Comanda din state

Codul rutier, legislatia in vigoare, politia romana, Casco, RCA, alte plati
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Comanda din state

Mesaj de mituc »

Vreau sa comand o trasnaie din state, si dupa ce am platit vama aiurea la mai multe chiar nu mai am chef sa platesc, dar fiind faptul ca banii pe care-i platesc eu peste produs se duc in buzunarile si burtile manelistilor.
Ce trebuie sa le spun alora de la vama ca sa platesc minumul de vama sau deloc? Scula respectiva e relativ mica si e pentru uz propriu (e o chestie de monitorizat parametrii masinii/motorului via OBD), dar costa vreo 660$ + transportul si vama ar mai veni inca vreo 100 daca e sa ma iau dupa ce am platit in trecut.
Sau, daca am un cunoscut in state si-l comanda ala iar apoi il trimite el ca si colet mai platesc vama?
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Mihay
Supermoderator

Re: Comanda din state

Mesaj de Mihay »

sa-ti scrie aia "Cadou" pe colet
gusti
The man with the C4

Mesaj de gusti »

si sa ii dea o valorea mica, acum cativa ani cand lucram la vama parca limita era undeva la 10 usd (nu mai tin minte exact)
Citroen C4 1.6i 110cv Jaune Scott pachet VTR plus
B 52 NPO
acondrea
Halatu' cat e halatu'.

Mesaj de acondrea »

Mie mi-au spus inteligentele alea de la posta ca pentru o valoare mai mare de 100 euro, parca, platesti TVA-ul, si ca pe viitor cand mai vin la ele sa ridic ceva din afara sa ma prezint si cu o copie dupa tranzactie sa vada ele valoarea exacta. Vezi sa nu, mi-am zis eu in gand.
C4 cupe 1.6i VTR 110CP noir obsidien
mituc

Mesaj de mituc »

Sint satul de manelistii si hotii din tara de ckt.
Totusi imi puteti spune cum as putea sa vad la ce categorie se incadreaza articolele pe care le-am comandat si cum determin cit ckt am de platit in plus? M-am dus pe customs.ro, site-ul taric pentru romani, dar sa crap daca mi-am dat seama de unde ckt pot sa iau codul fiecarui produs in parte. Indusul in eroare face parte din modalitatea de a conduce aceasta tara cu hoti si manelisti.

Singura modalitate este sa ii rog pe aia sa treaca o valoare mai mica pe colet, insa mi se pare de ckt ca nu poti face nimic legal si rezonabil in aceasta tara de 2ROL/buc. Sa-mi scrie "cadou" e putin ciudat, sint multe articole diferite, iar valoarea coletului e marisoara, nu pot sa le spun sa-mi scrie ca e de 200$.

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
sorigen

Mesaj de sorigen »

Cea mai buna metoda este sa ii rogi pe cei de acolo sa nu iti trimita factura si cand te duci la posta sa ridic coletul te duci cu "factura" ta pe care scrie $20 :)
2008 Citroen C4 VTR 1.6HDi 110cp + (Folii Llumar, Faruri Dectane, Xenon GT HID) aici
http://www.info-service.ro
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

mituc, pe hondafan sunt 2 baieti care aduc lucruri din state. pe razvanexu ti-l recomand.
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
mituc

Mesaj de mituc »

Da, stiu, ultima data cind am discutat cu unul dintre ei pretul final era acelasi cu cel e care l-as fi platit daca as fi adus eu acele lucruri din state (TVA+Vama+transport+accize, full).

Imi poate spune cineva unde trebuie sa ma uit sa vad ce vama e pe diverse produse pe care vreau sa le aduc, daca sint conditii diferite pentru produsele aduse pentru uz propriu (de exemplu sa nu platesc TVA daca nu le comercializez, TVA = taxa pe valoarea adaugata, eu nu am nici un adaos, is pentru mine), etc? vresu sa-mi fac o idee despre costurile suplimentare.

Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

TVA cam trebuie sa platesti, ca e diferenta pana la 19%. Legal trebuie sa platesti multe taxe, si te ia durerea de cap, cu mici atentii scapi!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
sorigen

Mesaj de sorigen »

In mod normal la posta te obliga sa platesti TVA (+ taxe vamale + accize daca sunt) nu numai pe cat valoreaza ce ai cumparat ci cat valoreaza ce ai cumparat + transport.

Nu spaga nu stiu daca scapi. Daca vrei sa nu platesti, sau sa scapi platind cateva sute de mii in loc sa platesti dublu ce cumperi cea mai buna varianta e sa faci cum am zis mai sus.
2008 Citroen C4 VTR 1.6HDi 110cp + (Folii Llumar, Faruri Dectane, Xenon GT HID) aici
Bogdan
Fondator

Mesaj de Bogdan »

Sorigen..asta merge la coletele mici, dar la un colet mare, nu-ti imagina ca scapi fara sa-l desfaca si sa se uite de 100 de ori la el, sa cotrobaie prin cataloage sa vada unde incadreaza!
Degeaba ii arati tu 20 usd, factura ca nu te baga in seama!
Imagine
mituc

Mesaj de mituc »

Deci deja sint impacat cu gindul ca mai dau niste bani la niste manelisti, nu-i problema. ce vreau eu sa aflu acum este cit anume am de platit, si nu reusesc sa-mi dau seama unde ma incadrez.
M-am gindit si sa vorbesc cu cei de la care iau produsele sa treaca pretul total pentru doar jumate dintre ele, insa mi se pare jenant si injositor.

Bogdan
Fondator

Mesaj de Bogdan »

Eu am luat niste curele de ceasuri, au costat 100 USD, ei au trecut valoare estimata 10 USD, si au mentionat cadou, asta fara sa le zic eu, doar doar voi mai cumpara de la ei! Stiu si ei cum e cu vama outside USA si probabil ca d-aia fac asta!
Deci e posibil poate sa ai noroc, dar cere-le asta, sa treaca mai putin sau sa scrie cadou..daca fac nazuri zi ca iei de la altii, pe criza asta e cam groasa si la ei!
Imagine
sorigen

Mesaj de sorigen »

Am luat un Canon 40D care a fost "$60" :) si asta acum 2 ani cand era de 2 ori mai mult decat e acum.
spooky
Numar Inmatriculare: B-112-UFO

Mesaj de spooky »

mituc scrie:M-am gindit si sa vorbesc cu cei de la care iau produsele sa treaca pretul total pentru doar jumate dintre ele, insa mi se pare jenant si injositor.
Nu ai de ce sa te jimti jenat sau injosit ca faci asta. E un lucru normal si se practica de cei din uniunea europeana.
Eu stiam ca pentru coletele cu valoare < 45 euro nu platesti vama/tva.
C4 1.6 HDi 110CP SX, gris fer, 299.000 km din 07/2006
Mitsubishi Pajero Sport GLS 2.5TD din 2003 - expeditii offroad
Radioamator YO3INP - Yeasu FT-8900 + antena fixa
Statie CB President Harry III ASC + antena fixa
INFOCON, RUFOn, UFOpedia, Statie Meteo
Scrie răspuns

Înapoi la “Legislatie si altele”