ESP-ul, un "must" sau doar "nice to have"
-
cosminnuss
- SeXy si Foarte Bun
- Numar Inmatriculare: B-15-DFK
merchandising, externalizare vanzari, sampling, hostess, backoffice
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Nu fi asa sigur ca te-ar fi scos din belea ESP-ul...ca nici asta nu e vreo mana protectoare deasupra masinii care sa te mute de colo cand gresesti traiectoria... 
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

-
cosminnuss
- SeXy si Foarte Bun
- Numar Inmatriculare: B-15-DFK
As mai fi derapat asa usor daca aveam esp?
Totusi, 50kmph in curba de 70-80grade nu este asa mult... parerea mea
merchandising, externalizare vanzari, sampling, hostess, backoffice
- Bogdan
- Fondator
Nu e mult..dar era ud pe jos, si daca ai fortat si din volan aia a fost...

-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Da, ai mai fi derapat, insa nu ar mai fi trebuit sa muncesti asa mult sa corectezi traectoria mai ales ca la tina fost un supraviraj (din cite am inteles pina la urma) si cu asta e mai simplu.cosminnuss scrie:As mai fi derapat asa usor daca aveam esp?
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- vladut_v
Prezentare ESP (si pe C4) http://www.dailymotion.com/video/x2bjmb ... ossier-esp
Din cadrul campaniei pentru folosirea ESP-ului: http://www.chooseesc.eu/
Din cadrul campaniei pentru folosirea ESP-ului: http://www.chooseesc.eu/
C4 1.6i 16V Berlina
-
nero
- Robotizat
Must have.
Am ESP, a intrat o singura data pe serpentine cand am prins ceva nisip pe marginea drumului. Nu cred ca as fi derapat, nu aveam viteza mare, dar e suficient s-o patesti odata. Este foarte folositor cand aderenta se schimba partial fara sa-ti dai seama.
Si oricat de experimentat ai fi ca sofer, oricand se poate sa fi luat pe nepregatite. Cum se vedea si in filmulete, iti iese un bizon in fata, trebuie sa-l eviti repede, nu ai timp sa-ti planifici manevrele.
Singurul dezavantaj pe care il vad e ca poate sa-ti dea prea multa incredere in stabilitatea masinii. E un sistem care te ajuta in situatiile limita, dar un sistem caruia nu trebuie sa-i fortezi limitele.
Inca odata zic, e suficient sa te scape o singura data, daca nu-i vezi beneficiile zilnic nu inseamna ca nu merita.
Am ESP, a intrat o singura data pe serpentine cand am prins ceva nisip pe marginea drumului. Nu cred ca as fi derapat, nu aveam viteza mare, dar e suficient s-o patesti odata. Este foarte folositor cand aderenta se schimba partial fara sa-ti dai seama.
Si oricat de experimentat ai fi ca sofer, oricand se poate sa fi luat pe nepregatite. Cum se vedea si in filmulete, iti iese un bizon in fata, trebuie sa-l eviti repede, nu ai timp sa-ti planifici manevrele.
Singurul dezavantaj pe care il vad e ca poate sa-ti dea prea multa incredere in stabilitatea masinii. E un sistem care te ajuta in situatiile limita, dar un sistem caruia nu trebuie sa-i fortezi limitele.
Inca odata zic, e suficient sa te scape o singura data, daca nu-i vezi beneficiile zilnic nu inseamna ca nu merita.
Citroen C4 - 1.6HDI - SX Pack
-
byte
- Numar Inmatriculare: TM-11-NDZ
Eu zic ca e un must pentru vitezele cu care a inceput sa se circule si la noi.
La viteza mica poti controla destul de bine masina si ai destul timp ca sa poti sa iesi din situatii limita, insa daca ai peste 100 si pierzi aderenta ... poti sa te feliciti ca ai ales ca masina ta sa fie dotata cu ESP.
La viteza mica poti controla destul de bine masina si ai destul timp ca sa poti sa iesi din situatii limita, insa daca ai peste 100 si pierzi aderenta ... poti sa te feliciti ca ai ales ca masina ta sa fie dotata cu ESP.
TM-11-NDZ
C4 berlina, SX, 1.6 16V Gris Aluminium
C4 berlina, SX, 1.6 16V Gris Aluminium
-
mituc
Daca pierzi aderenta la 100Kmph nu ai ce cauta pe strazi.
- Bogdan
- Fondator
Daca fortezi pierzi aderenta si la 50km/h...

