Audio tuning

Sisteme audio,DVD, Navigatie, etc..
Scrie răspuns
pesteimputit
custom sound systems

Mesaj de pesteimputit »

mai oameni buni NU mai montati coaxiale in usile fata!
Faceti o ciorba din sunet. CUMPARATI COMPONENTE!
Masina este prietenoasa la capitolul sunet si usor de instalat. Daca nu va descurcati intreba-ti cu incredere pe pm sau pe topicul meu!
P.S
aveti un tutorial despre cum se desfac usile si ce e pe acolo
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Mesaj de SAMmy »

@pesteimputit: yeah, right...

@ace: nu are importanta cata experienta ai in alte masini, nici o masina nu e ca alta...
a compara spre exemplu C4 cu Megane e de neconceput pentru mine... e cu totul alta filosofie...
referitor la intrebarea ta... ai un tutorial fotografic, detaliat aici...
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
pesteimputit
custom sound systems

Mesaj de pesteimputit »

Ok voi faceti cum vreti eu doar v-am spus cum trebuie facut. Daca in alte domenii experienta mea nu este foarte mare in audio as putea spune ca sunt cel putin bine informat.
tzun
c4 eXpLoSiF
Numar Inmatriculare: TCI

Mesaj de tzun »

il sustin pe peste !! in fata ar trebui montate sisteme si nu coaxiale ( pt o calitate mai buna )
C4 1.6 HDI 110 CP "berlina"
vw passat 1.9 tdi 131 cp 4motion
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Pana la urma pe fata sunt boxe de 13 sau 16???
Sammy zice 16, peste zice 13, pana la urma care are dreptate???

P.S.: Pe fata puteti sistem, nu coaxiale, se aud mult mai bine.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Mesaj de SAMmy »

@Shadow: Boxele stock sunt de 16,5cm, boxele pe care le-a montat Peste sunt de 13cm, intelegi?
Exista posibilitatea montajului boxelor de 13cm fara modificari... vezi in tutorialul foto... ;)

@Peste: nu te contrazic vehement si nu incerc sa te 'frec la icre' dar as vrea sa-mi explici mai pe larg...
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
pesteimputit
custom sound systems

Mesaj de pesteimputit »

pe fata sunt din fabrica boxe de 13, DAR se pot monta fara mari probleme de 16,5

diseara iti explic mai pe larg ce si cumcu coaxiale vs componente intr-un topic separat.
pna un -alta tre sa plec prin oras.
ace117
WRC

Mesaj de ace117 »

SAMmy scrie: @ace: nu are importanta cata experienta ai in alte masini, nici o masina nu e ca alta...
a compara spre exemplu C4 cu Megane e de neconceput pentru mine... e cu totul alta filosofie...
referitor la intrebarea ta... ai un tutorial fotografic, detaliat aici...
Mersi mult, ne apucam maine.
Pe fata pun probabil tot Hertz, dar componente, vad ca toata lumea este de acord in aceasta privinta.
Acum intrebarea: componente = boxe ptr bass si inaltele separate(+ filtru)?
Daca este asa unde se monteaza tweeterele?In locul celor originale?
SEAT LEON FR "STEALTH KNIGHT"- 2.0 TDI - POWERED BY RaBaNne - 220 CP / 450 NM soon STAGE 2: 250 CP / 500 NM!
DESIGN BY ONO TUNING
Imagine
http://www.clubseat.eu/viewtopic.php?t= ... &start=525" onclick="window.open(this.href);return false;
ex C4 COUPE 1.4 16V - POWERED BY DIMSPORT - 110 CP, LESTER DESIGN
tzun
c4 eXpLoSiF
Numar Inmatriculare: TCI

Mesaj de tzun »

C4 1.6 HDI 110 CP "berlina"
vw passat 1.9 tdi 131 cp 4motion
bezz

Mesaj de bezz »

offtopic: pe ala cu haionul spart nu l-ai vazut?
cred ca-ti trebuie un dram de nebunie sa te apuci de SPL, pe mine nu ma atrage si nu m-ar satisface o astfel de abordare ... in plus masina trebuie preparata cu aceeasi atentie si s-o umpli de baterii :?

si eu recomand sistem pe 2 cai pentru locurile din fata DAR azi am ascultat doua masini la care s-au inlocuit woofer-ele din usi cu niste coaxiale, amplificate pasiv pe HUD, de un buget modest si sincer sa fiu sunau OK. Din pacate lipseau niste reglaje la HUD ...

