Filtru de aer sport/admisie directa

Chiptuning, filtre, evacuari, admisii,suspensii etc
Scrie răspuns
PTR

Re: Filtru de aer sport/admisie directa

Mesaj de PTR »

Cea mai utila varianta mi se pare :
http://autospeed.com.au/cms/A_110824/article.html" onclick="window.open(this.href);return false;
si cu efecte dovedite http://autospeed.com.au/cms/A_110680/article.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Eu zic sa te uiti situ la asa-sizele argumente pe care le-ai adus chipurile si sa ne explici si noua cum pot ele sta la baza unei discutii pur tehnice intre 2 oameni normali.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
PTR

Mesaj de PTR »

Te referi la ce am postat eu sau la discutia anterioara?
mituc

Mesaj de mituc »

Cred ca intre timp niste posturi au fot sterse, iar postul meu era un reply fara citat la al unuia care printre trollinguri de inalta clasa mai scapa si cite ceva la subiect, de cele mai multe eronat.

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
SonyAD
Numar Inmatriculare: B 07 VDL

Mesaj de SonyAD »

Fără excepţie, filtrele "sport" filtrează <prost>. Filtrele stock au o suprafaţă desfăşurată imensă.

Câştigul de putere este închipuit sau falsificat dar nul. Au făcut unii un test de au montat o placă de restricţie imediat în faţa filtrului de aer stock, cu o gaură de mărimea unei monezi mai mari. Pe dinamometru pierderea de cuplu şi putere a fost nulă (în abaterea normală a dinamometrului).

Pot să pun şi poze cu praf în interiorul carcasei filtrului stock (înlocuit cu unul K&N plat), în spatele filtrului, unde ar trebui să fie curat. Şi poze făcute cu microscopul electronic care arată rezistenţele debitmetrului pline de praf.

[edit]Pe lângă asta, filtrul conic trage aer cald din compartimentul motor.
Imagine
Le lion flatulent est revenu.
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

SonyAD scrie: [edit]Pe lângă asta, filtrul conic trage aer cald din compartimentul motor.
Asta este valabil doar pt Short-Ram... nu si pt CAI...
Cat despre proprietatile de filtrare si debitul de aer la un filtru "sport" si la unul stock...este discutabil...
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

si fiind vorba de admisie.
si debitmetru.
cine dicteaza cat aer intra si cata benzina. pedala de acceleratie dicteaza benzina? sau aerul intrat?
de fapt cine stie sa explice tot procesul, fara replici "istete" ar fi excelent.
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
SonyAD

Mesaj de SonyAD »

De mulți ani încoace pedala de accelerație acționează doar un potențiometru electric care îi spune ECU-ului ce vrei. Mai departe se ocupă el.

La benzinare e nevoie să se mențină constant un amestec aproape de stoichiometric. ECU-ul controlează electronic deschiderea clapetei de acceleraţie, debitul injectoarelor şi avansul aprinderii în funcţie de ce îi spune potenţiometrul acţionat de acceleraţie că vrea şoferul.

ECU-ul ştie să menţină amestecul stoichiometric prin intermediul unor sonde de oxigen liber pe evacuare (sonde lambda). ECU-ul primește voltaj de la sonda lambda, face amestecul mai bogat. Nu mai primește voltaj, face amestecul mai sărac. Buclă închisă, feedback.

În caz că acestea se defectează (ECU-ul poate să suspecteze asta din cauza măsurătorilor implauzibile - în afara intervalului de valori citite credibile - sau care nu reacționează la schimbările de amestec ordonate de el), se vor folosi niște hărți de debit injecție prestabilite de fabrică ce se află în memoria calculatorului. Şi anume, pt. o anumită deschidere măsurată a clapetei de acceleraţie, la o anumită turaţie şi temperatură ambientală, se presupune că intră aproximativ atâta aer în motor. Şi ECU-ul "se uită în hartă și vede" ce debit trebuie să aibă injectoarele în consecință. Hărțile astea sunt conservatoare în favoarea unui amestec mai bogat de stoichiometric, ca să nu riște avarierea motorului prin funcționarea îndelungată cu un amestec prea sărac.

Şi tot aşa şi pt. alte sisteme de comandă şi control al motorului (senzorul de poziţie al clapetei, senzor de detonaţii, etc.). ECU-ul folosește senzorii și comandă sistemul de admisie, alimentare și aprindere dar și confruntă și compară în permanență măsurătorile senzorilor să vadă dacă ceva "nu se pupă" cu ce indică ceilalţi senzori sau măsurătorile nu sunt în intervalul acceptat de valori ori nu răspund la acţiunile lui. Caz în care îţi apare martorul CEL în bord.
Imagine
mituc

Mesaj de mituc »

Nasol, pentru ca in WOT la turatii mari s-ar putea sa ai impresionanta surpriza ca AFR-ul e destul de departe de 14.7 (stoechiometric) si ca de fapt coboara spre 11 sau 10 (adica amestec mai bogat), in functie de masina, motor, putere, raport de compresie, etc.
Asta se intimpla pentru ca benzina are si rol de racire a camerelor cilindrilor, si la turatii mari (adica explozii dese) camerele cilindrilor trebuie sa scape de caldura si altfel decit disipind-o in ulei, bloc motor, etc.

