Filtru de aer sport/admisie directa

Chiptuning, filtre, evacuari, admisii,suspensii etc
Scrie răspuns
SonyAD
Numar Inmatriculare: B 07 VDL

Re: Filtru de aer sport/admisie directa

Mesaj de SonyAD »

Shadow scrie:Si daca eu iti fac poza la tubularuta de la CAIul meu de la Injen si e curata bec inauntru...atunci ce mai zici???
Că ai curățat-o înainte să faci poza. ::P
Imagine
Le lion flatulent est revenu.
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

:lol: :lol: :lol: Eu imi curat filtrul la 5000km... Daca vrei data viitoare cand il dau jos te chem sa te convingi...
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
SonyAD

Mesaj de SonyAD »

Ok. Dar dacă ai fi avut K&N cred că era aspirator de praf motorul.
Imagine
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Am eu KN si motorul nu e aspirator de praf. Si spre deosebire de al lui Shadow la a carui masina admisia e bec, KN-ul meu tre' sa tina praful afara lucrind in vacuum serios, pina 1.3BAR.

Nu poti califica un filtru, o componenta, un produs oarecare pe baza unui post de pe net care se nimereste sa fie al unui buhai sinistru.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
SonyAD

Mesaj de SonyAD »

mituc scrie:Am eu KN si motorul nu e aspirator de praf. Si spre deosebire de al lui Shadow la a carui masina admisia e bec, KN-ul meu tre' sa tina praful afara lucrind in vacuum serios, pina 1.3BAR.

Nu poti califica un filtru, o componenta, un produs oarecare pe baza unui post de pe net care se nimereste sa fie al unui buhai sinistru.
Te-am prins!

Nu ai cum sa ai o cadere de presiune peste filtru de aer mai mare de 1 bar din moment presiunea atmosferica este de aprox. un bar si nu poti avea presiune mai mica de 0. Deci nu are de unde sa scada mai mult. Turbosuflanta este mult mai incolo.
Imagine
mituc

Mesaj de mituc »

Stau sa si ma gindesc, oare nu ai cum? Da, cu o permisivitate de 100% a filtrului (adica filtru inexistent) nu ai avea cum.

Oricum, c-o fi asa, ca nu, ideea e ca prin acel filtru trece mult mai mult aer decit la o aspirata si tot nu am acele mizerii in motor de care se spune pe aici.

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
SonyAD

Mesaj de SonyAD »

mituc scrie:Stau sa si ma gindesc, oare nu ai cum? Da, cu o permisivitate de 100% a filtrului (adica filtru inexistent) nu ai avea cum.
Să zicem că filtrul de aer este o tablă care astupă ermetic admisia. De o parte avem presiune atmosferică (o atmosferă), de aproximativ un bar.

De cealaltă parte avem vid perfect (nu există așa ceva) din cauza motorului. 0 bari.

Diferența de presiune între o față și alta a tablei de metal care ne este filtru de aer (mai pe scurt, căderea de presiune peste filtrul de tablă) este de 1 bar.

După aceea vine debitmetrul, compresorul turbosuflantei, dozor de aer, intercooler sau racord de admisie, clapetă EGR, EGR, galerie de admisie...

Abia după compresorul turbosuflantei vedem presiuni mai mari decât presiunea atmosferică. Bine, nu în cazul de față că avem o foaie de tablă în loc de filtru de aer. O tablă plasată strategic acolo are avea o cădere de presiune peste ea mai mare de 1 bar.
mituc scrie:Oricum, c-o fi asa, ca nu, ideea e ca prin acel filtru trece mult mai mult aer decit la o aspirata si tot nu am acele mizerii in motor de care se spune pe aici.
Ok. Tu zici că filtrează excelent. Dar chiar aveai nevoie de filtrul ăla? Cel stock era restrictiv?

Ai desfăşurat, de curiozitate, un filtru stock de calitate să vezi ce ditamai suprafaţa are sugativa? Muuult mai mare decât un K&N placă, asta e cert.

