Uite, spre exemplu, din gama Lumia ti-as recomanda sa te uiti peste Nokia Lumia 820. A aparut de cand a aparut si 920-ul meu, deci are peste un an vechime si gasesti SH, iar daca vrei de nou pretul deja a scazut si e acceptabil. Ce-ti pot spune despre el e ca are display de 4.3inch, deci nu e nici prea mare, nici prea mic. Cum am mentionat anterior, il poti folosi cu manusi (atentie: nici sa nu fie prea groase sau full textil, nu cred ca merge chiar cu orice manusa, insa am incercat cu prosopul peste deget si mergea perfect), camera e de 8MP si face poze decente, iar daca ii pui carcasa de la accesorii poate fi incarcat si wireless. De ce zic Nokia si nu HTC? Pentru acum Nokia e detinuta de Microsoft, e ca si cum ai lua Nexus pentru Android. Pentru ca Nokia vine cu aplicatiile HERE care iti sunt utile si cand esti acasa (eu folosesc GPS-ul in Bucuresti, chiar si ca o confirmare. Niciodata nu tin minte numele strazilor, dar le stie el, deci nici nu trebuie sa ma agit), dar si cand pleci in vacanta. Iti instalezi harta cu tara pe care vrei sa o vizitezi de pe wi-fi si apoi pur si simplu navighezi. Nu ai nevoie de conexiune de date si nici nu consuma internet. Consuma cand dai search si cauta POI-uri, dar asta e neglijabil. Tot asa, consum inexistent aproape ai daca folosesti Live Sight sa te uiti dupa magazine. Ca si orice alt WP8, are si Data Sense care mapeaza retelele wi-fi disponibile; nu stai sa le cauti, stii ca sunt acolo, iar tot Data Sense face si compresie de date si obtii gen 80% mai putin trafic.
Bateria nu stiu cat tine, dar ma gandesc ca o zi tot prinzi. Iti recomand doar sa te duci intr-un magazin cu telefoane expuse si sa te joci putin cu el. Ideal ar fi sa il iei o saptamana si sa il folosesti sa vezi exact daca iti place, dar nu stiu daca gasesti serviciul asta pe undeva.
Ceva link-uri:
- GSM Arena:
http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_820-4968.php" onclick="window.open(this.href);return false; (au si sectiune de review si rating)
- ceva review de pe youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=XeKRfBw_67E" onclick="window.open(this.href);return false; (am aruncat doar o privire. e totusi de cand a aparut telefonul si au fost adaugate destul de multe lucuri pentru OS).