OBD Tuning 1.6i
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Pnetru ca oricum o s-o vind, sau daca-i ramine lui nevasta'mea ar trebui sa-i fac chip tuning sa aiba doar 75CP 
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Intrebare: risc ceva daca imi fac un obd tuning la motor (1.6i) ?
Nu acum, mai peste vreun an, cand ating 10-15k km cu ea.
Ma intereseaza mai mult pt cuplu, nu pt castigul de putere.
(parca + 20 nm si +10 cp)
Am inteles ca si consumul scade f putin (nu stiu insa de ce, e cam ilogic) si la unii si zgomotul
http://forum.computergames.ro/87-auto-m ... 005-a.html
Nu acum, mai peste vreun an, cand ating 10-15k km cu ea.
Ma intereseaza mai mult pt cuplu, nu pt castigul de putere.
(parca + 20 nm si +10 cp)
Am inteles ca si consumul scade f putin (nu stiu insa de ce, e cam ilogic) si la unii si zgomotul
http://forum.computergames.ro/87-auto-m ... 005-a.html
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
-
mituc
Nu risti nimic.
Se umbla si la harta de avans asa ca dupa modificare ar fi bine sa-i dai preferabil gaz de 98/100, sau daca ii pui de 95 sa nu treci de 4000-4500 (cum de altfel as recomanda si daca nu are chip tuning, dar mai ales daca are).
Faptul ca are cuplu mai mare inseamna ca se misca mai ieftin la turatii unde acesta este disponibil in proportie suficienta (in varianta stock il ai 90% inca d ela 2000rpm). Asta este si motivul pentru care daca nu-ti schimbi stilul de condus (greutatea bocancului) consumul scade dupa odb tuning. La mine a scazut chiar si cu 1.5l/100 pe anumite portiuni de drum, scaderea generala fiind insa de vreo 0.5.
La talpa iti va lua mai mult cu 2 pina 10l/100 (pe o portiune de drum inclinata cu a treia la 100-105kmph imi lua 21l/100 si se cam sufoca si trebuia sa astept pina in virful dealului sa-i dau a 4-a, dupa odb imi lua maxim, 30l/100 si cerea a patra pentru ca se indrepta vertiginos catre limitare).
Se umbla si la harta de avans asa ca dupa modificare ar fi bine sa-i dai preferabil gaz de 98/100, sau daca ii pui de 95 sa nu treci de 4000-4500 (cum de altfel as recomanda si daca nu are chip tuning, dar mai ales daca are).
Faptul ca are cuplu mai mare inseamna ca se misca mai ieftin la turatii unde acesta este disponibil in proportie suficienta (in varianta stock il ai 90% inca d ela 2000rpm). Asta este si motivul pentru care daca nu-ti schimbi stilul de condus (greutatea bocancului) consumul scade dupa odb tuning. La mine a scazut chiar si cu 1.5l/100 pe anumite portiuni de drum, scaderea generala fiind insa de vreo 0.5.
La talpa iti va lua mai mult cu 2 pina 10l/100 (pe o portiune de drum inclinata cu a treia la 100-105kmph imi lua 21l/100 si se cam sufoca si trebuia sa astept pina in virful dealului sa-i dau a 4-a, dupa odb imi lua maxim, 30l/100 si cerea a patra pentru ca se indrepta vertiginos catre limitare).
- Deese
- Omul cu plasticele
Pentru putere la turatii joase cam si vreau sa ii pun.
Oricum eu bag numai de 100, de la OMV.
Si cu ocazia asta as vrea sa ii pun si un filtru sport, poate gasesc un KN (daca il fabrica pana atunci)
Dar oricum mai astept 1 an.
Alta solutie mai buna decat http://www.obdtuning.ro/ este?
Oricum eu bag numai de 100, de la OMV.
Si cu ocazia asta as vrea sa ii pun si un filtru sport, poate gasesc un KN (daca il fabrica pana atunci)
Dar oricum mai astept 1 an.
Alta solutie mai buna decat http://www.obdtuning.ro/ este?
-
mituc
Toti fac cam acelasi lucru in principiu iar provenienta hartilor este aproximativ aceeasi.
Mai sint cei de la master tuner care iar fac o treaba buna custom pentru fiecare masina insa iti pun ei un chip intre motor si ECU (chip care de fapt pacaleste ECU sa dea ce au ei nevoie). Asta e ok daca te gindesti ca fiecare motor are comportamentul, proprietatile si imperfectiunile lui. Insa pe de alta parte, teoretic, toate-s cam la fel.
Ideal ar fi sa-ti pui masina pe dyno inainte si dupa, ca sa intelegi de ce dupa modificarea software masina scoate doar 95CP in loc de 120 (se poate intimpla daca ai diverse trasnai, admisii imbicsite, pierderi de compresie, etc, dar e foarte putin probabil la motorasele astea) si sa nu dai ocazia chip tunerilor sa azvirle iar cu ckt unii in altii cind de fapt fiecare fac cam aceleasi lucruri.
Mai sint cei de la master tuner care iar fac o treaba buna custom pentru fiecare masina insa iti pun ei un chip intre motor si ECU (chip care de fapt pacaleste ECU sa dea ce au ei nevoie). Asta e ok daca te gindesti ca fiecare motor are comportamentul, proprietatile si imperfectiunile lui. Insa pe de alta parte, teoretic, toate-s cam la fel.
Ideal ar fi sa-ti pui masina pe dyno inainte si dupa, ca sa intelegi de ce dupa modificarea software masina scoate doar 95CP in loc de 120 (se poate intimpla daca ai diverse trasnai, admisii imbicsite, pierderi de compresie, etc, dar e foarte putin probabil la motorasele astea) si sa nu dai ocazia chip tunerilor sa azvirle iar cu ckt unii in altii cind de fapt fiecare fac cam aceleasi lucruri.
- Deese
- Omul cu plasticele
Pai daca
a) Nu risti nimic dpdv al fiabilitatii
b) Castigi putere
c) Castigi cuplu
d) Scade usor consumul
e) Masina e mai placut de condus
f) Poate fi si ceva mai silentioasa (asta zicea un posesor de 406 diesel parca cu ceva km la bord, ca dupa chiptuning ii merge mai `lin` motorul)
...
de ce nu fac astia din fabrica modificarea?
Scumpesc masina cu 500 euro si aia e.
a) Nu risti nimic dpdv al fiabilitatii
b) Castigi putere
c) Castigi cuplu
d) Scade usor consumul
e) Masina e mai placut de condus
f) Poate fi si ceva mai silentioasa (asta zicea un posesor de 406 diesel parca cu ceva km la bord, ca dupa chiptuning ii merge mai `lin` motorul)
...
de ce nu fac astia din fabrica modificarea?
Scumpesc masina cu 500 euro si aia e.
-
mituc
Esti al jdemiilea care-si pune fix aceeasi problema.
Pai daca vrei 120CP de la PSA pe 1.6i tre' sa-ti iei o rabla cu TU5J4 sau TU5JP4S (125CP). Adica mai dai niste bani sau nu sint disponibile pe masina pe care ti-o visezi tu. Sint multi care nu i-ar da, de exemplu vezi gama de 1.9tdi de la VAG, 1.7 si 1.9cdti de la general motors/fiat/opel, etc. Omul nu vrea turbina mai mare si injectoare mai mari, nu le plateste.
In cazul unui chip tuning insa durata de viata scade cu vreo 3-5%, depinde de motor. dar cit e 3-5% din 300k km?! 10-15k km? Pe linga ca-i faci repede, poti scadea durata de viata cu mult mai mult conducind aiurea. Durata de viata e ceva afectata pentru ca niste parametri sint dusi putin mai sus raminind insa in tolerantele producatorului.
Pai daca vrei 120CP de la PSA pe 1.6i tre' sa-ti iei o rabla cu TU5J4 sau TU5JP4S (125CP). Adica mai dai niste bani sau nu sint disponibile pe masina pe care ti-o visezi tu. Sint multi care nu i-ar da, de exemplu vezi gama de 1.9tdi de la VAG, 1.7 si 1.9cdti de la general motors/fiat/opel, etc. Omul nu vrea turbina mai mare si injectoare mai mari, nu le plateste.
In cazul unui chip tuning insa durata de viata scade cu vreo 3-5%, depinde de motor. dar cit e 3-5% din 300k km?! 10-15k km? Pe linga ca-i faci repede, poti scadea durata de viata cu mult mai mult conducind aiurea. Durata de viata e ceva afectata pentru ca niste parametri sint dusi putin mai sus raminind insa in tolerantele producatorului.
- silvius
- Numar Inmatriculare: B08BBK
- Deese
- Omul cu plasticele
- silvius
- Numar Inmatriculare: B08BBK
- Deese
- Omul cu plasticele
-
KereKash_KRK
- Dracusor
-
mituc
Da. In afara de faptul ca turatiile pentru red line si de limitare mi-au fost scazute cu 500rpm nu am regretat nimic (si oricum nu prea ajungeam nici pe rosu nici in limitare, masina actuala are 3 atingeri ale turatiei de limitare in 47k km, toate dupa umblarea la limite). Insa umblindu-se la avans coborirea limitelor de turatie era inerenta pentru ca daca nimeresti benzina mai proasta (sau nu neaparat) puteau apare detonatii la turatii mari (care nu ar fi avut ca efect decit scaderi drastice de putere, pentru ca in principiu motorul stie sa se autoprotejeze in caz de detonatii).
Ce va sfatuiesc eu: stringeti-va 2-3 sau 200 citi sinteti, identificati printre voi unul mai curajos (sau ala care trage batul scurt), puneti-l sa remapeze de proba pentru 2-3-4 ore, mergeti fiecare dintre voi cu masina aluia 500m pe undeva pe unde este loc sa treci de turatia de relanti si daca nu va place din cite stiu eu Doc va pune harta originala la loc si nici nu va ia banii.
Ce va sfatuiesc eu: stringeti-va 2-3 sau 200 citi sinteti, identificati printre voi unul mai curajos (sau ala care trage batul scurt), puneti-l sa remapeze de proba pentru 2-3-4 ore, mergeti fiecare dintre voi cu masina aluia 500m pe undeva pe unde este loc sa treci de turatia de relanti si daca nu va place din cite stiu eu Doc va pune harta originala la loc si nici nu va ia banii.
- Deese
- Omul cu plasticele
-
mituc
Am spus-o asa pentru ca e firesc sa fie oamenii putin sceptici. Adica, dai vreo 200EUR si la sfirsit te alegi cu masina cu ECU remapat, poate nu se simte nimic sau prea putin ca sa crezi ca a meritat, si daca se prinde cineva de ceva de la un service autorizat (extrem de foarte putin probabil, dar nu imposibil) te mai alegi si cu rabla scoasa din garantie.Deese scrie:Dar de ce o spui la modul asta?
Mie toti mi-au zis ca daca am cei 2-300 euro sa fac fara nici o problema remaparea, ca nu pierd nimic, ci numai castig.
In ceea ce priveste cistigul de pe urma remaparii sint de acord, evident. insa cred ca ai inteles ideea