Centurile de siguranta si avertizorul sonor

dumiflo
The Citroen C4 man

Mesaj de dumiflo »

cosminnuss scrie: M-am obisnuit sa cer si pasagerului din dreapta sa si-o puna
te-ai obisnuit ???... la mine e un demand !
...eu m-am obisnuit sa le cer tuturor pasagerilor sa si-o puna !... :oops: vai , ce "urat" vorbesc :twisted: :twisted: :twisted:
ex: '07 Civic 5D, 1.8 M/T Sport - Alabaster Silver
['06 C4 Coupe-VTR PLUS 1.6i 16V ] ...RIP
I don't drive fast, I fly low! ... ;)
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

Cristi scrie:Da asta cu reglajul mi se pare si mie o mare tampenie, dar asta e....
Tin eu minte bine sau nu?! la berlina se poate regla centura inaltime...nu?
berlina rulez :lol: :lol: :lol: :lol:
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Doua puncte din cele 30 si ceva de la EuroNCAP sunt oferite tocmai pentru prezenta avertizorului de centura. Ca de altfel la orice masina respectabila.

Bip-ul pentru centura sofer nepusa peste 20 km/h, sau pentru restul centurilor cuplate si apoi decuplate in mers dureaza destul de mult vreo 2 minute si are 3 intensitati, ultima fiind chiar enervanta.

Ce ma deranjeaza este ca difuzorul de bipait din bord este acelasi si pentru ticaitul semnalizatoarelor (ticait care nu se aude daca piuie centurile) si la fel pentru bip la combustibil minim si altele (martor SERVICE, etc)

In stationare, de exemplu la semafor, soferul poate sa-si dea jos centura fara bipait, acesta reactivandu-se iar dupa 20 km/h.

Cuplati-va centura intotdeauna cat sunteti in masina in mers DAR si in stationare in zone circulate/aglomerate. Salveaza vieti !

Si inca un aspect important care e de multe ori neglijat: cand un loc din spate e ocupat, teriera respectiva trebuie ridicata si ajustata la inaltimea ocupantului ! Nu e nevoie sa o faceti personal, dar macar nu uitati sa atrageti atentia celui care se urca in spate!
C4 1.6i 16V Berlina
enacheedi
Numar Inmatriculare: B-16-KCA

Mesaj de enacheedi »

La berlina poti regla centura pe inaltime ...
Iar.. in ceea ce priveste purtarea centurii in oras ....
- testele euroncap .. sunt facute la 64 Km / h
- Teo Peter ..si alte zeci de astfel de exemple petrecute in oras ...

Eu unul am prezentat pe forum la "Accidente" un Logan avariat .. am intrebat acolo ..cam ce viteza avea in momentul impactului .. raspunsul a fost .. cca.. 50 Km / h ... ceea ce s-a intamplat a fost si este groaznic ... perssoana din spate s-a lovit puternic la cap ... (cred ca de stalpul dintre usi) .. ce a urmat > hematom subdural acut .. *( 4 operatii pe creier) .. stare de semiincostienta ..si acum ... dupa numai 3 luni ...

Ce sa zic ... ??? !!!
Covorase / Presulete - Toate dedicate
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Purtati Centura...altceva nu mai e de zis!!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

Eu pana sa am un accident cu alta masina, eram smecher si nu purtam, nu ascultam de altii cand imi spuneau sa port.
Long story short, acum NU POT sa mai stau in masina fara centura, am ajuns sa o tin si cand masina sta pe loc, a devenit un relfex neconditionat.
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
sebi

Mesaj de sebi »

e foarte adevarat ca te starnguleaza, si pacat ca nu au facut reglaj la centura. dar oricum... a devenit un reflex, si sincer cand nu port centura nu ma simt la fel de bine ca atunci cand o port. nu e vorba de siguranta, ci pur si simplu nu stau comod.
in legatura cu tetierele in spate, da, e adevarat ca ar trebui ridicate, dar niciun pasager nu o lasa jos dupaia si ma deranjeaza cand ma uit in olginda. asta nu inseamna ca le zic sa nu le ridice, pt ca oricum le ridica singuri. am avut si eu ocazia sa merg in spate in a mea si e foarte incomod cu tetiera lasata jos. si daca tot suntem la capitolu tetiere... ma derajneaza ca nu are reglaj pe orizontala. nu e foarte comoda pozitia in care iti lipesti capu de tetiera.
RavineH

Mesaj de RavineH »

