Ce nu va place la masina voastra?
-
PsH
- PasHa
- Numar Inmatriculare: B 58 HDI
Re: Ce nu va place la masina voastra?
Multumesc, am sperat ca ma trimiti undeva la fix
-
Dan pasare
- Numar Inmatriculare: B 35 DOX
Europa, in Colentina 
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
http://www.bluexenon.ro" onclick="window.open(this.href);return false;
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

-
longo
Salut!
Am cumparat masina, facand, sa zic eu, o afacere C4SX 1.6 16v 21000km-5500Euro
Ce nu-mi place:
1. Consum supertare in oras(comparat cu Megane acelasi motor)
2. Ambreiaj defect? Nu cred ca e defect, uneori merge bine. Poate elementele elastice cupkleaza in trepte? Ma scoate din minti
3. Geamul din stanga trozneste de te sperie de-ti cad chilotii cand vrei sa-l inchizi.
4. Suspensia spate topaie pe macadam. Nici o legatura cu WRC.
5. Ori e masina grea, ori cutia de viteze prost facuta
6. Afisajul central-radio e foarte ieftin cu caractere ca la calculatorul de 5 lei.
7. Sunet radio de telefon.
8. Faruri de rahat. Am vrut sa schimb un bec, mi-a cazut inauntru. Sa-i fie de cap, e pe undeva sub far. Numai francezii puteau sa lase un spatiu asa mare intre masca si far ca sa-ti intre becul inauntru si sa nu mai poti sa-l recuperezi.
9. Oglinzi care sunt puse la jumatatea portierei ca la Matiz. Vezi cam putin in cea din dreapta
10. Directie grea(cauciucuri cam late si mecanica de la cele subtiri?)
Ce imi place :
Suspensia pe asfalt e comoda
Vitezometrul are cifre mari. As fi preferat si reprezentare analogica tip turometru. Asa trebuie mereu sa ma intreb cat mai am pana la 180, sa scad in minte si sa apas cam cat cred. Analogic stiai dupa pozitia acului sau a graficului. Ca la ceas, daca ai digital, intai compilezi 10 impartit la 45, 60-45=15, deci mai am un sfert de ora.... Daca aveai ceas cu limbi, vedeai din prima, fara calcule....
Scaune comode
Concluzie: masina modesta, cu multe brizbrizuri pentru a pacali cumparatorul. M-a uimit smecheria cu botul, care lungit cu 30 cm, te face sa crezi ca ai de-a face cu alta masina decat 307...
In principiu sunt multumit, dar daca as fi dat 12000 pe ea, as fi innebunit, mai ales la faza cu ambreiajul. Restul sunt lucruri care le vezi de la inceput si daca iti convine, bine, daca nu...
Am cumparat masina, facand, sa zic eu, o afacere C4SX 1.6 16v 21000km-5500Euro
Ce nu-mi place:
1. Consum supertare in oras(comparat cu Megane acelasi motor)
2. Ambreiaj defect? Nu cred ca e defect, uneori merge bine. Poate elementele elastice cupkleaza in trepte? Ma scoate din minti
3. Geamul din stanga trozneste de te sperie de-ti cad chilotii cand vrei sa-l inchizi.
4. Suspensia spate topaie pe macadam. Nici o legatura cu WRC.
5. Ori e masina grea, ori cutia de viteze prost facuta
6. Afisajul central-radio e foarte ieftin cu caractere ca la calculatorul de 5 lei.
7. Sunet radio de telefon.
8. Faruri de rahat. Am vrut sa schimb un bec, mi-a cazut inauntru. Sa-i fie de cap, e pe undeva sub far. Numai francezii puteau sa lase un spatiu asa mare intre masca si far ca sa-ti intre becul inauntru si sa nu mai poti sa-l recuperezi.
9. Oglinzi care sunt puse la jumatatea portierei ca la Matiz. Vezi cam putin in cea din dreapta
10. Directie grea(cauciucuri cam late si mecanica de la cele subtiri?)
Ce imi place :
Suspensia pe asfalt e comoda
Vitezometrul are cifre mari. As fi preferat si reprezentare analogica tip turometru. Asa trebuie mereu sa ma intreb cat mai am pana la 180, sa scad in minte si sa apas cam cat cred. Analogic stiai dupa pozitia acului sau a graficului. Ca la ceas, daca ai digital, intai compilezi 10 impartit la 45, 60-45=15, deci mai am un sfert de ora.... Daca aveai ceas cu limbi, vedeai din prima, fara calcule....
