Probleme cu turbina la Radacini AutoStyle Bucuresti

Atelier mecanica, Livrare vehicule noi, Vanzare piese de schimb, Atelier Caroserie si Vopsire, Vehicule noi
Închis
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Re: Radacini Auto Style - Bucuresti

Mesaj de Bogdan »

Serviceul nu va scrie niciodata pe foaie ca , clientul a refuzat x,y,z, in conditiile in care clientul nici macar nu a fost intrebat daca vrea sa faca anumite operatiuni, operatiuni pe care el, clientul nu are de unde le sti deoarece nu e mecanic!

Legal nu cred ca se poate intampla ceva, moral insa...aici e toata cheia, clientul a fost intrebat/sfatuit sa faca si alte operatiuni si a refuzat, sau nici macare serviceul nu si-a pus problema asta, si doar a facut ce a cerut clientul?

Aici Whizah stie cel mai bine cum a fost...
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
WhiZaH
Marca si model masina: Honda Civic Sedan 1.8 i-VTEC
Numar Inmatriculare: B 57 WHZ
B 55 WHZ

Mesaj de WhiZaH »

Am cerut astazi copie a expertizei tehnice primite din Germania, cu semnatura si stampila celor de acolo.
Ce am primit de la Radacini...se poate vedea. In atelierele din Germania se vorbeste fluent romana :^o (nu exista antet, nu exista data, nu exista semnatura sau stampila).
Ma faceti sa ma indoiesc ca turbina chiar a fost trimisa la expertiza.

In seara asra promit sa detaliez tot cazul, sa nu mai existe confuzii.

Imagine
Honda Civic 1.8 i-VTEC
C4 2006 1.6HDI 110 CP SX Pack
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

Norishor eu asa consider ca e corect sa se faca o interventie in service, cum ai spus tu cu distributia iar clientul decide cu mecanicul ce e 100% nevoie sa se schimbe si care sunt riscurile. Iar app de doctor, cand ma duc sa ii spun ca ma doare in partea dreapta si poate e apendicele, nu mi.l scoate afara pe loc, imi face control, si decide daca e de operatie, eventual durerea poate e de la piatra la rinichi etc...asa si cu masinile, doar ca ele, cum ai zis si tu nu pot vorbi.
Oricum nasoala situatie pt colegul nostru. A platit o gramada de bani pentru un lucru care nu il poate folosi, sau la folosit doar f putin timp.
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
Norishor
Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
Numar Inmatriculare: NOR

Mesaj de Norishor »

Personal, sunt de acord cu Bogdan. Legal e ok, moral... exista loc de interpretari. Exemplul cu doctorul suna cam asa: ma doare in dreapta, scoate-mi apendicele. Si doctorul iti scoate ce i-ai spus fara sa comenteze. In momentul in care tu ca pacient te duci si spui exact ce vrei sa ti se faca, atunci iti asumi un risc si se presupune ca ai citit si stii despre ce e vorba din moment ce te-ai dus pe directie sa se faca "aia sau ailalta".

Repet ce am scris in prima propozitie: sunt de acord cu Bogdan. Legal e ok, moral...

@Whiz: ceea ce ai primit tu, este ce au primit cei de la Radacini de la Honneywell (sau de unde pisici a fost achizitionata turbina - Garett). Probabil au si ei un traducator care e platit sa traduca ce kkt au mancat aia in germania... Daca ma crezi pe mine, bine, daca nu, nu e nicio suparare in conditiile date, dar hartia am tinut-o personal in mana si nu avea nici antet nici alte balarii. :hi
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
:idea: Reparatii diverse cheie telecomanda
:arrow: http://www.facebook.com/ClubCitroenC4
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

Niciun doctor nu o sa iti scoata apendicele ca te duci tu sa ii spui sa faca asta, fara sa iti faca macar un control inainte si toate procedurile, bine daca nu e un fel de "Doctor Ciomu"...In fine, eu ma "retrag" din aceasta discutie. Succes WhiZaH, sper sa ti se faca dreptate.
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
Bogdan
Fondator