In plus, chiar si la masinile cu sisteme drive-by-wire pozitia clapetei cam corespunde cu pozitia pedalei de acceleratie, ECU poate lua decizia sa deschida mai putin clapeta in anumite situatii de obicei mai speciale (aer foarte fierbinte in admisie, sau s-au detectat detonatii si pe linga avans se ajusteaza/tine inapoi si cantitatea de aer care intra in motor, sau diversi senzori au raportat parametri aproape de limita cum ar fi temperatura lichidului de racire, etc).

SonyAD

Mesaj de SonyAD »

mituc scrie:Nasol, pentru ca in WOT la turatii mari s-ar putea sa ai impresionanta surpriza ca AFR-ul e destul de departe de 14.7 (stoechiometric) si ca de fapt coboara spre 11 sau 10 (adica amestec mai bogat), in functie de masina, motor, putere, raport de compresie, etc.
Eu vorbeam de mașina lui Tomiță. Observă de ex. că nu am vobit de MAF. Într-adevăr, amestecul este puțin mai bogat în sarcină/acceleraţie la blană și puțin mai sărac în sarcină ușoară. Dar un AFR de 11 sau 10 înseamnă că ceva nu funcționează cum trebuie sau motorul nu a fost gândit cum trebuie. Motorul trage considerabil mai prost cu asemenea amestec.
mituc scrie:In plus, chiar si la masinile cu sisteme drive-by-wire pozitia clapetei cam corespunde cu pozitia pedalei de acceleratie,
Evident dar nu ai nici un control direct asupra motorului. La primele mașini cu injecție încă mai controlai direct clapeta de accelerație. Acum, dacă se defectează motorașul pas cu pas de la clapetă, la revedere.
mituc scrie:ECU poate lua decizia sa deschida mai putin clapeta in anumite situatii de obicei mai speciale (aer foarte fierbinte in admisie, sau s-au detectat detonatii si pe linga avans se ajusteaza/tine inapoi si cantitatea de aer care intra in motor, sau diversi senzori au raportat parametri aproape de limita cum ar fi temperatura lichidului de racire, etc).
ECU-ul poate să primească o comandă și de la traction control. Și atunci face mașina ce vrea ea, nu ce vrei tu.
Imagine
mituc

Mesaj de mituc »

Traction control sau diversi alti senzori.

SonyAD

Mesaj de SonyAD »

Shadow scrie:Cat despre proprietatile de filtrare si debitul de aer la un filtru "sport" si la unul stock...este discutabil...
Nu prea cred. Ia uite ce zice Guglă:

http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=290373" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ford-trucks.com/forums/89122 ... ost8014333" onclick="window.open(this.href);return false;

Dar fiecare face ce vrea cu maşina lui. Cine vrea să folosească mizeriile alea de "filtre" şi să mai şi dea o gălăgie de bani pt. asta, treaba lui.
Imagine
mituc

Mesaj de mituc »

La ce mizerii de filtre te referi mai exact?
Un filtru aftermarket sport va putea lasa sa treaca o cantitate mai mare de aer la acelasi vacuum. Evident, e foarte important sa mergi cu filtrul respectiv citiva kilometri, preferabil vreo 2-3-4 sute, pentru ca ECU sa invete noile valori de fuel trims bazate pe noile citiri ale MAF la aceeasi apasare a acceleratiei (sau deschidere a clapetei, daca e drive-by-wire si clapeta se deschide programatic) si pentru ca acel filtru sa-si dea drumu (fie ca e un filtru uscat sau umed).

Filtrele panel de la KN chiar functioneaza. Daca unui buhai cu honda SI nu i-a functionat asta e altceva. Apoi, buhaiul secolului s-a uitat strict la puterea maxima (diferenta aia de 1CP putea sa vina de la diferenta de umiditate, temperatura, presiune atmosferica, benzina, etc). Buhaiul SInistru trebuia sa se uite si la valorile intermediare de cuplu si putere, unde e cistigul dat de filtru de fapt.

SonyAD

Mesaj de SonyAD »

Mă refer la K&N şi, în general, la filtre "sport". Că sunt mai puțin restrictive este marketing-ul producătorului. Nu cunosc, nu comentez. Eu comentez praful care trece prin ele fără nici un stres. Chiar dacă măresc puterea motorului (cu 5 cai la 200 sau ceva de gen), filtrarea proastă e inacceptabilă.

Te-ai uitat măcar pe link-uri? Nu prea cred, că nu le-ai mai face apologia dacă ai vedea stratul de praf din cutia filtrului, după filtru.
Imagine
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Si daca eu iti fac poza la tubularuta de la CAIul meu de la Injen si e curata bec inauntru...atunci ce mai zici???
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
Scrie răspuns

Înapoi la “Performance Tuning”