- DMX
- Fan C4
- Marca si model masina: Saab
-
mituc
Daca fortezi poti sa pierzi aderenta si la 25Kmph. Dar cum sintem pe drumuri publice nu facem asta, pentru ca avem creier.
Iar daca tu ai 100Kmph si nu esti suficient de atent, sau pur si simplu nu vezi ca te bagi intr-o incurcaciune sau ce nisip/apa/gheata e pe jos si te apuci sa tragi aiurea de volan la viteza aia incit sa se apuce masina sa fuga atunci, asa cum ziceam, nu ai ce cauta pe strazi.
Aaa... vi s-a intimplat sau vi se intimpla frecvent? Nasol, acasa cu voi!
Iar daca tu ai 100Kmph si nu esti suficient de atent, sau pur si simplu nu vezi ca te bagi intr-o incurcaciune sau ce nisip/apa/gheata e pe jos si te apuci sa tragi aiurea de volan la viteza aia incit sa se apuce masina sa fuga atunci, asa cum ziceam, nu ai ce cauta pe strazi.
Aaa... vi s-a intimplat sau vi se intimpla frecvent? Nasol, acasa cu voi!
- Bogdan
- Fondator
Cel mai periculos cu ESP-ul mi se pare in momentul in care se intra in viraj, fuge fata, intra ESP si te arunca in interiorul virajului. Daca in momentul ala nu esti pregatit pentru asa ceva te faci praf...
Nu am patit chestia asta pe carosabil curat, doar pe carosabil ud/cu zapada/mazga pe jos.
O alta chestie ciudata cu ESP-ul...Acu vreo 2 seri ma jucam pe un drum acoperit cu zapada, liber si pe la 60km am franat brusc, luat stanga de volan ca si cum as evita un obstacol... ABS-ul intrat, ESP-ul palpaia ca toate alea, ba fugea spatele ba fugea fata. Din instinct am incercat sa redresez eu...dar n-am avut nici o sansa...ca m-am rotit pana la urma, cand mi-a fugit spatele.
Poate daca lasam ESP-ul sa isi faca treaba nu ma invarteam, dar instinctul e instinct....
Asa ca, aviz amatorilor de senzatii tari pe zapada cu ESP-ul activat.
Nu am patit chestia asta pe carosabil curat, doar pe carosabil ud/cu zapada/mazga pe jos.
O alta chestie ciudata cu ESP-ul...Acu vreo 2 seri ma jucam pe un drum acoperit cu zapada, liber si pe la 60km am franat brusc, luat stanga de volan ca si cum as evita un obstacol... ABS-ul intrat, ESP-ul palpaia ca toate alea, ba fugea spatele ba fugea fata. Din instinct am incercat sa redresez eu...dar n-am avut nici o sansa...ca m-am rotit pana la urma, cand mi-a fugit spatele.
Poate daca lasam ESP-ul sa isi faca treaba nu ma invarteam, dar instinctul e instinct....
Asa ca, aviz amatorilor de senzatii tari pe zapada cu ESP-ul activat.

-
nero
- Robotizat
Pai ai facut o mica greseala de logica. ESP-ul isi face treaba actionand frana pe o roata. Daca tu deja erai cu frana la limita aderentei, ESP-ul nu mai are cum sa te ajute. Daca iei putin piciorul de pe frana, ai sanse sa te puna la loc pe drum, dar asta depinde de la caz la caz.
Revin si zic, ESP-ul nu e inlocuitor de sofer, e doar un sistem care te poate scoate din incurcaturi in anumite situatii. Alt fel de a spune-o e ca ESP-ul te ajuta in special in cazuri in care tu nu te bazezi pe faptul ca ai ESP
Revin si zic, ESP-ul nu e inlocuitor de sofer, e doar un sistem care te poate scoate din incurcaturi in anumite situatii. Alt fel de a spune-o e ca ESP-ul te ajuta in special in cazuri in care tu nu te bazezi pe faptul ca ai ESP
Citroen C4 - 1.6HDI - SX Pack
- Bogdan
- Fondator
Pai eu tocmai asta am vrut sa vad...cum se manifesta ABS + ESP ..iar rezultatul a fost cam dezastruos cand am intervenit si eu cu corectiile din volan 
Si vezi tu..eu vroiam sa ma opresc si cum altfel sa ma opresc decat cu frana actionata
..
Si vezi tu..eu vroiam sa ma opresc si cum altfel sa ma opresc decat cu frana actionata