Revizii C4: Costuri si ce se schimba.

Intervalul reviziilor, costurile aferente. Campaniile de rechemari
Scrie răspuns
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

V6, prietenii stiu de ce :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Da, dar restul nu inteleg nimic. Idea era ca spuneai pe aici de un filtru sport, si eram curios ce serie este si pentru ce motor. Bineinteles, asta in cazul in care nu cumva ai o mogildeata de 1.4i la care nu mai conteaza neaparat prezenta sau absentaunui filtru.
Deci sincer nu ne esti de nici un ajutor cu "misterul" asta nejustificat :) oricum, indiferent ce motor ai, eu te provoc la o linie dupa ce iti schimbi filtrul :)
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
silvius

Mesaj de silvius »

daca vrei sa cauti pe site-ul lor filtre intra la http://www.knfilters.com/search/appsearch.aspx Nu o sa gasesti pentru tine, stai calm, decat cu modificari si alte alea

cat priveste linia poti sa ma provoci si fara fltru. no problem, dar facem pink slip, ok? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mituc

Mesaj de mituc »

silvius scrie:daca vrei sa cauti pe site-ul lor filtre intra la http://www.knfilters.com/search/appsearch.aspx Nu o sa gasesti pentru tine, stai calm, decat cu modificari si alte alea
Pai stiu, de asta te-am intrebat, ma gindeam ca poate ai gasit ceva ce eu nu am gasit.
Whatever.

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
onacus

Mesaj de onacus »

Am facut prima revizie la 10500 (si 6 luni) nu la 20K asa cum face deobicei lumea reviziile. De fapt reviziile trebuie facute la MAXIM 20K si 1 an, daca le faceti mai devreme nu este nici o pb.

Cost: 473 lei, dar am avut si in bec de frana ars pe stanga spate. Deci in jur de 450 ron revizia.

Am schimbat filtrul de aer care era cam negru - il am in portbagaj.
Am schimbat filtrul de polen care era cam negru desi el natural este gri - il am in portbagaj.
ce inseamna asta, tre sa stergem ceva? ca e dublat scrisul - Gata, modificat :P
Schimbat ulei si filtru de asemenea.

Fixat macaralele de la geamuri (pe garantie) - geamurile nu mai fac nici un zgomot, NICI CHIAR cand inchid usa la masina cu geamurile coborate la jumatate (pana acum ziceai ca se demoleaza masina).

Fixat cu un mastic special conul de imbinare de la tzeava de esapament cu galeriile de evacuare (con schimbat acum vreo luna-2 pe garantie, dar care incepuse din nou sa faca zgomote :D) - Nu se mai aude nimic

Fixat eleronul (am eleron mic, nu VTS) care avea in partea stanga un surub la care i se desfacuse piulitza si se ridica de la locul lui. (Asta cu eleronul ar trebui sa o verificati toti ca acolo in service la masinile din parcare am mai gasit 2 masini cu el desfacut - probabil proprietarii nu stiu de problema :D)

Prima impresie este foarte buna - nu mai am troncanituri si masina se infige mai bine cu filtrele schimbate. Chiar mergea ca o bosoroaga in ultima vreme si ma simteam destul de aiurea cand o calcam si nu se intampla mare lucru.

IMPORTANT:
Am vorbit despre ulei cu oamenii de acolo. Si ziceau asa:
Dupa 10.000 de Km uleiul cu care vina masina (Total 5W40) isi cam pierde din proprietati si masina incepe sa manance ulei mai mult decat pana atunci (deci la 10K Km ar trebui schimbat uleiul ca si concluzie logica).

In Rodaj, Citroen considera normal consumul de ulei astfel:
BENZINA (se considera rodaj pana la 5.000 Km): 0.5L (500 ml) / 1000 Km
DIESEL (se considera rodaj pana la 10.000 Km): 1L (1000 ml) / 1000 Km

Dupa rodaj:
BENZINA: 300-400 ml/1000 Km
DIESEL: 500 ml / 1000 Km

Ceea ce am scris aici sunt limitele maxim admise. Orice este sub este bine. Peste inseamna ca masina are probleme.

De unde stiu? am intrebat si m-or lasat oamenii si sa ma uit pe fisele lor tehnice din calculator. Deci... daca mananca ulei, nu va faceti probleme :P.

Altceva: Joja indica 2L de ulei. Deci daca joja este la jumatate, masina a "mancat" 1L ulei.

Acest consum este DOAR pentru motoarele de 1.6 (Benzina si diesel).

Pentru alte motoare, mergeti la ei si intrebati. Fiti amabili cu ei si o sa ramaneti surprinsi :P. Mie mi-o spus tipul la care merg eu cu masina sa-i aduc aminte sa-mi dea si sapca Citroen :lol: Si evident ca am uitat :P

P.S. Am sa pun asta cu uleiul si la topicul de ulei.
Ultima oară modificat Joi Iun 28, 2007 9:10 pm de către onacus, modificat 1 dată în total.
Honda Civic Sedan ES 1.8 M/T New Red Pearl
Ex C4 Coupe UJ 1.6i Gri Aluminium ...
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

mda, sa ma lase cu 10k km. astea sunt sparlele celor de la service sa isi traga bani in plus. si revizia normala e la 30k km, cu scadere la 20k km.
unde ziceai u ca ai facut revizia, ca citesc multe replici pe care le-am primit si ei, si sunt nelalocul lor. niste interrevizii care numai in romania la unii dealeri au loc (si clienti mai creduli)

io m-am convins dupa ce plangandu-ma repetat de niste chestii mi se raspundea ca nu e, ca mi se pare, ca totul e ok. si cand ziceam si de unde provine, tot se gasea sa mi se dea replica ca nu stiu ce si nu stiu cum altceva.
o sa sterg mesajul asta duap ceva vreme ca sa nu poluez topicul, dar mi se pare aiurea sa iau de buna ce zic unii. cand stiu ca nu e ca ei (confrimat de mai multe ori)
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun
Numar Inmatriculare: B-15-DFK

