ok, calculele sunt scoase atat din excelul atasat fiecarei masini ( km, consum, revizii.etc) cat si din banalale "regula de 3 simpla " din plin in plinmediaset scrie:Pe ce se argumenteaza afirmatia ta?Ce calcule ai?si atunci care este diferenta de economie dintre benzina si diesel?Sa nu imi spui ca 50% ca nu te cred.Cand am facut cu gaz de 80 lei 285 km inseamana ca nu i-am facut s-au cum?Gazul este un compromis.NIciodata un diselar nu av recunoaste cat il duce o revizie la un asfel de motor .De ce majoriatea Diselarelor merg pe autostrada cat mai economic si vara pe caldurile alea care au fost majoriattea diselarelor stau cu geamurile deschise ca la vechile Dacii? Are legatura asta cu legendarul consum mic al motoarelor diesel s-au cum?Ma repet cat este raportul de economie intre cele doua motoare?La talpa mea aveam, fara gaz ,pe CB ,ca toata lumea ne raportam la CB ,7,8 Pe Opelul de servici 1,7 DTI am 7,2 la acelasi stil de mers fara chinuiala pentru consum mic
nu am facut nici o comparatie cu diesel sau altceva ci doar am dat randamentul GPL vs benzina.
cum prestul gpl este 50 % ar rezulta ca si coosturile se reduc cu 50 % , in realitate reducerea este de max 30 % , in cazurile ..sa zic asa, ideale
punctele cheie sunt ( fara a socoti costurile instalatiei, ) - consumul mai mare ( uneori chiar dublu ) pe gaz precum si "lipsa de vlaga " a motorului. pe motorizari micute ( sub 100 cp) si caroserii greute ( peste 1300 kg ) diferenta de pret intre gaz si benzina e mica.
pe motorizari mai mari unde "ai de unde" precum si in cazul in care faci trasport extern, se imbunateste oarecum situatia insa nu in mod dramatic.asa ca e bine sa faci calculul tinand cont de cati km ai de facut anunal altfel e inutil
pe un caz concret ( de care mi amintesc si la care am si fisa in fata , nu dau nume de masina ) , motorizare benzina 1.4, aspirat, consuma pe benzina afara , intre 6 si 9 ( depinde de incarcare, viteza ) iar la gaz intre 9.5 si 19.
stiu ca sunt 100 de pareri , de cazuri particulare , de "super soferi " care scot consum de gaz mai mic ca cel pe benzina, - toate s mituri urbane.
ca si combustibili sunt diferiti, cu proprietati diferite (nu intru in teorii ),
bafta