"Pacate" in ale condusului

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Re: "Pacate" in ale condusului

Mesaj de Mr_kokaa »

Leo scrie:dupa 4 ani jumate de condus cate 3500 - 4000 km lunar, stiu destul de clar ce nu trebuie sa fac (si chiar nu fac):
- nu trec niciodata pe rosu, nici macar pe galben,
- nu tai linia continua (cu exceptia cazurilor cand intervin carute, tractoare si camioane ce merg cu max. 15 km/h si chiar se poate depasi fara probleme)
- incetinesc la toate trecerile de pietoni( daca eu sunt, sa zicem pe banda 2 si in fata trecerii a oprit unul pe banda 1, 90% e cineva in traversare, chiar daca nul pot vedea - am vazut oameni calcati pe trecere din cauza asta)
- nu depasesc prin dreapta refugiului de tramvai (alo, Bucurestiul, se aude?)
- nu depasesc niciodata 50 km peste viteza maxima legala (fara discutie)
- pe autostrada merg pe banda 1 (chiar si la 170 la ora) pentru ca banda 2 e pentru depasiri
- nu dau flashuri

BVOS pentru toate .. ai uitat sa scrii CA EU NU BLOCHEZ INTERSECTIA !
e valabil si la mine!
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

O singura data am facut-o de oaie ... si inca tare :)
Veneam de la Iancului, pe Stefan cel Mare ... asta pe la 8 juma dimineata, intr-o zi in care n-aveai loc sa arunci un ac pe strazi. N-am reusit decat sa ma incadrez pe ... linia de tramvai .. binecunoscuta amabilitate a soferilor bucuresteni, care nu mi-a permis sa revin pe bulevard. Intentia mea era sa ma duc tot inainte, spre pasaj la Obor. Dar... neavand cum sa revin ... am zis sa fac stg la Iulia Hasdeu. Bineinteles ca n-am apucat sa o iau pe unde trebuie, pentru ca ... mai mai sa se suie unu pe mine, din dreapta, asa ca inainte de refugiul de tramvai, am ajuns pe linia de tramvai - cea de sens opus :)
Vazand ca nu am nici cea mai mica sansa ... am riscat, si am luat-o fix pe contrasens, pe dupa refugiul de tramvai ... si pana sa apuce sa plece de la semafor cei care veneau dinspre Obor, am tulit-o cu simt de raspundere pe langa liceu... catre Foisor.

Ajung la munca ... si ma intreaba unul din colegi: beey, stii ca te-au dat la radio? Euuu????? Cum??? Pai da ... la intersectie la Dimitrov acolo, erau niste reporteri - d-aia de iau interviuri pe strasse la soferi in trafic, nu mai stim de la ce post de radio ... si au povestit ce si cum.. Eram si usor de recunoscut, fiind cu "a batrana" din semnatura.
Ce-i drept, nici macar cei 3 politisti care erau in intersectie, n-au apucat sa zica nimic.

Dar asta e o faza care ti se intampla o data in viata. Eu unu sper sa nu mai ajung intr-o situatie similara...
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
pgpdesign
Numar Inmatriculare: B91XXB

Mesaj de pgpdesign »

Cum am ramas 30 de zile fara permis....

Coboram Mesesul - curbe multe, linie continua dubla, doua benzi la urcare, una la coborare. In fata mea 2 masini, din care prima cu semn de incepator. Mergea fix cu 30km / h. In spatele ei un matiz. Am rabdat vre-o 3 curbe dupa care hop, depasesc matizul exact in momentul in care de jos vine Politia rutiera. Ma uit in oglinda - vad ca-si continua drumul si dispare dupa curba. "Am scapat imi zic" si ma angajez in depasirea incepatorului, lejer, fara graba.... Imi arunc din nou ochii in retrovizoare si, surpriza, dupa mine venea frumos masina de politie..... "Nu v-a ajuns ca ati depasit o data linia continua? Mai trebuia sa o mai depasiti inca o data?" "Pai eu daca fac in lucru il fac cum trebuie, nu ma joc".... Ce era sa mai zic?
Paul
C4 1.6 HDI 110 CP, negru cand e curata
My Photo Blog || My Flickr Photostream || My company website || Jucarii si Jocuri
candymann

Mesaj de candymann »

si? mai departe? nu cumva atunci ai rmas fara permis? :P
Ultima oară modificat Joi Sep 04, 2008 12:21 pm de către candymann, modificat 1 dată în total.
acondrea
Halatu' cat e halatu'.

