DIESEL vs. BENZINA - the final "battle"!

Citroen C4 sau altceva?
Scrie răspuns

Daca ati fi avut banii necesari in plus, v-ati fi luat diesel in loc de benzina?

DA
88
65%
NU
47
35%

Voturi totale: 135

Shadow
AfterDark Racing Club

Re: DIESEL vs. BENZINA - the final "battle"!

Mesaj de Shadow »

Pai...daca tot m-ai intrebat....
In primul rand C4 2.0 hdi 140Cp este o masina de putere medie in nici un caz o masina cu care sa te bati cu pumnul in piept ca bati 70% din masinile de pe strada.
In al 2lea rand 2.0 hdi nu are asa de multe valente sportive, ci este un motor gandit pt condusul de zi cu zi, mai degraba motorul de 2.0 diesel de pe Seat Leon FR ar fii un diesel cu anumite valente sportive.
In al 3lea rand daca tu o sa schimbi, asa cum declari tu, in 4000rpm (unde este puterea max la 2.0 hdi) o sa o tii din parti in ture pt ca o sa-ti pice mult prea jos si din nou nu o sa mai faci nimic. Ca fapt divers nu se schimba neaparat unde e puterea max chiar daca de acolo in sus practic numai trage la fel.

Ar mai fii cateva de spus, dar ma opresc aici pt ca, zic eu, am acoperit pct importante.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
B25BUY
Numar Inmatriculare: B-BUY

Mesaj de B25BUY »

Shadow scrie:Pai...daca tot m-ai intrebat....
In primul rand C4 2.0 hdi 140Cp este o masina de putere medie in nici un caz o masina cu care sa te bati cu pumnul in piept ca bati 70% din masinile de pe strada.
Pai, se tot vorbeste in acest topic ca si 1.6/110 CP e o masina sportiva .. "daca stii sa-i dai"..etc..
si eu chiar cred.
Daca nu-i asa, care ar fi un motor de pe C4 de putere mare ?? 2.7 HDi de pe C5, C6 :glasses ?!
*
1. Majoritatea masinilor (peste 60%) de pe strada sunt Logane, Opele, VW si alte rable vechi, SH etc... daca are cineva o statistica, ar fi interesant.

2. 2.0 HDI il cam egaleaza pe 2.0 TDI, de aceeasi putere, de la grupul VW (seat leon)... si la 0-100, si in reprize mai sus de 100 km/h.
Pot sa zic ca 2.0 HDI e o masina destul de sportiva..

3. ...
Shadow scrie:In al 3lea rand daca tu o sa schimbi, asa cum declari tu, in 4000rpm (unde este puterea max la 2.0 hdi) o sa o tii din parti in ture pt ca o sa-ti pice mult prea jos si din nou nu o sa mai faci nimic.
Daca mai citesti o data, ai sa vezi ca nu vorbeam neaparat de 2.0 Hdi, ci la modul general.
Dar, chiar si la 2.0 Hdi, schimband peste 3000, motorul ajunge in treapta urmatoare pe la 1700-2000, unde ai cuplul maxim, care iti permite sa accelerezi.
Ultima oară modificat Mie Sep 23, 2009 4:14 pm de către Mihay, modificat 1 dată în total.
Motiv: atentie la post dublu
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

B25BUY scrie: Daca mai citesti o data, ai sa vezi ca nu vorbeam neaparat de 2.0 Hdi, ci la modul general.
Dar, chiar si la 2.0 Hdi, schimband peste 3000, motorul ajunge in treapta urmatoare pe la 1700-2000, unde ai cuplul maxim, care iti permite sa accelerezi.
Deci dupa ce ai scris chestia asta m-ai convins 100% de cat stii "sa dai" intr-o masina, mai ales diesel!!!

Si ca fapt divers Seat Leon FR de 2.0Tdi are 170cp si e destul de fasnet.

B25BUY

Mesaj de B25BUY »

Shadow scrie: ...
Ar mai fii cateva de spus, dar ma opresc aici pt ca, zic eu, am acoperit pct importante.
Bine ca te-ai oprit si vezi ca "ar mai fi" e cu un singur i ... nu vreau sa fiu ratuacios, dar ma provoci.
*
Ca fapt divers, sa stii ca exista la grupul VW, 2.0 TDI de 140 CP - 150 CP.
Cu acel motor putem compara 2.0 HDI. Nu inteleg de ce amesteci Leonul in discutia asta?!?!
*

Te-am convins, inseamna ca sunt persuasiv... a meritat ! ;) Nu stiu sa apas o pedala...
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

GATA cu grupul VAG si restul lumii. Buy tu chiar nu poti sa te abtii de la offtopic? discutia e intre benzina si diesel de la Citroen nu 2.0 hdi al tau care le "da ceata" la toti !!
KPOne

Mesaj de KPOne »

Shadow: Acum oricum stim cu totii ca nu mai esti fan Citroen, dar stai linistit ca masina ta o includea in restul de 30% ( care oricum ... global e un procent mare ), si Leonul FR e tot acolo.

