Ei asta da, zic eu ca confirma teoria de mai sus. Acea turbina refurbished ajunge dupa aceea la unul din noi vanduta ca noua.
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

am auzit si eu oarece teorii din astea, dar inclin sa cred ca noi - esticii- doar suntem lasati mai la urma cand comandam o masina occidentala #-o
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
iulix

Mesaj de iulix »

Salut!

Se pare ca este un defect specific la C4P pentru ca iarna trecuta a trebuit sa schimb si eu pompa servo la apox. 20000km.
Defectul se manifesta numai la temperaturi negative si aparea mesajul FAULT POWER STEERING .
Acum am 65000km si sunt curios daca va mai face atunci cand va veni frigul.
Oricum la mine a durat aprox. o saptamana pana a venit piesa din Franta si asta dupa ce au trimis poze cu mostre de ulei din servo.
Alte probleme.
-bolturi rupte la cheia antifurt
-zgomot volanta la oprire motor (iar este ceva specific,dar pana nu crapa nu se schimba pe garantie )

C4 Picasso 1,6 HDI
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Picasso”