Liga Campionilor + UEFA

Scrie răspuns
Mihay
Supermoderator

Re: Liga Campionilor + UEFA

Mesaj de Mihay »

mai fair - play de atat nu cred ca se poate :

Umilitii de serviciu: Eurofantome

(Fanatik)

Silviu Ghering

Dinamo a reusit saptamina trecuta sa-si mai treaca o isprava in colectia de contraperformante europene. FANATIK a facut un scurt „remember” al gafelor canine, de la „17 nasturi” la „nimenii” din Nijmegen
In "VIATA" de 108 ani a lui NEC Nijmegen (club infiintat la 15 noiembrie 1900!), Dinamo ocupa un loc de... cinste. Este prima echipa pe care au invins-o NEC acasa in cupele europene si a doua pe care o elimina, dupa Brann Bergen din Norvegia, in 1983, tot in primul tur al Cupei UEFA. Cu cinci miini moarte (cei doi Cristea, Bostina, Mitea, Goian), cu un joc in care de baza a fost pasa inapoi, fara nici o relatie de joc, fara nici o idee tactica clara, bazindu-se numai pe inspiratia neinspiratilor Bratu si Danciulescu, Dinamo nu putea emite vreo pretentie. Si cum norocul lua lectii de olandeza joi seara, "ciinii" au intrat in istorie. ...In cea a lui NEC!
„Am prins o zi slaba din cauza adversarului, care ne-a surprins. Ne putem califica, e doar 1-0 pentru ei. Putem inscrie nu numai un gol, ci mai multe. Vom pregati bine revansa, vom fi mai agresivi, vom tine mai mult mingea. Ne vom califica!” (Mircea Rednic dupa tur)
„Nu stiu daca e o rusine, dar e o mare dezamagire. NEC nu e Hamburg sau Wolfsburg... Am avut probleme cu accidentarile, am avut si ghinion, am avut bara, am avut un penalty, am avut si un arbitraj ostil, dar nu caut scuze...” (Mircea Rednic dupa retur)
NEC – DINAMO 1-0 ( van Beukering 61)
17.09.2008 Nijmegen; Stadion: de Goffert; Spectatori: 11.000.
DINAMO: Lobont – Homei, Tamas, Júlio César Correa, Pulhac – Zé Kalanga (46 Torje), Ropotan, Bostina (80 Diakité), Ad. Cristea – Danciulescu, Fl. Bratu (60 M. Niculae). Antrenor: Mircea Rednic.
DINAMO – NEC 0-0
02.10.2008 Bucuresti; Stadion: Dinamo; Spectatori: 14.000
DINAMO: Lobont – Blay (77 Torje), Tamas (66 L. Goian), Júlio César Correa, Pulhac – Ad. Cristea, Ropotan, Bostina - Danciulescu – A. Cristea (55 Mitea), Fl. Bratu. Antrenor: Mircea Rednic.

Zgarda cu 17 „nasturi”
In toamna lui 1986 Dinamo se alinia iarasi, dupa 18 ani, la startul Cupei Cupelor, competitie in care mai evoluase doar o singura data, in 1964. Adversar, modesta echipa albaneza 17 Nëntori Tirana. Care reusea a doua calificare in turul 2 al unei cupe europene in istoria sa si singura cu victorie in ambele manse din 1920 (anul infiintarii) pina astazi!! Ca sa vedeti ce echipa „tare” a eliminat pe Dinamo: albanezii isi dadeau ghetele unul altuia la schimbare in meciul de la Bucuresti!
„Nu ne-am concentrat cum trebuie, asta a fost. Erau mult mai slabi ca noi, chiar daca aveau unul, Muça, care putea juca oricind la orice echipa mare. La Tirana am fost cel mai bun de pe teren pina in minutul 86. Atunci a centrat unul ploaie, am zis ca-i simplu, dar mingea mi-a sarit aiurea, mi-a trecut printre picioare si a ajuns la unu’ cu nume de bautura... Kola, da, Kola, care a impins-o in poarta. La Bucuresti am zis ca-i mincam, ca nu trec de centrul terenului. Nici nu ma asezasem bine in poarta si ne-au dat gol, era minutul 2, si parca ne-au taiat picioarele. Asta-i fotbalul si tocmai de aia e frumos, nu cistiga mereu cei mai buni” (Dumitru „Tete” Moraru)
Ei ne-au facut de ris
17 NËNTORI TIRANA - DINAMO 1-0 (Kola 86)
17.09.1986 Tirana; Stadion: Qemal Stafa; Spectatori: 26.000
DINAMO: Moraru – I. Varga, Movila, Al. Nicolae, Stanescu – Rednic, Andone, Mihaescu (65 Dragnea), Balaci (82 Al. Suciu) – Camataru, M. Damaschin. Antrenor: Mircea Lucescu.
DINAMO BUCURESTI - 17 NËNTORI TIRANA 1-2 (Camataru 80 / Minga 2, Josa 90)
01.10.1986 Bucuresti; Stadion: Dinamo; Spectatori: 20.000
DINAMO: Moraru – I. Varga (61 Al. Suciu), Movila, Al. Nicolae, Stanescu – Rednic, Andone (20 Dragnea), Mihaescu, Balaci – Camataru, M. Damaschin. Antrenor: Mircea Lucescu.

