C4 Diesel sau Benzina

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Scrie răspuns
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Nu, eu m-am dus "teava": da-mi masina aia! Si pe aia mi-a dat-o.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
mituc

Mesaj de mituc »

WTF?!?! :shock: :shock: :shock: Pe lista showroom-urilor pe www.citroen.ro apare doar bucuresti/ats si constanta!!! :shock:

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
HaPPy
"PIAR"

Mesaj de HaPPy »

SR71Blackbird scrie:Am tot incercat sa sun, am trimis si e-mail.........nimic, parca au disprarut de pe fata pamantului....Ce s-o fi intamplat?
Oare noul sediu o fi gata?
OFF: da oamenii astia tot construiesc la sediul ala de un an jumate de cand eram eu la iasi... si tot n-au terminat!
COUPE, 1.6, 110CP, noir obsidien, bestiala :D
hyde

Mesaj de hyde »

Pe citroen.ro apar doar showroom-urile din cele 2 orase dintr-un motiv foarte simplu: sunt ale ATS-ului :lol:
Ceilalti... pauza de masa!
gonty
Profu'
Numar Inmatriculare: IS96DEA

Mesaj de gonty »

Fratilor, era vorba de diesel sau benzina..... :D
C4 2.0 HDI, SX Pack, bixenon directionale, pavilion vitrat
bill

Mesaj de bill »

Eu am comandat benzina mai ales pentru ca imi lipseau acei 2000.
Dar nici nu m-am prea fortat pentru ca n-am avut niciodata masina pe motorina asa ca nu cred ca o sa-mi lipseasca :D

Numai sa vina odataaaaaaaa!!!!! Daca tot asa merge si mai sta mult in Curtici o sa ma gandesc serios sa cer banii inapoi....poate au vreun diesel pe stoc si mi-l dau ala in loc :D
C4 1.6i 16v 110CP berlina gris fer...Texalarm
kriss13

Mesaj de kriss13 »

Sau iti iei si tu un Caliber :)
SR71Blackbird

Mesaj de SR71Blackbird »

Gata , s-a incheiat cu dilema, am comandat-o! E benzina, cum am spus mai sus: 1.6 16v berlina gris fer metalizata, champion+jante, alarma, inchidere supercentralizata, oglinzi incalzite, tapiserie velour bej moara; intra in fabricatie in sept, e in Curtici in oct. Oh boy, oh boy, oh boy!!! can't wait :cheers:
C4 1.6i 110CP Berlina gris fer IS 15 BRN + sticker
Daca cineva zambeste atunci cand lucrurile merg prost,
inseamna ca s-a gandit deja pe cine sa dea vina...
exdani
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe 1.6i
Numar Inmatriculare: B 94 WRR

Mesaj de exdani »

La cat a ajuns motorina acum...peste 4 lei...clar benzina, mai ales daca nu faci mai mult de 20000km/an...
+ benzinaru e mai ieftin, iar in conditiile date nu cred ca se mai justifica sa iei un turbo diesel(mai dai si vreo 2000 euroi in plus). :roll:

Bine acum cine e fun diesel....go for it..
i'm not :lol:
candymann

Mesaj de candymann »

exdani scrie:La cat a ajuns motorina acum...peste 4 lei...clar benzina, mai ales daca nu faci mai mult de 20000km/an...
+ benzinaru e mai ieftin, iar in conditiile date nu cred ca se mai justifica sa iei un turbo diesel(mai dai si vreo 2000 euroi in plus). :roll:

Bine acum cine e fun diesel....go for it..
i'm not :lol:
tie ti-e tot una daca faci cu un plin 700 sau 1200 de km? diferentza de pret dintre un plin de benzina shi unul de motorina este de 6 ron, astea la un rezervor de 60 de L, cat are un C4. nici eu nu am fost fan diesel, dar m-au convins anumiti parametri tehnici shi financiari. deci? astept reactii!!! :D
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Conteaza si ce benzina folosesti.
Eu cand nu am bani si am drumuri mai lungi de facut bag Carrera 95, care e 37 si un pic.

in restul timpului, numai Carrera 100 care e 4.4 lei litrul.
Deci... :D motorina e mai ieftina
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
candymann

Mesaj de candymann »

eu am socotit cu benzina de 95 si motorina euro 4, adica cele mai ieftine.
mituc

Mesaj de mituc »