Mesaj de Bogdan »

Norishor scrie:Personal, sunt de acord cu Bogdan. Legal e ok, moral... exista loc de interpretari. Exemplul cu doctorul suna cam asa: ma doare in dreapta, scoate-mi apendicele. Si doctorul iti scoate ce i-ai spus fara sa comenteze. In momentul in care tu ca pacient te duci si spui exact ce vrei sa ti se faca, atunci iti asumi un risc si se presupune ca ai citit si stii despre ce e vorba din moment ce te-ai dus pe directie sa se faca "aia sau ailalta".

Repet ce am scris in prima propozitie: sunt de acord cu Bogdan. Legal e ok, moral...

@Whiz: ceea ce ai primit tu, este ce au primit cei de la Radacini de la Honneywell (sau de unde pisici a fost achizitionata turbina - Garett). Probabil au si ei un traducator care e platit sa traduca ce kkt au mancat aia in germania... Daca ma crezi pe mine, bine, daca nu, nu e nicio suparare in conditiile date, dar hartia am tinut-o personal in mana si nu avea nici antet nici alte balarii. :hi
Pai da Norishor, dar o hartie scoasa la imprimanta e fix pix! Pozitia aia oficiala a venit cumva nu? Firma honneywell tre sa redacteze ceva oficial evident nu direct lui Whizah, dar la Radacini!

Nu vreau sa facem aici un OTV, mai ales ca nu suntem direct implicati in problema, astfel ca dupa ce whizah face publica varianta lui + Radacini daca doresc, vreau sa ne cam oprim cu supozitii si comparatii si etc

Sent from my iPhone using Tapatalk
Imagine
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

asa e cel mai bine: Whizah sa ne spuna toata povestea, iar cei de la radacini sa intre aici pe forum si sa-si spuna opinia.
este benefic nu numai ptr Whizah, dar si ptr radacini si ptr noi ceilalti useri, ca potentiali clienti :hi
nu de alta, dar sa stim la ce sa ne asteptam si cam ce ar trebui sa cerem in service in cazul in care nu ne mai merge in parametrii masina
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Norishor

Mesaj de Norishor »

Primul punct pe care eu ca si client l-as invata din povestea asta ar fi, ca la orice service ati merge, cuvantul de "ordine" cand aveti o problema este: "Verificare". Ca e vorba de zgomot la motor sau la rulaj sau instalatie electrica sau orice altceva, incepeti propozitia cu: "Verificare x, y, z". Dupa care riscurile la care va supuneti scad considerabil. Frate, ai verificat? Bun. Zi-mi ce are, cat costa, ce trebuie facut, si vorbim pe urma pe cifre. Pana atunci, daca nu te stii "mecanic", nu ceri din capul tau ceva anume [-X decat daca stii tu, pt tine ca vrei operatia a,b,c..

Commandor, ca intotdeauna puncteaza iar foarte bine. Jos palaria Stefane! :hi
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
WhiZaH
Marca si model masina: Honda Civic Sedan 1.8 i-VTEC
Numar Inmatriculare: B 57 WHZ
B 55 WHZ

Mesaj de WhiZaH »

Ok, haideti sa va expun cazul din punctul meu de vedere, cronologic, inca de la inceput.

Dupa cum am scris si aici la momentul respectiv, in luna Noiembrie am experimentat la un drum mai lung scadere de putere si un suierat specific, semne ca turbina avea ceva probleme.

Pe 27 Noiembrie chiar m-am intalnit cu Norishor si am facut ceva teste cu Lexia, inclusiv in mers. Parerea lui, ca si prieten (nu reprezentat Citroen), a fost ca turbina e defecta.