Sunt de acord cu B25BUY in ce priveste statistica si ar fi interesant de vazut niste cifre.(mai ales ca in afara de motoarele mari si variantele de TOP gen GTI, RS, etc... abia de curand au inceput sa apara motoare mai potente pe compacte, cum ar fi benzina turbo)

PS> Abia astept sa vad cum urca in ture CIVIC-ul :mrgreen: mai ales ca are si mai multe ...
C5 Tourer - Exclusive

Jumpy - Atlante

YM: caponel21
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Suntem la Diesel vs. Benzina si o sa incerc sa raman cat mai ontopic.

In postul meu am specificat F clar ca este vb de Leon FR TDI si nu 2.0 de 140 sau 150 cp.

Mie C4 mi-a placut si o sa-mi placa intotdeauna dpdv al designului (si intr-adevar, daca ar fi sa-mi iau o masina din aceasi gama de pret tot C4 ar fii, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa fim realisti si sa recunoastem anumite lucruri), dar niciodata nu am fost multumit de motorizarile pe care le are, tocmai din cauza asta l-am si vandut.

P.S.: BUY sincer m-am convins cam cat de vaste sunt cunostintele tale despre masini si cat de bine stii sa le conduci, daca intr-o discutie cat de cat tehnica tu vi cu contra argumente despre greselile mele gramaticale. Intai invata sa conduci o masina "sportiv" si debia dupa aia baga-te in niste discutii de genul asta.
Ca fapt divers iti fac o provocare...MARELE tau C4 2.0hdi de 140 cp vs. balena mea de Skoda Ocatavia 1.9 TDI de 105 cp amarati.

mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Shadow, oricit de prost va schimba treptele la 2.0HDI nu are cum sa nu ia o skoda 1.9tdi...

BUY: la diesel cuplul maxim e la 1700-1800rpm, dar turbina poate face boost maxim pe la 2000-2200. Deci va trebui sa schimbi probabil pe la 4500rpm, daca schimbi la 4000 "cazi" prea jos in ture in treapta urmatoare, si chiar daca esti la turatie de cuplu maxim faci turbina praf si nici nu accelerezi foarte tare.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Lasa-l mai Mituc...tu nu ai inteles...el are 2.0Hdi si bate 70% din masinile de pe strada schimband in 3000 rpm (ca e TIR, nu masina).

bossake
Numar Inmatriculare: Dacia Logan Prestige 1.6 16v

Mesaj de bossake »

omul are oarece dreptate in afirmatia lui. dar asta nu inseamna ca ar fi 2.0 hdi vreo mare putere, insa privid per ansamblu parcul auto din romania, indraznesc sa ii dau dreptate. e peste 60-70% din masinile de pe strada.
Insa un 2.0 hdi e undeva la nivel mediu din punctul meu de vedere. nu e o masina lenta, dar nici f sprintena, e undeva la limita superioara pt un condus normal.
Insa departe de ideea de sportivitate, parerea mea.
KPOne

Mesaj de KPOne »

Topicurile astea se mai si inchid??

A castigat Diesel!

Suntem pe club C4 nu pe club WRC ... asa ca in ograda noastra, C4 de 2.0 HDI chiar fuge.

Shadow: vrei sa scapi si de octavia? BUY o sa ti-o ia cu ochii inchisi =))
C5 Tourer - Exclusive

Jumpy - Atlante

YM: caponel21
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

am impresia ca citesc o carte proasta
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

C4 berlina 5 usi mativoire/2.0 Hdi 141 CP

Buy cum ai reusit 141 ?? Modelul tau nu are 138 CP din cate stiu eu . In fine ....
Eu zic ca`l face pe Shadow ....deoarece , nu prea mai are bani de motorina dupa ce a mancat TypeR-ul tot bugetul .... alocat . ::P

Calma calma ....

Eu cred ca o sa raman strict pe motorina .... benzina nu e de mine se "arde" prea repede .
1.4 meu de la C4 mi-a consumat 12,4 % da-o in colo de treaba (intr-adevar alergata ) , dar mi se pare enorm .
B25BUY

Mesaj de B25BUY »

Topicul asta s-a transformat intr-un dialog al surzilor.
Eu am postat de bun simt, civilizat si on-topic. Iar reply-ul primit a fost mai mult decat nesimtit, cu atac direct si jignitor.

Moderatori, ce ne facem ?
Sau "replicile" colegului se trec cu vederea, intrucat e vorba de un membru mai vechi care are tot dreptul sa arunce cu noroi in membrii mai noi ?!
Este cumva vorba despre o "ierarhie" de iarmaroc intre cei VECHI/NOI pe care eu nu (vreau sa) o inteleg ??!

Oricum:
1. Octavia nu e o masina pe gustul meu, mai ales 1.9 TDI. E depasita din toate pct. de vedere si pe care o "face" lejer orice C4. Deci, exemplul asta e complet irelevant si in afara subiectului.
2. Sa fim seriosi: 4.500 rotatii/min e excesiv pentru un diesel. Motorul trage bine intre cuplul maxim si puterea maxima.
3. Intrand pe service citroen.com, la fisa masinii, am vazut 141 CP.
4. Haideti sa scriem corect romaneste, indiferent de cat de aprinsa ajunge o discutie !

In rest, numai bine,
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Am citit de 2 ori ultimile discutii si nu prea am vazut jigniri! Buy imi poti da exemplu de jigniri?
@Shadow si restul mai usor cu offtopicul!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Vs ...”