Mai omule cu bomboane (cinta-ti-ar Aguilera de dimineata pina seara cind ti-e sotia/prietena/logodnica plecata), diferenta de 1700EUR dintre diesel si benzinar se acopera dupa vreo 50k km daca mergi doar prin oras si dupa vreo 90 daca mergi doar afara (deci mixt dupa vreo 65-70k). Daca e sa ne luam dupa consumurile pe care le avem noi in orasele astea de 3 lei cu trafic de 2 lei, sa zicem ca se acopera dupa vreo 40-50k. Asta DOAR daca ai baga diferenta de bani in carburant. Insa la diesel reviziile sint mai scumpe (lucrezi la dealer citroen, poti face singur un calcul) si sint si mai dese (faci 3 revizii la benzinar si 4 la diesel in 60k km conform cartii tehnice) Diferenta de bani pe revizii nu e semnificativa, dar iaca is inca vreo 150EUR pe care ii bagi in diesel, bani din care ai mai face 2 plinuri la benzinar (deci inca 1000-1200 km).

Eu unul as lua diesel doar daca as avea firma si ar trebui sa se mearga multi km cu masinile alea (sa zicem, peste 35-40k pe an). Pentru mine unul care pina acum am mers cam 27k km pe an... NU ARE SENS. Si daca e sa ma refer doar la exemplul meu personal, la cum merg si eu pe unde merg scot consum mediu la benzinar in oras in jur de 9 (mai devreme aveam 8.4 dar din cei 160 km am mers vreo 35 prin afara). +ca rabla trage fulminant si i-am calmat si ambreajul (detalii voi oferi in topicul destinat acestui ambreaj de 3RON si 25 de bani).

candymann

Mesaj de candymann »

mai incet motane, k nu am dat cu parul. era o parere proprie. nu te mai agita shi nu mai sari asha in sus sa nu cumva sa itzi plezenasca vreo vena. :D un diesel papa in orash max 7, pe cand un benzinar shtii tu mai bine decat mine cat papa. cat despre reviziile alea despre care vb tu... te cam insheli. nu sunt nicidecum mai dese. ia intereseaza-te shi tu shi ai sa vezi k nu e chiar cum shtii tu sau cum se vorbeshte. cat despre "amortizari"... ce sa mai zic? sunt texte, basme, fabulatzii. vad k ai cam dublat valorile alea la care "se amortizeaza" un diesel. k shi in cazul zicalei: "nu-i frumos ce-i frumos, e frumos ce-mi place mie", pt mine este mai bun si mai ok un diesel, mai ales k pe mine ma poate costa motorina cu ceva mai putin decat este la pompa. sanatate sa ai nenicule. :lol:
mituc

Mesaj de mituc »

N-am sarit la tine, doar iti doream binele :) Adica, daca ma gindesc la mine, daca mi-ar cinta aguilera numai 1 minut ar avea nevasta'mea ce bate vreo 2-3 saptamini (scap eu de bataie de cap in timp ce ea se distreaza batind-o pe aia). :twisted:

Uite, un decupaj dintr-un mail pe care l-am trimis acum ceva timp (cind aveam 28k km) pe o lista de discutii. Nu-l mai reformatez, nu-l mai corectez (preturi, etc) si nici chef sa refac formulele astfel incit sa fie mai generale si usor d einlocuit in ele, dar orientativ lucrurle stau cam asa:

Dupa 28k km pe care ii consider pentru simplitate facuti exclusiv in oras imi reiese ca:
- pentru benzinar as fi facut 28k/570=49 de plinuri care m-ar costa 9824RON;
- pentru diesel as fi facut 28k/750=37.33 de plinuri care m-ar fi costat 6533RON.

Diferenta este de 3291RON care e, sa zicem, aproximativ 1000EUR. Deci daca as circula doar in oras mi-as amortiza HDI-ul dupa 50-56k km.
Daca repetam aceleasi calcule pentru circulat in afara localitatilor unde cu un 1.6HDI ai avea cam 5l/100 iar cu benzinarul de 1.6 ai avea 6.5 diferenta
ar fi de aproximativ 1900RON. Adunam si dam pe 2:
(3291+1909)/(2*3.34)=778EUR, de unde rezulta ca diferenta de 2000EUR as recupera-o in 28000*(2000/778)=~ 72k km.

Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”