Insa sunt CONVINS ca un sistem (gen Hertz Dieci sau Focal Acces) s-ar fi auzit si mai bine, fara a fi o investitie majora. Si iar sunt convins ca fara un HUD ca lumea nu o sa puteti obtine super calitate (claritate) ... Din pacate putine HUD-uri arata bine in dash-ul de C4, cam nici unul din gamele ieftine, iar daca vorbesc de Becker, Nakamichi sau McIntosh ma luati la goana... Mie mi-ar place insa un B GrandPrix.

ps sammy, m-am uitat mai bine la trompetele vechi, pe fata sunt ask italy de 17 cm si pe spate ask poland de 13, gri, deci nu s-au prea schimbat sistemele audio, au fost un adevarat hit :lol:
just cruisin'
xs mk2 2.0 hdi 90hp 2004
Adrian
Membru 'tunat'

Mesaj de Adrian »

Puteti sa schimbati mama boxelor, daca nu exista un HU, altul decat cel stock, si izolarea usilor, e ca si cum ati arunca banii aiurea!
bezz

Mesaj de bezz »

Xsara mea deja este la al 4-lea hud si se pregateste pentru al 5-lea;
Azi am {re} instalat Pioneer-ul DEX P99 "ECAP CD Receiver of the Year
1999-2000 :D " vechi da' bun.
Este un deck, fara amplificator intern si fara encoder+player mp3, cu un fm tuner de invidiat. Are DSP cu o gramada de functiuni, extrem de usor de setat si un design reusit {parerea mea}.
Insa pe langa deparazitor si soclu siguranta mai are doua cutioare metalice cu diverse filtre, 6 pre-out-uri, IP bus plus cordonul cu mufa ISO, care desi este un deck are si iesiri pentru difuzoare pe mufa ISO, asta n-o sa inteleg de ce.
Cum prima data cand l-am montat am desfacut doar lacasul 1 din pentru radiocd, acum m-am hotarat sa demontez si rama+display computer de bord, pentru o mai usoara organizare a cablurilor.
Am folosit o rama adaptoare {pentru xsara cica; aiurea este universala pentru ca are masurile dupa sania aparatului} pentru a scoate cat mai mult in afara din bord sania cu aparatul, arata oribil aparatul infundat in bord; adaptorul are grosimea de 10 mm.
Rama de la display se scoate foarte usor daca ai o lama subtire si stii cam unde sunt clemele, se vad din poze; senzorul de clima are o mufa usor de scos iar display-ul este fixat in doua torx-uri si mufat la un cablu comun alimentare semnal, mufa cu piedica.
Odata desfacute toate observi ce spatios este bordul xsarei, sincer eu regret ca au intercalat panel-ul pentru control AC intre radiocd si raftulet, ar fi putut aloca 2 din pentru sistemul audio/video + navi...
Pentru ca aveam probleme cu memorarea setarilor radiocd-ului am inversat galbenul {+baterie} cu rosul {contact} in mufa ISO si acum tine minte setarile dar tot se stinge la 30 sec dupa mesajul economy mode, impreuna cu toti martorii de bord. Daca ma deranjeaza voi lua + direct de la baterie si contactul la fel.
Hud-ul a incaput cu greu dar a incaput, nu mi-au ramas piese, iata cateva poze:

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
just cruisin'
xs mk2 2.0 hdi 90hp 2004
VeNoM386

Mesaj de VeNoM386 »

Misto tutorialul cu poze pentru schimbat bozele, chiar ma intrebam cum o sa fac si eu asta.
Eu o sa montez pe a mea HU, boxe, subwoofer Pioneer.
HU : http://www.pioneer.eu/eur/products/25/1 ... index.html
Boxe : http://www.pioneer.eu/eur/products/25/1 ... index.html
Subwoofer : http://www.pioneer.eu/eur/products/25/1 ... index.html desi nu m-am hotarat, as vrea ceva putin mai mic. Momentan am pe masina actuala un JBL 1200T de 250W care este super, dar este cam mare.

Tweeterele din fata de pot schimba usor ?
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Nu iti lua woofer Pioneer, sunt slabe.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
bezz

Mesaj de bezz »

@venom: uite unul mic si bun:
http://www.hertzaudiovideo.com/Doc/pdf_ebx200r_web.pdf

detaliaza cu tweeter-ele alea, ce combinatie te-ai gandit, ca deja boxele la care te gandesti sunt nepotrivite, recomandabila ar fi sa-ti pui un sistem pe fata (16,5cm) amplificat si usi insonorizate si un sub sa-ti completeze bass-ul...asta daca vrei sa investesti in ceva de calitate nu in zgomot...coaxialele nu-ti dau un sunet de calitate

la subwoofer-e pioneer nu impresioneaza, cu atat mai putin la difuzoare, punctul lor forte sunt HUD-urile si sistemele de navigatie
just cruisin'
xs mk2 2.0 hdi 90hp 2004
Scrie răspuns

Înapoi la “Audio&Navi”