tremurat volan
- Mihay
- Supermoderator
Re: tremurat volan
bai Dani eu iti inteleg perfect supararea...nu pe marca sau pe masina trebuie sa fii suparat ci pe incompetenta serviceurilor si a angajatilor ! eu la primul set de jante aftermarket la fel am fost 6 luni am dat in benganeala efectiv din cauza acestui tremurat. Am schimbat cauciucuri pe garantie, vreo 3 tipuri de inele de centrare, reechilibrate in 15 locuri , NICIUN REZULTAT. Noroc cu un vecin de la Buzau care mi-a masurat cu sublerul diametrul butucilor PE FIECARE ROATA IN PARTE si diametrul butucului de la fiecare JANTA IN PARTE, si a descoperit abateri diferite la fiecare roata in parte .
La primul set de anvelope ptr acele jante, anvelope cumparate NOI NOUTE, niste nonameuri parca Infinity se chemau , cand am fost cu ele la Autosoft ala mi-a zis dupa ce s-a uitat la ele ( nici nu dadusem abtipildurile jos de pe ele) DOMNULE ASA CEVA NU SE POT ECHILIBRA si mare dreptate a avut.
La tine pot fi mai multe cauze ale problemei, oricat de banale ti s-ar parea :
- montarea defectuoasa a jantei pe butucul rotii ( adica nu e perfect plana)
- montarea defectuoasa a pneului pe janta ( nu e asezat perfect)
- inversarea sensului de rulare a pneului la montarea pe janta ( ar trebui sa scrie pe ele care e sensul corect)
- discuri de frana "deplanate" ( le strici la o frana puternica intr-o balta mai mare de exemplu)
- vreo janta indoita in vreo groapa
- cauciucuri made in Vapor desi scrie pe ele Made in France sa zicem
- echilibrare defectuoasa ( bine ar fi sa mai faci inca una la vreo 500 -1000 km dupa echilibrarea de la montajul cauciucurilor)
- vreun element de pe la directie bulit la vreo groapa...
- vreun prezon cu filetul stricat..
si tot asa
Oricare din toate astea ti se puteau intampla in saptamana de la vizita la Cartec si pana ti-ai pus cauciucurile de iarna ! Mie cei de la Autosoft mereu mi-au cam rezolvat orice buba cu rotile, chiar daca sunt destui de scumpicei...
Succes!
La primul set de anvelope ptr acele jante, anvelope cumparate NOI NOUTE, niste nonameuri parca Infinity se chemau , cand am fost cu ele la Autosoft ala mi-a zis dupa ce s-a uitat la ele ( nici nu dadusem abtipildurile jos de pe ele) DOMNULE ASA CEVA NU SE POT ECHILIBRA si mare dreptate a avut.
La tine pot fi mai multe cauze ale problemei, oricat de banale ti s-ar parea :
- montarea defectuoasa a jantei pe butucul rotii ( adica nu e perfect plana)
- montarea defectuoasa a pneului pe janta ( nu e asezat perfect)
- inversarea sensului de rulare a pneului la montarea pe janta ( ar trebui sa scrie pe ele care e sensul corect)
- discuri de frana "deplanate" ( le strici la o frana puternica intr-o balta mai mare de exemplu)
- vreo janta indoita in vreo groapa
- cauciucuri made in Vapor desi scrie pe ele Made in France sa zicem
- echilibrare defectuoasa ( bine ar fi sa mai faci inca una la vreo 500 -1000 km dupa echilibrarea de la montajul cauciucurilor)
- vreun element de pe la directie bulit la vreo groapa...
- vreun prezon cu filetul stricat..
si tot asa
Oricare din toate astea ti se puteau intampla in saptamana de la vizita la Cartec si pana ti-ai pus cauciucurile de iarna ! Mie cei de la Autosoft mereu mi-au cam rezolvat orice buba cu rotile, chiar daca sunt destui de scumpicei...
Succes!
