Tuning motor C4 Picasso - moft sau necesitate

Totul despre C4 Picasso
dieto
Numar Inmatriculare: TM74DFD

Tuning motor C4 Picasso - moft sau necesitate

Mesaj de dieto »

M-am gandit sa deschid un nou subiect aici deoarece vad ca nimeni nu a adus vorba despre asa ceva la Picasso.
Ar fi interesante pareri indeosebi la motorul de 2.0 HDI ca la celelalte mai mici cred totusi ca ar fi necesar.
Si ca sa fiu eu primul care imi spun parerea, iat-o :

eu am un Picasso cu motor de 2 litri si cutie sensodrive. masina merge bine cu mine si sotia la bord, daca in schimb o incarcam, sa zicem 4 persoane + bagaje, ar mai fi buni ceva caluti in plus.

mergand pe soselele RO am ajuns la concluzia ca nu viteza maxima e esentiala ci timpul sa zicem de la 100-110 la 130 km/h.

ca sa pastrez o obiectivitate comentariului trebuie sa adaug ca sunt cam vitezoman adica unde drumul e liber o calc cat tine inclusiv in localitati (spre rusinea mea)
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Re: Tuning motor C4 Picasso - moft sau necesitate

Mesaj de Aiurica »

e clar ca orice calut in plus e benefic, iar pt motorul tau, e chiar extraordinar un salt de 30 , dati din resoftare.
e paact sa nu o faci.
la 170 cai totul devine mult mai frumos!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
dieto
Numar Inmatriculare: TM74DFD

Mesaj de dieto »

mda m-am gandit si eu l asta, as putea spune chiar din momentul ce am cumparat-o, dar citind pe forum aici si in alte parti m-am cam speriat ce se poate intampla daca o face cine nu trebuie.
ai un sfat in acest sens ? stii pe cineva de incredere ?
Aiurica

Mesaj de Aiurica »

sunt o gramada de tuneri care fac asta ...motorul nu este o noutate, iar la probleme nu stiu despre una!
multe mituri...nimic concret!
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Tuneri gasesti destui pe net. Eu am facut resoftare la motorul meu de110cp benzina iar castigul e aproape insesizabil. Daca aveam motorul tau cred ca o faceam a doua zi dupa ce imi luam masina, castigul e semnificativ :wink: Asa ca nu mai sta pe ganduri :D
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

mai bine iti faci remapare :wink:
uite aici detalii despre ce am facut eu la autobuz : viewtopic.php?f=12&t=490&st=0&sk=t&sd=a&start=45
eu sunt super multumit.
site-ul lui doc este http://www.dimsport.ro

ideal ar fi sa-ti faci si un test dyno, atat inainte cat si dupa remapare, preferabil in aceeasi zi :mrgreen:
succes
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
ciobilica
Numar Inmatriculare: B82BMF

Mesaj de ciobilica »

Salut. din punctul meu de vedere, si ca sa raspund si intrebarii din titlul topicului, tuningul nu reprezinta un moft nicidecum.este cea mai puturoasa masina din cate am avut pana acum (motorul de 1.6hdi) si cum pentru mine este o relativa traditie sa resoftez imediat dupa ce cumpar ...asa am facut si cu acest motoras. Diferentele sunt notabile in afara orasului unde se simte vizibil o crestere de putere. cuplul maxim se atinge la o turatie mai mica putin...iar motorul reuseste sa traga greutatea masinii de la o turatie mai mica...nemaifiind lag-ul atat de mare ca inainte. viteza maxima a crescut cu cativa km - lucru neinteresant pentru mine cel putin. consumul pe autostrada a ramas in schimb la valori ridicate (putin mai mici decat inainte...dar tot ridicate). consumul in oras nu a scazut semnificativ....maxim 1 litru mai putin la fiecare 100 km. ca sa nu mai zic ca in oras e greu sa iti dai seama pentru ca sunt atatea conditii ce nu pot fi reproduse de la o zi la alta. referitor la eventualele probleme aparute....pana acum am resoftat 3 masini...si la nici una nu am avut probleme...in conditiile in care pana acum cel putin, faceam aproximativ 50-60 mii km pe an. bafta si mai vorbim pe acest subiect.
PS: motorul de 2.0 hdi este mult mai pretabil la resoftare...iar diferenta este semnificativa si face diferenta. bafta in a lua o decizie.
commandorsteel
PowerSteel

ciobilica... eu cred ca ai vrut sa zici remapare, nu resoftare. :mrgreen:
sunt chestii total diferite #-o
am citit mai devreme si potul tau in privinta consumului si nu eram lamurit de ce iti consuma asa mult
in fine... remaparea se justifica la cam toate masinile, ptr ca iti merge motorasul mai frumos, dar daca ai turbina pe motor....intradevar se simte diferenta. dan pasare si-a facut remaparea si nu prea simte ca putere mai nimic ptr ca are motor aspirat, dar si el recunoaste ca ii merge motorul mai rotund :mrgreen:
la motorul ala de 2 litri... iese super o remapare... si motorul o duce fara grija :hi
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
ciobilica

Mesaj de ciobilica »

@commandorsteel: s-ar putea sa ai dreptate desi de obicei am facut resoftare nu remapare. dar in acest caz adica pentru picasso s-ar putea sa fi facut doar remapare nu si resoftare. o sa ma interesez si o sa dau un raspuns corect si coerent. diferenta este notabila si aici ma refer la putere. consumul a scazut fata de cel de dinainte. oricum nu este o comparatie buna pentru ca atunci cand am facut resoftarea sau ramaparea masina avea doar 4500 km. singurul lucru al carui lipsa o simt este cea de-a sasea treapta. ar fi fost un plus mare pentru mine cel putin. tu ce viteza maxima ai reusit sa obtii? te intreb pentru ca am vazut ca ai tot 1.6hdi. eu nu am reusit mai mult de 190 kmh.poate nici nu am avut loc suficient dar nici nu mi-a pus in cap sa vad. dar uitandu-ma la turatii nu cred ca mai avea unde sa se duca mai sus. e doar o curiozitate nu o necesitate. am facut bucuresti-nordul danemarcei de mai mult ori iar in Germania e loc destul pentru viteze mari numa ca mai mult de atat nu am reusit niciodata.
commandorsteel
PowerSteel

eu am autobuzul de 7 locuri, iar in anglia pe autostrada am mers cu 200, in care eram 2 pers + bagaje ca ptr 4 :mrgreen:
oricum.... mie imi consuma cam 7% fara sa o alerg. in anglia a fost singura data in care am cerut mult de la ea ptr ca ma grabeam, in rest merg linistit si in limite legale ::P
oricum, mie dupa remapare mi-a ajuns cam la 122 ponei, dupa testul dyno #-o
ImagineImagine
Imagine
ciobilica

Mesaj de ciobilica »

hai sa ne intalnim intr-o seara si sa mergem pe rand cu ele sa vedem ce si cum. nu am facut un dyno ce-i drept dar tare as fi curios cum se comporta a ta in urma procedurii mentionate.merci
commandorsteel
PowerSteel

hmm..in general nu prea scot autobuzu prin bucale, dar daca vrei o sa-l aduc vineri la intalnire #-o
ImagineImagine
Imagine
danf
Numar Inmatriculare: B88GLZ

Mesaj de danf »

Salut,
eu am un C4 Picasso cu motorul de 2.0HDi. Asta vara in drum spre Grecia, masina incarcata cu toata familia, se descurca rezonabil, dar in anumite situatii am luat piciorul din gaz de teama ca nu-mi iese depasirea fara emotii pentru pasageri... :glasses
A avut cineva experienta sa resofteze acest motor? Ce raspuns ofera cutia pilotata manual? Ea scoate oricum mai putin cuplu decat cea manuala pentru acelasi motor, 270Nm fata de respectiv 320Nm.
Nu am gasit pe niciun site de tuning, C4P cu motorul de 2HDi si cutia semi-automata ESG. Ma intreb ce parametri finali se pot obtine in cazul meu.
Daca stie cineva mi-ar prinde bine.
Salutare!
Aiurica

Mesaj de Aiurica »

doar din auzite.
se va duce pe la 170 cp.....iar cuplu va creste simtitor.
sincer ar fi primul lucru care l-as face la motorul asta ...!!!!!

salivez dupa motorul asta de cand am luat masina......
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

La motorul asta nu e primul. Deja are facut Laviniu, diferenta e ca Laviniu are VTS iar Danf are Picasso.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Picasso”