Diferente intre C4 pentru Europa de Est vs cel pt E de Vest
- Mihay
- Supermoderator
Re: Diferente intre C4 pentru Europa de Est vs cel pt E de Vest
Pasare te-au angajat astia la Citroen?
ok la Citroen ne-am convins cu totii ca nu sunt mai multe linii de produse ptr Vest sau Est dar la restul? Avem date concrete? nu...deci sa scriem mare ca pana acum doar Citroen are aceiasi calitate la masinile din Est si Vest! Restul eu nu bag mana in foc
-
Dan pasare
- Numar Inmatriculare: B 35 DOX
Sa ne-ntelegem, eu nu m-am referit nici o clipa la Citroen. Ce sustin eu e valabil pt toti producatorii din Europa. 
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;- Mihay
- Supermoderator
eu sunt Toma Necredinciosu` ...e bine asa? Ptr Citroen ok garantam...dar ptr restul?
- Bogdan98
- Citroen Fan
- Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)
Corect pasare. Nici Dacia nu face diferente intre masinile pentru Romania si cele pentru "export" 
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
- Mihay
- Supermoderator
la Dacia garantez eu ca sunt diferente!! Ce e ptr Export difera...adica lipsesc unele elemente care se gasesc numai in Romania . Afara au alte jante de tabla..fara capace..fara bandouri laterale..nu imi vin toate in cap. Ce-i drept nu difera la calitate..cred.... multe de la export sunt trimise kituri in cutii mari si se asambleaza direct in tarile respective
- Bogdan98
- Citroen Fan
@Mihay, vorbeam de calitate (ca si pentru celelalte marci) nu despre echipari. Cum s-a mai spus, echipari diferite pentru tari diferite, da... exista aproape la toti producatorii.
-
Dan pasare
si eu vorbesc tot despre diferentele de calitate. Adica masini mai proaste pt o piata si mai bune pt alta. Dotarile diferentiate in functie de tara de destinatie e o alta discutie.Dar componenentele care definesc masina,sunt aceleasi.
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;- Bogdan98
- Citroen Fan
Ca si diferente de calitate, ar putea exista ceva, dar destul de putin probabil. In sensul ca pentru Est, se folosesc (dau un exemplu) placute de frana SKF si pentru VEST se folosesc BOSCH sau DELPHI. Desi am vazut si in Romania, doua C4 cu placute diferite (a mea si a lu' candyman). Stateam de vorba cu cineva de la noi, si imi spunea ca asta ar fi cam singura diferenta de "calitate" posibila: sa fie folosite piese de la producatori/furnizori diferiti in functie de destinatia masinii in cauza.
Totusi, asa cum spunea si pasare (daca nu ma insel), nu cred sa stea muncitorul pe linia de montaj si sa zica: asta e pentru Est, pun placute de la firma X .. asta e pentru Vest, pun de la firma Y.
Totusi, asa cum spunea si pasare (daca nu ma insel), nu cred sa stea muncitorul pe linia de montaj si sa zica: asta e pentru Est, pun placute de la firma X .. asta e pentru Vest, pun de la firma Y.
- Mihay
- Supermoderator
Nu ....dar ar putea lucra 1 saptamana sau 1 luna pentru pietele estice...
-
numai_silviu
Eu nu am vazut nici o fabrica cum functioneaza, insa am invatat la materia "organizarea activitatii economice a intreprinderilor" despre un departament numit CTC (control tehnic de calitate) responsabil cu clasificarea produselor iesite de pe linia de fabricatie pe categorii de calitate (probabil A B C etc).mugurel scrie:va repet: in fabrica pe banda de montaj, muncitorul nu are habar unde pleaca masina. pana nu imi aduceti argumente clare eu consider ca subiectul este inchis.
eu am vazut cu ochii mei 4 fabrici. pana cand nu va plimbati pe banda de montaj, consider ca afirmatiile de genul pentru romania sunt nefondate!
Intrebarea este: are si citroen un CTC la finalul liniei de productie unde un inginer sau alta persoana cu o calificare superioara acorda calificative masinilor iesite de pe linie? Din cate stiu, doar la toyota linia de productie este complet automatizata si acolo nu exista eroare umana.
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
prb ca are doar Varianta A sau B....adica A e ok...B se intoarce pt rectificari.
nici eu nu cred in mitul romanesc al faptului ca occidentul ne vrea raul.......
nici eu nu cred in mitul romanesc al faptului ca occidentul ne vrea raul.......
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
-
Dan pasare
Ce spui tu e valabil pt industria usoaranumai_silviu scrie:.... insa am invatat la materia "organizarea activitatii economice a intreprinderilor" despre un departament numit CTC (control tehnic de calitate) responsabil cu clasificarea produselor iesite de pe linia de fabricatie pe categorii de calitate (probabil A B C etc).
.....
Avand in vedere complexitatea produsului finit, nu se ajunge niciodata ca acesta sa fie rebut, pt ca exista CTC nu doar la final, ci si in faze intermediare de productie.Astfel se inlocuiesc din timp componentele neconforme cu specificatiile initiale.
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Citat luat de aicicalitatea este intr-adevat diferita.va spun o chestie auzita de la un cineva care a lucrat in domeniul asigurarea calitatii(cu multe studii si experienta profesionala prin tari straine): bmw si mercedes au o anumita scara in care pozitioneaza masinile in functie de tolerantele de la dimensiunile standard.masinile care intra in prima categorie nu vor ajunge niciodata in romania si alte tari estice iar cele din ultima categorie nu vor ajunge niciodata in germania,uk etc.concret:distanta intre 2 ansambluri de 2 mm->germania, distanta dintre aceleasi 2 ansambluri de 4mm->romania.preturile sunt diferite nu insa in fctie de calitate ci de serviciile anexe care se reflecta in pret(stoc piese schimb,calitate service etc.)
http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?f=3 ... &sk=t&sd=a" onclick="window.open(this.href);return false;
Cum comentati?
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
-
Dan pasare
Asta e altceva. Acele tolerante nu se refera la subansamblele importante(motor, cutie viteze, tren rulare) ci la elementele de interior sau exterior care nu sunt vizibile cumparatorilor avizati decat la o analiza extrem de amanuntita, lucru care nu se intampla niciodata.Iar aceste mici probleme nu sunt descoperite decat accidental, de catre utilizatori, cu ocazia unor lucrari la masina.
Asa ca nu se pune problema ca un fabricant produce masini de doua calitati, cea mai proasta urmand sa ajunga pe pietele slab cotate.
Asa ca nu se pune problema ca un fabricant produce masini de doua calitati, cea mai proasta urmand sa ajunga pe pietele slab cotate.
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Din ce a spus tipul ala eu inteleg ca pe poarta fabricii ies masini mai bune si masini mai proaste.
Nu e diferenta mare intre ele, dar este totusi o diferenta.
Apoi cele 'proaste' sunt trimise in Romania de ex, cele bune in UK, Germania,etc
Nu e diferenta mare intre ele, dar este totusi o diferenta.
Apoi cele 'proaste' sunt trimise in Romania de ex, cele bune in UK, Germania,etc
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv