A mea e mai cu motz!!
Reguli forum
Aceasta sectiune va contine prezentari ale masinilor(fie ele stock sau modificate), iar pozele sunt obligatorii!
Restul aspectelor, gen consum, probleme, nemultumiri etc etc, vor fi dezbatute in sectiunea "Jurnal de Bord"!
Aceasta sectiune va contine prezentari ale masinilor(fie ele stock sau modificate), iar pozele sunt obligatorii!
Restul aspectelor, gen consum, probleme, nemultumiri etc etc, vor fi dezbatute in sectiunea "Jurnal de Bord"!
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Clar 17 cu pneuri de 205 sau maxim 215 (mi-as pune eu). Dar intii intereseaza-te la idiotii de la ATS ce anume mai fac ei la VTR-urile, X-urile si SX-urile care sint cerute cu jante de 17 in loc de 16 cu cit vin implicit astfel incit sa nu te trezesti ca-ti pierzi garantia la calea de rulare cum a patit Adrian (pe care probabil il doare fix in ventil de garantia la calea de rulare, dar ca si chestie, poate tie iti pasa...).
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
-
candymann
-
mituc
VTR-urile si berlinele diesel la oferta vin intr-adevar cu jante de aliaj, dar coupe-urile X si berlinele X vin cu 15" desi le poti cere si cu 17. Berlinele SX benzinare (inclusiv astea la oferta) vin cu jante de 16" tabla.
Lucrurile s-au intimplat cam asa:
- acum ceva timp un membru al acestui forum s-a dus cu o problema in service;
- un "super vaizor" de pe acolo, genul de idiot de multinationala, stresat si cu cravata sugrumindu-l de git i-a anulat garantia la calea de rulare pentru ca a si-a schimbat jantele de 16 cu altele de 17.
Iar ideea era sa se intereseze la sufocati de la ATS cu ce anume vin in plus la calea de rulare masinile cu jante de 17 (altele decit VTS) in plus fata de aceleasi versiuni care vin cu jante de 16. Uitindu-ma pe lista de componente pentru directie, suspensie si transmisie eu zic ca nu vin cu nimic in plus insa ca sa le-o mai impinga putin printre urechi ziceam ca ar fi mai bine sa intrebe, pentru ca romanul daca nu se arata putin coios nu-si poate justifica urmele de muci din coltul botului si nu are argumente sa nege ca si azi a supt-o, ca in fiecare zi a existentei lui mizere de altfel, si bine ar fi ca aia de la ATS sa nu aiba ocazia asta (ca se ingrasa).
Lucrurile s-au intimplat cam asa:
- acum ceva timp un membru al acestui forum s-a dus cu o problema in service;
- un "super vaizor" de pe acolo, genul de idiot de multinationala, stresat si cu cravata sugrumindu-l de git i-a anulat garantia la calea de rulare pentru ca a si-a schimbat jantele de 16 cu altele de 17.
Iar ideea era sa se intereseze la sufocati de la ATS cu ce anume vin in plus la calea de rulare masinile cu jante de 17 (altele decit VTS) in plus fata de aceleasi versiuni care vin cu jante de 16. Uitindu-ma pe lista de componente pentru directie, suspensie si transmisie eu zic ca nu vin cu nimic in plus insa ca sa le-o mai impinga putin printre urechi ziceam ca ar fi mai bine sa intrebe, pentru ca romanul daca nu se arata putin coios nu-si poate justifica urmele de muci din coltul botului si nu are argumente sa nege ca si azi a supt-o, ca in fiecare zi a existentei lui mizere de altfel, si bine ar fi ca aia de la ATS sa nu aiba ocazia asta (ca se ingrasa).
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Problema era la cauciucuri, ei admit max 205/215 si cauciucurile erau 225. de aici a plecat discutia legata de anularea garantiei.
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- Mihay
- Supermoderator
-
mituc
Confort - 16.
Performante si comportament rutier mai bun - 17 cu pneuri de 215 (nu 225 ca te fura prea tare la demaraj, fara sa aduca cine stie ce stabilitate laterala, poate chiar dimpotriva). Confortul nu difera foarte mult fata de jantele de 16 insa, daca ai cu ce eu zic sa mergi pe 17".
Performante si comportament rutier mai bun - 17 cu pneuri de 215 (nu 225 ca te fura prea tare la demaraj, fara sa aduca cine stie ce stabilitate laterala, poate chiar dimpotriva). Confortul nu difera foarte mult fata de jantele de 16 insa, daca ai cu ce eu zic sa mergi pe 17".
- basy
- Praz Racing Team
Inaltimea jantei influenteaza mai putin confortul decat un pneu nejustificat de lat.
Trust me. Am avut ocazia sa merg cu o masina cu latime la cauciucuri 255 R16 si se simtea absolut orice si pe acelasi model cu jante pe 18 si anvelope de 215 care era mult mai confortabil.
Citroen C4 Coupe 1.6 HDI 110 alb
-
pesteimputit
- custom sound systems
permite-mi sa te contrazic.
conteaza foarte mult inaltimea talonului. el e cel care mai amortizeaza din socuri. talonul scade (teoretic) NUMAI pe masura ce cresti diametrul jantei (in ideea ca se incearca mentinerea diametrului rotii constant)
latimea cauciucului nu vad cum ar putea influenta senzatia de confort\discomfort.
conteaza foarte mult inaltimea talonului. el e cel care mai amortizeaza din socuri. talonul scade (teoretic) NUMAI pe masura ce cresti diametrul jantei (in ideea ca se incearca mentinerea diametrului rotii constant)
latimea cauciucului nu vad cum ar putea influenta senzatia de confort\discomfort.
SQ Advanced 7Ch - de multe locul I si odata locul II , LOCUL IV LA EMMA Eurofinals @ Wels 2008
Black C4 VTS
EMMA International HeadJudge - va pot raspunde la orice intrebare legata de competitiile EMMA
Black C4 VTS
EMMA International HeadJudge - va pot raspunde la orice intrebare legata de competitiile EMMA
-
nero
- Robotizat
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
-
LiviuVTR
Am incaltat-o pe-a mea cu 215/45 si 225/45 si am ajuns la concluzia in afara de 205/50 neaparat ZR17 nu as pune niciodata nimic altceva pe ea. Cu primele ziceam ca merg pe roti de lemn, simteam fiecare pietricica si era f. zgomotoasa suspensia (ma juram ca mi-au picat toti pivotii & stuff si probabil ca ar fi picat daca nu schimbam), cu 225 nu am reusit niciodata o echilibrare buna (extremitatea benzii de rulare iese destul de mult in afara talonului jantei ...) si stabilitatea laterala un pic afectata in negativ, in sensul ca la intrarea in viraje parea ca vrea sa subvireze un pic, cadea o idee in nas si apoi se lipea de drum.
Acum mi-am pus pe ea Pirelli Euforia RunFlat 205/50 ZR17, au flancurile intarite (pentru a putea rula cu ele desumflate, de unde vine si denumirea runflat) si din cauza asta si tinuta de drum e un pic mai bunicica. La capitolul "ajuta directia sa n-o ia la moaca asa de rau" isi fac treaba la fel de bine ca michelinurile originale, pilot exalto pe 2.
So ... incercati, experimentati si trageti si voi singurei concluziile de rigoare.
Citeam pe undeva pe la inceputul threadului despre greieri. Parerea mea e ca nu-i nimic grav, orice masina ii are. Am un prieten care si-a luat Opel Astra Classic si-i varza rau de tot la capitolul asta.
Eu unul sunt multumit ca pe mine m-au ocolit pana acum.
Acum mi-am pus pe ea Pirelli Euforia RunFlat 205/50 ZR17, au flancurile intarite (pentru a putea rula cu ele desumflate, de unde vine si denumirea runflat) si din cauza asta si tinuta de drum e un pic mai bunicica. La capitolul "ajuta directia sa n-o ia la moaca asa de rau" isi fac treaba la fel de bine ca michelinurile originale, pilot exalto pe 2.
So ... incercati, experimentati si trageti si voi singurei concluziile de rigoare.
Citeam pe undeva pe la inceputul threadului despre greieri. Parerea mea e ca nu-i nimic grav, orice masina ii are. Am un prieten care si-a luat Opel Astra Classic si-i varza rau de tot la capitolul asta.
I live fast & keep energy in motion ...
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
peste a zis bine, in plus... daca ai caucioacele prea umflate... chiar nu mai conteaza talonu.... tot ca-n caruta estipesteimputit scrie:permite-mi sa te contrazic.
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
@Mihaysmen daca te simti poluat zici si facem curat ..LiviuVTR scrie:Am incaltat-o pe-a mea cu 215/45 si 225/45 si am ajuns la concluzia in afara de 205/50 neaparat ZR17 nu as pune niciodata nimic altceva pe ea. Cu primele ziceam ca merg pe roti de lemn, simteam fiecare pietricica si era f. zgomotoasa suspensia (ma juram ca mi-au picat toti pivotii & stuff si probabil ca ar fi picat daca nu schimbam), cu 225 nu am reusit niciodata o echilibrare buna (extremitatea benzii de rulare iese destul de mult in afara talonului jantei ...) si stabilitatea laterala un pic afectata in negativ, in sensul ca la intrarea in viraje parea ca vrea sa subvireze un pic, cadea o idee in nas si apoi se lipea de drum.
Pe ce jenti ai pus tu 225 si 215 de zici ca " extremitatea benzii de rulare iese destul de mult in afara talonului jantei " ? Ce J aveau?
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013

-
pesteimputit
- custom sound systems
7j probabil, dar sa stii ca emrg 225\45 pe 7j si nu e asa nasol cum spui tu.
p.s 215\45\17 sunt NITEL mai mici decat 205\50 si eu ,merg cu 215\45 de 20k km si nu are masina nici pe dracu. Ca idee talon mai mic => stabilitate mai mare
p.s 215\45\17 sunt NITEL mai mici decat 205\50 si eu ,merg cu 215\45 de 20k km si nu are masina nici pe dracu. Ca idee talon mai mic => stabilitate mai mare
SQ Advanced 7Ch - de multe locul I si odata locul II , LOCUL IV LA EMMA Eurofinals @ Wels 2008
Black C4 VTS
Black C4 VTS