Ce fel de restricţie crezi că prezintă, în total, un pic de rezistenţă la atâta suprafaţă?
Imagine
mituc

Mesaj de mituc »

SonyAD scrie:Ok. Tu zici că filtrează excelent. Dar chiar aveai nevoie de filtrul ăla? Cel stock era restrictiv?
Filtreaza mai prost decit cel OEM cind vine vorba de praf si particule, daca asta vrei sa spui. Dar totusi filtreaza bine, asa cum spunea si shadow, admisia e curata prin interior, nu are glod, e ok.
SonyAD scrie: Ai desfăşurat, de curiozitate, un filtru stock de calitate să vezi ce ditamai suprafaţa are sugativa? Muuult mai mare decât un K&N placă, asta e cert.
Pai KN panel sau OEM au cam aceeasi suprafata. Striatiile au cam acelasi unghi si cam aceeasi inaltime.
Apoi e vorba de structura celor 2 filtre, de modul cum se aseaza praful, etc.

E posibil ca unele filtre mai bune de hirtie sa aiba o suprafata mai mare, insa le va tine in loc clar materialul din care sint facute, si faptul ca desi suprafata e mai mare aerul ajunge sa se ia la bataie pe aceleasi canale in interior.
Filtrele de hirtie sint facute sa se infunde incet si sigur, cele umede sint facute sa ramina neinfundate mai mult timp, pina cind trebuiesc curatate.
SonyAD scrie: Ce fel de restricţie crezi că prezintă, în total, un pic de rezistenţă la atâta suprafaţă?
Suficienta pentru a cistiga sau pierde ceva cai la turatii intermediare. Insa repet, cind comparam un filtru uscat de hirtie si unul umed de bumbac apar mai multe discutii decit suprafata.

SonyAD

Mesaj de SonyAD »

Ok. Ne-am înțeles.

Eu găsesc inacceptabil orice filtrează mai prost decât filtrul stock. Cu atât mai puțin cât câștigul de putere este neglijabil, cum recunoști și tu.
Imagine
mituc

Mesaj de mituc »

Hai sa zicem ca nu filtreaza mai prost, ci cel mult la fel de bine. E ca si cum ai compara 2 elevi premianti, unul cu 9.90 si celalalt cu 9.85.
Insa cind vine vorba de permisivitate filtrul de aer OEM ramine corigent :) Probabil daca s-ar face filtre aftermarket umede de aceeasi grosime cu cele OEM de hirtie atunci alea al filtra si mai bine (dar, bineinteles, s-ar pierde la capitolul performanta).

Situatia asta intre filtrele OEM si cele aftermarket e cumva normala. Cele OEM au pe primul loc siguranta si durabilitatea si pe locul 7 performantele, iar cele aftermarket au pe primul loc performantele.

La o masina identica cu a mea, un filtru panel K&N a adus o crestere de putere de vreo 9cp intre 4000 si 5000rpm si vreo 3cp putere maxima (masurat pe dyno). Da, e par la ceas.
Insa datorita permisivitatii ridicate a filtrului acceleratia raspunde mai repede, turbina isi atinge targeturile de boost mult mai usor si curba valorilor de boost e mult mai liniara. Practic cresterea mica de putere e datorita softului stock care spune STOP imediat ce s-au atins niste limite, dar in cazul unei resoftari cistigurile nu ar mai fi la fel de nesemnificative.
Si asta e valabil si la aspirate, mai ales ca ele au anumite limite mult mai jos, marja de toleranta a injectoarelor e mult mai mica pentru ca ECU nu se va astepta niciodata sa fie nevoit sa injecteze semnificativ mai mult carburant (cum se poate intimpla la turbate daca intra in overboost pentru perioade scurte de timp), etc.

Deci treaba asta cu filtru sport, admisie directa, short ram, CAI, whatever, este si nu este utila in functie de cum o considera fiecare. Ca nu merita banii pentru foarte putini cai si Nm in plus respectiv economia de carburant - la modul absolut sint de acord, e o imbecilitate cind tragi linie si compari cifrele. Dar pentru cei ce vor mai mult de la masina pe care o au si nu au inca resurse pentru una mai potenta... deja apar discutii (de ce sa iau o masina de 130cp noua dar de 1.5t daca pot sa scot 130cp cu 1350kg de la ce am deja si cu o investitie de 0.4-2-3 sute de EUR?).