Scaune comode
Concluzie: masina modesta, cu multe brizbrizuri pentru a pacali cumparatorul. M-a uimit smecheria cu botul, care lungit cu 30 cm, te face sa crezi ca ai de-a face cu alta masina decat 307...
In principiu sunt multumit, dar daca as fi dat 12000 pe ea, as fi innebunit, mai ales la faza cu ambreiajul. Restul sunt lucruri care le vezi de la inceput si daca iti convine, bine, daca nu...
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
bine ai venit totusi!
te asteptam sa iti descrii masina si sunt sigur ca impreuna vom diminua acea lista de pseudo probleme!
te asteptam sa iti descrii masina si sunt sigur ca impreuna vom diminua acea lista de pseudo probleme!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- bytzak
- KamiKaze
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDI
- Numar Inmatriculare: B-101-DXE
bine ai venit longo.
Vad ca ai cam multe probleme. Intrebarea mea e urmatoarea:
Sigur are 21.000km ? (ca eu am de 3 ori mai mult si n-am problemele de le descrii)
deschide o descriere a mashinii si discutam acolo toate probleme.
Vad ca ai cam multe probleme. Intrebarea mea e urmatoarea:
Sigur are 21.000km ? (ca eu am de 3 ori mai mult si n-am problemele de le descrii)
deschide o descriere a mashinii si discutam acolo toate probleme.
C4 Coupe 2006 Enterprise 1.6HDi-92cp; EX
C4 Coupe 2007 SX VTR 1.6HDi-90cp (+30cp + FAP anulat ); EX
Ford Mondeo MK4 2010 2.0Tdci-115cp
C4 Coupe 2007 SX VTR 1.6HDi-90cp (+30cp + FAP anulat ); EX
Ford Mondeo MK4 2010 2.0Tdci-115cp
-
longo
Salut
Da are 21000(acum 22). Consumul 12-12.5 in oras, pe acelasi traseu pe care un Megane lua 10-10.5.
De fapt cred ca singura problema este ambreiajul.
Am mers cca 800Km(am fost nevoit, fetita mea a avut un accident si a trebuit s-o iau repede de la tara s-o duc la chirurg).
Atunci am observat dupa vreo 300km ca la cuplarea in a I-a cupla cu socuri, trebuind sa plec ca-n panta. Tot atunci am vazut cum se comporta pe macadam la 80/h.Banuiesc arcurile de la foaia de ambreiaj, care cupleaza pe rand(au joc si se impaneaza in locas?). Sau poate material prost si s-au decalit. Ideea e ca a doua zi nu mai faceau. Alta data dupa ceva mers in oras tremur la ambreiere( nu sunt incepator, cred ca am aproape un mil.km in pedala).
Trosnitul de la geam banuiesc a fi de la suruburi slabite la ansamblul macara.
In rest, nu ar fi probleme ci lucruri care nu ma-ncanta. Acasa am inca o masina Ford Ka, care este super pentru ce te astepti de la ea. De la firma conduc inclusiv acasa un B180 automat. C4 l-am luat pentru sotie. E foarte frumos si tinand cont de chilipir...
Oricum masina e in garantie, asa ca sper sa rezolv ambreiajul(ma gandesc cum le-oi dovedi, tinand cont ca dealerii romani sunt Gigi contra...)... La geam ma mai gandesc, mie-frica sa nu zornaie portiera dupa aia... Stiu cum trag de fata portierei ca s-o scoata....
Daca aveti sugestii pentru ambreiaj le astept cu multumiri anticipate.
Da are 21000(acum 22). Consumul 12-12.5 in oras, pe acelasi traseu pe care un Megane lua 10-10.5.
De fapt cred ca singura problema este ambreiajul.
Am mers cca 800Km(am fost nevoit, fetita mea a avut un accident si a trebuit s-o iau repede de la tara s-o duc la chirurg).
Atunci am observat dupa vreo 300km ca la cuplarea in a I-a cupla cu socuri, trebuind sa plec ca-n panta. Tot atunci am vazut cum se comporta pe macadam la 80/h.Banuiesc arcurile de la foaia de ambreiaj, care cupleaza pe rand(au joc si se impaneaza in locas?). Sau poate material prost si s-au decalit. Ideea e ca a doua zi nu mai faceau. Alta data dupa ceva mers in oras tremur la ambreiere( nu sunt incepator, cred ca am aproape un mil.km in pedala).
Trosnitul de la geam banuiesc a fi de la suruburi slabite la ansamblul macara.
In rest, nu ar fi probleme ci lucruri care nu ma-ncanta. Acasa am inca o masina Ford Ka, care este super pentru ce te astepti de la ea. De la firma conduc inclusiv acasa un B180 automat. C4 l-am luat pentru sotie. E foarte frumos si tinand cont de chilipir...