- exdani
- Marca si model masina: Citroen C4 Coupe 1.6i
- Numar Inmatriculare: B 94 WRR
mersi de sfat, o sa incerc sa ajung si la sama ...insa nu stiu daca o sa gaseasca vreo rezolvare, tinand cont ca sunt si jantele stoc..deci nu e nevoie de inel centrare, distantiere, etc
dar...incercarea moarte n-are!
@Mihay
- saptamana aceea nu am mai miscat masina decat atunci cand m-am dus sa imi pun anvelopele de iarna(orice este posibil)
- jantele sunt cele stock pe ele au fost si cauciucurile de vara Michelin Energy - se poate uita cine vrea la ele nu au nici cea mai mica indoitura
-am fost la autosoft si le-am reechilibrat
- au sensul de mers ok
- daca ar fi discurile "deplanate" de ce nu tremura cand calc frana, chiar si agresiv
- voi ajunge probabil pe la jumatatea lui ianuarie la Cartec ptr revizie si cum am mai spus voi verifica toate elementele de directie
- asta cu masuratul diametrului la butuc chiar nu o stiam ..dar mi se pare ciudat
Importat este ca atunci cand ajung la verificare sa imi dea un raspuns pertinet si sa gaseasca buba si nu sa imi zica ca poate fi de la x y z, eu sa bag bani in piese aiurea si tot sa vibreze!
off: de ce oare in 120000km la o fosta masina de firma(skoda) nu am avut vreodata o problema de genul asta...si ce frecus a aavut masina aia..
dar...incercarea moarte n-are!
@Mihay
- saptamana aceea nu am mai miscat masina decat atunci cand m-am dus sa imi pun anvelopele de iarna(orice este posibil)
- jantele sunt cele stock pe ele au fost si cauciucurile de vara Michelin Energy - se poate uita cine vrea la ele nu au nici cea mai mica indoitura
-am fost la autosoft si le-am reechilibrat
- au sensul de mers ok
- daca ar fi discurile "deplanate" de ce nu tremura cand calc frana, chiar si agresiv
- voi ajunge probabil pe la jumatatea lui ianuarie la Cartec ptr revizie si cum am mai spus voi verifica toate elementele de directie
- asta cu masuratul diametrului la butuc chiar nu o stiam ..dar mi se pare ciudat
Importat este ca atunci cand ajung la verificare sa imi dea un raspuns pertinet si sa gaseasca buba si nu sa imi zica ca poate fi de la x y z, eu sa bag bani in piese aiurea si tot sa vibreze!
off: de ce oare in 120000km la o fosta masina de firma(skoda) nu am avut vreodata o problema de genul asta...si ce frecus a aavut masina aia..
- alexc4
- Numar Inmatriculare: B 688 SKN
eu am fost de 2 ori la autosoft sa le echilibrez si nu si-au dat deloc interesul nu au facut decat sa imi ia banii, nu au observat ca era o f mica diferenta intre butuc si distantier. cei de la sama au rezolvat problema si nici bani nu au vrut sa imi ia cand au auzit de cate ori am fost cu ele pe la diversi meseriasi. nota 10 zic eu
C4 VTS 2.0HDI black
ex c4 1.6 16v black in transformare
ex c4 1.6 16v black in transformare
-
dimabogdan
@exdani, ma tem ca te inseli cand spui "ce proasta e masina asta si ce buna era Skoda aia".Nu e la mintea cocosului ca daca mergea bine pana sa schimbi cauciucurile si prost dupa, cauciucurile sunt de vina?Chiar crezi ca daca ti-au dat altele noi in loc , nu sunt facute tot la Cocarlatii din vale si sunt la fel de proaste?Mai ales ca le-ai luat prin cineva care le-a luat de la altcineva?Stii ce pe piata din Romania sunt 40% fake-uri, facute prin diverse colturi din lume?De ce ti-au spus cei la care ai fost a doua oara ca sunt deformate cauciucurile, cand erau noi?Pot exista mii de probleme, mai ales pe interior, unde inclusiv structura de rezistenta a cauciucului poate diferi, in special daca e facut pe VAPOR.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
-
lucyano
- Marca si model masina: C4,1.6.i 110 hp,SX
- Numar Inmatriculare: OT-03-ZAR
am rezolvat ,in sfarsit,problema dupa ani si ani de echilibrari si reechilibrari.am decis sa indrept toate jentile indiferent daca erau sau nu lovite.le-am dus la indreptat si surpriza...doua dintre ele erau deformate.nu ma hotaram sa le indrept pentru simplul fapt ca nu se vedea nimic ca si cum ar fi lovite sau strambe.deci recomand indreptatul si apoi un echilibrat corect si cred ca o sa scapati de tremurat.cel putin la mine asa afost si credeti-ma ca ma plang de vreo 3 ani.
