uite al meu cum arata , crezi ca mai e vreo scapare sau trebuie inlocuit?
ps. da ti jos husele....

Yaz scrie:Nu i-am facut nimic, doar am avut grija de el.![]()
Cateva sfaturi utile:
Vara cand soarele bate in masina mereu pun parasolar sau daca nu acopar volanul, pielea de volan nu trebuie sa stea in bataia directa a soarelui, in timp se lasa, se face moale si favorizeaza uzarea mult mai repede.
La 2 saptamani cel putin il frec cu solutie speciala pentru piele, nici cea mai ieftina nici cea mai scumpa, personal folosesc de la Turtle Wax cu glicerina, se sterge initial volanul cu o carpa/servetel curat/a pentru a indeparta mizeria, praful, grasimea, etc. Se aplica solutia si se sterge volanul cu miscari circulare. Dupa aplicare se lasa sa intre in piele si la fel se acopera ori se fereste de soare.
Si preferabil atentie la zgarieturile care se pot face in timpul condusului de la: vergheta, ceasul de mana, bratari si alte chestii, odata zgariat si intrat in smaltul volanului nu prea se mai poate face nimic. Eu personal port numai ceas de mana ca nu-s insurat.![]()
Din pacate ce vad eu acolo ai uzura grupa mare si nu ii mai poti face nimic. Atentie ca sunt persoane pe piata care chipurile spun ca ti-l pot reface, ca ti-l curata, etc. Initial arata perfect dar practic ce fac ei iti mai pun un strat ca sa arate perfect dar in timp se roade si ajunge fix la fel.
Ai 2 solutii: ori il imbraci din nou, eu personal am imbracat la fosta masina (Peugeot 206) cu 150 RON la un tip in Craiova si pot spune ca am fost foarte uimit de ce a iesit.
Ori il poti vopsi: de exemplu in Galati exista un tip care vopseste volanele gata imbracate in piele dar uzate, foloseste numai produse aduse din Germania facute pentru BMW si alte chestii.
Personal am vazut volan dupa 6 luni de la vopsire si arata impecabil, problema este ca nu stiu cat dureaza deci nu pot garanta. De placut mi-a placut ce am vazut.