Mesaj de cosminnuss »

onacus scrie:Am facut prima revizie la 10500 (si 6 luni) nu la 20K asa cum face deobicei lumea reviziile. De fapt reviziile trebuie facute la MAXIM 20K si 1 an, daca le faceti mai devreme nu este nici o pb.
La revizie mi s-a spus cat se poate de clar ca nu e obligatoriu sa ma prezint la un an si nici la 20.000!!
Conditiile severe sau cele normale raman la latitudinea noastra.
Repet! Asa mi s-a zis, nu e de la mine.
Faceti cum considerati :wink:
merchandising, externalizare vanzari, sampling, hostess, backoffice
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
silvius

Mesaj de silvius »

exact. Pe mine m-au programat si nici vb de schimbare de filtru de aer de ex . Am spus eu ca vin cu unul sa il puna.... mi-a venit filtrul, ce misto arata... e super, de abia astept sa il pun luni si sa o vad la drum lung cat consuma/cum trage. Bineinteles ca va dau raportul :lol:
Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

bagi si poze. inainte si dupa
ca mie mi-a zis ca NU exista filtru pt c4 decat cel de fabrica. sa se potriveasca si sa mearga. :lol: :lol: :lol:
------------------------------------------------

onacus

Mesaj de onacus »

silvius scrie:Pe mine m-au programat si nici vb de schimbare de filtru de aer de ex . Am spus eu ca vin cu unul sa il puna....
Cred ca s-a inteles ceva gresit. Eu m-am dus cu masina la revizie nu pentru ca trebuia. Ci pentru ca am stiut ca ceva nu este ok. Am banuit ca filtrul este imbacsit si asa a fost. Masina nu mai tragea cum trebuie. Am schimbat benzina de cateva ori si urmatoarul pas era sa schimb filtrul. Dupa cativa kilometri cu masina, banuiala se confirma - filtrul trebuia schimbat. O sa vad dupa ce fac un drum mai lung daca intr-adevar asta era pb cu adevarat. Iarasi, dupa un schimb de ulei, masina merge intotdeauna mai bine decat cu uleiul precedent. Asa a fost la absolut toate masinile pe care le-am avut. Iar cat despre cat este garantat uleiul ca fiind ok pentru motor si cand ar trebui schimbat... io as zice sa schimbati uleiul cel mult la jumatea numarului de kilometri cat este el garantat. Motorul se aude mai frumos si trage mai bine cu un ulei de calitate.

Cat despre filtrul de aer, ei mi-au spus ca in Franta filtrul de aer trebuie schimbat la 60.000 iar la noi se recomanda la 40.000 (asa au ei specificatiile de la francezi). Eu l-am schimbat la 10.000 si cred ca am facut bine, pentru ca era negru cap-coada. La fel si filtrul de polen.
La o adica nu ne impiedica nimeni sa-l schimbam cand vrem, daca nu depasim acele limite de kilometri care duc la pierderea garantiei. Si va rog nu mai faceti afirmatii de genul "aia nu stiu ce spun"... Chiar nu cred ca aia chiar tampiti sau rauvoitori, chiar daca mai fac si treburi de mantuiala. Asa ca o paranteza, cei care mi-or facut recomandarea cu uleiul nu sunt doar cei de la vanzari, iar eu personal am masina de aproape 10 ani si asta cu uleiul chiar asa este.
Honda Civic Sedan ES 1.8 M/T New Red Pearl
Ex C4 Coupe UJ 1.6i Gri Aluminium ...
eduardo_didi
Edi Talent

Mesaj de eduardo_didi »

revizia de 20 facuta la 16.100 cost 400ron cu un bec schimbat pe frana
filtru ulei, polen
ulei 4l
si acarete: garnituri
am vazut ca au scris in carte urmatoarea revizie la 1an sau 30k :?:
http://www.motorsportnews.ro" onclick="window.open(this.href);return false;
mituc

Mesaj de mituc »

Eu stiu de 2 ani sau 20+20=40k km la benzinare. Eu m-am dus la 31844 (prima, aia de 20k o facusem la 16800).

eduardo_didi
Edi Talent

Mesaj de eduardo_didi »

cat a fost a doua revizie?
http://www.motorsportnews.ro" onclick="window.open(this.href);return false;
mituc

Mesaj de mituc »

Vreo 396 sau 398RON, nu mai stiu exact. Am postat undeva mai sus cit a costat si ce s-a schimbat.
Prima m-a costat vreo 560 insa am luat si parfumuri, am echilibrat si roti, am cumparat si antigel, etc, ca altfel tot cam pe aici ma invirteam.

Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

revizia 1 an de zile - ~12250km
1600cmc benzina
- filtru ulei
- 4l ulei ineo esc (5w30) o idee mai scump
- filtru aer
- filtru polen
--------------
425 lei

ps: nivelul la uleiul venit din fabrica era la 60%
Ultima oară modificat Lun Sep 10, 2007 4:24 pm de către Tomita, modificat 1 dată în total.

Scrie răspuns

Înapoi la “Reviziile & Campaniile de rechemari”