O saptamana prin Germania

Calatorii auto si nu numai, locuri vizitate, locuri recomandate, etc...
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Re: O saptamana prin Germania

Mesaj de chainsaw »

bine-ai revenit domn mihay, sunt extrem de gelos c-ai vazut catedrala din koln.

intrebare: cum ai iesit din tara? valea oltului sau pe la drobeta tr severin? cum se circula? cate ore ai facut pana la granita?
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

pe la arad-nadlac. din motive personale am plecat la 7 dim si la 14 eram in vama, cu un trafic normal as zice pentru o zi de vineri . un traseu mai liber cred ca e iesirea prin timisoara pe valea jiului dar nestiind intocmai starea drumului am preferat drumul traditional. de la Deva e asfaltat relativ de curand si e brici, probleme sunt pe viaductele de pe V.Oltului (denivelari) si intre Sibiu-Sebes vreo 2 portiuni mici cu denivelari.

Cam toate catedralele erau in curatare, cele 2 din Wiena, Koln . sunt innegrite si acum le sableaza, partile curatate arata bestial
Adrian
Membru 'tunat'

Mesaj de Adrian »

Ma bucur Mihai ca te gandeai la mine... :oops:
De preturi ce zici? Cu 2,5 euro imi luam juma de kg de Amaroy... Si era euro 3.1 atunci :(
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

daca nu iesi prin restaurante e totul relativ ok . supermarketurile rullz ::P
Gibonski_wnb

Mesaj de Gibonski_wnb »

ai avut timp de ''zupermarket''? eu cand fusei adica anu' trecut mai ieftin de 10 euro masa nu scapam si asta la fast-food-uri(alea cunoscute ::P ).
Sincer -exceptand NOSPEEDLIMIT si vigneta - cum ti au parut autostrazile lor calitativ (suprafata de rulare) in comparatie cu cele din Austria si Ungaria chiar....Eu am prins atunci si multe in lucru dar senzatia generala a fost ca s mai '' proaspete'' ale austriecilor si ungurilor.
Dupa ce experimentezi acolo...- nodu' in gat cand ai intrat inapoi in tara l-ai avut sau poate sa t intreb inca il mai ai(trece greu cel putin la mine asa a fost)? ::P
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

da, intr-adevar autostrazile de la unguri si austrieci par sa arate mai bine deoarece sunt mai noi . in germania exista autostrazi mai vechi dar infinit mai muuuuuulte . oriunde ai vrea sa mergi au autostrada si ma lua de cap cand pe o distanta de 100 de km schimbai uneori si 3-4 autostrazi . au si ei unele mai noi, se lucreaza pe marea majoritate a lor , in special la constructia de viaducte care sa elimine acele urcari si coborasuri mari. eu am ramas masca cand am vazut reparatia la cea spre iesire spre Luxembourg cand pe o sectiune se turna beton cu fier in el...

de revenit mi`am revenit repede azi dimineata spre munca, dupa ce mi`au taiat calea vreo 2 si m`au claxonat 10 ca am lasat pe unul sa se bage in fata mea :mrgreen:
Adrian
Membru 'tunat'

Mesaj de Adrian »

10 euro de persoana? E super mult.. Meniul la Mc era undeva la 4.5 euro!
Eu am mancat in Nurnberg cu 25 de euro 4 persoane, dar fara apa, care costa cat costa carnita si cu sosul de cartofi! :)

Am stat de 2 ori cate minim 1 sapt, si sincer cand mi-era foame, cautam pe GPS restaurant si... Hop! Drept in parcare ma ducea :)

La castelul ala misto de la Fusen, am gasit o pizzerie super misto, cu bavareze dalea cu tzatze mari si am papat 2 pizza cu 12 euro, bineinteles, fara apa sau suc :)
Si eram in plina zona turistica, ma asteptam la 20 euro minim!

Asta e, sa recunoastem, avem cel mai prost nivel de trai din UE, si salariile cele mai mici corelate cu preturile cele mai mari...

Inca ceva Mihai: ai observat cat de conservatori sunt ei cand vine vb de masini? Ai vazut Citroen acolo? Eu cand le-am zis de Citroen - care in germana inseamna Lamaie :) - au cascat gura...

In schimb poti vedea tone de Fiat , de la Punto, la Mareea Weekend :), Brava vechi... NU prea vezi Peugeot, Renault sau Citroen....

Nu uitati ca in razboi, nemtii au fost tovarasi buni cu italienii. S-a pastrat si astazi!

