Unde v-ati gandit sa va petreceti Vacata de vara?

Calatorii auto si nu numai, locuri vizitate, locuri recomandate, etc...
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

Eu sigur voi merge intr-un mini tur al Europei asa ca rog pe cei care au o asemenea experienta sa`mi dea niste detalii . Merci anticipat
VAdrian

Mesaj de VAdrian »

Eu anul trecut am fost pe ruta Brasov - Budapesta - Viena - Praha - Brasov. Daca te intereseaza ceva de pe ruta asta iti pot spune.

Adi.
o sa urmeze dupa ce vine masina
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

cred ca voi face ceva mai mult incluzand si italia , germania, etc .sper asta :D . zi`mi asa niste impresii ce merita vazut, unde merita sa stai , hotel,casute etc preturi informative, unde ai probleme cu militia, ceva de care sa ma feresc
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Cu militia ai probleme peste tot daca faci prostii. La unguri o mai dregi cumva, vezi ca sunt sacali mari, Acum acnd am fost in Austria de revelion, chiar dupa ce am trecut granita ne-au oprit si au inceput mai rau ca ai nostri..Nu e centura in spate, nu e mama nu e tata..bineinteles ca le-am dat peste bot si am plecat mai departe.
In Austria mare grija la limitari, ca te taxeaza imediat. In Italia te vor rupe autostrazile, noi am dat de la granita cu Austria pana la Venetia, ~30 EUR dus intors. Italienii conduc haotic, gen cum se conduce la noi, deci mare grija ...

Daca vrei sa ai un concediu perfect incearca sa nu conduci mai mult de 8-10 ore..

Intreaba cate ceva concret si sigur se vor gasi persoane care sa iti raspunda.
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

Ok eu am un mic ajutor cu militzia...stiti voi ..ma interesa daca a facut cineva un tur asemanator si nu ii e lene sa scrie sa detalieze putin mai mult adica ceva de genul cate zile in total , cate zile in N oras, ce merita vazut pe acolo , care sunt orasele mai apropiate ale europei care merita vazute sau mai bine zis tarile ( nu vreau sa ajung mai departe de italia adica fara Franta,Spanaia,Belgia,N europei), genul de hoteluri ieftine si acceptabile unde merita sa innoptezi( din ce am mai cautat am gasit ETAP si Formula 1 ), durata minima a calatoriei ( 14 zile,21 zile). merci
murphy

Mesaj de murphy »

eu am fost anul trecut pana la paris (ungaria, austria, germania, franta) si n-am avut nici o problema cu politia chiar daca am trecut pe rosu si in budapesta si in paris (efectiv n-am vazut semaforul). in paris m-a si vazut politia.
am mers numai pe autostrada (e adevarat ca in franta am dat vreo 30 eur pe 300km dar ma grabeam). am respectat toate limitarile (ca toti ceilalti de altfel). in ungaria, austria si franta am mers cu 130-150, germania fara limita (la un momenta dat mergeam in coloana cu 170, banda 1 era pt cei care mergeau cu 130 - fiind weekend nu erau camioane)
am dormit in budapesta si regensburg la hotel, la bungalow in disneyland, in camping (cu cortul) bois de boulogne si in germania la heilbron (pe a6 intre nurnberg si heidelberg).
planificarea rutei: viamichelin.
rezervari hotel: bookings.com sau venere.com.
benzina mai scumpa pe autostrada cu aprox 0,2 eur decat in orase. cea mai scumpa in germania si franta.

anul asta vreau sa fac un tur un pic mai lung cu escale la munchen, haga, valea loirei, si sa ma intorc pe malul mediteranei cu o escala de cateva zile intr-un camping cu plaja (ori in franta ori in italia).
zambeste, maine va fi mai rau. :D
c4 1,6i rosu lucifer
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

suna bine ce sa zic drum bun in continuare. nu vreau sa fac rezevari ptr ca mi`e teama sa nu imi placa mai mult undeva si sa vreau sa stau mai mult de 1-2 zile. cam cati km faceai pe zi? oboseala ?
murphy

Mesaj de murphy »

scopul meu era sa ajung la paris asa ca am mers atat cat imi permiteau copiii: prima etapa craiova-arad (am dormit la niste prieteni), a doua etapa (cea mai lunga) arad-regensburg, si a treia paris (de fapt disneyland in prima faza), am ajuns dupa-masa pe la 4. n-am avut timp sa obosesc. :wink: la intoarcere cam la fel.
c4 1,6i rosu lucifer
VAdrian

Mesaj de VAdrian »

scurt acuma, mai detaliat pe orase daca va intereseaza mai tarziu.