Mesaj de acondrea »

Pai mai departe a primit un premiu de 30 de zile pentru hotararea si determinarea lui de a duce un lucru la bun sfarsit.
C4 cupe 1.6i VTR 110CP noir obsidien
Mr_kokaa
Maniac

Mesaj de Mr_kokaa »

Bogdan98 scrie:O singura data am facut-o de oaie ... si inca tare :)
Veneam de la Iancului, pe Stefan cel Mare ... asta pe la 8 juma dimineata, intr-o zi in care n-aveai loc sa arunci un ac pe strazi. N-am reusit decat sa ma incadrez pe ... linia de tramvai .. binecunoscuta amabilitate a soferilor bucuresteni, care nu mi-a permis sa revin pe bulevard. Intentia mea era sa ma duc tot inainte, spre pasaj la Obor. Dar... neavand cum sa revin ... am zis sa fac stg la Iulia Hasdeu. Bineinteles ca n-am apucat sa o iau pe unde trebuie, pentru ca ... mai mai sa se suie unu pe mine, din dreapta, asa ca inainte de refugiul de tramvai, am ajuns pe linia de tramvai - cea de sens opus :)
Vazand ca nu am nici cea mai mica sansa ... am riscat, si am luat-o fix pe contrasens, pe dupa refugiul de tramvai ... si pana sa apuce sa plece de la semafor cei care veneau dinspre Obor, am tulit-o cu simt de raspundere pe langa liceu... catre Foisor.

Ajung la munca ... si ma intreaba unul din colegi: beey, stii ca te-au dat la radio? Euuu????? Cum??? Pai da ... la intersectie la Dimitrov acolo, erau niste reporteri - d-aia de iau interviuri pe strasse la soferi in trafic, nu mai stim de la ce post de radio ... si au povestit ce si cum.. Eram si usor de recunoscut, fiind cu "a batrana" din semnatura.
Ce-i drept, nici macar cei 3 politisti care erau in intersectie, n-au apucat sa zica nimic.

Dar asta e o faza care ti se intampla o data in viata. Eu unu sper sa nu mai ajung intr-o situatie similara...
si uite cum se linisteste omu ... adauga niste ani , niste experiete si se linisteste !
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
pgpdesign
Numar Inmatriculare: B91XXB

Mesaj de pgpdesign »

acondrea scrie:Pai mai departe a primit un premiu de 30 de zile pentru hotararea si determinarea lui de a duce un lucru la bun sfarsit.
Asa cum am spus - 30 de zile de pauza. Mai dureros a fost ca in acea perioada a venit - dupa o lunga asteptare - masina sotiei (noul Opel Corsa). Au testat-o toti in afara de mine.... Eu doar prin parcare, ca nu era sa conduc fara permis....
Paul
C4 1.6 HDI 110 CP, negru cand e curata
My Photo Blog || My Flickr Photostream || My company website || Jucarii si Jocuri
acondrea
Halatu' cat e halatu'.

Mesaj de acondrea »

Imi pare rau pentru tine. Si eu am facut o depasire din asta dubioasa intr-o localitate. Era o coloana destul de maricica si cand am prins culoar liber din contrasens m-am bagat in depasire. Erau vreo 4 masini si un tir, insa faza haioasa a fost ca in momentul cand m-am angajat in depasire incepea linia continua iar cand am terminat depasirea s-a terminat si linia continua. Si ca toata intamplarea sa fie la intensitate maxima, pana sa termin depasirea incepuse detectorul radar sa tipe, moment in care m-am panicat foarte tare. Probabil ca detectorul radar a simtit ceva la tirul pe cazre il depaseam, ptr ca altfel nu imi explic de ce a tipat, si pana acum, slava domnului, nu mi-a venit nici o 'felicitare' acasa. Cred ca a fost una dintre cele mai emotionante depasiri ale mele.
C4 cupe 1.6i VTR 110CP noir obsidien
Mr_kokaa
Maniac