In plasa „pescarilor”
Culmea umilintei a indurat-o Dinamo in 1997, chiar in „Groapa”, in primul tur preliminar al Cupei UEFA. Cei care au vazut returul cu islandezii de la Knattspyrnufelag n-o sa uite niciodata suporterul care agita doi... pesti mari pe copertina de la intrarea jucatorilor! Era pauza, era 2-1 pentru „pescarii” din Reykjavik si George Aprozar, „secundul” sefului de galerie de atunci, „celebrul” Nicu Galerie, ajunsese la capatul rabdarii... Avea sa mai suporte inca o repriza de trista amintire, care consfintea cea mai rusinoasa eliminare a dinamovistilor din cupele europene.
„Orice echipa are in istoria sa si pagini frumoase si pagini <mizgalite>. Islandezii ne-au surprins cu ambitia cu care au jucat acasa. Erau intr-o perioada foarte buna din punct de veder financiar, se facusera investitii mari in echipa, Shell-ul bagase banii, erau foarte determinati. E adevarat ca si noi i-am cam tratat de sus si am platit pentru asta” (Florin Prunea)
Ei ne-au facut de ris
KNATTSPYRNUFELAG - DINAMO 2-0 (Danielsson 26 pen., Dadason 62)
23.07.1997 Reykjavik. Stadion: Laugardalvöllur. Spectatori: 1.345
DINAMO: Prunea – Fl. Ionescu, L. Cotora, Fl. Batrinu - Contra, Hildan, Tararache, D. Florea (81 M. Niculae) – Fl. Petre, Mihalcea, D. Rednic (53 Tilvan). Antrenor: Cornel Talnar.
DINAMO - KNATTSPYRNUFELAG 1-2 (Mihalcea 41 / Dadason 13, 33)
30.07.1997 Bucuresti. Stadion: Dinamo. Spectatori: 14.000
DINAMO: Prunea - Contra, Fl. Ionescu (59 D. Rednic), L. Cotora (54 D. Florea), Fl. Batrinu, Tilvan – Fl. Petre, Tararache, Hildan - Mihalcea, I. Chirita. Antrenor: Cornel Talnar.

