Probleme cu turbina la Radacini AutoStyle Bucuresti

Atelier mecanica, Livrare vehicule noi, Vanzare piese de schimb, Atelier Caroserie si Vopsire, Vehicule noi
Închis
djmanianfs
Marca si model masina: BMW F10 520D LCI 2012

Re: Radacini Auto Style - Bucuresti

Mesaj de djmanianfs »

De ce nu mai posteaza userul "Radacini Service" sau cum ii zicea depre problema colegului Wizzah. Poate ne spunea si varianta lor, oficiala, nu prin Norishor...Mi se pare ciudat ce se intampla, de ce nu mai dau comenturi pe aici de loc. :|
Ex: Citroen C4 coupe 1.4 16V 2005, Gri Iridis
Actual: BMW F10 520D LCI 2012, Black Saphire Metalic 475
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

@WhiZaH: solicita in SCRIS punctul de vedere al service-ului , ca sa ai ceva scris in momentul in care ii dai in judecata. acolo nu prea sunt admise vorbele, decat cu martori :wink:
succes
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
lazaroiu
Numar Inmatriculare: ag-03 -car

Mesaj de lazaroiu »

Deoarece este o speta sensibila atat moral , legal si fianciar , speta cu care ma confrunt des am facut rost de 5 minute pentru a va exprima pararea mea .

- Ai o defectiune TE duci la service si ceri verificare , constatare , control rampa , etc
- Unitatea te informeaza asupra problemei , solutiei , metodei de reparatie , cost , deviz , termen de executie , garantie ( cu sau fara )
- Apoi TU ca client ai libera vointa de a efectua sau nu reparatia in una din solutile oferite .

Normal , in cazul prezentat , era ca in cadrul prezentarii metodei de reparatie , acordare garantie , sa se prezinte inaintea inceperii reparatiei ca pentru acordarea garantie este necesar efectuarea schimbului pieselor din info rapid :

1 joja de ulei
1 Filtru de aer .
1 cartus de ulei.
1 Racord elastic de admisie aer turbocompresor .
1 Racord de admisie aer turbocompresor (Cu o garnitura).
1 indicator de nivel ulei (Reper PR 1174.E6).
1 Sorb filtru de ulei.
1 baie de ulei.
1 turbosuflanta.
1 Conducta de gresare turbosuflanta(Echipata cu 2 suruburi tubulare si garniturile acestora).
1 Conducta de retur ulei.
1 Racord de retur ulei (Cu o garnitura).
2 Garnituri turbocompresor
8 Piulitele bridelor de fixare a injectoarelor (Daca este necesar).

si a efectuarii numarului de ore de manopera aferente .

Apoi tu alegeai daca este ok sau nu si-ti dadeai acordul scris pentru inceperea reparatie .

Nu exista vinovat . Soldatul a murit .

Cea mai importanta piesa a situatiei tale este comanda de lucru . Daca poti sa o prezinti ar lamuri cumva problema .........
commandorsteel
PowerSteel

lazaroiu scrie: Cea mai importanta piesa a situatiei tale este comanda de lucru . Daca poti sa o prezinti ar lamuri cumva problema .........
tocmai asta e: daca WhiZaH prezinta comanda de lucru din noiembrie si cu solutia data de service de a schimba DOAR turbina..... cei din service sunt descoperiti detot
de asta e bine ca WhiZaH sa aiba toate hartiile cand da service-ul in judecata :wink:
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Asterix
Marca si model masina: C4 Coupe 1.6Hdi
Numar Inmatriculare: VL xx GAC

Mesaj de Asterix »

" O data cu tubina mi s-a zis ca trebuie schimbat si uleiul si filtrul, astfel incat am decis sa fac si revizia, cu toate ca in mod normal trebuia sa o fac in Iunie."

asta ne spune Wizah in prezentarea lui ... se pare ca revizia nu au uitat sa ii spuna sa o faca . Cred ca si asta conteaza foarte mult in a ne da seama de fapt ca au gresit cei-i de la Service , mai ales in conditiile in care atunci cand primeau feedback pozitiv raspundeau in aceeasi zi iar acum in 1 luna si ceva aproape 2 nu pot sa faca o prezentare din punctul lor de vedere cum au stat lucrurile .
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

In momentul in care situatia se va clarifica, daca se va clarifica, si partile implicate doresc sa posteze aici, tot ce inseamna supozitie/presupunere va fi sters ca sa nu fim cancantv pe un topic al unui reprezentant Citroen!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
WhiZaH
Marca si model masina: Honda Civic Sedan 1.8 i-VTEC
Numar Inmatriculare: B 57 WHZ
B 55 WHZ