hip hip ura.hip hip ura.pot
sa ma bucur din nou de masina ca si cum ar fi noua.credeti-ma ca asta afost senzatia,mai ales ca acum merge mult mai bine decat atunci cand era noua.acum are si ea aproape 70.000km.succes tuturor in rezolvarea problemei. 
forever citroen
- exdani
@dimabogdan
nu e vorba de cat de proasta ci este destul de sensibila si daca e sa ma raportez la cele doua masini ce le-am rulat eu de la 0 km sa stii ca skoda nu a avut nici o problema, iar c4 in 30000 a avut destule!
nu sunt contrafacute, sunt luate de la o firma de distributie cauciucuri
bun si atunci daca e de vina cauciucul vreau sa stiu un service la care sa ma duc si sa imi dea scris, un grafic ceva sa imi arate unde e deformat pneul sau ce are si sa fie pe bune; asa pe gura toti cei din service-uri sunt zmei si isi dau toti cu parerea
@lucyano din ce spui tu eu inteleg ca ai jante de tabla...daca ma insel te rog sa ma corectezi(ale mele sunt din aliaj)
nu e vorba de cat de proasta ci este destul de sensibila si daca e sa ma raportez la cele doua masini ce le-am rulat eu de la 0 km sa stii ca skoda nu a avut nici o problema, iar c4 in 30000 a avut destule!
nu sunt contrafacute, sunt luate de la o firma de distributie cauciucuri
bun si atunci daca e de vina cauciucul vreau sa stiu un service la care sa ma duc si sa imi dea scris, un grafic ceva sa imi arate unde e deformat pneul sau ce are si sa fie pe bune; asa pe gura toti cei din service-uri sunt zmei si isi dau toti cu parerea
@lucyano din ce spui tu eu inteleg ca ai jante de tabla...daca ma insel te rog sa ma corectezi(ale mele sunt din aliaj)
- Juliu
- Numar Inmatriculare: B-14-KWD
Pot fi indreptate si jantele din aliaj.
Mai greu ce-i drept, cred ca si tariful este un pic mai mare, si mai greu cu indoiturile serioase, sa nu ramai cu o janta decor.
Nu vorbesc din auzite, pe Cielo am avut jante din aliaj CMS, cumparate noi din Metro si am indreptat una dintre ele, chiar foarte bine, la vulcanizarea langa Liceul Cantemir.
Mai greu ce-i drept, cred ca si tariful este un pic mai mare, si mai greu cu indoiturile serioase, sa nu ramai cu o janta decor.
Nu vorbesc din auzite, pe Cielo am avut jante din aliaj CMS, cumparate noi din Metro si am indreptat una dintre ele, chiar foarte bine, la vulcanizarea langa Liceul Cantemir.
Citroen C4, 1.6 vti

-
lelu_z
- Eolian
- Numar Inmatriculare: PH 88 SIA
aici in pl. jantele de aliaj se indreapta cu aprox 50 de lei..in asta fiind inclus demontaj..montaj..echilibrat..
cel putin asa era dupa ce am luat eu jantele de la adi.iulian. acum aprox un an..
am indreptat de am inebunit..le'am echilibrat..nu le dadeam de cap...
si mai apoi, niste baieti destepti mi'au zis ca sunt inelele de centrare..
dupa ce mi'am facut si cele 4 inele de centrarare, cu alti 50 de lei din teflon, nu mai am probleme.
o seara buna
cel putin asa era dupa ce am luat eu jantele de la adi.iulian. acum aprox un an..
am indreptat de am inebunit..le'am echilibrat..nu le dadeam de cap...
si mai apoi, niste baieti destepti mi'au zis ca sunt inelele de centrare..
dupa ce mi'am facut si cele 4 inele de centrarare, cu alti 50 de lei din teflon, nu mai am probleme.
o seara buna
Si totusi se invarte!