Oricum masina e in garantie, asa ca sper sa rezolv ambreiajul(ma gandesc cum le-oi dovedi, tinand cont ca dealerii romani sunt Gigi contra...)... La geam ma mai gandesc, mie-frica sa nu zornaie portiera dupa aia... Stiu cum trag de fata portierei ca s-o scoata....
Daca aveti sugestii pentru ambreiaj le astept cu multumiri anticipate.
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Problema ambreiajului este una cunoscuta, si de cele mai multe ori nu se va rezolva doar cu schimbarea kitului de ambreiaj, va trebui sa schimbi(sau rectifici daca ai benzina) si volanta!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013

- Aiurica
ca sa dovedesti e simplu:
te duci cu ea dupa un drum prin aglomeratie, cand a incins bine ambreiajul.
acum mai nou schimba si volanta....dar asta deja este un subiect de discutat in topicul dedicat acestei probleme.
te duci cu ea dupa un drum prin aglomeratie, cand a incins bine ambreiajul.
acum mai nou schimba si volanta....dar asta deja este un subiect de discutat in topicul dedicat acestei probleme.
-
joeadrianblack
cu punctul 10 nu sunt de acord... dar deloc...
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
La fel si eu. Altii se pling ca ar fi chiar prea usoara si fara feedback, dar in nici intr-un caz grea. Sigur nu ai probleme cu servo ?
Legat de faruri, nu cred ca proiectantii sint de vina ca tu nu ai reusit sa iti schimbi becul. Sint multi altii care au reusit. Daca asta e un motiv sa alegem masinile ... ne luam Dacii 1310 ca alea cu un ciocan si 1 kg de sirma o rezolvi indiferent ce ar avea.
Iar de oglinzi, chiar te deranjeaza ca sint la "jumatea" portierei ? Pe mine deloc, avind in vedere ca sint mai aproape de mine. Dar bordul ala lung iti da o senzatie de spatiu si un altfel de masina, asta are si dezanavtaje. Doar nu ai vrea sa faca usa de unde se termina bordul; o fac si ei sa poata sa il bage inauntru, deci usa lunga automat oglinda pusa mai in spate pt a vedea ceva in ea.
Legat de faruri, nu cred ca proiectantii sint de vina ca tu nu ai reusit sa iti schimbi becul. Sint multi altii care au reusit. Daca asta e un motiv sa alegem masinile ... ne luam Dacii 1310 ca alea cu un ciocan si 1 kg de sirma o rezolvi indiferent ce ar avea.
Iar de oglinzi, chiar te deranjeaza ca sint la "jumatea" portierei ? Pe mine deloc, avind in vedere ca sint mai aproape de mine. Dar bordul ala lung iti da o senzatie de spatiu si un altfel de masina, asta are si dezanavtaje. Doar nu ai vrea sa faca usa de unde se termina bordul; o fac si ei sa poata sa il bage inauntru, deci usa lunga automat oglinda pusa mai in spate pt a vedea ceva in ea.
- Aiurica
ba.....sa stiti ca si eu sunt de aceiasi parere. C4 are o directie cam greoaie fata de altele...ma refer la usurinta cu care tragi de volan...bine la mine sunt si alte roti....dar am mers si cu alte masini si se simte diferenta!
- florinc4
- Operat ESTetic
- Numar Inmatriculare: B 94 URH
asta asa e...e cam greoaie...covrigu se invarte cam greu...si am zis-o din prima secunda de cand m-am urcat in ea...de exemplu la megane cu orice deget prinzi volanu se invarte fara pb...personal din ce am condus pana acuma are o directie, adica manevrabilitate cam ca la tucson (care e 4x4, roti mari gabarit mare etc)...si f asemanatoare fara suparare, cu servo de la loganu din 2005....o mica intrebare si nu stiu daca sunt offtopic sau nu...servodirectia la c4 este hidraulica sau electrica?
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Este hidraulica actionata electric, adica efortul ti-l reduce in caseta de directie bagind ulei sub presiune de o pomapa actionata de un motor electric. Sper ca ai inteles tot lantul actionarii.
- florinc4
- Operat ESTetic
- Numar Inmatriculare: B 94 URH
daca nu ma insel asa e si la logan...hidraulica...adica cum zic unii nu e servo full...servo full e cea eletrica gen de pe pe passat fabia, etc....si din ce zici tu, asa se explica, daca am inteles bine...mi-a mai explicat cineva si concluzia e aceiasi...nu e full servo 
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei