OBD Tuning 1.6i

Chiptuning, filtre, evacuari, admisii,suspensii etc
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

pesteimputit scrie:maine se va intampla si dyno cu benzina omv super 100
Abia-mi mai stau ochii in cap de curiozitate. Chestiile care ar trebui/putea sa ajute ar fi:
1. faptul ca e mai curata decit altele, insa depinde si asta;
2. faptul ca e mai rezistenta si bubuie mai tirziu, ceea ce inseamna ca un motor asa comprimat cu el 1.6i (11:1 raport de compresie, auzisem chiar ca ar fi de fapt 11.3:1) ar trebui sa se simta mai bine la turatii mai mari, pe unde e si turatia de putere maxima.

P.S.: ce inseamna pasul 2? Turbo, NOS sau ambele? Turbo m-ar tenta si pe mine. Ma rog, compresor mecanic, ca sa nu trebuiasca sa umblu la pistoane. Ce mai trebuie schimbat? Ambreaj? Axe cu came eventual? Altceva?
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Nu as schimba turbina, doar sa umblu putin la parametri ei si sa ii pun un intrecooler mai mare, si un chip mai "agresiv" (un stage 2).
Dar decat sa ma bag sa ii schimb turbina sau asa ceva....mai bine imi schimb masina cu totul.
Anyway, sper ca intr-o sapt sa termin cu jantele si xenoanele ca sa trec la evacuare si chip. O sa ii fac un test pe dyno inainte si dupa si o sa va pun rezultatele.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
pesteimputit
custom sound systems

Mesaj de pesteimputit »

pasul 2 = turbo
raportul de compresie este 10.8:1
http://www.peugeot206cc.co.uk/repair-20 ... bbmek3.htm

http://www.dp-engineering.nl/EN/product ... _compo.php
kitul de turbo este cel de aici, pana la 0.6-0.7 bar merge stock, peste 0.7 alta galerie de admisie(asta actuala fiind de plastic), decomprimat motorul (scobit in pistoane) si asa mai departe
Adrian
Membru 'tunat'

Mesaj de Adrian »

Sa te sfatuiesc sa iei alta masina? :?
rado

Mesaj de rado »

mituc scrie:
Daca ai HDI umbla chip intii, lasa evacuarea. Schimba evacuarea eventual cind schimbi si turbina cu una mai mare.
E posibil sa nu simti cei 110CP pentru ca-s de diesel. Ce pot sa-ti spun este ca a mea benzinara lasa usurel in urma TDI-uri de 140CP daca-s passat sau a4, insa cu un golf 2.0TDI sau cu un 1.6HDI+chip nu ar avea sens sa ma intrec pentru ca e cam clar rezultatul (poate doar cu un 2.0HDI stock sa mai am sanse ca aia e mai grea).
eu m-am luat cu un passat tdi 131 cai 3 pers in masina ..si m-a facut pe start..apoi l-am facut eu ..tu pe la cat schimbi vitezele? iar la viteza nu prea avem sanse ca tot ce e pe 130 cai trece de 200km/h.. :cry:
Imagine

viewtopic.php?f=19&t=1246" onclick="window.open(this.href);return false; SOLD!
mituc

Mesaj de mituc »

Pai depinde... 1->2 dau pe la 6200rpm sau chiar dupa, 2->3 pe la 5800, 3-4 tot in jurul lui 5600-5900 daca mai e cazul. Sincer nici nu mai tin exact minte pentru ca nu am facut treaba asta decit de vreo 4-5 ori, iar ultima data s-a intimplat acum mult timp si doar o singura data cu start de pe loc (in rest mers roata la roata cu 15Kmph si accelerat de acolo cind ajungeam in dreptul unui reper).

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Adrian
Membru 'tunat'

Mesaj de Adrian »

Passat-ul de 130 e greu rau.. Punem motorul pe Golf si ma uit din retrovizoare la voi!
puiuradu
Membru Nefondator

Mesaj de puiuradu »

PsH scrie:Rado, am citit cam tot ce ai postat azi si mane chill ca aici nu suntem sa ne aprindem....Asta este 1 la mana.
2 la mana daca totusi ti-ai face timp sa citesti si tu forumul, stiu ca timpul este pretios, dar....ai gasi ca C4 are fix 98 CP (motor 1.6 16V).
Cauta si ai sa intelegi exact ce si cum.....nu mai stau acum sa explic! Timpul asta pretios....
Si daca cel de 1.6 are cam 98 , cel ce 1.4 o fi avand vreo 80 ?
C4 Coupe 1.4i X (B-45-DWD)
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

N-are 80 ca papa loganul de 90CP...sau poate si loganul o avea vreo 60 :lol: :lol:
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

pesteimputit scrie:pasul 2 = turbo

kitul de turbo este cel de aici, pana la 0.6-0.7 bar merge stock, peste 0.7 alta galerie de admisie(asta actuala fiind de plastic), decomprimat motorul (scobit in pistoane) si asa mai departe
"Deci", nu mai am cuvinte, am citit ce este scris pe aici si aou.
1. Felicitari pentru faptul ca ai gasit ceva exact pentru motorul nostru, eu gasisem la Garret dar ma gandeam la ceva de genul GT 14 parca, nu mai stiu exact, dar nu eram sigur ca functioneaza corespunzator pe masinile noastre. Daca mai ai situri cu tuning specific si le tii ascunse, sa-ti fie rushine.
2. Cum a sarit din garantie 100% imi pun. Sleeper o sa scrie pe a mea.
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
mituc

Mesaj de mituc »

Super tare! Am cautat de-am turbat un asemenea kit, insa dac cauti dupa ceva de genul "turbo + C4" nu gasesti nimic (ultima data am cautat acum vreo 3 luni).

Nu scrie citi CP obtii, insa probabil cu turbina aia cea mai mica care merge pina la 260CP ajungi la celputin 150 sau ceva.

Super meserie! Mai tre' sa vad prin cine se poate comanda.

mituc

Mesaj de mituc »

pesteimputit scrie:kitul de turbo este cel de aici, pana la 0.6-0.7 bar merge stock, peste 0.7 alta galerie de admisie(asta actuala fiind de plastic), decomprimat motorul (scobit in pistoane) si asa mai departe
Daca chiar vrei peste 0.7bar vezi ca pe site-ul pe care e si turbochargerul de care spuneai au si "decompresion plates". Ca sa nu strici pistoanele. Insa probabil ideal ar fi sa le schimbi cu unele forjate... ca astea stock or sa moara repejor.

mituc

Mesaj de mituc »

Romania este in zona 4 asa cum o catalogheaza ei. Pachetul are 35 de kile, deci sa zicem ca va veni 3 pachete cu greutatea intre 10 si 20 (cazul cel mai defavorabil), insemnind ca transportul ar fi 3* 38.45=115.35EUR. Asta daca nu gasesti sa ti-l aduca cineva care face transporturi en-gros.

mituc

Mesaj de mituc »

1. Vezi ca raportul de compresie este 11.0:1. 10.8:1 e la TU5J4, ale noastre sint TU5JP4 (mai au un P acolo).

2. Ziceai ca faci dyno cu OVM100. Care a fost rezultatul?

Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

da , vreau sa stiu si eu un dyno cu omv 100
ca io numai cu d-asta merg
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior