Test drive cu Noul Citroen C4 - primele impresii

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Scrie răspuns

Ai achizitiona noul C4?

Da
85
55%
Nu
70
45%

Voturi totale: 155

Gibonski_wnb

Re: Test drive cu Noul Citroen C4 - primele impresii

Mesaj de Gibonski_wnb »

trebuie sa recunosc ca am o fixatie cu asta:

ImagineImagineImagineImagineImagine
Ediz
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i
Mercedes C200 Kompressor
Numar Inmatriculare: Ct 07 WOA / CT 90 ESE

Mesaj de Ediz »

pare scumpa :D
C4
C200K
viorel
Numar Inmatriculare: B 123 VIO

Mesaj de viorel »

da si de la mine.

Desi nu mai este acleasi C4, este un pas inainte.

Si sper sa nu fiu offtopic - am gasit un film foarte edificator dupa parerea mea. Pote fi vazut aici:

http://razvanbb.ro/2011/01/am-condus-no ... en-c4.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Desi cred ca in clipul de mai sus este prezentata varianta de top (probabil in jur de 26k eur) deci 2.5 x cat am dat eu pe C4 coupe, totusi nu cred ca poate nega nimeni ca merita un mare +.
Si in consecinta, nic variantele mai ieftine nu pot sa fie chiar foarte departe (pastrand proportile de la C4 coupe, de ex).

Si eu sper sa apara coupe pe viitor :)

Vio
C4 Coupe 1.6 VTi
lazaroiu
Numar Inmatriculare: ag-03 -car

Mesaj de lazaroiu »

Ca prima impresie asupra lui C4 :

- arhitectura exterioara este mult mai studiata in detaliu chiar daca ca proiect general nu este atat "altfel " fata de modelul anterior
- arhitectura interioara este este cel putin la nivelul clasei , mai putin Honda
- materiale exterioare cu plus ( renuntarea la aripile fata material compozit , sudura laser , insonorizant pe tunelul median etc )
- materiale interioare cu plus ( toata prindera bordului pe elemente de teflon plus parte semirigida rezulta lipsa "greierasi" , buretele cu doua densitati pentru scaun rezulta micsorarea vibratilor , " al treilea cheder " reduce zgomotul interior , alt material pentru plansa de bord , etc )
- mecanica este diferita prin prisma unor noi materiale pentru " oalele " amortizorelor , produse acum din doua parti rigida si semirigida astfel se micsoreaza sau atenueaza celebrele zgomote de amortizoare ale modelului precedend plus o noua setare mai moale . Parerea mea ca este mai moale decat versiunea mecanica a lui C5 .
- Ca motorizare un minus pentru cutia pilotata / 1.6 Thp , un minus pentru cutia automata / 1.6i , un plus pentru 2.0 Hdi si chiar pentru 1.4 i . Minusul pentru cutia de viteza este pentru modul lor de imperechere si nu pentru calitatea lor .

Moral este masina pentru clientii modelului anterior de C4 , clienti care aveau intre 20 / 32 ani si care acum au cativa ani in plus , poate un copil , poate doi , poate nevoia de mai mult spatiu in portbagaj si poate ceva mai multe dureri de spate .De fapt este o masina noua care se compara cu concurenta actuala . Doar atat . In mare varsta publicului tinta a crescut cu minim 5 ani , iar faptul ca aproape jumatate din cei care au votat ar cumpara noul model est mai mult decat remarcabil . Chiar si tot acest forum este remarcabil raportat la marca Citroen in Romania si la modelul C4 in special , model ce a marcat un nou inceput pentru Citroen . Vanzarile Citroen au crescut cu 8% la nivel global in 2010 , a castigat un loc European ( de pe 7 pe 6 ) , 65.000 comenzi pentru DS3 in 10 luni , cam 40000 comenzi pentr unoul C4 pana acum . E ok .

Referitor la Ds4 . Din pacate arhitectura interioara este identica cu C4 , in plus cappitonata cu piele integral , partea fata aproape identica . Asa ca nu va asteptati la o bomba ...... inca .

