"Pacate" in ale condusului
- Juliu
- Numar Inmatriculare: B-14-KWD
Re: "Pacate" in ale condusului
Ideea este ca are dreptate, Chainsaw. Nu este treaba noastra sa le facem educatie civica altora.
Si eu, mai ales in facultate cand eram cu bietul Cielo ma enervam.
In fata guvernului, prin anul 4, am dat semnal dreapta si am luat-o inainte spre Aviatori. Veneam dinspre Ana Ipatescu. Un Ford Mondeo m-a claxonat in spate nervos sa-il eliberez pista de decolare.
I-am pus frana, m-a ocolit, mi-a facut aceeasi figura si a zburat. M-am tinut cat am putut dupa el cu martoaga. La stop la statuia aviatorilor, l-am ajuns, am coborat din masina.
Nu sunt eu namila, am doar 1.79, 1.80 si sunt drept si suplu, atat. Nu am eu treaba cu bataia, doamne fereste. Dar nici el nu era. A mers usor inainte, cand a vazut ca sunt mai nebun ca el si conflictul s-a aplanat. Cred ca a renuntat pentru vreo 2 saptamani la figuri prin oras.
Nici dupa nu m-am potolit, la flashuri puneam frana. Dar am renuntat incet incet. Zici tu ca educi pe unul, si vin alti 10. Zilnic, saptamanal, lunar, anual. Puneti 100 nu 10.
De cand cu C4 vti, daca am bani de benzina, si sunt glumet, ma dau in dreapta, dupa care revin pe banda 2 si ii arat si eu ce flashuri frumoase am.
Tine de minune, atata timp cat nu e cine stie ce avion.
Asadar am ajuns la un compromis. Sunt linistit, si cateodata mai scap si eu un part, scuzati-ma.
A, si pe autostrada, nu mai semnalizez miscarea peste benzi. Nu ma mai consum. Vad ca vine berbecul, ma asigur, fac miscarea rapid, calatorie sprancenata idiotule.
Si eu, mai ales in facultate cand eram cu bietul Cielo ma enervam.
In fata guvernului, prin anul 4, am dat semnal dreapta si am luat-o inainte spre Aviatori. Veneam dinspre Ana Ipatescu. Un Ford Mondeo m-a claxonat in spate nervos sa-il eliberez pista de decolare.
I-am pus frana, m-a ocolit, mi-a facut aceeasi figura si a zburat. M-am tinut cat am putut dupa el cu martoaga. La stop la statuia aviatorilor, l-am ajuns, am coborat din masina.
Nu sunt eu namila, am doar 1.79, 1.80 si sunt drept si suplu, atat. Nu am eu treaba cu bataia, doamne fereste. Dar nici el nu era. A mers usor inainte, cand a vazut ca sunt mai nebun ca el si conflictul s-a aplanat. Cred ca a renuntat pentru vreo 2 saptamani la figuri prin oras.
Nici dupa nu m-am potolit, la flashuri puneam frana. Dar am renuntat incet incet. Zici tu ca educi pe unul, si vin alti 10. Zilnic, saptamanal, lunar, anual. Puneti 100 nu 10.
De cand cu C4 vti, daca am bani de benzina, si sunt glumet, ma dau in dreapta, dupa care revin pe banda 2 si ii arat si eu ce flashuri frumoase am.
Tine de minune, atata timp cat nu e cine stie ce avion.
Asadar am ajuns la un compromis. Sunt linistit, si cateodata mai scap si eu un part, scuzati-ma.
A, si pe autostrada, nu mai semnalizez miscarea peste benzi. Nu ma mai consum. Vad ca vine berbecul, ma asigur, fac miscarea rapid, calatorie sprancenata idiotule.
Citroen C4, 1.6 vti

- Juliu
Probabil sunt putine persoane care, cel putin la varsta mea, au avut atatea patanii, inclusiv pus in pericol alte persoane cand ma enervam.
Nu provocam si nu dadeam flashuri si claxoane niciodata. Dar raspundeam la provocari de doua ori mai aprig.
Iata ce am invatat:
Sunt exceptiile de rigoare, oameni care chiar se grabesc si adormiti neatenti pe sosea.
Altfel oamenii care claxoneaza, flashuiesc, iti pun frane in fata au o problema de atitudine. Sunt genul de oameni care daca trag un part trebuie sa-l simta si cei de trotuarul celalalt. Condusul este un refugiu pentru ceea ce nu pot realiza in viata ordinara.
O ocazie de a domina pe ceilalti, nu de a fi dominat. Nu dau flashuri ca nu au loc de tine, o fac sa ii vada toata lumea, sa se simta ascultati si puternici.
In nici un caz NU SEMNALIZATI miscarea de dat la o parte. Pastrati bunul simt pentru cei care merita si pentru intersectii, stopuri.
Nu va simtiti dominati. Mutati-va repede inainte sa ajunga in spatele vostru.
Cateodata este imposibil dar chiar daca da flashuri este mai bine sa ii dati o pedala zdravana si sa faceti mutarea cand este posibil. Trece si uitati repede de mujic.
Prima miscare de efect este mutatul partial, doar jumatate pe banda 1 chiar daca este libera, sa aiba loc dar sa ii arati dezgustul. Niciodata nu mi-a pus vreunul frana in fata pentru asa ceva, dar se uitau intotdeauna cu obida.
A doua este propriul medicament. Mutat in spatele lui si flashuri. Dar gasesc prima miscare mai putin costisitoare.
In rest feriti-va, nu-i bagati in seama si "aratati-le gaura fundului" de cate ori puteti. Pastrati miscarile de efect doar cand sunteti glumeti si OBLIGATORIU sunteti singuri in masina.
Salutari!
Nu provocam si nu dadeam flashuri si claxoane niciodata. Dar raspundeam la provocari de doua ori mai aprig.
Iata ce am invatat:
Sunt exceptiile de rigoare, oameni care chiar se grabesc si adormiti neatenti pe sosea.
Altfel oamenii care claxoneaza, flashuiesc, iti pun frane in fata au o problema de atitudine. Sunt genul de oameni care daca trag un part trebuie sa-l simta si cei de trotuarul celalalt. Condusul este un refugiu pentru ceea ce nu pot realiza in viata ordinara.
O ocazie de a domina pe ceilalti, nu de a fi dominat. Nu dau flashuri ca nu au loc de tine, o fac sa ii vada toata lumea, sa se simta ascultati si puternici.
In nici un caz NU SEMNALIZATI miscarea de dat la o parte. Pastrati bunul simt pentru cei care merita si pentru intersectii, stopuri.
Nu va simtiti dominati. Mutati-va repede inainte sa ajunga in spatele vostru.
Cateodata este imposibil dar chiar daca da flashuri este mai bine sa ii dati o pedala zdravana si sa faceti mutarea cand este posibil. Trece si uitati repede de mujic.
Prima miscare de efect este mutatul partial, doar jumatate pe banda 1 chiar daca este libera, sa aiba loc dar sa ii arati dezgustul. Niciodata nu mi-a pus vreunul frana in fata pentru asa ceva, dar se uitau intotdeauna cu obida.
A doua este propriul medicament. Mutat in spatele lui si flashuri. Dar gasesc prima miscare mai putin costisitoare.
In rest feriti-va, nu-i bagati in seama si "aratati-le gaura fundului" de cate ori puteti. Pastrati miscarile de efect doar cand sunteti glumeti si OBLIGATORIU sunteti singuri in masina.
Salutari!
Citroen C4, 1.6 vti

-
Eddy
- Numar Inmatriculare: B-04-ECW
Am fost martor la cea mai haioasa poanta pe autostrada spre mare de 1 mai
)
Iese un tip cu un saracut de opel vectra sa depaseasca si el o dacie. Din spatele lui iese unu nervos cu un Evo X sta 1 secunda in spatele vectrei si incepe cu flashurile sa-l depaseasca mai repede.. claxoane... fente ( ofticat pe viata omu ).
In spate la Evoi apare un Audi R8 V10. Omu calm isi asteapta randu sa depaseasca ( intre timp ala cu Evo-ul a dat pe faza lunga ( urasca oameni astia ) ) Intra Opelu la loc pe banda si vajaie ofticatu pe langa el cu claxoane si semne in geam...
Baietasu din Audi se decide sa-i dea o lectie si incepe si el cu flashurile si oricat se chinuia ala cu Evo-ul sa scape de el accelerand la maxim ca urla motorasul nu reusea statea lipit R8-ul pana nu a avut de ales decat sa se dea la oparte.
( Eu personal cred ca isi merita tipu cu Evo-ul sa guste din propriul medicament)
Iese un tip cu un saracut de opel vectra sa depaseasca si el o dacie. Din spatele lui iese unu nervos cu un Evo X sta 1 secunda in spatele vectrei si incepe cu flashurile sa-l depaseasca mai repede.. claxoane... fente ( ofticat pe viata omu ).
In spate la Evoi apare un Audi R8 V10. Omu calm isi asteapta randu sa depaseasca ( intre timp ala cu Evo-ul a dat pe faza lunga ( urasca oameni astia ) ) Intra Opelu la loc pe banda si vajaie ofticatu pe langa el cu claxoane si semne in geam...