Departe de NATO si UE
Dupa o seceta de 8 ani, in 2000 Dinamo cistiga titlul cu numarul 15 si juca pentru prima data in Liga Campionilor, in turul 2 preliminar, cu Polonia Varsovia. Polonezul nigerian Olisadebe marca si la Bucuresti si acasa (doua goluri in 3 minute la 1-0 pentru Dinamo!) si ii strica ziua de nastere lui Cornel Dinu (52 de ani pe 2 august, data returlui). Presa vremii nota „primitivism in abordarea tactica, lipsa de coeziune si enorme gafe de aparare”. Batrinul Lupu (33 de ani) a fost cel mai bun, la polul opus fiind Vali Nastase, acelasi care ingropa Dinamo cu Lazio, la Bucuresti, anul trecut in preliminariile Ligii Campionilor...
„Cum anticipam, am intilnit o formatie puternica, incomoda ca exprimare, cu jucatori superiori fizic alor nostri. In retur, vom juca la victorie si sper sa anulam greselile individuale nepermise din aparare” (Cornel Dinu dupa tur)
„Ne-a lipsit perioada de rodaj competitional inainte de cupele europene. Fotbalul romanesc, la nivelul echipelor de club, este departe de marea Europa fotbalistica, la fel cum Romania este departe de NATO si de Comunitatea Europeana” (Cornel Dinu dupa retur)
Ei ne-au facut de ris
DINAMO - POLONIA VARSOVIA 3-4 (Lupu 7 pen., Mihalcea 45, M. Niculae 63 / Wieszczycki 24, 58, Olisadebe 36, Golaszewski 88)
26.07.2000 Bucuresti; Stadion: National; Spectatori: 25.000
DINAMO: Preda - Bolohan, Kirita, Mihali, D. Florea – Fl. Petre (72 Cl. Dragan), Hildan, Lupu, Fl. Cernat (46 Tames) - Mihalcea (80 Mara), M. Niculae. Antrenor: Cornel Dinu.
POLONIA VARSOVIA - DINAMO 3-1 (Olisadebe 60 si 62, Golaszewski 66 / Tames 43)
02.08.2000 Plock; Stadion: Petrochemia; Spectatori: 6.000
DINAMO: Preda - Bolohan, V. Nastase, Mihali, D. Florea – Fl. Petre, Hildan, Lupu, Tames (67 Kirita) - Mihalcea, M. Niculae (46 Cl. Dragan). Antrenor: Cornel Dinu.

„Lacustele” le-au mincat sufletul
Oricine a vazut meciul de la Bucuresti cu Grasshopper, in primul tur al Cupei UEFA din 2001, a ramas in memorie cu golul de senzatie al lui Chapuisat, care s-a distrat efectiv cu Kirita si cu Lupescu in acea faza, si cu gafa incredibila a lui Prunea, care a scapat pur si simplu mingea dintre miini la o lovitura libera de la peste 30 de metri la ultimul gol. Odata rezolvata calificarea, „lacustele” si-au permis un scor la indigo in returul din Elvetia. Antrenorul Ion Marin pune insuccesul pe seama lipsei de „suflet de ciine” a jucatorilor sai de atunci:
„Am stat si m-am gindit mult... nu numai la Grasshopper, dar si la 17 Nentori, si la islandezii aia cu nume imposibil... Adversari accesibili, sub cota lui Dinamo. E usor de dat din gura, de ce si cum... Eu spun atit: in toate aceste cazuri ECHIPA n-a functionat. In totalitatea ei. Si n-a functionat pentru ca n-am avut nerv, n-am avut singe in... stiti cum se spune. Ne-a lipsit sufletul. Pentru ca jucatorii care intra in astfel de meciuri trebuie sa vina cu ceva in plus. Si acel plus e sufletul!”
Ei ne-au facut de ris
DINAMO - GRASSHOPPER ZÜRICH 1-3 (Mihalcea 83 pen. / Chapuisat 28, Mwaruwaru 81, R. Núñez 87)
20.09.2001 Bucuresti; Stadion: Dinamo; Spectatori: 10.000
DINAMO: Prunea – Kirita, Lupescu, V. Nastase - Bolohan (40 Semeghin), Fl. Pirvu (65 Buia), Ov. Stinga, Tames, Tilvan - Mihalcea, Cl. Niculescu (65 Zicu). Antrenor: Ion Marin.
GRASSHOPPER ZÜRICH - DINAMO 3-1 (Baturina 20, Chapuisat 24, G. Morales 86 / Mihalcea 52 pen.)
27.09.2001 Zürich. Stadion: Hardturm. Spectatori: 3.000
DINAMO: Iliuciuc – Kirita, V. Nastase, Onut, Tilvan - Tames, Fl. Pirvu, Lupescu (84 Aldea), Ov. Stinga (76 Buia) - Mihalcea, Cl. Dragan (72 Bolohan). Antrenor: Ion Marin.