Urmeaza pe final de an .............. Ds5
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

ne "omoara" rares cu inside hints
:hi
multumiri si respect
=D>
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

lazaroiu scrie:Ca prima impresie asupra lui C4 :

- arhitectura exterioara este mult mai studiata in detaliu chiar daca ca proiect general nu este atat "altfel " fata de modelul anterior
- arhitectura interioara este este cel putin la nivelul clasei , mai putin Honda
- materiale exterioare cu plus ( renuntarea la aripile fata material compozit , sudura laser , insonorizant pe tunelul median etc )
- materiale interioare cu plus ( toata prindera bordului pe elemente de teflon plus parte semirigida rezulta lipsa "greierasi" , buretele cu doua densitati pentru scaun rezulta micsorarea vibratilor , " al treilea cheder " reduce zgomotul interior , alt material pentru plansa de bord , etc )
- mecanica este diferita prin prisma unor noi materiale pentru " oalele " amortizorelor , produse acum din doua parti rigida si semirigida astfel se micsoreaza sau atenueaza celebrele zgomote de amortizoare ale modelului precedend plus o noua setare mai moale . Parerea mea ca este mai moale decat versiunea mecanica a lui C5 .
- Ca motorizare un minus pentru cutia pilotata / 1.6 Thp , un minus pentru cutia automata / 1.6i , un plus pentru 2.0 Hdi si chiar pentru 1.4 i . Minusul pentru cutia de viteza este pentru modul lor de imperechere si nu pentru calitatea lor .

Moral este masina pentru clientii modelului anterior de C4 , clienti care aveau intre 20 / 32 ani si care acum au cativa ani in plus , poate un copil , poate doi , poate nevoia de mai mult spatiu in portbagaj si poate ceva mai multe dureri de spate .De fapt este o masina noua care se compara cu concurenta actuala . Doar atat . In mare varsta publicului tinta a crescut cu minim 5 ani , iar faptul ca aproape jumatate din cei care au votat ar cumpara noul model est mai mult decat remarcabil . Chiar si tot acest forum este remarcabil raportat la marca Citroen in Romania si la modelul C4 in special , model ce a marcat un nou inceput pentru Citroen . Vanzarile Citroen au crescut cu 8% la nivel global in 2010 , a castigat un loc European ( de pe 7 pe 6 ) , 65.000 comenzi pentru DS3 in 10 luni , cam 40000 comenzi pentr unoul C4 pana acum . E ok .

Referitor la Ds4 . Din pacate arhitectura interioara este identica cu C4 , in plus cappitonata cu piele integral , partea fata aproape identica . Asa ca nu va asteptati la o bomba ...... inca .

Urmeaza pe final de an .............. Ds5
Problema este ca multe din aceste plusuri le descoperi dupa ce cumperi masina. Ce ai scris tu poate fi o lectie pentru cei care vand masina si astfel pot veni si cu argumente solide si mai ales tehnice, nu doar cu vorbaraia tipica invatata la scoala de vanzari, vorbaraie care in opinia mea nu prea o sa tina cu un actual posesor de C4-I.
Felicitari pt post ! :hi
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

lazaroiu scrie:
Moral este masina pentru clientii modelului anterior de C4 , clienti care aveau intre 20 / 32 ani si care acum au cativa ani in plus , poate un copil , poate doi , poate nevoia de mai mult spatiu in portbagaj si poate ceva mai multe dureri de spate
cu asta nu prea sunt de acord, poate doar cei care au avut modelul berlina sa se uite la noul C4. Cei care au avut Coupe...sincer nu cred :mrgreen: Mai degraba Ds3 ( dc vor scadea preturile) care oricum in Romania se pare ca este un model neinteles din moment ce nimeni nu-l cumpara
Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

