Si se vor duce in continuare.
Faza de ckt este insa ca rovignetaiti trebuia daca scoteai rabla pe drumuri nationale si europene in afara localitatii. Acum daca e inclusa o sa platesti banii aia si cit stai pe dyno sa faci si tu ca omul un chip tuning sau cit iti spargi nervii in coloanele interminabile pe drumurile dinamitate din banii de rovigneta pe care se monteaza al 69-ea rind de borduri, ca alea dinainte nu erau bune.
Rovigneta
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Re: Rovigneta
Cica stiri actualizate despre rovinieta(preluate de pe softpedia)
E necesara pe:
- autostrazi;
- drumuri expres;
- drumuri nationale europene (E);
- drumuri nationale principale;
- drumuri nationale secundare.
Rovinietă valabilă este:
a) rovinieta-ecuson, al cărei model este prevăzut în normele metodologice,
aplicată la loc vizibil, pe partea interioară a parbrizului, însoŃită la bordul
vehiculului, prin grija utilizatorilor ai căror conducători auto au obligaŃia să îl
prezinte, la cerere, organelor de control abilitate, de următorul document:
(i)pentru utilizatorii persoane fizice - documentul care atestă plata integrală a
tarifului de utilizare, în original sau în copie legalizată;
(ii)pentru utilizatorii persoane juridice - documentul care atestă plata integrală a
tarifului de utilizare, în original, sau o copie a acestuia stampilată si semnată în
original de către conducătorul unităŃii, cu înscrisul «Conform cu originalul»;
rovinietă matcă-cupon, alcătuită din matca aplicată în partea stânga-jos a
parbrizului vehiculului si a cărei perioadă de valabilitate cuprinde ziua în care se
efectuează verificarea, care asigură, prin tarifele plătite, dreptul de utilizare a
reŃelei de drumuri naŃionale din România si care este însoŃită, la bordul
vehiculului, de cuponul cu aceeasi serie având înscris numărul de înmatriculare al
vehiculului, cupon care va fi prezentat în mod obligatoriu de către conducătorii
auto, la cerere, organelor de control abilitate.
În cazul schimbării detinătorului vehiculului sau al cedării dreptului de folosintă,
rovinieta îsi mentine valabilitatea.
O dată cu aplicarea amenzii contravenŃionale, conducătorilor vehiculelor
înmatriculate în România, care circulă fără a avea rovinietă valabilă, li se retine
certificatul de înmatriculare a vehiculului până la prezentarea dovezii de achitare a
tarifului de utilizare.
Cine da amenzile:
a) personalul împuternicit din cadrul Companiei NaŃionale de Autostrăzi si Drumuri NaŃionale
din România - S.A.;
b) personalul împuternicit de Ministerul Transporturilor, ConstrucŃiilor si Turismului, în
numele Companiei NaŃionale de Autostrăzi si Drumuri NaŃionale din România - S.A.;
c) politia rutieră, în situaŃia când efectuează controlul existenŃei rovinietei valabile,
fără personalul menŃionat la lit. a) si b)
d) personalul politiei de frontieră care îsi desfăsoară activitatea în punctele de control pentru
trecerea frontierei de stat a României, împreună cu personalul prevăzut la lit. a).
În cazul lipsei rovinietei-ecuson din motive justificate, dovada achitării tarifului
de utilizare se poate face cu documentul original de plată a acestuia..
E necesara pe:
- autostrazi;
- drumuri expres;
- drumuri nationale europene (E);
- drumuri nationale principale;
- drumuri nationale secundare.
Rovinietă valabilă este:
a) rovinieta-ecuson, al cărei model este prevăzut în normele metodologice,
aplicată la loc vizibil, pe partea interioară a parbrizului, însoŃită la bordul
vehiculului, prin grija utilizatorilor ai căror conducători auto au obligaŃia să îl
prezinte, la cerere, organelor de control abilitate, de următorul document:
(i)pentru utilizatorii persoane fizice - documentul care atestă plata integrală a
tarifului de utilizare, în original sau în copie legalizată;
(ii)pentru utilizatorii persoane juridice - documentul care atestă plata integrală a
tarifului de utilizare, în original, sau o copie a acestuia stampilată si semnată în
original de către conducătorul unităŃii, cu înscrisul «Conform cu originalul»;
rovinietă matcă-cupon, alcătuită din matca aplicată în partea stânga-jos a
parbrizului vehiculului si a cărei perioadă de valabilitate cuprinde ziua în care se
efectuează verificarea, care asigură, prin tarifele plătite, dreptul de utilizare a
reŃelei de drumuri naŃionale din România si care este însoŃită, la bordul
vehiculului, de cuponul cu aceeasi serie având înscris numărul de înmatriculare al
vehiculului, cupon care va fi prezentat în mod obligatoriu de către conducătorii
auto, la cerere, organelor de control abilitate.
În cazul schimbării detinătorului vehiculului sau al cedării dreptului de folosintă,
rovinieta îsi mentine valabilitatea.
O dată cu aplicarea amenzii contravenŃionale, conducătorilor vehiculelor
înmatriculate în România, care circulă fără a avea rovinietă valabilă, li se retine
certificatul de înmatriculare a vehiculului până la prezentarea dovezii de achitare a
tarifului de utilizare.
Cine da amenzile:
a) personalul împuternicit din cadrul Companiei NaŃionale de Autostrăzi si Drumuri NaŃionale
din România - S.A.;
b) personalul împuternicit de Ministerul Transporturilor, ConstrucŃiilor si Turismului, în
numele Companiei NaŃionale de Autostrăzi si Drumuri NaŃionale din România - S.A.;
c) politia rutieră, în situaŃia când efectuează controlul existenŃei rovinietei valabile,
fără personalul menŃionat la lit. a) si b)
d) personalul politiei de frontieră care îsi desfăsoară activitatea în punctele de control pentru
trecerea frontierei de stat a României, împreună cu personalul prevăzut la lit. a).
În cazul lipsei rovinietei-ecuson din motive justificate, dovada achitării tarifului
de utilizare se poate face cu documentul original de plată a acestuia..
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- Bogdan98
- Citroen Fan
- Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)
Si spanacu de rovigneta model "vechi" este valabil inca? Aia rotunda galbena? A mea zice ca e valabila pana in 2009
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
- Mr_kokaa
- Maniac
- Numar Inmatriculare: TSE
e tzapa !Bogdan98 scrie:Si spanacu de rovigneta model "vechi" este valabil inca? Aia rotunda galbena? A mea zice ca e valabila pana in 2009
ai chitanta e !
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bogdan98
- Citroen Fan
normal ca langa bulina galbena (care nu e marcata nicicum) am si bonul fiscal, pe care este scrisa valabilitatea
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
eu am numai bulina galbena pe care am luat-o in decembrie 2007 si pe ea e trecut 2007-2008... dar am luato ptr 1 luna
si .... momentan merg cu ea. nu de alta , dar nici nu am gasit rovigneta aia de la bucuresti pana la brasov
si .... momentan merg cu ea. nu de alta , dar nici nu am gasit rovigneta aia de la bucuresti pana la brasov
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

- Bogdan98
- Citroen Fan
Pana la urma, daca stau sa ma gandesc mai bine, am un "docoment" valabil. Daca nu le convine, sa scrie acasa. La mama lor.