PS: Frumos era sa mergi si in Berlin, un oras atat de plin de istorie, de nu crezi.. Inca se vad urmele de gloante din cladiri, ceva fabulos... Poze...
PS2: Mie mi-e rusine de tara mea...

Imagine
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Ia explica-i ma Mihai la Frankfurt ce conservatori erau nemtii cand venea vorba de masini :lol: :lol: :lol:
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Adrian
Membru 'tunat'

Mesaj de Adrian »

Ia mergi tu 2 saptamani de la un capat la altul al tarii si fa-ti o impresie! :hi
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

e o diferenta vizibila in modul in care orasele s-au reconstruit . daca in cazul celor comuniste (sper ca nu e cazul sa facem si o ora de istorie ::P ) gasesti peisaje in care te simti ca in Bucuresti, in cazul celor care nu au fost influentate se schimba problema si totul e perfect, nici o urma de comunism, nici un bloc , etc . Berlinul a fost capitala comunistilor si era prea departe sa merg pana acolo .

Ai sa fii surprins dar am vazut mult mai multe Citroenuri ca la noi, C5 III si C6 cele mai multe. C2 si C3 in ordinea asta ca nr, c4 foarte putine ( e de inteles aici) si destule mai vechi de genul XM sau Xantia dar foarte ingrijite care ma depaseau bine merci pe autostrazi la peste 140 km/h. In Frankfurt 3 dealeri Citroen am gasit intamplator . Au o strada f lunga pe care sunt insirate toate marcile cu showroomuri numai unu si unu.

In Frankfurt 1 din 10 masini cred ca era Porshe, de la cel mai vechi pana la Panamera. defapt 1/10 porsche era panamera de multe ori turbo :mrgreen: noaptea era fix ca la noi , toti cu tobe galagioase umpleau strazile ::P era alta viata fata de zi cand domina disciplina . tot ce era cu tuning noaptea se desfasura . si erau destule .

de vreo 2 ori am mancat prin oras, odata la chinezi 4 persoane, un meniu imens de am luat la pachet si am mai mancat 2 zile din el, 52 euro si alta data printr-un restaurant de al lor vreo 40 de pers la 3 pers dar numai cu un singur fel de mancare . sincer diferenta de la supermarket la "mancatul in oras" mi se pare destul de mare la ei . eu m-am inteles bine cu shaworma :mrgreen: in Frankfurt vizavi de Gara ( care e in centru ) era o strada plina de talibanezi turci,arabi,indieni etc. bineinteles cea mai murdara si cele mai multe shaworme aici le gasesti. Franfurt este un amestec din mai toate natiile, ca atmosfera seamana cu USA (datorita zgarie norilor chiar asa i se zice ) si auzi pe strada toate limbile .
florinc4
Operat ESTetic
Numar Inmatriculare: B 94 URH

Mesaj de florinc4 »

mihay de curiozitate oamenii cum erau...adica se compara cu amabilitatea si buna dispozitie a romanului de a te ajuta daca esti turist? :ok :ok :ok :ok si 2 cum sunt nemtoaicele ::P
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

nemtii sunt mai reci, de felul lor. cu ce ai vrea mah sa te ajute? cu benzina pe marginea drumului?? :ok
auzi la el... il intereseaza nemtoaicele acum #-o . nu-ti mai plac mah belgiencele? ::P
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

bai Florine rar vedeai una mai dragutza dar nici ciute nu sunt ::P . in orasele mari cand aud romana pun mana pe geanta si traverseaza pe parta cealalta :mrgreen: in alea mai mici chiar au fost ok doar ca cu engleza mai rau .

cea mai misto engleza a stiut`o o babuta la un fast food am ramas masca :shock:

cea mai tare faza : parchez masina la Frankfurt pe un trotuar ca tot romanul si instant se infiinteaza un politzei langa masina . scoate un fel de pda si incepe sa tasteze . Incep sa ma vait , stai c-o iau, stai c-o mut el nu ridica capul din PDA ala . pana la urma ma sui in masina si plec. il sun pe unul din colegii tatalui si`l intreb ce o sa`mi faca ala ca zic mi`am cerut scuze,am incercat sa vb cu el dar se facea ca nu ma aude . la care el : pai da ca exista un compartiment la circulatie, politia parcarilor unde marea majoritate a politistilor sunt surdo-muti ca sa nu te certi cu ei :mrgreen:
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

La ai nostrii nu le dau astia PDA-uri ca le-ar pune in vanzare pe okazii. :ok
Adrian
Membru 'tunat'

Mesaj de Adrian »

:ok :ok :ok :ok :ok :ok :ok :ok
Scrie răspuns