Pe 29 Noiembrie am fost la o prima verificare la SD Prestige. Dupa verificari au concluzionat si ei ca turbina este defecta si trebuie inlocuita. Am primit o oferta astronomica si am decis la las masina in parcare si sa ma ocup de ea dupa sarbatori.

La inceputul lui Ianuarie am mers la Radacini pentru a contra verificare.Tin minte exact ca i-am spus lui Bogdan Papandreia urmatoarele lucruri...cred ca a picat turbina, dar verifica te rog daca am nororc si nu e vreun furtun iesit sau se pierde pe undeva presiunea. A doua zi dimineata, pe 8 Ianuarie, m-a sunat Bogdan si mi-a zis...imi pare rau, dar este turbina.
Am mers din nou in service, mi-a ofertat cele doua variante si am ales-o pe cea AM.
O data cu tubina mi s-a zis ca trebuie schimbat si uleiul si filtrul, astfel incat am decis sa fac si revizia, cu toate ca in mod normal trebuia sa o fac in Iunie.
Nicio clipa, cei de la Radacini nu mi-au zis ca trebuiesc facute alte verificari sau ca exista pericolul ca turbina sa pice.
Cei de la service au comandat si au montat turbina, pe 15 Ianuarie masina fiind gata.
Pe devizul de lucrari facturate scrie clar "Verificat CTC. Autoturismul este in buna stare de functionare fara a mai prezenta defectiunile semnalate".

Pe 19 Martie, asa cum se vede in acest topic, am semnalat la Radacini scurgeri de ulei, scurgeri aparute dupa inlocuirea turbinei si efectuarea schimbului de ulei. Pe 23 Martie am fost la Radacini, unde am pus masina pe rampa. Scutul era plin de ulei, cureaua plina de ulei, etc. Au identificat intr-un final pe unde se producea scurgerea, au inlocuit nu stiu ce garnitura si au completat uleiul.

Pe 11 Aprilie constat cu stupoare ca masina pierde din nou putere si se aude suieratul specific.
A doua zi, pe 12 Aprilie am mers si am lasat masina pentru reparatie, solicitand evident garantia.
Abia pe 21 Mai am primit un raspuns pe mail, ca turbina nu poate fi reparata pe garantie.
Motivul a fost ungerea defectuoasa a turbinei. Oare ungerea asta defectuasa nu are de a face si cu scrugerile de ulei semnalate dupa inlocuirea turbinei si a uleiului?
Raspuns oricum fara fundament, fara expertiza in original, cu semnatura si stampila a producatorului.

Astazi, 22 Mai, am mers din nou la Radacini si am discutat cu dl. Liviu, directorul de service, care mi-a spus cu zambetul pe buze ca nu poate repara turbina si ca se ofera sa ma ajute cu achizitia si montarea uneia noi.

Evident ca nu pot accepta asa ceva si voi merge mai departe in instanta.

Sper ca nu v-am plictisit, iar daca aveti intrebari va voi raspunde cu drag, in limita timpului disponibil.

Multumesc!
Honda Civic 1.8 i-VTEC
C4 2006 1.6HDI 110 CP SX Pack
Asterix
Marca si model masina: C4 Coupe 1.6Hdi
Numar Inmatriculare: VL xx GAC

Mesaj de Asterix »

Wizah mergi la un avocat care se ocupa cu probleme de genul asta si spune'i ce ti s'a intamplat si dai in judecata ptr ca te'au tinut atata timp fara masina in primul rand si ptr ca refuza sa iti faca turbina pe garantie . Din ce am citit eu cred ca singurii vinovati sunt cei de la Radacini care acum numai au ce sa spuna si se ascund in spatele unei hartii fara valoare . Eu sincer iti spun cred ca sunt mult mai multe de verificat decat acea hartie care e scrisa in bataie de joc . Nu vreau sa fac pe detectivul insa nu mi se pare normal ce ti se intampla .

