Sisteme navigatie (pe telefonul mobil)!!!
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Re: Sisteme navigatie (pe telefonul mobil)!!!
Navigatoarele de pe mobil sug la greu.
Sunt bune doar cand ai nevoie relativ urgenta de ele.
Sunt bune doar cand ai nevoie relativ urgenta de ele.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
De ce o sug la greu? Eu folosesc Route66 pe E50 combinat cu un GPS Receiver de la Nokia, de vreun an si merge brici! E ecranul mai micutz, dar in rest se comporta impecabil ca oricare alt sistem GPS!
Harti sa fie pt el!
Harti sa fie pt el!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- Deese
- Omul cu plasticele
Din motive ergonomice.
Hartile pot fi aceleasi, dar comoditatea unui ecran mare, cu touchscreen, etc nu se compara.
Am avut si eu GPS pe un SE W810 si pe un Nokia N51 parca dar navigarea cu acestea comparativ cu un dispozitiv dedicat mi s-a parut foarte greoaie.
Nu mai zic ca atunci cand ai terminat bateria adio telefonie.
De asta zic, cand nu ai altceva la indemana si iti trebuie GPS e ok si pe telefon.
Dar altfel, sa am nevoie de GPS si sa imi iau pt asta un telefon mi se pare aiurea.
Hartile pot fi aceleasi, dar comoditatea unui ecran mare, cu touchscreen, etc nu se compara.
Am avut si eu GPS pe un SE W810 si pe un Nokia N51 parca dar navigarea cu acestea comparativ cu un dispozitiv dedicat mi s-a parut foarte greoaie.
Nu mai zic ca atunci cand ai terminat bateria adio telefonie.
De asta zic, cand nu ai altceva la indemana si iti trebuie GPS e ok si pe telefon.
Dar altfel, sa am nevoie de GPS si sa imi iau pt asta un telefon mi se pare aiurea.
- muntos
- Numar Inmatriculare: B-333-VTS
De acord cu Deese, NokiaN95 8GB + Garmin <<<<<< FS N560 
C4 1.6i 16v 110CP berlina...restul e istorie
B-333-VTS
B-333-VTS
-
mugurel
- Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.
nu stiu la ce v-ati referit la faptul ca sug la greu, dar eu am patit-o altfel.
pe SonyEricssonul P1i am wayfinder care merge brici. daca te suna cineva, esti pierdut complet. daca receiverul e in tunel e varza vreo 2km.
si, colac peste pupaza, eu l-am folosit cand am venit din Franta. bineinteles ca nu stiam ca foloseste internetul mobil si mi-a venit factura de 300euro!
adica numai in caz de extrema urgenta il voi mai folofi vreodata.
dar este ca sistem de navigatie mult mai usor de folosit si mai intuitiv decat pDA-ul pe care il aveam.
toate sunt zero barat pe langa cel original de pe masina!
pe SonyEricssonul P1i am wayfinder care merge brici. daca te suna cineva, esti pierdut complet. daca receiverul e in tunel e varza vreo 2km.
si, colac peste pupaza, eu l-am folosit cand am venit din Franta. bineinteles ca nu stiam ca foloseste internetul mobil si mi-a venit factura de 300euro!
adica numai in caz de extrema urgenta il voi mai folofi vreodata.
dar este ca sistem de navigatie mult mai usor de folosit si mai intuitiv decat pDA-ul pe care il aveam.
toate sunt zero barat pe langa cel original de pe masina!
DS3 1,6HDi 92CP
- Deese
- Omul cu plasticele
Eu sincer n-am testat vreun navigator incorporat, dar daca are touchscreen ar trebui sa fie foarte bun.
Integrarea cu masina iarasi e super (cum e la navigatia de la C4 originala, insa din pacate serviciile nu sunt deloc detaliate pt Romania)
Acum nu vorbim de diferite software-uri pentru navigatie, ci de suportul lor hardware.
Si mobilul, ca suport hardware e mult mai slab decat un PNA dedicat navigatiei (ecran mare, memorie si procesor disponibile numai functiei de navi, touchscreen, etc)
Prin urmare, acelasi soft de navigatie (sa zicem Wayfinder) ar merge mult mai ok pe undispozitiv dedicat decat pe un mobil.
Dar na, cand ai nevoie de un navigator merge si un mobil.
Mugurel: nu prea stiu eu de ce ti-a folosit internetul mobil (ca n-ar trebui, GPS-ul se conecteaza direct la sateliti. probabil softul tau de navigatie ia diverse informatii aditionale navigarii (precum adrese, descriei puncte de interes, etc) de pe internet.
Si in roaming transferul de date pe mobil e foarte scump, intr-adevar
Eu am avut anul trecut de plata aprox 500e dupa o vizita prin Marea Britanie si Franta (in UK 1 mb costa vreo 3 lire, acum s-a mai ieftinit din cate am inteles)
Integrarea cu masina iarasi e super (cum e la navigatia de la C4 originala, insa din pacate serviciile nu sunt deloc detaliate pt Romania)
Acum nu vorbim de diferite software-uri pentru navigatie, ci de suportul lor hardware.
Si mobilul, ca suport hardware e mult mai slab decat un PNA dedicat navigatiei (ecran mare, memorie si procesor disponibile numai functiei de navi, touchscreen, etc)
Prin urmare, acelasi soft de navigatie (sa zicem Wayfinder) ar merge mult mai ok pe undispozitiv dedicat decat pe un mobil.
Dar na, cand ai nevoie de un navigator merge si un mobil.
