Accidente, potentiale sau reale, povestiri

Accidente de toate felurile...
Scrie răspuns
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

La noi in tara sunt niste legi de kko si partea cea mai grava nu este asta, este faptul ca nimeni nu le mai respecta.
Eu am mai vb cu Pasare pe subiectul asta "donatori de organe" vs "conservari"
Eu am multi prieteni care au motoare si stiu ce inseamna sa mergi cu motorul si tocmai de asta intotdeauna le fac loc, chiar daca astept in coloana.
Am si prieteni care au murit pe motor datorita inconstientei lor, dar am si prieteni care au murit sau s-au accidentat din cauza unor idioti frustrati care nu accepta ideea ca un motor poate sa-i depaseasca atata timp cat ei nu pot circula.
La noi in RO exista o singura problema, legile nu sunt destul de stricte si oamenii care ar trebui sa le aplice cu cap le aplica cu ciocanul.
Daca eu dau peste un pieton pe trecere pt ca mi-a sarit la propriu in fata cand mai aveam un metru pana la trecere eu o sa fiu intotdeauna vinovat...nu conteaza altceva.
Si ca fapt divers in general, politisti, tin cu motociclisti intr-un accident mai grav.

P.S.: Ascultam radioul zilele trecute si povestea unul la Radio 21 cum si-a luat in Spania o amenda de 800E pt ca a aruncat un muc de tigara pe jos din masina.
La noi d c nu poate sa fie la fel??? La noi scot tot cosul de gunoi si-l arunc in mijlocul strazii langa politist si ala o sa se ia ca d c nu am centura.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
m0rpheus
Numar Inmatriculare: B 69 GCB

Mesaj de m0rpheus »

Mr_kokaa scrie:
sint intru totul de acord cu tine
legea e proasta

De ce la bariera Locomotiva strica masina si soferul e vinovat
E invers ca la accidentul cu masina-motociclist ?

poate continuam discutia pe un alt Topic
Nu inteleg cazul cu locomotiva la care te referi. Dezvolta pls.
Si da, ar fi bine daca un admin ar muta discutia pe alt topic. :)
C4 Berlina Champion, 1.6i 16V 110CP Negru Obsidien B 69 GCB

Imagine
candymann

Mesaj de candymann »

eu am prins articol cu amenda de 16.000 de euro pt depashirea vitezei legale. in suedia, bineinteles. era un barosan de la Nokia.
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Si in Elvetia daca depasesti cu un anumit nr de km viteza regulamentara poti face puscarie si ti se poate confisca masina.

Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

m0rpheus scrie: Nu inteleg cazul cu locomotiva la care te referi. Dezvolta pls.
Si da, ar fi bine daca un admin ar muta discutia pe alt topic. :)
bai
cum sta treaba
tu in masina ta sofer .. accidentezi mortal un motociclist .. tu vinovat .. asta e preconceptia nu ? adica vai soferu care a omorat motociclistu.

e la o trecere de nivel .. nu se mai pune problema asta
nimeni nu invinovateste .. mecanicul de locomotiva ca a dat peste masina care vroia sa treaca

diferentele de masa sint aceleasi .. si de multe ori este aceeasi si INCONSTIENTA ca si la cazul cu motociclistul
acu inteles ?
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Chestia asta cu locomotiva mi se pare putin exagerata.
Eu personal nu am vazut linii ferate care sa nu aiba "crucea Sf Andrei" care te obliga sa opresti si sa te asiguri, bariere sau om care sa te opreasca in momentul in care se apropie trenul.

Mr_kokaa
Maniac

Mesaj de Mr_kokaa »

@Shadow .. nu ai vazut tu .. dar accidente de astea ai vazut ?
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Nu prea, dar nu zic ca nu sunt.

sebi

Mesaj de sebi »

m0rpheus scrie: De ce daca sunt cu masina, unul se baga de pe banda 2 pe banda 3 in fata mea si eu intru in fundul lui sunt vinovat ca n-am pastrat distanta regulamentara ??
asta nu e tot timpul asa. depinde foarte mult de ce scriu ambele parti in declaratie si depinde si de politist. am un prieten care tocmai a avut un accident(nu foarte grav), iar el care avea ceva viteza la lovit in spate pe unu care a schimbat banda si nu sa asigurat deloc. sunt si cazuri in care cel care loveste din spate chiar daca nu avea ce sa faca este scos vinovat dar nu tot timpul.
m0rpheus
Numar Inmatriculare: B 69 GCB

Mesaj de m0rpheus »

@Mr Kokaa, trenul are prioritate mereu de trecere, si tu ca sofer trebuie sa acorzi prioritate. Intri pe linie si vine trenul, mori e numai si numai vina ta.
@Sebi, da, te mai scoate si nevinovat, dar de cele mai multe ori se ia dupa aparente si tu daca ai intrat in fundul lui esti vinovat. De ce trebuie sa platesti tu greseala altora? Si de ce aproape nimeni nu are bunul simt sa spuna ca el e de vina si ca nu s-a asigurat ?
C4 Berlina Champion, 1.6i 16V 110CP Negru Obsidien B 69 GCB