Mesaj de WhiZaH »

Eu am solicitat in 22 Mai (atat pe mail cat si telefonic) documente originale ale expertizei tehnice si o informare scrisa din partea Radacini, cu stampila si semnatura, ca piesa nu poate fi reparata pe garantie.
Pana acum nu am primit nimic, in afara de foaia aceea deja postata.
Honda Civic 1.8 i-VTEC
C4 2006 1.6HDI 110 CP SX Pack
commandorsteel
PowerSteel

teoretic sunt obligati sa-ti raspunde in 30 zile. depune cererea si la ei, sa ai nr de inregistrare :wink:
oricum, daca-i dai in judecata, o sa le puna instanta in vedere sa aduca ce ai solititat, altfel se lasa cu amenzi :hi
ImagineImagine
Imagine
Radacini Marasesti
Marca si model masina: Citroen all the way!
Numar Inmatriculare: B-XX-RAX

Mesaj de Radacini Marasesti »

Salutare!

Incepem prin a va spune ca, contrar opiniei generale pe care o observam, motivul pentru care pana in momentul de fata nu am comunicat nimic catre voi, este ca pana astazi, cand Cristian (Wizzah) a ridicat masina de la noi, nu erau incheiate toate formalitatile intre service-ul nostru si el si, nu ne doream sa fie o situatie escaladata si influentata de polemicile bazate pe elemente de supozitie din partea unui reparator autorizat.

Ne-am fi dorit ca opinia noastra sa fie postata peste inca o perioada de timp, dar asta ar fi presupus ca intelegerea de saptamana trecuta cu el, sa se fi materializat, si noi sa ne apucam de investigatii in ceea ce priveste sistemul de ungere al turbosuflantei.

Dorim sa incepem prin a ne exprima in continuare regretele pentru defectiunea survenita si sa va relatam pe scurt punctul nostru de vedere in ceea ce priveste situatia de care se vorbeste in ultima vreme in acest topic.

Cristian a venit la service cu solicitarea punctuala de inlocuire a turbosuflantei, insotita de revizie si verificari lumini (atasam copie dupa exemplarul service-ului al “comenzii de lucru” semnata de catre el).
Zis si facut. Am comandat turbosuflanta aleasa de el, a venit piesa, s-a montat pe masina, s-au terminat restul operatiilor solicitate si s-a predat autoturismul insotit de o factura redusa substantial fata de costurile de lista.

Faza 2 este reprezentata de momentul in care Cristian a venit cu masina pentru a i se verifica un zgomot (suierat) la motor, si am constatat ca zgomotul provenea de la turbosuflanta, motiv pentru care am demontat-o de pe masina, si conform procedurilor obisnuite, am trimis-o catre furnizor pt. a fi expertizata tehnic, cu solicitarea expresa din partea noastra de inlocuire in baza garantiei.
Expertizele de genul acesta dureaza in functie de producator si de locul de expertizare intre 1 si 6 saptamani, cazul de fata fiind unul de durata estimata initial medie, peste care s-au suprapus si zilele libere de 1 Mai si Pastele Ortodox. Il asiguram pe Cristian si pe aceasta cale ca pe toata perioada de imobilizare a masinii, am inteprins toate demersurile necesare atat noi cat si partenerii nostrii pentru urgentarea stabilirii unui verdict si a pasilor post-expertiza.

Dupa sosirea concluziei de la furnizorul de piese, aceasta a fost comunicata lui Cristian, motiv pentru care la solicitarea acestuia am avut o intrevedere la unitatea noastra in care, pe baza argumentelor ambelor parti, am stabilit de comun acord sa facem verificarile necesare pentru identificarea surselor ce conduc la ungerea insuficienta a turbosuflantei, stabilirea unui necesarcare odata inlocuit impreuna cu o noua turbosuflanta, sa aduca masina in parametrii normali de functionare.

Aceasta intelegere a durat doar cateva ore, moment din care Cristian si-a schimbat optica asupra cazului, noi ramanand in continuare dispusi sa ii acordam tot sprijinul necesar.
Aducem in discutie faptul ca ne-am oferit sa ii montam cu titlu gratuit noua turbina pe care urma sa o achizitioneze, sa solicitam pe cat posibil cel mai mic pret din piata pt. aceasta, urmat de o revanzare fara adaos pt. service-ul nostru a pieselor necesare, toate acestea coroborate cu un pret redus cu cel putin 50% pentru verificarile laborioase in vederea identificarii cauzelor ungerii insuficiente de care am mentionat mai sus, toate acestea fiind ca un sprijin material omenesc si firesc pentru ceea ce se intamplase.

Consideram ca este cazul si locul potrivit, dat fiind faptul ca sunteti un grup cu destule cunostinte in domeniu, sa reluam ceea ce Cristian a luat la cunostinta de la unul din colegii nostrii: “In urma verificarii si demontarii turbosuflantei in atelier specializat, autorizat RAR cat si de producatori, s-a constatat ca arborele turbosuflantei este rupt si prezinta culorare termica si uzuri in zona lagarelor de la contactul metal pe metal, ca urmare a ungerii insuficiente. Piulita de fixare (cu filet pe stanga) este desfacuta si paletii turbinei de aspiratie sunt puternic deteriorati. Piulita fiind cu filet pe stanga, in timpul functionarii se strange, singurul caz in care se poate desface este in urma unui blocaj, din cauza inertiei. Piulita desfacuta din cauza blocajului provocat de ungerea insuficienta a arborelui, a deteriorat paletii turbinei de aspiratie.
In cazul unei ungeri adecvate arborele pluteste pe un film de ulei si nu are loc contact metal pe metal dintre arbore si lagare.”

Dupa cum expertiza tehnica o mentioneaza, piesa in discutie nu prezinta obiectul unui caz de garantie.

Legat de parerea multora cum ca la un service de reprezentanta, astfel de cazuri se solutioneaza de principiu cu masina la schimb, va spunem ca aceasta este intr-adevar acoperita de anumite contracte de service si in general pre-platita prin achizitia acestor contracte, astfel ca in cazul de fata nu s-a putut oferi decat masina la schimb contra-cost, nu cu titlu gratuit.

Reaccesand parteneriatul dintre noi si Cristian, mentionam cu parere de rau, ideea cum ca el, nu a solicitat sprijinul nostru decat in ceea ce priveste inlocuirea piesei, nu si verificarea motivelor pentru care masina prezenta anumite simptome neobisnuite, pe care el si cei carora li s-a adresat anterior noua, si conform carora a venit la noi cu o solicitare si un verdict clar, le-ar fi comunicat initial, si tocmai constatarile acestora l-au convins sa ne viziteze la sigur, si sa ne aleaga pentru pretul cel mai redus.

In incheiere, pe langa lamuririle pe care speram noi ca le-am adus asupra situatiei, si disponibilitatea pe care ne-o oferim pentru orice viitoare colaborare cu Cristian, dorim sa multumim si celor care pana la postarea noastra de astazi, probabil nu pentru a fi impartiali, ci dimpotriva, pentru a incerca sa nu traga concluzii pripite, au sugerat ca toti cei implicati sa-si spuna punctul de vedere dupa care fiecare utilizator interesat sa poata trage niste concluzii cat mai obiective.

PS: In continuare, va vom sta alaturi pentru lamuriri suplimentare cat si in incercarea de a va oferi cele mai bune promotii ale momentului pentru intretinerea si repararea roboteilor vostrii.

Cu prietenie si admiratie ca ati luat cazul in serios,
Echipa Radacini Marasesti :hi

Comanda de lucru agreeata impreuna cu Cristian:

Imagine
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Eu unul laud initiativa acestei pozitii oficiale, si daca nu ma insel este o premiera aici!

Nu sunt avocat, nici mecanic, insa ca subiect de discutie eu as mentiona a doua vizita in service a lui Whizah! Despre ce a fost vorba atunci? Ar fi fost acelea semnele ca ceva se poate strica la turbina? Sau nu au avut nici cea mai mica legatura/suspiciune cu turbina?

Sunt ferm convins ca adevarul e undeva la mijloc si totul a tinut de comunicare..din pacate, daca se trage linie, un client a dat o gramada de bani pe o turbina,montata in service Citroen care s a stricat dupa 1000 km...si nu se poate inlocui pe garantie! Oricat intoarcem noi pe toate partile posturile de pana acum, situatia ramane aceiasi si anume, un client pagubit care isi poate recupera paguba doar in instanta!

De asemenea, exista cumva o procedura , legata de o revizie obligatorie dupa inlocuirea turbinei??