Baietasu din Audi se decide sa-i dea o lectie si incepe si el cu flashurile si oricat se chinuia ala cu Evo-ul sa scape de el accelerand la maxim ca urla motorasul nu reusea statea lipit R8-ul pana nu a avut de ales decat sa se dea la oparte.
( Eu personal cred ca isi merita tipu cu Evo-ul sa guste din propriul medicament)
C4 1.6i 16v SX VTR - 110 armasari [( B - 04 - ECW )]
1) Esti pe net
2) Esti pe forumul ClubC4
3) Imi citesti semnatura
5) Nu ai observat ca lipseste punctul 4
6) Tocmai ai verificat daca exista punctul 4
7) Zambesti, sau chiar razi
1) Esti pe net
2) Esti pe forumul ClubC4
3) Imi citesti semnatura
5) Nu ai observat ca lipseste punctul 4
6) Tocmai ai verificat daca exista punctul 4
7) Zambesti, sau chiar razi
- andu_nae
- Marca si model masina: Volvo XC70, D5
Frumos si de urmat postul de mai sus
M-am gandit sa va povestesc si eu prima si singura duda pe care am facut-o de curand.
Veneam acum o saptamana de la Otopeni spre Brasov, noaptea ora 11-12, ploua ca la balamuc(am crezut ca-mi stramba tabla
) eu destul de tapan de obosit si cu masinutza mai doldora ca niciodata - 4 oameni si portbagajul plin ochi (3 oameni intorsi cu avionul in tara m-am mirat ca am incaput)
Pe celebra deja centura de la Ploiesti, cum vi spre brasov, mai e inca un pod in lucru unde esti deviat pe celalalt sens unde se circula pe 2 benzi(o banda pe sensul de mers). Cu vreo 300-400 metri de locul descris mai sus prietena mea se hotaraste sa opreasca aerul conditionat si sa mute butoanele pe aer cald cu recirculare(AC manual) si in secunda 2(si nu exagerez, fix a doua secunda) s-a aburit parbrizul ca si cum s-a tras frumos perdeaua....
Reduc acceleratie, corectez setarile sa se dezabureasca, ridic ochii si aveam la mai putin de 50 m in fata asa:
- staga-cap de pod beton cat casa poporului,
- centru - 2 garduri de circulatie la interval de 3 metri cu o bucata de bordura serioasa intre ele,
- dreapta - protectia drumului de fier masiv...
In urmatoarea secunda m-am suit cat sunt de mare pe frana(1.95 inaltine
) masina s-a facut sanie (rahaturile de cauciuce energy si tocite, fara ESP, si balta pe jos) si am reusit sa o incadrez sa trec printre cele 2 garduri pe deasupra bordurii....
M-am oprit pe pietris cu masina dea-curmezisul si trecand peste bucata de borsura fara sa o ating - deci slava domnului, daune 0 - dar speriat crunt...
Urmari: Imi caut cauciucuri, desi sunt uzate in procent de maxim 50%
Asadar:
safe
M-am gandit sa va povestesc si eu prima si singura duda pe care am facut-o de curand.
Veneam acum o saptamana de la Otopeni spre Brasov, noaptea ora 11-12, ploua ca la balamuc(am crezut ca-mi stramba tabla
Pe celebra deja centura de la Ploiesti, cum vi spre brasov, mai e inca un pod in lucru unde esti deviat pe celalalt sens unde se circula pe 2 benzi(o banda pe sensul de mers). Cu vreo 300-400 metri de locul descris mai sus prietena mea se hotaraste sa opreasca aerul conditionat si sa mute butoanele pe aer cald cu recirculare(AC manual) si in secunda 2(si nu exagerez, fix a doua secunda) s-a aburit parbrizul ca si cum s-a tras frumos perdeaua....
Reduc acceleratie, corectez setarile sa se dezabureasca, ridic ochii si aveam la mai putin de 50 m in fata asa:
- staga-cap de pod beton cat casa poporului,
- centru - 2 garduri de circulatie la interval de 3 metri cu o bucata de bordura serioasa intre ele,
- dreapta - protectia drumului de fier masiv...
In urmatoarea secunda m-am suit cat sunt de mare pe frana(1.95 inaltine
M-am oprit pe pietris cu masina dea-curmezisul si trecand peste bucata de borsura fara sa o ating - deci slava domnului, daune 0 - dar speriat crunt...
Urmari: Imi caut cauciucuri, desi sunt uzate in procent de maxim 50%
Asadar:
Volvo XC70, D5
ex: C4 Coupe 1.6 HDI
Toyota Yaris, 1.0
Toyota Yaris, 1.0
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Ce dracu e de urmat din postul de mai sus?Frumos si de urmat postul de mai sus![]()
Stiti voi ca vroia sa ii dea 'o lectie' ? Daca da, ce fel de lectie e asta?