Norishor si cu privire la ce ai spus tu ... nu cred ca s'a dus Wizah la Radacini si le'a zis "Vreau turbina noua" si cei de acolo i'au schimbat'o fara sa faca o verificare ptr ca mi se pare absurd ... la ce te mai duci la service daca ei nu verifica mai intai ce sa schimbe si nu iti pun pe masa toate prb care pot aparea daca nu schimbi si aia si aia ca tu sa sti la ce te expui , insa se pare ca nu i'au spus chiar tot si acum o dau la intors dupa ce el plateste cred in jur de 5000lei ptr asta . Nu cred ca daca ziceau ca ii mai fac o verificare care e in jur de 100 lei el spunea nu la cat a platit .

P.S : Wizah te admir ptr calmul de care dai dovada din ce ne relatezi aici ... Si sincer nu te cunosc dar eu cred ca nu vei avea nici'o prb ptr a iti inlocui turbina si totul sa fie bine intr'un final si ptr tine nu numai ptr ei ;) , asta daca apelezi la un avocat bun !
Norishor

Mesaj de Norishor »

@Asterix: nu mai intru in alte polemici. Eu am spus ce am vazut scris pe comanda de service, comanda care este redactata impreuna cu clientul (in speta, Whizz). Pozitia mea personala am spus-o de 2 ori pana acum si este aceeasi pe care Bogdan a expus-o. Legal, service-ul este acoperit. Moral... se putea mult mai bine decat atat si am si eu supararea mea aici (care conteaza mai mult sau mai putin). Pe de alta parte, daca tu stii atat de bine ce vrea un client si ce nu (lucruri pe care nici eu nu le stiam pana nu m-am lovit de ele), te invit sa petreci vreo 2-3 saptamani intr-o reprezentanta :twisted: O sa iti schimbi instant parerea despre clienti / oameni si dorintele lor/capacitatea de a intelege sau a accepta anumite chestii. Repet, nu e cazul lui Catalin aici. Sunt convins ca daca comunicarea ar fi fost mai buna de ambele parti nu s-ar fi ajuns la situatia actuala. Eu in afara sa-i recomand prin Noiembrie sa verifice turbina ca nu baga presiune deloc, nu am facut nimic altceva si nici nu stiu "the whole truth and nothing but the truth" despre cazul asta. Stiu doar atat cat mi-a fost dat acces sa stiu. I-am rugat si eu pe cei indreptatiti sa o faca, sa vina cu un comunicat sau raspuns oficial despre toata problema. Eu nu sunt in masura sa ma pronunt sau sa emit un raspuns oficial din partea service-ului.
Florinhot
Marca si model masina: C4 1,6 HDI, 92CP
C5 2,0 HDI, 163 CP
Numar Inmatriculare: B 43 WKR

Mesaj de Florinhot »

Norishor scrie:Primul punct pe care eu ca si client l-as invata din povestea asta ar fi, ca la orice service ati merge, cuvantul de "ordine" cand aveti o problema este: "Verificare". Ca e vorba de zgomot la motor sau la rulaj sau instalatie electrica sau orice altceva, incepeti propozitia cu: "Verificare x, y, z". Dupa care riscurile la care va supuneti scad considerabil. Frate, ai verificat? Bun. Zi-mi ce are, cat costa, ce trebuie facut, si vorbim pe urma pe cifre. Pana atunci, daca nu te stii "mecanic", nu ceri din capul tau ceva anume [-X decat daca stii tu, pt tine ca vrei operatia a,b,c..