- exdani
@juliu - jantele sunt intacte si nu necesita indreptat
@lelu_z inel de centrare nu trebuie ptr jantele de aliaj stock de la citroen
@lelu_z inel de centrare nu trebuie ptr jantele de aliaj stock de la citroen
- tromeod
- Numar Inmatriculare: B-06-ZPF
Dani, noutati ceva? Ai reusit sa rezolvi problema?
Eu am ceva similar ce nu reusesc sa rezolv de peste un an!!!
Eu am ceva similar ce nu reusesc sa rezolv de peste un an!!!
C4 Coupe 1.6i THP, Rouge Loucifer - a special one -
- exdani
Salutare,
inca nu am reusit sa rezolv nimic, deoarece masina este in service ptr dauna pe partea stanga(a intrat un bmw in mine).
Dupa cate imi dau seama nu cred ca o sa mai rezolv ceva cu cauciucurile de iarna, voi astepta primavara sa imi pun din nou cauciucurile de vara si sper sa o rezolv asa, daca nu voi vedea atunci.
Iti spun sincer ca mai rau ma enervez daca ma duc pe la diverse service-uri si toti isi dau cu parerea!
inca nu am reusit sa rezolv nimic, deoarece masina este in service ptr dauna pe partea stanga(a intrat un bmw in mine).
Dupa cate imi dau seama nu cred ca o sa mai rezolv ceva cu cauciucurile de iarna, voi astepta primavara sa imi pun din nou cauciucurile de vara si sper sa o rezolv asa, daca nu voi vedea atunci.
Iti spun sincer ca mai rau ma enervez daca ma duc pe la diverse service-uri si toti isi dau cu parerea!
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
de ce nu incerci acolo in service sa iti puna alte roti ....daca nu mai face nu e clar?
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- exdani
am fost sambata sa imi schimb cauciucurile, initial m-am dus la SD Prestige de pe Tr Magurele si Gilaului deoarece au o promotie schimbat anvelope, echilibrat 90 de roni, insa din pacate nimeni nu a avut timp si de mine si asa am plecat spre Autosoft Dudesti.
I-am povestit eu patania baiatului de acolo referitor la tremurat si dupa ce s-a uitat si la cauciucurile de vara si la jante mi-a spus ca ar necesita indreptare(sunt doua cam deformate).
55 roni/janta aliaj de indreptat * 4 + montat/demontat/echilibrat/spalat jante/cauciucuri si azot un total de 367 roni(m-a luat un pic ameteala) dar decat sa mai am probleme sau sa imi strice si altceva pe la directie am spus ca e ok sa le fac.
Mi-a masurat si cauciucurile si cele mai bune le-a pus pe fata(vorbim de Michelin Energy) cu care a venit masina si a mers aprox 30000km cu ele, cele mai bune evident fiind cele care au fost pe spate.
Am plecat si m-am dus glont pe A2 pentru test si cand sa ma bucur ca nu mai tremura pe la 110-115km/h, mi s-a luat cand am ajuns la 120 ca a inceput iar sa tremure dar nu asa de rau cum facea cu cele de iarna(m-am imbolnavit de nervi mai ales dupa ce am dat si atatia bani pentru jante sa le "indrept").
Luni seara am trecut din nou pe la el, i-am explicat patania si le-a dat jos, au fost puse din nou pe alt aparat si fiecare roata sa spunem ca mai cerea 10g intr-o parte sau 10 si ok, etc una singura cerea 15g. Insa mi-a explicat si aratat ca daca o echilibreaza acum si arata ok/ok o scoate de pe aparat si o pune din nou automat arata iar intr-o parte 10 si in alta ok sau invers, pentru ca fiecare aparat are o anumita toleranta la max 25g daca am inteles eu bine.