SonyAD

Mesaj de SonyAD »

mituc scrie:Hai sa zicem ca nu filtreaza mai prost, ci cel mult la fel de bine. E ca si cum ai compara 2 elevi premianti, unul cu 9.90 si celalalt cu 9.85.
Ok. Diferența de eficiență în filtrare la particule de 3 microni sau mai mari e și mai gravă. Dar, să zicem. Lucrăm cu cifrele astea, de principiu, ok?

Hai să vedem de ce e greșită abordarea asta.

100 - 99% = 1% din praf intră în motor cu filtrul stock.
100 - 98.5% = 1.5% din praf intră în motor cu KakaeN.

Concluzia logică?

1.5% împărțit la 1% => cu 50% mai mult praf intră în motor folosind KakaeN-ul.
mituc scrie:Insa cind vine vorba de permisivitate filtrul de aer OEM ramine corigent :)
Hearsay. Vreau cifre din surse reputabile. Tu ești cel dator să ne demonstreze de ce e mai bună găselnița de KakaeN (sau altă marcă de site de pietriș) decât filtrul stock, nu eu de ce e mai bun filtrul stock.

Eu am venit cu poze care arată cât de "bine" filtrează KakaeN-ul. Tu le-ai desființat, pur și simplu, pe motiv că proprietarii erau, chipurile, niște prăpăstioși.
mituc scrie:Probabil daca s-ar face filtre aftermarket umede de aceeasi grosime cu cele OEM de hirtie atunci alea al filtra si mai bine (dar, bineinteles, s-ar pierde la capitolul performanta).
Tu zici asta, că filtrul "OEM" (oricum eu nu folosesc OEM; eu folosesc MANN+HUMMEL - care poate să fie sau nu OEM dar nu prea cred; PSA probabil folosește Purflux sau vreo altă marcă de care nu a auzit nimeni) e restrictiv. Dar astea-s vorbe goale. Dă-ne și nouă niște cifre din surse reputabile sau care nu sunt interesate financiar.
mituc scrie:Situatia asta intre filtrele OEM si cele aftermarket e cumva normala. Cele OEM au pe primul loc siguranta si durabilitatea si pe locul 7 performantele, iar cele aftermarket au pe primul loc performantele.
Cele "sport" sunt proaste. Le pui la soare, vezi prin ele. Aftermarket sunt și filtrele stock făcute de MANN+HUMMEL, Bosch, Purflux, Hengst (probabil cele mai bune filtre din lume), etc. Și astea nu-s proaste. Astea chiar filtrează.
mituc scrie:La o masina identica cu a mea, un filtru panel K&N a adus o crestere de putere de vreo 9cp intre 4000 si 5000rpm si vreo 3cp putere maxima (masurat pe dyno). Da, e par la ceas.
De unde știi că nu era mai rece afară? Sau motorul mai aproape de parametrii de funcționare?
mituc scrie:Insa datorita permisivitatii ridicate a filtrului acceleratia raspunde mai repede, turbina isi atinge targeturile de boost mult mai usor si curba valorilor de boost e mult mai liniara.
Tot vorbe.
mituc scrie:Practic cresterea mica de putere e datorita softului stock care spune STOP imediat ce s-au atins niste limite, dar in cazul unei resoftari cistigurile nu ar mai fi la fel de nesemnificative.
Atunci fă resoftare și testează comparativ un filtru Hengst și unul KaKaeN. Dar mai întâi Hengst-ul ca să nu fi spurcat KakaeN-ul motorul înainte.
mituc scrie:Ca nu merita banii pentru foarte putini cai si Nm in plus respectiv economia de carburant - la modul absolut sint de acord, e o imbecilitate cind tragi linie si compari cifrele.
Eu NU pun problema din punctul de vedere al costurilor. Eu pun problema din punctul de vedere al PRAFULUI CARE INTRĂ ÎN MOTOR.
Imagine
mituc

Mesaj de mituc »

SonyAD scrie:Ok. Diferența de eficiență în filtrare la particule de 3 microni sau mai mari e și mai gravă. Dar, să zicem. Lucrăm cu cifrele astea, de principiu, ok?