Pirtie pentru „schiori”
Anul trecut „ciinii” au muscat in gol si in urma „schiorilor” suedezi de la Elfsborg, tot in turul I al Cupei UEFA. Dinamo venea cu moralul la pamint dupa eliminarea din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor (1-1 la Roma si 1-3 pe fostul „23 August” cu Lazio dupa 1-0 la pauza), Mircea Rednic tocmai demisionase si echipa fusese preluata de Walter Zenga dupa un scurt interimat al lui Cornel Talnar, acelasi care, coincidenta, se gasea pe banca tehnica la contraperformanta cu islandezii de la Knattspyrnufelag in 1996...
„Nu sint suparat, pentru ca echipa a jucat bine. Oaspetii au marcat din doua greseli ale noastre, dupa care au jucat italieneste. S-a terminat o repriza cu 2-1 pentru ei, urmeaza a doua, cind vom merge la victorie” (Walter Zenga dupa tur)
„Am cistigat, si daca am mai juca de o suta de ori am cistiga iar. Am pierdut, insa, acasa, acolo am ratat calificarea” (Walter Zenga dupa retur)
Ei ne-au facut de ris
DINAMO - IF ELFSBORG 1-2 (Cl. Niculescu 8 / Keene 10, 31)
20.09.2007 Bucuresti; Stadion: National; Spectatori: 8.869
DINAMO: Lobont - Galliquio, L. Goian, St. Radu, Pulhac – Oprita (46 Margaritescu), Ropotan, Ad. Cristea, C. Munteanu (69 Izvoranu) - Cl. Niculescu (46 Fl. Bratu), Danciulescu. Antrenor: Walter Zenga.
IF ELFSBORG – DINAMO 0-1 (Danciulescu 34 pen.)
04.10.2007 Borås; Stadion: Borås Arena; Spectatori: 6.728
DINAMO: Lobont – Galliquio, Moti, St. Radu, Pulhac – Oprita (64 Chiacu), Margaritescu (88 Ropotan), Ad. Cristea, C. Munteanu – Danciulescu, Fl. Bratu (80 L. Ganea). Antrenor: Walter Zenga.
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

apreciem.....
stim ca doare. :mrgreen:
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

mama ce mi-l inteapa !
.. doare pe naiba ...daca n ar mai fi 10 capete in conducere la Dinamo poate ar iesi mai bine
si eu sint dinamovist dar trebuie sa spun asta.
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
candymann

Mesaj de candymann »

cel mai tare a fost ala cu peshtii! :lol: :lol: :lol:
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

a innebunit Steauaaaaa!!!! 2-0 =D> =D> =D>
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

3-2!!!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
OMEN
Numar Inmatriculare: CJ 11 JIL

Mesaj de OMEN »

daca ar sti sa tina de el!!
AUD UMBRE MENTOLATE
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

:occasion9: :occasion9: 3-2... urmeaza cele mai tensionate 45 de minute :blob2: :blob3: :blob4: :blob5: :blob7: :blob8: :blob6:
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

baaaaaaaa ce draq mi-a stricat ovidiu petru pariul tu`l in bot :mrgreen:
bv stelei dar voi ati vazut cum au jucat aia 10 minute? eu ma ciupeam ziceam ca nu e adevarat
OMEN

Mesaj de OMEN »

chiar nu era adevarat ,erau balonati lyonezii de la sarmale!
AUD UMBRE MENTOLATE
OMEN

Mesaj de OMEN »

oare chiar i-am putea bate? :?:
AUD UMBRE MENTOLATE
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Se poate, daca stie Lacatus ce si cum! Oricum cred ca or sa ne calareasca astia in repriza a doua de nu stim de noi!

Macar egal sa se termine..
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Steaua chiar ma impresioneaza :shock: 3-2 la pauza, sa vedem dupa :roll:
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

pai e deja 3-4...n-au ce sa le faca frate astia de la Lyon zici ca sunt extraterestrii...
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Mi-a trecut ''impresionarea'', e 3-4 :( Ma duc sa ma culc :sleepy4: :wave: :sleepy2:
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
Scrie răspuns

Înapoi la “D-ale fotbalului”