ANVELOPE NOI...de care ?...si de unde ?
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
Re: ANVELOPE NOI...de care ?...si de unde ?
eu de iarna am pe 15"...195/65
- tromeod
- Numar Inmatriculare: B-06-ZPF
Am si eu o mica dilema daca ma puteti ajuta. Am cauciucuri 205/50/17, si cum as vrea sa echipez masina de iarna, m-am uitat pe la preturi si am constatat ca niste cauciucuri bune sunt pe la 700, 800 (Michelin Primacy Alpin) RON bucata
Un amic de-al meu imi spunea ca nu ar fi rau, daca tin la jante, sa le schimb si pe ele iarna, sa pun niste jante de tabla pe 15" si cu tot cu cauciucuri pt ele ies mai ieftin. Mi-a zis sa schimb jantele pt ca cele din aliaj sunt mai expuse iarna la "accidente", ca sunt rigide si devin usor mai casante la ger, si cu cauciul de iarna care e mai moale, la drumurile noastre si putina neatentie......
Asta este dilema mea, daca sa iau doar cauciucuri pt 17" care oricum sunt scumpe, sau sa sacrific aspectul masinii o luna, doua, cat e nevoie si sa iau chiar mai ieftin jante de otel cu cauciucuri pe 15".
Contez pe parerile si experienta voastra si va multumesc anticipat.
Si scuze daca sunt un pic offf....
Un amic de-al meu imi spunea ca nu ar fi rau, daca tin la jante, sa le schimb si pe ele iarna, sa pun niste jante de tabla pe 15" si cu tot cu cauciucuri pt ele ies mai ieftin. Mi-a zis sa schimb jantele pt ca cele din aliaj sunt mai expuse iarna la "accidente", ca sunt rigide si devin usor mai casante la ger, si cu cauciul de iarna care e mai moale, la drumurile noastre si putina neatentie......
Asta este dilema mea, daca sa iau doar cauciucuri pt 17" care oricum sunt scumpe, sau sa sacrific aspectul masinii o luna, doua, cat e nevoie si sa iau chiar mai ieftin jante de otel cu cauciucuri pe 15".
C4 Coupe 1.6i THP, Rouge Loucifer - a special one -
- sorigen
Cel mai bine ia 15" pentru ca poti pune pe ele cauciuc mai ingust 185-195 (care e mai bun iarna) si cu mai multa carne (60-65).
2008 Citroen C4 VTR 1.6HDi 110cp + (Folii Llumar, Faruri Dectane, Xenon GT HID) aici
http://www.info-service.ro
http://www.info-service.ro
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
cauciucurile de iarna se pun din momentul in care temp scade sub 8*C... deci vei avea cu siguranta mai mult de 1-2 luni roti de iarna , asta in cazul in care esti dispus sa le schimbi...tromeod scrie: Asta este dilema mea, daca sa iau doar cauciucuri pt 17" care oricum sunt scumpe, sau sa sacrific aspectul masinii o luna, doua, cat e nevoie si sa iau chiar mai ieftin jante de otel cu cauciucuri pe 15".
-
Dan pasare
- Numar Inmatriculare: B 35 DOX
Este evident ca mult mai bine e sa ai doua randuri de roti, unele de vara si unele de iarna. Nu insist acum asupra multiplelor avantaje
Chestia cu renuntatul la aspectul mai deosebit al masinii, e relativa, depinde de cat ti la ea si de cati bani ai disponibili.Poti cauta niste jante de aliaj pe 15, ieftine, care oricum arata mai bine decat cele de tabla, sau la cele de tabla, sa le pui niste capace. Daca optezi pt aceasta ultima varianta, trebuie sa ai in vedere ca atunci cand mergi pe zapada, aceasta mai are ''prostul obicei'' sa intre sub capac, asa ca din cand in cand trebuie sa dai jos capacul pt a curata roata.
Ca dimensiune,195/65 mi se pare cea mai buna.
Chestia cu renuntatul la aspectul mai deosebit al masinii, e relativa, depinde de cat ti la ea si de cati bani ai disponibili.Poti cauta niste jante de aliaj pe 15, ieftine, care oricum arata mai bine decat cele de tabla, sau la cele de tabla, sa le pui niste capace. Daca optezi pt aceasta ultima varianta, trebuie sa ai in vedere ca atunci cand mergi pe zapada, aceasta mai are ''prostul obicei'' sa intre sub capac, asa ca din cand in cand trebuie sa dai jos capacul pt a curata roata.
Ca dimensiune,195/65 mi se pare cea mai buna.
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;- B25BUY
- Numar Inmatriculare: B-BUY
Am gasit si achizitionat duminica, 4 anvelope noi GOOD Year UltraGrip 7 de 205/55/R16 de iarna, din saptamana 09/2009; 4 bucati cu montajul inclus, pretul 1.300 RON.
La intrarea principala din targul din Vitan, chiar primul magazin din seria celor ce vand componente de dacii, logane, etc..
*
Mentionez ca nu am montat inca cauciucurile. Astept sa se generalizeze 5-6*C
.
Intentionez sa le montez pe jantele originale ale masinii (de aliaj) pt. ca nu prea imi vine sa cumpar 4 jante de tabla.
Va spun cum stau, imediat ce le montez.
La intrarea principala din targul din Vitan, chiar primul magazin din seria celor ce vand componente de dacii, logane, etc..
*
Mentionez ca nu am montat inca cauciucurile. Astept sa se generalizeze 5-6*C
Intentionez sa le montez pe jantele originale ale masinii (de aliaj) pt. ca nu prea imi vine sa cumpar 4 jante de tabla.