dupa logica simpla, da. multi posesori care au avut prima generatie coupe (de la inceput) (tineri burlaci) acum este posibil sa fi intemeiat o familie si sa cauta un model nou cu 4 usi.
dar la noi in tara nu merge faza aceasta din vest. nu prea sunt toti cu potential financiar pt asta. in plus devalorizarea mai mare la noi (fata de vest) pt c4.1 aduce un soc in plus la buzunar posesorului primei generatii.
dar.
un posesor tanar de c4.1 2 usi nu cred ca va opta pt generatia a doua, decat:
- daca se plictiseste cu banii si vrea sa se innoiasca (cred ca sunt 5%)
- a fost masina sh, ieftin ca un pas spre alta masina, nouaa, si a ramas incantat de calitatile noii generatii
- a avut probleme grave si nu mai suporta c4.1

daca a fost posesor de c4.1 berlina:
- are bani si vrea una noua (si arata bine c4.2 din punct de vedere al berlinei)

lazaroiu
Numar Inmatriculare: ag-03 -car

Mesaj de lazaroiu »

Ambele pareri sunt perfect pertinente prin prisma faptului ca primul model dispune de 2 variante de caroserie . Statistic / tabelul meu diferenta de varsta intre posesori de coupe si berlina este de 10 ani in medie . Analiza este facuta strict berlina fata de berlina , adica comparam mere cu mere . Daca se castiga peste 5% din actualii detinatori de coupe pentru modelul nou berlina este mai mult decat ok .

Referitor la afirmatia ca asta merge in vest si nu la noi ...... Care noi ? Noi ca piata de Citroen in Romania nu existam . Romania vinde / toata tara mai putin decat un concesionar mare din Franta

Este clar ca produsele sportive ale Citroen vor trece sub emblema Ds . Astfel clientul tinta de coupe trece la DS3 .

DS3 nu este corect configurat comercial pentru a putea avea penetrare in piata . Se poate lua un SoChic 1.6 VTI 120 cP - REDUCERE - REMAT = 13.320 Euro cu Tva . Cred ca este Ok tinand cont ca in Franta are intre 3 si 6 luni perioada de asteptare .

Ca o paranteza , problema ca este prea scumpa , cu scuzele de rigoare , mi se pare un pic fara acoperire . Cred , din pacate , ca noi , si aici ma includ si eu , suntem prea saraci pentru anumite produse pe care vesticul si le permite fara probleme.
Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

cu vestul ziceam exact ce ai concluzionat si tu, ca noi romanii suntem mai saraci decat cei de acolo sa ne permitem la fel anumite lucruri. sa iei o masina noua la 4 ani este un efort substantial pt un roman. un roman angajat si nu patron.

Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

Mai jos avem un XLS cu preturi si dotari comparative, C4 II vs restul

Preturile sunt luate de pe site-urile oficiale, si includ eventualele oferte la momentul actual (daca exista). superofertele din showroom, sau lichidarle de stoc nu se iau in calcul la comparativul acesta, deoarece sunt cu caracter limitat indisponibile oricui."
de asemenea daca exista ceva corectii sesizata de oricine, este binevenita.
si in incheiere. bmw, audi nu le-am bagat in calcul ca totusi sunt mult prea sus pt a fi considerate aici. nic lexus ct200h, nici mercedes b class care eu totusi nu il consider compacta.
nissan nu mai are o compacta in oferta lor, si volvo nu am gasit pe site, care merge f greu la mine

C4II vs Restu'

Ediz
Mercedes C200 Kompressor

Mesaj de Ediz »

Am fost si eu la Citroen sa las masina la revizie si cu ocazia asta m-am urcat si in noul c4. =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ =P~ . As vrea sa imi schimb votul in DA.
Era varianta cu jante 18, hdi hidramat,plafon panoramic , piele,xenon . SUPER :D
C4
C200K
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Pai schimba-l ca se poate , daca te-a convins masina dupa ce ai vazut-o si ai cumpara-o :)
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

eu oricum astept cu interes primul membru cu C4 v2. ar trebui sa-i pregatim o surpriza, gen cand isi face topic sa-i scriem cat mai multi ce urata e :ok :ok
Ediz
Mercedes C200 Kompressor

Mesaj de Ediz »

am intrebat si de buyback dar au zis ca e cam la limita . Ei cica le iau pana in 70-80 d mii d km.Si eu am 85-86. Cam ce pret ar putea sa-mi dea?
C4
C200K
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”