C4 vs Kia Ceed

Citroen C4 sau altceva?
Scrie răspuns
tibitu

Re: C4 vs Kia Ceed

Mesaj de tibitu »

Fiecare forum monomarca are doza sa de subiectivism,insa nu inteleg de ce tot bateti moneda pe faptul ca ceed si c4 se adreseaza altor categorii de clienti.Care?Atunci de ce naiba preturile sunt asemanatoare?Sunt compacte,c4 are un bord futurist si un design mai funny insa la buzunar suntem la fel.Penibilitatea si subiectivismul extrem mi s-a parut comparatia cu c3 si nu trebuie sa o explic,incercati sa va scoateti din cap ideea fixa ca masinile coreene sunt pentru saraci,o iei,o freci,o arunci.Banuiesc ca nu aveati ideea fixa cu masina nemteasca cand v-ati cumparat citroen.Ma uit pe site la c4 coupe,versiunea vtr 90 cp si recunosc,daca maine ar trebui sa aleg din nou,asi fi in dubii,pentru designul c4 care este mai atragator si pretul identic(nu am aprofundat comparatia dotarilor).Atata chin sa se demonstreze ca c4 este incredibila fata de ceed chiar nu inteleg,cereti sa vedeti cum se comporta ceed la 150k km cand a fost lansata nici de 2 ani,sunteti siguri ca motorul de 109 cp are de fapt 90 s.a.m.d.Nu o sa inteleg niciodata oamenii care isi cumpara un model,mai ales pe cei care nu au kilometrii de bani,cum suntem si noi si voi si au impresia ca au dat lovitura vietii,ca masina lor e cea mai tare.Aici ii includ si pe unii dintre cei cu ceed,sunt unii total idioti,te doare capul de ce abereaza.Si eu sunt incantat de masina mea,super incantat de fapt,dar niciodata nu uit cat costa si ce dotari are fata de altele de pe piata si da inca imi place si ma incanta.La asta de fapt ar trebui sa se rezume multumirea personala a banilor pe care ii platim,nu la comparatii idioate ( gen ceed vs c3 ) sau idei preconcepute.Acolo m-a durut pe mine de fapt,nu ca c4 este superior,poate chiar este si nu e nicio sfaraiala pt mine,maine tot in ceed ma urc si la fel imi va placea.
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

uitati un post demn de lauda!
bv, iti lauzi masina cu decenta, apreciez postul tau!
e normal sa o faci , doar e alegerea ta!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Terminator82 scrie:
candymann scrie:mai omule mai. cate kei ceed se vand lunar sau cate circula pe strazi? atunci sa vb de cate vin in service-urile kia, care sunt pe toate strazile, cand ceed-ul tau va ajunge la unitatziele lui c4. te-am mai rugat de nush cate ori sa iti batzi coasa pe alt forum. ce nu ai inteles din ceea ce ti-am cerut? sunt rabdator si iti explic k la prosti, dc e nevoie.
Domnule Candymann chiar daca te deranjeaza toate informatiile contrare tie, totusi acesta este un club public, in care fiecare poate sa isi spuna parerea...sau cel putin asa cred... Daca vrei site privat, fa-ti unul, pune parola pe el si acolo poti sa zici- interzici tot ce vrei tu, dar pana atunci nu poti sa imi interzici sa imi spun parerea. Din cate stiu eu acele vremuri sunt destul apuse.
Te-as ruga ca daca vii cu vreo parere sa o argumentezi, nu pur si simplu sa arunci niste vorbe in vant.

De asemenea te rog sa iti controlezi limbajul pentru ca totusi suntem pe un site public- chiar sunt curios ce vor zice administratorii.

Daca vrei o parere obiectiva- sa luam cazul Romaniei. In 2008 s-au vandut 7,615 masini Kia Ceed. In 2007 s-au vandut 3,333 din care cam 2,000 - Ceed. Total aproximativ 9,615 Ceeduri in Ro.
Citroen in 2008 per total s-au vandut 2,634 masini din care sa zicem ca C4 sunt cam 1500 bucati. In 2007- 3,666 din care sa zicem 2,000 - C4.
In 2006- 3461 Citroen din care cam 2,000 C4
In 2005- 2916, sa zicem ca C4 cam 1,500
In 2004- 1376 din care C4 - 1,000
Deci dupa un simplu calcul matematic rezulta ca in Ro sunt mai multe Ceeduri decat C4, asa ca nu se sustine teoria cum ca Kia sunt prea putine pentru a testa fiabilitatea.

O seara placuta
Problema nu e numarul ci durata de viata!! Hai sa mai asteptam ca asa era si cu C4 la inceput, cea mai fiabila masina ever, pana cand au inceput sa apara problemutele, mai un ambreiaj, mai un senzor nu stiu de care etc etc
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Ogy

Mesaj de Ogy »