Sent from my iPhone using Tapatalk
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Asterix

Mesaj de Asterix »

Sunt curios ... Voi nu trebuia ca service sa va asigurati ca ungerea se face corect si ca nu freaca metal pe metal ? adica ma gandesc ca nu toti suntem mecanici sa stim chestiile astea ca altfel nu ar mai exista intermediari(voi in situatia data) dintre producator si cumparator . Cred ca trebuia sa ii spuneti si de aceasta problema asa cum ia-ti recomandat sa faca si revizia .
Norishor
Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
Numar Inmatriculare: NOR

Mesaj de Norishor »

Asterix, asa cum reiese din acte si din relatarile colegului Wizzah, nu cei de la Radacini au facut constatarea ci cei de la SD Prestige, care i-au si dat o oferta (pe care a refuzat-o din motive financiare). La Radacini a apelat strict pt. montaj turbina pt. ca i-au dat pretul mai mic decat SD.
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
:idea: Reparatii diverse cheie telecomanda
:arrow: http://www.facebook.com/ClubCitroenC4
Asterix

Mesaj de Asterix »

Norishor eu am inteles asta ... Ce nu inteleg e cum de i-au recomandat sa faca revizia dar de ungerea de ulei nu i-au spus ? Poate nu stiau nici ei de aceasta problema cu ungerea si acum nu vor sa aibe nici o parte din vina , sau cel putin nu-si asuma nimic . Mie asa mi se pare problema asta ... Wizah a mers la ei le-a spus ce ati constatat tu si cu cei de la SD , ei nu au vrut sa-si mai asume nimic asa ca au facut strict ce le-a cerut Wizah recomandandu-i sa faca o revizie si atat .

Eu nu dau vina pe nimeni(Norishor sau SD) si nu sunt implicat in asta nu ma intelegeti gresit , dar nu mi se pare corect fata de colegul Wizah ca toata vina sa pice pe el . Eu nu il vad cu nimic vinovat pe el ! Eu asa vad situatia !
Coman Dragos
Marca si model masina: C4, 1.6HDI
Numar Inmatriculare: B72DXC

Mesaj de Coman Dragos »

Salut baieti,
Bai acum inteleg de ce era asa suparat Wizaah cand am dat mana cu el, miercurea trecuta la Radacini Citroen. Imi pare rau de cele citite aici si sper intr-o rezolvare amiabila a partilor... il inteleg perfect pe Wizaah, nici mie nu mi-ar conveni sa scot alti bani din buzunar... dar si Citroen Radacini are partea lui de dreptate cu privire la constatare care nu a fost facuta la ei. Inclin sa rezonez cu Wizzah si sa fiu subiectiv. Sper ca Radacini Citroen, pe care l-am laudat cand am fost multumit si cu care m-am si ciondanit si am avut micile mele nemultumiri de cateva ori, pana la urma sa il ajute pe Wizzah, pentru ca moral este indreptatit. :hi
Hai! ca trebuie sa se rezolve, am incredere in Radacini Citroen ca o sa gaseasca o solutie excelenta... (incerc sa inchei intr-un mod optimist :D )
Norishor
Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
Numar Inmatriculare: NOR

Mesaj de Norishor »

Pai tehnic nu a picat toata vina pe el. Radacini s-a oferit sa-i ofere manopera gratuita la montajul celei de-a 2-a turbina + sa-i faca rost de turbina + celelalte piese necesare pentru remedierea ungerii la pret mic (pretul cu care o achizitioneaza reprezentanta) fara adaos comercial + 50% reducere din manopera aferenta verificarilor amanuntite. Nu crezi ca inseamna destul de multi bani si asta?

Despre revizie, am mai spus inainte. Revizie nu inseamna ca iti face bucati motorul, ti-l pune la loc si eventual iti zice ce bube are. Nu mai confundati revizia cu o constatare punctuala pt. o problema.
Revizia consta in:
- verificare niveluri lichide
- proba iluminare
- verificarea stergatoarelor si a bunei functionari a strop-gelului
- verificare vizuala a discurilor si placutelor
- verificare a articulatiilor
- inlocuirea filtrului de ulei + aer + polen (in functie de ce revizie se face)
- inlocuirea filtrului de combustibil (la fe, in functie de versiune, revizie, vechime, etc)
- schimb de ulei
- schimb lichid de frana (la 2 ani)

asta asa in mare. Pt. mai multe detalii consultati cu incredere manualul ::P

La revizie nu o sa iti desfaca niciodata tubulatura de turbo sau mai stiu ce tevi. Se face confuzie de catre multi cu treaba asta, vad ... [-X

PS: revizia i s-a sugerat lui Catalin sa o faca deoarece kilometrii pe care ii avea se apropiau de o revizie (120.000km) nu a fost nicidecum obligatorie ci doar recomandata iar el a acceptat sa o faca pt. ca era cam "timpul".
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
:idea: Reparatii diverse cheie telecomanda
:arrow: http://www.facebook.com/ClubCitroenC4
Închis

Înapoi la “Radacini Autostyle, Bucuresti”