C4 Diesel sau Benzina
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
Re: C4 Diesel sau Benzina
13700 diesel vs 11700 benzina...la ziua portilor deschise...fa si tu socoteala!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- bytzak
- KamiKaze
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDI
- Numar Inmatriculare: B-101-DXE
acum depinde de gustul fiecaruia. Mie imi place diesel-ul cum suna, cum se comporta la drum; d-asta mi-am luat astfel. Altuia ii place benzina ca se infinge mai tare si nu se aude motorul.
Indiferent, masina tot masina ramane.
C4 Coupe 2006 Enterprise 1.6HDi-92cp; EX
C4 Coupe 2007 SX VTR 1.6HDi-90cp (+30cp + FAP anulat ); EX
Ford Mondeo MK4 2010 2.0Tdci-115cp
C4 Coupe 2007 SX VTR 1.6HDi-90cp (+30cp + FAP anulat ); EX
Ford Mondeo MK4 2010 2.0Tdci-115cp
- Aiurica
la SH, situatia sta altfel.
e putin mai convenabil..pt ca nu platesti diferenta aceia initiala!
e putin mai convenabil..pt ca nu platesti diferenta aceia initiala!
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
acum nu mai clantane dieselu cum era inainte. sunt mult mai silentioase. partea buna la diesel e ca are cuplul mai mare la turatii micibytzak scrie:acum depinde de gustul fiecaruia. Mie imi place diesel-ul cum suna, cum se comporta la drum; d-asta mi-am luat astfel. Altuia ii place benzina ca se infinge mai tare si nu se aude motorul.
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

-
candymann
lasa ca nu era chiar atat diferenta la portile deschise, dar se pare ca tu shtii mai bine k erai in afara sistemului, fata de mine care eram in sistem. am spus mai devreme: ma doare capul cand vad consumuri cu 2 cifre nedespartite de virgule.Aiurica scrie:13700 diesel vs 11700 benzina...la ziua portilor deschise...fa si tu socoteala!
- Aiurica
eu stiu ca a scris cineva pe aici ca a cumparat o benzina cu 11 si ceva....
daca vrei pot sa iti raspund in aceiasi nota!
eu am in plus in cont 1 mie e( nu doua ca ai fost din sistem) iar factura de la revizii nu stiu prin ce minune la jumatate, iar dupa 400 m, trece mai intai una alba apoi una gri, in cea gri, trebuie sa dai muzica putin mai tare pt a acoperi diferite sunete, la pompa bonul tau arata o valoare mai mare....si mai pot continua....
bucura-te in continuare de cifra ta de pe bord!
ps...rog cei cu diesel sa nu se simta direct vizati...este o ironie intre mine si candyman!
daca vrei pot sa iti raspund in aceiasi nota!
eu am in plus in cont 1 mie e( nu doua ca ai fost din sistem) iar factura de la revizii nu stiu prin ce minune la jumatate, iar dupa 400 m, trece mai intai una alba apoi una gri, in cea gri, trebuie sa dai muzica putin mai tare pt a acoperi diferite sunete, la pompa bonul tau arata o valoare mai mare....si mai pot continua....
bucura-te in continuare de cifra ta de pe bord!
ps...rog cei cu diesel sa nu se simta direct vizati...este o ironie intre mine si candyman!
-
candymann
facturile mele de revizii nu sunt jumate, poate pentru k nu mai lucrez in sistem. eu masina nu am luat-o sa ma bag la linii cu nush ce alba, neagra sau ce alta culoare o mai fi. eu iti spun k am condus si una si alta, iar alegerea se stie care a fost. la pompa bonul meu are o valoare nesemnificativ de mare. tocmai am alimentat la mol cu 3.44. nush cat e litrul de de benzina 95 la mol, iar pentru asta poate ne ajuta cineva. la momentul cand am cumparat masina dupa niste calcule simple am ajuns la concluzia k diferenta de pretz la un plin de 60 L, ceea ce nush cine ajunge sa il faca cu asha o cantitate, era de 24 de roni in defavoarea motorinei. dar am un atu: consumul. masina mea inca nu am vazut sa aiba un consum mediu mai mare de 7.5 L la trafic exclusiv urban, pe cand la un benzinar daca scade consumul urban sub 10 L e mare lucru. mihay spunea p-aici pe undeva de autonomia ce o poate avea un diesel, 1300-1400 km, pe cand la un benzinar o autonomie de 1000 km e mare lucru. cat despre muzica ce trebuie sa o dau mai tare este pentru simplul fapt k asha vreau eu si nu pentru cum acoperi alte sunete decat cele pe care le are orice C4. comandorul a spus tot pe aici pe undeva acest lucru si nu eu. cat despre cat de bun este benzinarul de 1.6, 110 CP cred k s-a aratat prin "pastrarea" acestui motor pe varianta noua de C4, in "detrimentul" noilor motoare de aceashi capacitate, dar putere diferita.
P.S. rog cei cu benzinare sa nu se simta vizati. sunt niste adevaruri pe care i le prezint lui aiurica.
P.S. rog cei cu benzinare sa nu se simta vizati. sunt niste adevaruri pe care i le prezint lui aiurica.
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Si eu va zic sa terminati amandoi...si sa reveniti ontopic!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- Aiurica
facturile tale sunt putin duble........poate pt ca nu mai lucrezi in sistem...era mai corect scris!totusi am sa te rog sa imi spui de acea diferenta de 2000....vad ca omiti sa ma contrazici...si tind sa cred ca o faceai daca aveai date concrete...sa inteleg ca imi dai dreptate?
bog...pai suntem ontopic
benzina vs motorina.....
bog...pai suntem ontopic
benzina vs motorina.....
-
candymann
am vorbit cu baty_san si am convenit sa nu bag pretzul la cat am platit pe revizie.. nicidecum nu este dublu si nici nu va fi. de ce omit sa te contrazic in legatura cu acea diferenta de 2000 pt k nu mai shtiu exact la ce pretz era atunci un 1.6i, iar eu nu vb fara sa fiu cat de cat documentat. eu am luat masina pe leasing, iar pentru mine acea diferenta de 2000 era foarte mica in rata lunara. din 18 iunie pana azi am facut 19k si cred k imi este mai rentabil dieselul. am cuplul aproape dublu, am consum aproape la jumate, cel putin la urban... asa ca pentru mine in diesel este mult mai bun.
- Aiurica
oricum nu imi propun sa aprindem vreun flame pe aici...glumim si noi....
dar nu e ok sa ne centralizam discutia pe ceva gen usi deschise...nu e corect...
ok, la tine e altceva...vbm in general.
si eu as fi luat diesel daca ar fi fost la pret aproximativ egale....vorbim de normalitate....
ca sa nu mai spun de faptul ca nu prea erau masini pe stoc atunci dar era plin de oferte....
revenind la revizii, iarasi nu esti corect!
comparam o revizie facuta de o terta persoana cu unu diesel si una cu o benzina si iesim la o dif de 35% mai mare.....
degeaba imi spui tu ca ai platit mai putin......
dar nu e ok sa ne centralizam discutia pe ceva gen usi deschise...nu e corect...
ok, la tine e altceva...vbm in general.
si eu as fi luat diesel daca ar fi fost la pret aproximativ egale....vorbim de normalitate....
ca sa nu mai spun de faptul ca nu prea erau masini pe stoc atunci dar era plin de oferte....
revenind la revizii, iarasi nu esti corect!
comparam o revizie facuta de o terta persoana cu unu diesel si una cu o benzina si iesim la o dif de 35% mai mare.....
degeaba imi spui tu ca ai platit mai putin......
-
candymann
acum iti spun ce am vazut cu ochii mei prin aprilie. revizie C4 coupe 1.6i, client de-al meu si un alt client, tot de-al meu, cu C4 1.6Hdi. diferenta de pretz a fost 50 de ron. 
- Aiurica
pai ia detaliaza putin....ce a fost mai scump la benzina care sa acopere filtru de motorina?
-
candymann
ambele erau revizii de 15k. la diesel, filtrul se schimba pe la 30k. benzinarul fusese mai ieftin cu 50 de roni, deci nicidecum dublul ala ce il tot fredonezi tu.
- Aiurica
ok.....am sa te rog sa imi spui cand o sa te uiti si pe facturile de pe reviziile celor doi clienti ai tai.. cele de la 30k.....
cum o dai...tot ca sa iti convina tie...
insa cum o dai...stii ca te pui cu Toma....
LE vad ca ai scris si la revizii...la ....deci poti compara.....
cum o dai...tot ca sa iti convina tie...
insa cum o dai...stii ca te pui cu Toma....
LE vad ca ai scris si la revizii...la ....deci poti compara.....