Hai să vedem de ce e greșită abordarea asta.

100 - 99% = 1% din praf intră în motor cu filtrul stock.
100 - 98.5% = 1.5% din praf intră în motor cu KakaeN.

Concluzia logică?

1.5% împărțit la 1% => cu 50% mai mult praf intră în motor folosind KakaeN-ul.
Din nefericire lucrurile chiar cam asa stau. Aici nu e nimic de contrazis. Insa particulele asa mici de praf nu sint sigur cit de daunatoare sint pentru motor, daca e sa ne gindim la ce minuni avem prin benzina mai mari de 3 microni (daca ai filtru de benzina atunci el nu paote fi prea dens pentru ca filtreaza lichid, si tre' sa fie si mai permisiv) si ajung fix in acelasi loc cu acele particule care intra in admisie.

SonyAD scrie:
mituc scrie:Insa cind vine vorba de permisivitate filtrul de aer OEM ramine corigent :)
Hearsay. Vreau cifre din surse reputabile. Tu ești cel dator să ne demonstreze de ce e mai bună găselnița de KakaeN (sau altă marcă de site de pietriș) decât filtrul stock, nu eu de ce e mai bun filtrul stock.
Iti trebuie citeva masuratori pe dyno facute cu filtre diferite, in aceleasi conditii de temperatura, presiune si umiditate si aia e.
SonyAD scrie: Eu am venit cu poze care arată cât de "bine" filtrează KakaeN-ul. Tu le-ai desființat, pur și simplu, pe motiv că proprietarii erau, chipurile, niște prăpăstioși.
Daca filtrul e instalat incorect sau intretinut incorect atunci... FAIL. Eu am 2 filtre umede pe care deja le-am interschimbat de vreo 5-6 ori deja, si nu prea am praf in admisie. Ca s-a trezit un buhai sinistru sa-si faca poza la rabla lui nenorocita de modul cum nu a intretinut el corect filtrul... asta nu inseamna ca asa se intimpla peste tot. Iti dai seama, K&N si alti producatori de filtre umede ar disparea de pe piata a doua zi.
SonyAD scrie: Tu zici asta, că filtrul "OEM" (oricum eu nu folosesc OEM; eu folosesc MANN+HUMMEL - care poate să fie sau nu OEM dar nu prea cred; PSA probabil folosește Purflux sau vreo altă marcă de care nu a auzit nimeni) e restrictiv. Dar astea-s vorbe goale. Dă-ne și nouă niște cifre din surse reputabile sau care nu sunt interesate financiar.
Nu am nimic in plus decit experienta mea personala cu astfel de filtre + a altora cu care am schimbat pareri. Cifre detaliate altele decit fise dyno nu as avea de unde sa fac rost pentru ca nu masor filtre acasa in baia mica.
SonyAD scrie: Cele "sport" sunt proaste. Le pui la soare, vezi prin ele. Aftermarket sunt și filtrele stock făcute de MANN+HUMMEL, Bosch, Purflux, Hengst (probabil cele mai bune filtre din lume), etc. Și astea nu-s proaste. Astea chiar filtrează.
E normal sa vezi mai bine prin alea sport, pentru ca-s dintr-un strat de 2mm de bumbac, nu 1.5-2cm de hirtie.
SonyAD scrie:
mituc scrie:La o masina identica cu a mea, un filtru panel K&N a adus o crestere de putere de vreo 9cp intre 4000 si 5000rpm si vreo 3cp putere maxima (masurat pe dyno). Da, e par la ceas.
De unde știi că nu era mai rece afară? Sau motorul mai aproape de parametrii de funcționare?
Motorul era in parametri pentru ca inainte de fiecare masuratoare s-a mers cu masina vreo 70km si a fost frecata si pe dyno cam 5km. Masuratorile au fost facute in 2 zile diferite, la aceeasi ora, diferenta de temperatura de 1C si 1mmHG (era mai frig cind s-a masurat masina cu filtrul stock - avantaj el) si aceeasi umiditate.
SonyAD scrie:
mituc scrie:Insa datorita permisivitatii ridicate a filtrului acceleratia raspunde mai repede, turbina isi atinge targeturile de boost mult mai usor si curba valorilor de boost e mult mai liniara.
Tot vorbe.
Prietene, asta e trolling. Eu loghez aceste valori, ma uit la ele si le analizez. Sint numere cit se poate de palpabile si clare obtinute prin portul OBD. Iar tu-mi spui de vorbe. Whatever.
SonyAD scrie: Eu NU pun problema din punctul de vedere al costurilor. Eu pun problema din punctul de vedere al PRAFULUI CARE INTRĂ ÎN MOTOR.
Pai daca pui problema doar asa atunci ramii la filtru de hirtie. Praful care intra in plus in motor fata de filtrul OEM e in cantitati nesemnificative sau inexistente (eu nu am).
Apoi tu tinzi sa compari un filtru de hirtie nou cu restul. Ei bine, dupa ce se imbicseste filtrul de hirtie lucrurile incep sa se complice putin.