Mugurel: nu prea stiu eu de ce ti-a folosit internetul mobil (ca n-ar trebui, GPS-ul se conecteaza direct la sateliti. probabil softul tau de navigatie ia diverse informatii aditionale navigarii (precum adrese, descriei puncte de interes, etc) de pe internet.
Si in roaming transferul de date pe mobil e foarte scump, intr-adevar
Eu am avut anul trecut de plata aprox 500e dupa o vizita prin Marea Britanie si Franta (in UK 1 mb costa vreo 3 lire, acum s-a mai ieftinit din cate am inteles)
-
mugurel
- Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.
touchscreen-ul nu inteleg la ce e bun.
imaginati-va la 130km/h ca trebuie cu un varf de pix ca ai nevoie de apasari succesive. direct in pom te opresti! cel mai ergonomic mod ramane cel cu butoane pe volan. C-Crosserul are touch screen si sunt 70% din functii inaccesibile in mers... si mi se pare logic sa fie asa ceva!
telefonul meu pt navi foloseste internetul pt ca nu are hartile in memorie. foloseste receiverul pt pozitionare si asta e moka, dar harta pe care se plimba e pe internet. si e groaznic de scump.
asa ca il voi folosi doar in caz de extrema urgenta.
hartile din navigatorul de origine intradevar nu vad bine decat Bucurestiul. dar de ce aveti nevoie de altceva? eu nu m-am ratacit vreodata prin tara!
imaginati-va la 130km/h ca trebuie cu un varf de pix ca ai nevoie de apasari succesive. direct in pom te opresti! cel mai ergonomic mod ramane cel cu butoane pe volan. C-Crosserul are touch screen si sunt 70% din functii inaccesibile in mers... si mi se pare logic sa fie asa ceva!
telefonul meu pt navi foloseste internetul pt ca nu are hartile in memorie. foloseste receiverul pt pozitionare si asta e moka, dar harta pe care se plimba e pe internet. si e groaznic de scump.
asa ca il voi folosi doar in caz de extrema urgenta.
hartile din navigatorul de origine intradevar nu vad bine decat Bucurestiul. dar de ce aveti nevoie de altceva? eu nu m-am ratacit vreodata prin tara!
DS3 1,6HDi 92CP
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
eu am nokia n81 si folosesc sygic... in afara de bateria telefonului nu suge nimic , dar pt aia exista incarcator de masina. Imi arata tot ce vreau in materie de PDI sau POI ( care sunt acelasi lucru ) , inclusiv camere , radare fixe si mobile. Ca si ecran... e de`ajuns tinand cont ca navigatia se asculta dar si de vazut se vede bine... de umblat nu vad de ce sa umbli la tel in timpul mersului
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
intreb si eu!
o navigatie are mufa de video out?
pot lua semnal video de la el si sa il pun intr-un monitor?
o navigatie are mufa de video out?
pot lua semnal video de la el si sa il pun intr-un monitor?
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- Bogdan
- Fondator
De unde ai sygicu ala ca vreua si eu, si toti hotii astia imi cer 50RON sa mi-l instaleze! Pai de banii aia caut eu o noapte intreaga!alex82 scrie:eu am nokia n81 si folosesc sygic... in afara de bateria telefonului nu suge nimic , dar pt aia exista incarcator de masina. Imi arata tot ce vreau in materie de PDI sau POI ( care sunt acelasi lucru ) , inclusiv camere , radare fixe si mobile. Ca si ecran... e de`ajuns tinand cont ca navigatia se asculta dar si de vazut se vede bine... de umblat nu vad de ce sa umbli la tel in timpul mersului

- alex82
- Alex Ploiesteanu'
@bogdan iti aduc tot setul ( soft+harta+PDI ) care banuiesc ca e pe 23 nu? 
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
@aiurica la ce navigatie te referi? daca ai pe tel..normal ca se poate pune si pe tv
) daca tel tau are cablu pt video
- Bogdan
- Fondator
E perfect..pun o vb buna pt tine la ala marealex82 scrie:@bogdan iti aduc tot setul ( soft+harta+PDI ) care banuiesc ca e pe 23 nu?

- florinc4
- Operat ESTetic
- Numar Inmatriculare: B 94 URH
Apropo de navigatie
...am un tel/pda Mio A701 care si-a facut treaba pe deplin asta cand vorbeam la telefon
...cea mai tare faza mi s-a intamplat in brasov cand incercam sa gasesc o strada...totu bun si frumos pana cand imi spune gps-ul pe un ton raspicat: virati BRUSC la stanga...cred k m-am invartit de vreo 4 ori si m-am dat seama ca nu puteam sa intru prin casa omului iar pe o bucata de aproape 1 km nu aveam nici o stanga nici o dreapta...prietena langa mine nervoasa la aruncat pe bancheta din spate si a scos harta si in final am ajuns...asta e doar o intamplare...ca asa sunt multe de povestit
...cred k s-a intimidat gps-ul de prietena mea si d-asta face faze din astea 
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
- Mihay
- Supermoderator
cine e prietena ta?
Angelina Jolie?
sa iti zica Baw cum al meu Mio A 701 cu Igo 2008 3 d l-a bagat pe niste scari intre blocuri. si pe mine la fel a2a zi
se mai intampla insa eu sunt ff multumit de el..si de soft
Angelina Jolie?
sa iti zica Baw cum al meu Mio A 701 cu Igo 2008 3 d l-a bagat pe niste scari intre blocuri. si pe mine la fel a2a zi