Imagine
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

Shadow scrie:Si in Elvetia daca depasesti cu un anumit nr de km viteza regulamentara poti face puscarie si ti se poate confisca masina.
Ia vin`o tu si lasa masina la mine ca ....pe A1 ai mers cu 200 km/h :twisted:

In elvetia e in elvetia , in elvetia au conturi toti mafiotii planetei , stau bine mersi banii lor ca doar e ELvetia ..... daca i-ar mai lasa sa mearga si ca nebunii .... unde s-ar ajunge
DMX
Fan C4

Mesaj de DMX »

"sint intru totul de acord cu tine
legea e proasta
"

TOTAL GRESIT : legea nu se aplica :wink: daca s-ar respecta legile astea asa cum sunt ....am fii departe ,dar toti mergem pe ideea ca "ne descurcam" in fata legii
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

statistica care scoate vinovati pe soferi este viciata. de ce? tocmai din factorul surpriza al motoarelor la viteza. te asiguri cat poti si intrii in intersectie. si sunt destule cazuri cand oamenii se asigura ok (dar nu de 3 ori pt ca stiu ei ca va veni un motor superluminic) si dupa ce intra incet (3-5 secunde) in intersectie apare si racheta. cine e vinovat? soferul care nu s-a asigurat. de aceea reiese statistica cu soferii. dar vinovatii morali sunt tot motociclistii vitezisti (a se remarca vitezisti, nu toti motociclistii) asa cum la exemplul de mai devreme cu soferul pe trecerea de pietoni confruntat cu kamikaze iese tot el vinovat.
eu n-am probleme cu motociclistii in general dar daca merg regulamentar si nu incearca sa ma dubleze pe banda cand eu merg bine mersi la drum suntem in deplina intelegere. nu-i incurc cand depasesc coloana, dar daca ma trezesc cu ei pe dreapta, ca jongleza ei dupa cum ii duce mintea, atunci problema lor, oasele lor. de asemenea eu, autoturism, la nevoie pot sa folosesc toata latimea benzii de mers (evit obstacole, incerc sa ma asigur daca pot depasi cine e in fata, etc..) si daca un kamikaze pe 2 roti considera ca depasirea mea o face tot pe banda mea, atunci iar, sunt oasele lui. nu se numeste schimbarea directiei de mers cand mergi pe aceeasi banda (si nu incalci linia despartitoare) .in plus, presupunem ca motociclistul ma depaseste va asigur pe toti ca nu am vazut pana acum, la drum lung, unde se ating vitezele mai mari, vreun motociclist care sa semnalizeze cand depaseste. toti baga acceleratia cat cuprinde si gata.
PS: referitor la aproximarea de mai sus cu 3-5secunde pt inscrierea intr-o intersectie. la 50kmh inseamna ~14m/s. de cand te asiguri 5 secunde inseamna 70m parcursi cu viteza de 50kmh. motociclistii care se accidenteaza grav o fac la viteza mare, si avand in vedere ca si franeaza (daca nu observa nici ei un obstacol care le taie calea inseamnaca merg orbeste pe strazi) estimez o viteza de rulare in medie de 100kmh adica dublu. deci, de cand te asiguri intr-o intersectie la 140m distanta este o torpila tintita spre tine. daca te asiguri 1-2 secunde mai inseamna inca 50m . ori daca cineva percepe o motocileta de la peste 200m in traficul de azi ... ce sa zic...
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
Mr_kokaa
Maniac

Mesaj de Mr_kokaa »

@Ideliastul
1) rank ul ala ti se potriveste . Felicitari Idealistule
2) interesanta calculatia de viteze si distante (daca e corecta ai pus punctul pe I)

sara buna!
DMX
Fan C4

Mesaj de DMX »

Hai sa-ti povestesc in Grecia cum se merge , un loc unde numarul scoterelor si al motoarelor este fffff ridicat .

Nu am vazut un conducator de autovehicul sa faca slalon printre masini , nu am vazut sa schimbe banda doar ptr ca e mai libera banda a doua decat banda pe care se afla ...si toate astea ptr a nu agata vreun motociclist , in timp ce scoteristii si motociclistii faceam SLALOM printre masini , mergeau de nu aveam nici un dumnezeu ....

Eram pe magheru , un motociclist a avut un schimb de replici cu unu` dintr-o masina ..... dupa care motociclistul l-a depasit si si-a vazut de treaba lui , ala cu masina a trecut la 3 cm de el .... ce a vrut sa demonstreze ??...daca il atingea era suficient sa il lase pe ala lat .... mai avem mult de invatat domnilor conducatori auto .... in mod normal vezi un motociclist ii faci loc sa se duca ....in fata ta (eu asa procedez ) prefer sa-l am in fata decat sa stiu ca ori e in lateral ori e in spatele meu .....

Ei sunt vinovati ca merg cu viteza CU TOTUL DE ACORD , dar de aia isi iau motoare sa mearga ca nebunii ..... eu prefer sa ii respect si sa ma dau la o parte din fata lor ....decat sa`mi arat eu "barbatia " din masina .....
Scrie răspuns

Înapoi la “Crash boom bang - Accidente”