Mesaj de Mr_kokaa »

acondrea scrie:Imi pare rau pentru tine. Si eu am facut o depasire din asta dubioasa intr-o localitate. Era o coloana destul de maricica si cand am prins culoar liber din contrasens m-am bagat in depasire. Erau vreo 4 masini si un tir, insa faza haioasa a fost ca in momentul cand m-am angajat in depasire incepea linia continua iar cand am terminat depasirea s-a terminat si linia continua. Si ca toata intamplarea sa fie la intensitate maxima, pana sa termin depasirea incepuse detectorul radar sa tipe, moment in care m-am panicat foarte tare. Probabil ca detectorul radar a simtit ceva la tirul pe cazre il depaseam, ptr ca altfel nu imi explic de ce a tipat, si pana acum, slava domnului, nu mi-a venit nici o 'felicitare' acasa. Cred ca a fost una dintre cele mai emotionante depasiri ale mele.
ha
esti mic copil . Eu cer voie la nevasta . Cand m am bagat asa la o depasire mai mare 4 5 masini (pe o linie de 1200m pe valea Oltului), am depasit 2 3 4 masini si la ultima o intreb pe navasta mea : mami si pe asta ? .. a raspuns ca da da baga-te ! Altfel imi luam cartonas, si nu mai vedeam talonu ! Bine din fata nu venea nimik, era linie discontinua si era in afara localitatii.
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Cinci obiceiuri periculoase la volan
Sunt greseli aparent inofensive, dar care, de multe ori duc la accidente. Si nu ne referim la faptul ca masina trebuie sa fie in buna stare de functionare, ca merita sa purtati centura de siguranta, iar copilul mic trebuie transportat intr-un scaun special, ci la citeva obiceiuri care nu sint deloc bune cind vine vorba de securitatea masinii si a voastra.
1. Sticla de apa
Daca nu folositi locurile speciale de depozitare pentru recipiente, un biet PET de apa sau suc va poate produce belele. Spre exemplu, la o frina, poate sa alunece sub pedale, asa ca nu mai poti calca frina si nici nu poti sa o folosesti pe cea de motor. Te apleci sa o ridici si pierzi controlul masinii...
2. Covorasele
Constructorii insista sa aveti in masina doar covorase originale. Uneori insa, neglijati sfatul si apelati la versiunile universale sau la modele preluate de la alte masini. Ei bine, daca nu sint fixate si perfect conturate, exista, ca si la exemplul precedent, sa impiedice perfecta a pedalelor sau, chiar mai grav, sa se prinda in mecanismul acestora.
3. Bautura si mincarea
Daca ti-e foame sau sete, este de preferat sa te opresti. In timpul mersului, risti sa reactionezi necontrolat daca iti cade o bucata de sandwich, versi din bautura sau daca incepi sa sughiti. Nu mai vorbim daca te ineci cu o guma de mestecat sau bomboana.
4. Fumatul
Daca aveti acest viciu, este clar ca o sa spuneti ca nu se poate intimpla nimic daca fumezi la volan. Si, totusi, o mina este ocupata, astfel ca nu poti efectua asa cum vrei toate manevrele, iti pot lacrima ochii si sa nu mai observi un detaliu important sau, mai grav, se poate intimpla sa cada jar, sa te arda si sa reactionezi necontrolat.
5. Huse
Sint multi care doteaza scaunele cu huse care sa le tina curate. Daca ele nu sint insa bine pozitionate, pot aluneca la o manevra brusca si, daca nu aveti centura, din lipsa de echilibru, va veti trezi ca nu mai actionati perfect comenzile. De-aici si pina la un incident, nu mai este decit un pas.

Sursa: http://www.auto.ro/utile/sfat/cinci-obi ... ign=zilnic" onclick="window.open(this.href);return false;
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
florinc4
Operat ESTetic
Numar Inmatriculare: B 94 URH

Mesaj de florinc4 »

Asta cu fumatul nu stiu ce sa zic...la inceput mi-era greu sa fumez la volan incepator fiind...acuma pot sa si fumez sa beau si suc fara probleme...chiar ma linisteste fumatul si conduc mai bine...cel putin eu si din punctul de vedere al meu :mrgreen:...iar sticla de apa sta in partea dreapta la pasager si nu las sa se duca nicaieri :mrgreen:
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Evident, fumatul la volan este ca si vorbitul la telefon. Ca poti sa faci asta cind conduci e una, ca nu mai ai nici 30% din timpul de reactie normal e alta. In plus de asta cind te dai jos din masina puti a furnal iar masina ta pe dinauntru pute a ckt rumenit pe jar.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Mr_kokaa
Maniac

