Traseu dus:
Timisoara-Moravita-Belgrad(SR)-Podgorica (MNE)-Tirana(AL) ~ 750 km
La dus am ales doua scurtaturi, care s-au dovedit spectaculoare.
Una in Serbia, imediat dupa Ljig am iesit de pe european si am facut vreo 50 km prin ceva munti, la ~1100 m altitudine si numai serpentine.
A doua dupa intrarea in Muntenegru, aproape 70 km pe un drum pe creasta muntilor, cu o singura banda (douar o masina avea loc pe drum), plin de serpentine, ceva exceptional.
Am fost si in Durres si Laguna Karavastase, unde sunt plaje foarte frumoase.
Traseu intors: Tirana-Ada Bojana(MNE)-Ulcinj(MNE)-Podgorica-Beograd-Timisoara ~ 900 km
Aici am mers doar pe drumuri europene.
Soselele in Serbia si MunteNegru sunt impecabile, inclusiv drumurile nationale/judetene. Scurtatura aceea din MNE, de o singura banda si la peste 1000 m altitudine era impecabil asfaltata!
Nici in Alania drumurile nu sunt rele ... mai bune dact multe sosele de prin Romania.
Albania este (sau pare) foarte saraca, in Tirana am ajuns noaptea si nu erau luminate deloc strazile, doar centrul. Zona de litoral insa arate foarte bine, plajele sunt impecabile, erau curate luna si in extrasezon. Atentie, in Albania este interzis fumatul pe strada. Impresiile n-au fost nici rele dar nici bune ... recunosc ca am rasuflat usurat dupa ce am trecut de vama si am intrat in Muntenegru.
Este totusi o experienta care merita traita. Albania arata acum exact ca Romania in anii 90-95.
Muntenegru este de vis!
Am atasat poze, la gramada.
In Albania se circula haotic, la propriu!!!, mai ales in Tirana, unde nu exista nici un fel de reguli! nici macar rosu/verde la semafor nu prea inseamna nimic. Nu va recomad sa mergeti cu masina personala.