S-a mai uitat inca o data si la cauciucuri si mi-a recomandat sa le pun asa cum au fost ele montate initial(asta toamna cand le-am dat jos am scris pe fiecare).
Am facut si lucrul acesta, am plecat in tromba pe A2 si...surpriza....nu mai tremura!
Eu sincer unul nu o sa inteleg niciodata acest fenomen si ma gandesc cu groaza cand voi vrea sa imi cumpar cauciucuri noi de vara probabil peste cca 2 ani cum imi voi alege cauciucurile si daca o sa tremure sau nu!
Ma repet ptr mine este X Files acest fenomen, sau este masina atat de sensibila pe partea de directie.
I-am povestit eu patania baiatului de acolo referitor la tremurat si dupa ce s-a uitat si la cauciucurile de vara si la jante mi-a spus ca ar necesita indreptare(sunt doua cam deformate).
55 roni/janta aliaj de indreptat * 4 + montat/demontat/echilibrat/spalat jante/cauciucuri si azot un total de 367 roni(m-a luat un pic ameteala) dar decat sa mai am probleme sau sa imi strice si altceva pe la directie am spus ca e ok sa le fac.
Mi-a masurat si cauciucurile si cele mai bune le-a pus pe fata(vorbim de Michelin Energy) cu care a venit masina si a mers aprox 30000km cu ele, cele mai bune evident fiind cele care au fost pe spate.
Am plecat si m-am dus glont pe A2 pentru test si cand sa ma bucur ca nu mai tremura pe la 110-115km/h, mi s-a luat cand am ajuns la 120 ca a inceput iar sa tremure dar nu asa de rau cum facea cu cele de iarna(m-am imbolnavit de nervi mai ales dupa ce am dat si atatia bani pentru jante sa le "indrept").
Luni seara am trecut din nou pe la el, i-am explicat patania si le-a dat jos, au fost puse din nou pe alt aparat si fiecare roata sa spunem ca mai cerea 10g intr-o parte sau 10 si ok, etc una singura cerea 15g. Insa mi-a explicat si aratat ca daca o echilibreaza acum si arata ok/ok o scoate de pe aparat si o pune din nou automat arata iar intr-o parte 10 si in alta ok sau invers, pentru ca fiecare aparat are o anumita toleranta la max 25g daca am inteles eu bine.
S-a mai uitat inca o data si la cauciucuri si mi-a recomandat sa le pun asa cum au fost ele montate initial(asta toamna cand le-am dat jos am scris pe fiecare).
Am facut si lucrul acesta, am plecat in tromba pe A2 si...surpriza....nu mai tremura!
Eu sincer unul nu o sa inteleg niciodata acest fenomen si ma gandesc cu groaza cand voi vrea sa imi cumpar cauciucuri noi de vara probabil peste cca 2 ani cum imi voi alege cauciucurile si daca o sa tremure sau nu!
Ma repet ptr mine este X Files acest fenomen, sau este masina atat de sensibila pe partea de directie.
-
history
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4i +
- Numar Inmatriculare: DJ-26-DIN
Din ce am citit, am inteles ca ar fi bine sa montam cauciucuri noi(sau nou montate), sa mergem cu ele ceva km (zile), ca sa se aseze pe jante, si apoi sa le echilibram.
Personal nu am experimentat , am fost mai superficial, montat , echilibrat..., totul OK. Cred ca sunt norocos!
Personal nu am experimentat , am fost mai superficial, montat , echilibrat..., totul OK. Cred ca sunt norocos!
- liviu_smup
- Numar Inmatriculare: DJ 09 DDT
Si eu am avut o problema cu tremuratul volanului la anumite viteze doar.
Rezolvarea: Reechilibrat + rooloit(jante tabla stok).
bafta!
Rezolvarea: Reechilibrat + rooloit(jante tabla stok).
bafta!
It's nice to be important but is more important to be nice!
-=1.6HDI, 2005, berlina minunata=-
-=1.6HDI, 2005, berlina minunata=-