Am postat si la "Probleme hayon", dar cred totusi ca aici este mai potrivit. Am masina de cca 2 luni, si chiar de la inceput am constatat ca uneori, la gropi luate pe partea dreapta zdrangane ceva f tare, ca si cum ar fi o piesa desfacuta pe undeva. Initial, ajutat de aiurica, am crezut ca este chiar hayonul si l-am rigidizat dupa reteta patentata de el. :D Dar, problema nu s-a rezolvat, am continuat sa caut si am descoperit ca provine de la acel plastic negru care se balanseaza in stalp la centura pasagerului [eu am mereu centura pusa, deci nu stiu daca si a mea face la fel]. Am mai testat problema si am constatat ca face zgomotul acela NUMAI cand este intinsa peste suportul de pe scaun, cand este folosita sau lasata libera in pozitia ei "naturala" nu zdrangane. Acum stiu, cel mai simplu este sa nu o mai trec peste acel suport, dar ... parca nu imi vine sa-mi chinui prietena, care oricum nu este f inalta, sa se intinda mereu pana in spate acolo dupa ea. Intrebarea este: a mai semnalat cineva aceasta problema si daca da, cum se poate remedia?
Citroen C4 Coupe TechnoEvolution 1.6i 110cp
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Despre ce suport de pe scaun vorbesti?

Am mai vazut soferi cate tineau prmanent centura cuplata si trecuta prin spatele scaunului, ca sa se vada din spate (politia) cum ca ar fi cuplata. O nebunie ... si se mai duce dreaq si arcul de retragere si rulate a centruii din stapl.

Apropo de zgomote ... centurile din spate pot da nastere la niste greieri de toata frumusetea. Mai exact catarama metalica + mansonul de plastic al acesteia, care in pozitie de repaus (centura nepusa) sunt blocate sa culiseze pe centura, de un opritor de plastic, tocmai pe protectiile de plastic de la jumatatea inaltimii scaunelor exterioare spate. La denivelari, pot sa zdrangane. Solutia este ca aceasta catarama sa fie rulata manual in sus, pana la nivelul tetierei, pana ajunge in pozitie orizontala. Aici, forta arculul de retractare a centurii, va tine catarama fixa intre centura si rebordul scaunului. Cel putin la berlina asa stau lucrurile, dar nu stiu exact in cazul coupe-ului, unde balangane catarama in repaus si daca se loveste de ceva.

Aha, si inca ceva tot legat de zgomote ... mai nou zdrangane tetiera de la scaunul pasagerului din dreapta fata - de obicei ridicata o treime. Pur si simplu cele doua axe cromate nu stau fixe in cele doua gauri/tuburi, ci au un joc - ca si cum s-ar fi largit gaura. La alte masini am observat ca tetierele intra sau ies chiar greu (se freaca bine) de tubulatura. O sa ma uit mai atent sa vad daca nu cumva s-a dus clema-opritor de reglat inaltimea, care e prezenta numai pe una din tije ... parca ...
C4 1.6i 16V Berlina
RavineH

Mesaj de RavineH »

Ziceam despre un fel de carlig/opritor al centurii, plasat pe lateralul scaunului, care se gaseste numai la coupe in scopul de a-ti pastra centura aproape de umar cand ii dai drumul [stalpul si implicit centura sunt destul de in spate la coupe].
Citroen C4 Coupe TechnoEvolution 1.6i 110cp
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Aha, am priceput ... ulterior m-am gandit ca poate fi ceva de la Coupe, de care sa nu am cunostinta ...
C4 1.6i 16V Berlina
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

cosminnuss scrie:Daca pasagerul din fata isi da centura jos incep bipurile. Daca se deschide portiera se opresc.
e valabil si daca intorci cheia si tai contactul .. fara se deschizi portiera . Scapi de avertizarea sonora .
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

RavineH scrie:Ziceam despre un fel de carlig/opritor al centurii, plasat pe lateralul scaunului, care se gaseste numai la coupe in scopul de a-ti pastra centura aproape de umar cand ii dai drumul [stalpul si implicit centura sunt destul de in spate la coupe].
incearca sa dai cu spray dala cu vaselina...gen wd40...face minuni.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

la autobuzul meu, pasagerul din dreapta trebuie sa-si puna neaparat centura. ptr ca moliei nu-i place centura... am cumparat din grecia, parca, un set de 2 chei care se baga in locul centurii si nu mai bipaie.
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Tips&Tricks”