Era sa luam amenda la unguri ca mergeam cu proiectoarele aprinse pe la 12 noaptea, pe drumul acela interminabil pana in vama (nu pe autostrada).

Eu oriunde ma duc afara caut sa inchiriez apartamente. In Budapesta am stat langa parlament cu 40 eur pe noapte (4 persone, 2 camere), intr-o cladirea veche foarte racoroasa (afara erau 40 grade). Dormeam linistiti, no need for A/C :) . In Praga a fost cam 75 eur un apartament de 3 camere,+ bucatarie,+bai in camere,+complet mobilata si utilata, si destul de central. Nu stiu daca in ziua de astazi cand faci asa un tur sa merite sa stai pe la hoteluri. In vinena am stat chiar langa Outleturi, la 30 km de Viena in Bruck der Leitha, un mic satulet-orasel, la un motel, cu 50 eur/noapte + mic dejun. Este un hotel plin de romani tot timpul. Bonus cand veneam obositi din Viena, ne astepta, o piscina de toata frumuseata, unde ne puteam relaxa in voie pana seara tarziu.

Adi.
murphy

Mesaj de murphy »

VAdrian scrie:scurt acuma, mai detaliat pe orase daca va intereseaza mai tarziu.

Era sa luam amenda la unguri ca mergeam cu proiectoarele aprinse pe la 12 noaptea, pe drumul acela interminabil pana in vama (nu pe autostrada).

Adi.
faza cu proiectoarele o stiu, li s-a mai intamplat si altora si asta pt ca ei considera ca nu e normal sa folosesti luminile de ceata atunci cand e senin. :P
Ultima oară modificat Joi Feb 21, 2008 4:31 pm de către murphy, modificat 1 dată în total.
c4 1,6i rosu lucifer
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

mmm Adrian cum e cu apartamentele alea? de unde gasesti de inchiriat? ce site sau cum se procedeaza? detaliaza tot ce ai chef. eu nu am stabilit un traseu exact asa ca e loc de modificari.Merci
VAdrian

Mesaj de VAdrian »

http://www.bookingport.com/ - uite asta este situl omului care s-a ocupat de noi in Budapesta. Procedura este simpla: suni la el, ii spui perioada si el iti spune ce este liber in perioada respectiva si la ce bani. Pe site gasesti cateva apartamente, vezi care iti place. Omul este serios, au fost si altii inaintea noastra. Se procedeaza destul de simplu, vine, ii dai banii pentru perioada stabilita, iti da 2 chei, iar cand pleci lasi cheile pe masa si tragi usa dupa tine. Atat. Noi am zis sa fim ok si sa il si sunam ca am plecat, dar nu este neaparata nevoie.

In Praga nu gasesc acuma pe loc adresa sitului cu apartamente, dar o sa o adaug mai tarziu daca te intereseaza. Procedura este aceeasi.

LE. am gasit: http://www.accommodation-prague.cz/jic/jic_en.html si http://www.accommodation-prague.cz/srob/srob_en.html (eu in asta am stat). Persoana de contact Ivan Falta.
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

e binisor ce sa zic . merci ptr informatii
madalin.radu
Bibi Jupanu'
Numar Inmatriculare: B-35-BMA

Mesaj de madalin.radu »

eu m-am hotarat sa ma duc unde am fost si anu trecutm Turcia Kusadasi-hotel Vera Le Prince Ada, super ok si la pret buna 510 euro 2 pers-all inclusiv
LOCUL 1 / 23.11.08
C4 coupe 1.6 16v 110 ponei, VTR negru
flc

Mesaj de flc »

Un site care va poate ajuta sa gasiti zboruri ieftine catre destinatiile dorite: http://www.hotfly.ro/
Scrie răspuns

Înapoi la “Calatorii (Auto), vacante, etc”