Va spun cum stau, imediat ce le montez.
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
- vladut_v
Si eu am jante originale de 205/50/R17. Am ales totusi sa cumpar 4 gume de iarna de aceiasi dimensiune, in schimbul a 4 jante de tabla mai mici + 4 gume + 16 prezoane pentru tabla, din urmatoarele considerente personale, care au constituit si avantaje in alegere:tromeod scrie:Am si eu o mica dilema daca ma puteti ajuta. Am cauciucuri 205/50/17, si cum as vrea sa echipez masina de iarna, m-am uitat pe la preturi si am constatat ca niste cauciucuri bune sunt pe la 700, 800 (Michelin Primacy Alpin) RON bucata![]()
1. am gasit niste gume pe 17" la un raport calitate/performanta foarte bun - Nokian WR (~500 RON bucata anul trecut, am iesit din zapada peste bandoul lateral al usii)
2. stau in zona muntoasa deci tin gumele de iarna minim 4 luni
3. derivand din 2. nu doresc modificarea esteticii masinii, o treime din timpul de urilizare
4. am senzorii de presiune pneuri direct pe valva de pe jantele de aliaj
5. diferenta de la 17" la 15" este semnificativa in comportamentul masinii si este indicata ajustarea computerului (abs/esp/coordonare viteza, etc) de fiecare data si numai in reprezentanta
6. saiba prezoanelor de la janta de aliaj poate crea zgomote montate pe jante de tabla - in consecinta (si din auzite - netestat) trebuie set nou de prezoane pe tabla.
Dezavantaje:
1. timp mai mare de asteptat in vulcanizare + echilibrare (50-60 RON) de fiecare data
Cu toate astea, din comoditate am cautat anul asta jante de tabla pe 17" pentru gumele de iarna, sa exclud necesitatea echilibrarii. Din pacate inca nu am gasit. Mi s-a spus ca dimensiunea maxima pe tabla este de 16".
Daca totusi stiti ceva / ati auzit ceva, dati un semn. Si eventual ce indici mai are janta originala de 17" de pe C4, in afara de prezoane 4x108 si dimensiune bruta 205/50/17 ? Ma refer la ET, J, etc ...
C4 1.6i 16V Berlina
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Atat timp cat diametrul total al rotii ramane neschimbat nu ai de ce sa faci aceste ajustari!vladut_v scrie: 5. diferenta de la 17" la 15" este semnificativa in comportamentul masinii si este indicata ajustarea computerului (abs/esp/coordonare viteza, etc) de fiecare data si numai in reprezentanta
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
daca ai jante de aliaj si vrei sa-ti pui jante de tabla trebuie neaparat sa schimbi prezoanele cu unele mai scurte (cele ptr janta de aliaj sunt mai lungivladut_v scrie: 6. saiba prezoanelor de la janta de aliaj poate crea zgomote montate pe jante de tabla - in consecinta (si din auzite - netestat) trebuie set nou de prezoane pe tabla.
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
nu neaparat ...alea de aliaj au niste saibe conice....din cauza asta tre sa le schimbi!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- B25BUY
Initial, ma gandeam si eu la o solutie cu schimbarea cauciuc + janta pentru iarna: sa trec de la jante de aliaj de 16 la jante de 15 cu cauciucuri de iarna pe 15 care sunt mai ieftine un pic.
*
Dar nu stiu daca intra janta de 15 pe masina...ma gandesc la etrierul de frana cand spun asta; sa nu fie un pic mai mare si sa atinga de janta; la alte marci stiu ca este aceasta problema, nu stiu la citro...
Stiti ceva in sensul asta ? merci.
*
Dar nu stiu daca intra janta de 15 pe masina...ma gandesc la etrierul de frana cand spun asta; sa nu fie un pic mai mare si sa atinga de janta; la alte marci stiu ca este aceasta problema, nu stiu la citro...
Stiti ceva in sensul asta ? merci.
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Cam toti cu 2.0 HDI , modelul fara facelift au avut pb cu rotile pe 15, ca nu intrau! Nu cred sa mearga la tine!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013

- B25BUY
Merci de raspuns Bogdan..
- tromeod
- Numar Inmatriculare: B-06-ZPF
Multumesc de ajutor si de sfaturi....am luat intr-un final dupa multe cautari si oferte....
- 4 Dunlop Winter Sport M3 365 RON / buc - 205/55/R16 (am ales varianta asta pentru ca era singura acceptata in cartea de identitate a masinii, in afara de cele pe 17", si nu am vrut sa aduc modificari, adaptari, etc....)
- 4 jante Rial Flair pe 16" - 360 RON / buc.
Sper sa merite investitia si sa fie pe termen lung, sunt lefter acum....
inca nu le-am montat, mai astept sa scada temperatura.....
- 4 Dunlop Winter Sport M3 365 RON / buc - 205/55/R16 (am ales varianta asta pentru ca era singura acceptata in cartea de identitate a masinii, in afara de cele pe 17", si nu am vrut sa aduc modificari, adaptari, etc....)
- 4 jante Rial Flair pe 16" - 360 RON / buc.
Sper sa merite investitia si sa fie pe termen lung, sunt lefter acum....
C4 Coupe 1.6i THP, Rouge Loucifer - a special one -
- vladut_v
Arata foarte bine jantele Rial Flair ! Unde le-ai gasit cu configuratie de 4 gauri de prezoane (4x108) ? Eu nu le vad pe net decat cu 5 gauri ...
C4 1.6i 16V Berlina