Mesaj de Mr_kokaa »

sint de acird cu fumatul
insa cu timpuk te obisnuiesti si cu el si cu sucul la volan
nu ai incotro
mai ales atunci cind esti singurul sofer

uite azi am renuntat la bautura , da asa-i in tenis !
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Reflexele la volan se formeaza dar se si pierd prin lipsa exercitiului. Am simtit-o pe propria piele. Am condus ani de zile diverse masini, printre care si unele fara directie hidraulica asistata, deci foarte greu de manevrat la viteza mica. Vorbeam la telefon fara probleme, mancam, desfaceam peturi, etc ... uneori si combinatii de doua asemenea activitati deodata. Acum folosesc instalatia hands-free bluetooth de pe C4 de mai bine de doi ani si cand se intampla sa folosesc celalalt telefon, sau cand vreau sa am o convorbire privata, daca mai e ceva lume in masina ... am probleme serioase sa tin telefonul la ureche, sa schimb, sa sterg geamul sau sa semnalizez in acelasi timp ! Caz clar de reflexe atenuate in timp prin lipsa de exercitiu. Nu pot sa cantaresc exact si nici nu imi dau seama daca chiar exista un castig de siguranta prin nevorbitul la ureche. Cert e ca riscul de amenda este 0 pe hands-free. Cam atat.
C4 1.6i 16V Berlina
krichard

Mesaj de krichard »

Acum am vazut si eu topicul,asa ca incep si eu cea mai grea experienta a mea :
Un ex prieten foarte bun avea masina la vopsit,respectiv kia baneasa,baietii de acolo ii spusese ca e gata intr-o sapt si a lui era acolo de o sapt jumatate,la telefon ii spuneau ca mai dureaza putin.nerabdator sa-si vada masina m-a rugat sa-l duc pana acolo.cand am plecat de la service era ora 5,eu fiind incepator(aveam permisul de 3 luni maxim),am intrebat pe unde sa o luam,iar baiatul m-a intrebat.vrei pe centura,dar trebuie sa ai sange sa depasesti sau prin oras=aglomeratie ? fiind un pusti teribilist,am ales CENTURA ! toate bune si frumoase pt mine(mie placandu-mi cursele,depasiri,viteza etc)..depasiri dupa depasiri,fortam sa intru pe banda mea..pot sa spun ca aveam orgasmul soferului :ok ..eram in lumea mea . la un moment dat aveam 120km/h,pe contra-sens..stanga zid,fata TIR care dadea fleashuri(faruri,lumini sus..exact ca in filme) si claxona(avea o gramada de trompete d'alea),dreapta coloana care statea ! pun frana brusc,scartaie rotile,ajung la viteza de 20 km si o mentin,in fata mea ..galopa tirul,iar eu nu aveam unde sa ma duc (cand aveam 120,el era foarte departe)..merg,merg,iar in dreapta vad putin loc liber intre un tir si un passat mai vechi ..ma bag intre ei cum am putut,adica asa / ,cu fundul in afara(stanga spate) ..dobitocul cu passatul putea sa se dea mai in fata sa-mi faca loc,dar "TIGAN",asa ca l-am impins,iar tirul a trecut pe langa mine zic eu cu 100 si la maxim 10cm..AM SARIT PE SCUNUL DIN DREAPTA,adica pe prietenul meu ! am inceput sa tremur ca o fetita si mergeam in coloana..dupa 5-10 minute..ma gandeam eu in mintea mea de copil teribilist..ce ma..ma sperii eu asa usor? ies din nou pe contra sens..ii dau,ii dau ( se terminase zidul acela) si ..surpriza ! dupa banda mea iese un tir care blocheata "contra-sensul",dar a iesit foarte repede si aproape de mine pentru viteza pe care o aveam.evident ca am pus frana,drumul denivelat spre stang,m-a dus evident in partea stanga ,am vazut eu ca nu ma mai opresc si intru in tir,asa ca am luat cu stanga putin si asa am ajuns pe CAMP !am iubit si iubesc solenza pe care am avut'o ! o masina extrem de buna,cel putin pentru inceput !cam asta a fost prima mea experienta de neuitat(povestea fiind pe scurt),ar mai fi cateva,dar deja v-am plictisit ! imi cer scuze pentru greselile de ortografie si pentru "lungimea" povestii !
Intr-o intersectie era o cruce pe care scria.."Aici odihneste cel care a avut PRIORITATE DE DREAPTA
C4 1.6 16V VTR 110 hp
Ford New Mondeo 2.5 220 hp
Mocheta,PVC etc : http://www.kledor.ro" onclick="window.open(this.href);return false;
Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”