Timisoara - Tirana si retur

Calatorii auto si nu numai, locuri vizitate, locuri recomandate, etc...
Scrie răspuns
ingfrancisc
Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: TM04DVF

Timisoara - Tirana si retur

Mesaj de ingfrancisc »

salut, acum cateva saptamanii am avut treaba, pentru 5 zile, la Tirana. M-am dus cu Citroenu.
Traseu dus:
Timisoara-Moravita-Belgrad(SR)-Podgorica (MNE)-Tirana(AL) ~ 750 km
La dus am ales doua scurtaturi, care s-au dovedit spectaculoare.
Una in Serbia, imediat dupa Ljig am iesit de pe european si am facut vreo 50 km prin ceva munti, la ~1100 m altitudine si numai serpentine.
A doua dupa intrarea in Muntenegru, aproape 70 km pe un drum pe creasta muntilor, cu o singura banda (douar o masina avea loc pe drum), plin de serpentine, ceva exceptional.
Am fost si in Durres si Laguna Karavastase, unde sunt plaje foarte frumoase.
Traseu intors: Tirana-Ada Bojana(MNE)-Ulcinj(MNE)-Podgorica-Beograd-Timisoara ~ 900 km
Aici am mers doar pe drumuri europene.
Soselele in Serbia si MunteNegru sunt impecabile, inclusiv drumurile nationale/judetene. Scurtatura aceea din MNE, de o singura banda si la peste 1000 m altitudine era impecabil asfaltata!
Nici in Alania drumurile nu sunt rele ... mai bune dact multe sosele de prin Romania.
Albania este (sau pare) foarte saraca, in Tirana am ajuns noaptea si nu erau luminate deloc strazile, doar centrul. Zona de litoral insa arate foarte bine, plajele sunt impecabile, erau curate luna si in extrasezon. Atentie, in Albania este interzis fumatul pe strada. Impresiile n-au fost nici rele dar nici bune ... recunosc ca am rasuflat usurat dupa ce am trecut de vama si am intrat in Muntenegru.
Este totusi o experienta care merita traita. Albania arata acum exact ca Romania in anii 90-95.
Muntenegru este de vis!
Am atasat poze, la gramada.

In Albania se circula haotic, la propriu!!!, mai ales in Tirana, unde nu exista nici un fel de reguli! nici macar rosu/verde la semafor nu prea inseamna nimic. Nu va recomad sa mergeti cu masina personala.
ImagineImagineImagineImagine
ImagineImagine
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Re: Timisoara - Tirana si retur

Mesaj de commandorsteel »

ai avut ceva curaj sa-ti duci masina prin serbia, albania... etc... :hi
eu nu m-as fi riscat :roll: ... as fi ocolit putin, dar as fi mers cu inima-npacata :mrgreen:
frumos :D
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

OFF: daca nu ma insel nici asigurarile nu iti acopera daunele in aceste tari. :?
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ingfrancisc
Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: TM04DVF

Mesaj de ingfrancisc »

pentru Albania se face carte verde separat (~ 15 lei) iar pentru Casco am primit supliment, daune si furt, oriunde pe planeta :), supliment gratuit, la BCR Asigurari.

Commandorsteel, sa stii ca Serbia este mult peste Romania in privinta a cam orice ... salarii, nivel de trai, civilizatie, siguranta, sosele, etc. Inainte de 89 erau cam la nivelul Austriei, ia tras razboiul si embargoul putin inapoi, dar acum si-au revenit. Culmea e ca Belgradul, desi bombardat continuu vreo 4 ani, arata mai bine decat Bucurestiul ...

Bucuria mea dupa drumul asta a fost ca am gasit tari europene mai prapadite decat Romania: Albania si Macedonia. Dar altele nu cred ca mai sunt!

Obs. Ai dreptate insa in privinta Albaniei. Nu recomand nimanui sa mearga in Albania cu masina personala. Din cate am inteles de la albanezi nu se fura dar se circula graznic, fara reguli. Cu toate astea, 5 zile cat am stat in Tirana nu am vazut nici macar o masina botita ... iar printre rable am vazut foarte multe masini noi sau de lux, toate intregi.
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Frumos si curajos Trip-ul facut de tine! =D>
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Calatorii (Auto), vacante, etc”