SonyAD

Mesaj de SonyAD »

mituc scrie:Iti trebuie citeva masuratori pe dyno facute cu filtre diferite, in aceleasi conditii de temperatura, presiune si umiditate si aia e.
Păi arată-ne și nouă grafice.
mituc scrie:Iti dai seama, K&N si alti producatori de filtre umede ar disparea de pe piata a doua zi.
Nu e adevărat. Există clienți pt. aproape orice mizerie de produs.
mituc scrie:Nu am nimic in plus decit experienta mea personala cu astfel de filtre + a altora cu care am schimbat pareri. Cifre detaliate altele decit fise dyno nu as avea de unde sa fac rost pentru ca nu masor filtre acasa in baia mica.
Păi scanează și tu fișele să le vedem.
mituc scrie:E normal sa vezi mai bine prin alea sport, pentru ca-s dintr-un strat de 2mm de bumbac, nu 1.5-2cm de hirtie.
Da. Un fel de sită de pietriș.
mituc scrie:Prietene, asta e trolling. Eu loghez aceste valori, ma uit la ele si le analizez. Sint numere cit se poate de palpabile si clare obtinute prin portul OBD. Iar tu-mi spui de vorbe. Whatever.
Nu e trolling. Arată-ne și nouă grafice.
mituc scrie:Pai daca pui problema doar asa atunci ramii la filtru de hirtie.
Exact asta și fac.
mituc scrie:Praful care intra in plus in motor fata de filtrul OEM e in cantitati nesemnificative sau inexistente (eu nu am).
Păi erai de acord că intră cu 50% mai mult praf, în exemplul dat de tine. 50% mai mult siliciu în motor e rău.
mituc scrie:Apoi tu tinzi sa compari un filtru de hirtie nou cu restul. Ei bine, dupa ce se imbicseste filtrul de hirtie lucrurile incep sa se complice putin.
Cum să se complice? Ăla de hârtie filtrează și mai bine pe măsură ce se îmbâcsește un pic.
Imagine
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Eu cand mi-am pus CAIul de la Injen am simtit diferente bunicele in raspunsul pedalei de acceleratie si cuplul pe turatii medii... + un flat spot pe la 3500rpm care s-a rezolvat dupa ce am schimbat ECUul...
Dintr-un filtru sport nu scoti cine stie ce...dar in combinatie cu alte modificari rezultatele sunt f bune...
Eu la o aspirata de 2.0 cu CAI+ECU+cat-back+serpi am ajuns de la 189CP (prima masurare pe dyno) la 131CP (masurararea dupa modificarile de mai sus)...
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

adica ai pierdut 58 de martoage pe drum???? :shock:
poate ai vrut sa scrii invers :mrgreen:
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Performance Tuning”