Cred ca este singurul versus de pe toate forumurile la care am ras cu lacrimi.
La faza cu sfarsietorul eram pe jos.
Nu mi se pare corect titlul topicului : "C4 vs Kia Ceed" normal era : "Citroen C4 vs Kia Ceed" sau "C4 vs Ceed" bla bla bla...
Imi place masina pe care o conduc (cee'd) dar imi place si Citroen C4 (nu C4 ca nu e bomba)...
Am mers, cu amabilitatea lui Mihay, la o intalnire a clubului kia, cu masina lui si mi-a placut foarte mult....ne-am impartasit pareri pro si contra si nu au iesit scantei...
Fiecare cu gustul lui mie C4 sedan ( sau cum ii zice) nu imi place, C4 hb este interesant la fel cum este si procee'd dar sunt doua masini care nu intra in calcul la mine (imi place utilitatea celor 4 usi). De performante trage mai bine motorul de 1.6 al lui Mihay (cel putin asta am constatat eu) nu stiu cu ce era alimentata duduia...a mea motor de 1.4 alimentat cu petrom 95 si tragea foarte linear...la c4 se simtea un mic sut (in spate)..dar dupa acel mic sut tragea tot linear...
Eu zic ca mai ramane doar problema de gust, finante, mentalitate etc, in momentul achizitionarii.
Deci, felicitari pentru masinutele voastre si sa va tina milioane de km fara probleme si fiona mea (masina mea), sa va vada in trafic, la atingerea lor... :)
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

baaaa ce cauti tu aici maaaaaaaaaaa :mrgreen: :mrgreen: nu v-a mers azi forumul si ati migrat aici toti?
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Terminator82 scrie:Daca vrei o parere obiectiva- sa luam cazul Romaniei. In 2008 s-au vandut 7,615 masini Kia Ceed. In 2007 s-au vandut 3,333 din care cam 2,000 - Ceed. Total aproximativ 9,615 Ceeduri in Ro.
Citroen in 2008 per total s-au vandut 2,634 masini din care sa zicem ca C4 sunt cam 1500 bucati. In 2007- 3,666 din care sa zicem 2,000 - C4.
In 2006- 3461 Citroen din care cam 2,000 C4
In 2005- 2916, sa zicem ca C4 cam 1,500
In 2004- 1376 din care C4 - 1,000
Deci dupa un simplu calcul matematic rezulta ca in Ro sunt mai multe Ceeduri decat C4, asa ca nu se sustine teoria cum ca Kia sunt prea putine pentru a testa fiabilitatea.

O seara placuta
Ok, am inteles. Deci loganul e de vreo 5-6 ori mai tare ca ceed. Cool!!! Miine-mi iau dacia sant-dero 1.2 mpi si-i pun turbo, sa mai dea vreo 3 cai, sa ma dau cu audi-da-nu-vedi 1.9 TDI-Frateh la semafor!

Mihay, vezi ca e cam printre putinele opinii cit de cit obiective ale colegilor de pe forumul Kia. Nu ai cum sa nu fii putin subiectiv in favoarea masinii pe care o ai, dar totusi.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
candymann

Mesaj de candymann »

inegalabilul mituc! :ok :ok :ok :ok
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

eee mituc cu Ogy cat m`am certat eu pana a ajuns sa scrie una ca asta.... :mrgreen: de cand am ajuns la un concurs de`al lor m`a luat tare ...vin`o sa mergi cu masina mea :mrgreen:
Terminator82

Mesaj de Terminator82 »

Ok, am inteles. Deci loganul e de vreo 5-6 ori mai tare ca ceed. Cool!!! Miine-mi iau dacia sant-dero 1.2 mpi si-i pun turbo, sa mai dea vreo 3 cai, sa ma dau cu audi-da-nu-vedi 1.9 TDI-Frateh la semafor!

Stai ca nu m-am prins..ce legatura are faptul ca am demonstrat ca cel putin la nivelul Romaniei Ceeduri sunt mai multe decat C4...cu Dacia Logan???

Si la nivel mondial Kia a vandut in 2008 mai mult decat Citroen.
Kia: 1,375,758 masini din care Kia Ceed 148,963
Citroen 1,339,000 masini.
http://www.wall-street.ro/articol/Auto/ ... lobal.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Eu tot nu inteleg ce vrei tu sa ne arati bai Terminatoare :roll: !
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Cee'd s-a vandut foarte bine in Romania datorita nivelului de echipare Best, motorul vanzarilor (se poate observa si pe forumul kia ca 80% au Best)
O masina corecta la un pret super ok.

Asa ca nu m-as risca la afirmatii bazate pe vanzari.
Daca C4 ar costa 11.800e si ar oferi la pretul ala dotarile pe care le are Cee'd Best s-ar vinde mult mai bine.

Daca nu ar exista Cee'd Best si pentru o masina identica la dotari si motorizari ar trebui sa platesti nu 11.800e ci vreo 13.000e ma indoiesc sincer ca s-ar mai vinde jumatate din cate s-au vandut anul trecut.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
Adrian
Membru 'tunat'

Mesaj de Adrian »

Or fi kia si mai multe, si mai bune, si mai ieftine si mai dotate... Dar NICIODATA, adica.. NICIODATA nu o sa fie mai frumoase decat orice C4... :glasses
DanDana
ReDeDeu'
Numar Inmatriculare: VL 08 RDD

Mesaj de DanDana »

Bogdan scrie:Eu tot nu inteleg ce vrei tu sa ne arati bai Terminatoare :roll: !
E simplu, copilul cred ca e la prima masina, i se pare ca l-a prins pe Dumnezeu de un picior cand a luat-o, si normal ca pana vede si alte masini a lui i se pare cea mai cea.
Lasati-l sa viseze frumos, asa cresc copiii sanatosi in ziua de azi.
C4 HB, V 16, 1.6i, 110 cp, cu sticker

Imagine

"Nimic nu este mai definitiv decat lucrurile pe care le facem provizoriu"
tibitu

Mesaj de tibitu »

Kia a venit cu acest pret nu din drag ci pentru ca era singura sansa ca sa se impuna pe piata.La 13 k nici eu nu o cumparam insa aici este o discutie despre daca si cu parca.
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Atunci hai sa nu mai aruncam afirmatii de genul ''s-a vandut mult mai bine deci e mult mai buna''
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Vs ...”