Commandor, ca intotdeauna puncteaza iar foarte bine. Jos palaria Stefane! :hi

Perfect de acord cu tine in ceea ce priveste verificarea!!!! :applause
Nu stiu exact cum s-au petrecut lucrurile in service in acest caz, DAR...la o astfel de lucrare care implica costuri mari din partea clientului nu ar trebui sa se recomande ferm o verificare din partea celui care se ocupa de masina? Partea suparatoare in majoritatea service-urilor este ca isi trateaza clientii cu indiferenta pe care o intalnesti la piata (ia cartofii, da-mi banutii si ma bucur ca am scapat de tine). Asta se intampla din cauza lipsei de interes si raspundere, in aceeasi masura, a angajatului in cauza. Probabil ca ar trebui ca in cazul in care s-a indicat verificarea din partea service-ului iar clientul a refuzat...ar trebui facuta lucrarea pe raspunderea clientului (cu semnatura)...
Am observat ca raspunderea angajatilor este invers proportionala cu anvergura companiilor, paradoxal...
Imagine

If you want to make God laugh, tell him about your plans.
Asterix
Marca si model masina: C4 Coupe 1.6Hdi
Numar Inmatriculare: VL xx GAC

Mesaj de Asterix »

Norishor nici eu nu intru in vreo polemica si nici nu am vrut sa sune macar asa(daca asta ai inteles tu). Eu mi'am spus punctul de vedere si cred ca am facut'o fara sa jignesc sau mai stiu eu ce ... eu asta as face in locul lui , ptr ca e foarte usor sa spui s'a defectat ptr ca ... nu intra in garantie . Pai daca erau cazuri in care pierdeai garantia trebuia sa le sti nu sa ti le spuna dupa ce se intampla , mai ales cand dai 4000ron pe o turbina + ce a mai facut el la masina ... asta e parerea mea si nu stiu cat de legal e sa ii dea o foaie fara stampila si fara semnatura si sa zica : "o sa te ajut in achizitionarea uneia noua"(ceva gen) . In fine el stie ce are de facut dar sincer imi pare rau ca a dat banii astia si nu se bucura de masina !
George

Mesaj de George »

Una peste alta, un om a mers intr-un service, a platit o gramada de bani pe o turbina, dupa montaj a avut nu stiu ce probleme(nu stiu daca au legatura cu montajul, daca au legatura cu turbina, daca ar fi fost semne ca aceste pierderi pot dauna turbinei), iar peste o luna turbina a cedat din nou!

Legal, eu cred ca asta e singurul lucru cu care Whizah poate incerca ceva!

Nu sunt mecanic, nu sunt avocat, dar am fost si eu patit cu diverse serviceuri!!

Daca Whizah a refuzat orice fel de verificare a masinii pentru ca ar fi costat niste bani in plus, atunci raspunderea morala si legala e a lui...daca serviceul nici macar nu a recomandat o verificare, atunci e o problema de nuanta, daca serviceul nu a facut verificarile cerute verbal de Whizah iar e o problema morala care in final duce la un client pagubit!!

Sunt prea multi de "daca" !!

Norishor, eu inteleg, pozitia ta si de user si de angajat al reprezentatei, dar daca tu nu ai fost acolo cand a venit Whizah, vorbesti doar din ce ai auzit de la colegii tai, deci vorbesti din punct de vedere angajat de reprezentanta si nu de Utilizator..ceea ce evident ca nu e rau, dar eu zic ca ar fi bine sa delimitam calitatea in care postezi..Nu o zic cu rautate, nu o zic sa starnesc flame, nici macare nu ne cunoastem, si te inteleg perfect ca esti moderator aici deci de partea userilor dar si angajat de reprezentanta deci de partea serviceului..

@Bogdan..dar tu ai mai multe informatii, de zici ca legal nu se poate face nimic, ca Norishor te tot citeaza vad, si mie nu prea imi reiese ca legal nu se paote face mai nimic..din ce relateaza Whizah
Bogdan
Fondator

Mesaj de Bogdan »

Nu am informatii, doar imi dadeam cu parerea legat de ce s-a povestit pana acum..oricum este ceva ce trebuie rezolvat intre Whizah si Radacini, de aceea vreau sa evitam supozitii si cancan tv! Daca stergem posturile se poate interpreta ca cenzura .. adica ceva ce nu s a intamplat aici niciodata!
Imagine
Închis

Înapoi la “Radacini Autostyle, Bucuresti”