Era si ala din R8 un cocalar in trafic la fel ca si ala cu Evo.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
- andu_nae
- Marca si model masina: Volvo XC70, D5
easy Deese easy....
Ma refeream la postul lui Juliu care era "cel de mai sus" cand m-am apucat sa scriu
Ma refeream la postul lui Juliu care era "cel de mai sus" cand m-am apucat sa scriu
Volvo XC70, D5
Toyota Yaris, 1.0
Toyota Yaris, 1.0
- Juliu
Bine, acuma fiecare interpreteaza cum vrea, dar ideea este sa urmezi esentialul.
Citroen C4, 1.6 vti

- catalin4u24
- StarShip Pilot
- Marca si model masina: Lancer Sportback
Mergeam pe DN1 dinspre Bucuresti spre Ploiesti.
Afara din localitate, 130 la ora, pe banda 2. Pe banda 1 o dacia mergea usor, in spatele ei un logan, chiar cand ma apropii loganul decide sa depaseasca dacia, intra pe banda 2 fara semnal, ma vad nevoit sa franez violent pana la 70 la ora la juma de metru de bara spate a loganului, il injur in gand.... aia e, stau in spatele lui..., intr-un final intra loganul inapoi pe banda, accelerez, depasesc iar pensionarul din logan incepe sa ma claxoneze. S-a speriat de mine probabil, atunci m-a luat capul. Adica tu te bagi in fata mea, eu franez , stau in spatele tau linistit , iar tot tu pensionar senil ma claxonezi ca de ce te-am depasit, sau de ce merg asa tare sau..... orice.
Trec pe banda 1 si ii franez in fata pensionarului. Acum sa aiba motiv sa claxoneze. Franeaza pensionarul, face eschive stanga-dreapta , ma uit in oglinda, mai-mai sa piarda controlul volanului
ma gandesc oops, il bag in pamant pe pensionar. Imi vad de drum, pensionarul dispare din retrovizoare. Nu trec 5 min , cine trece vijelie pe langa mine? ati ghicit, pensionarul !
Ma gandesc, asta imi coace ceva. Dispare pensionarul meu, se duce mult in fata, cu un fum in spatele lui, (era diesel loganu). Dupa alte 5 min, pensionarul tras pe dreapta imi face poze cu telefonul cand trec
Ce o fi vrut el sa faca cu pozele... el stie.
In mintea lui, muribunda, probabil s-a gandit ca se duce la politie si ma spune.
Nu stiu.... el stie.
Afara din localitate, 130 la ora, pe banda 2. Pe banda 1 o dacia mergea usor, in spatele ei un logan, chiar cand ma apropii loganul decide sa depaseasca dacia, intra pe banda 2 fara semnal, ma vad nevoit sa franez violent pana la 70 la ora la juma de metru de bara spate a loganului, il injur in gand.... aia e, stau in spatele lui..., intr-un final intra loganul inapoi pe banda, accelerez, depasesc iar pensionarul din logan incepe sa ma claxoneze. S-a speriat de mine probabil, atunci m-a luat capul. Adica tu te bagi in fata mea, eu franez , stau in spatele tau linistit , iar tot tu pensionar senil ma claxonezi ca de ce te-am depasit, sau de ce merg asa tare sau..... orice.
Trec pe banda 1 si ii franez in fata pensionarului. Acum sa aiba motiv sa claxoneze. Franeaza pensionarul, face eschive stanga-dreapta , ma uit in oglinda, mai-mai sa piarda controlul volanului
Ma gandesc, asta imi coace ceva. Dispare pensionarul meu, se duce mult in fata, cu un fum in spatele lui, (era diesel loganu). Dupa alte 5 min, pensionarul tras pe dreapta imi face poze cu telefonul cand trec
Ce o fi vrut el sa faca cu pozele... el stie.
In mintea lui, muribunda, probabil s-a gandit ca se duce la politie si ma spune.
Nu stiu.... el stie.
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Ei uite asta nu se face. Daca vezi ca e cretin de ce sa vrei sa te intreci cu el? L-ai depasit, ai vazut ca e adormit, idiot sau manelist, pleaca cit mai departe de el si adio, nu mai da loc la discutii, manevre, intreceri de genul "vopseaua si tabla mea e mai ieftina", "masina mea are curul mai bombat", "ba a mea are portbagajul mai mare", "ba eu am un prieten care e primar si unul fost senator".catalin4u24 scrie: Trec pe banda 1 si ii franez in fata pensionarului. Acum sa aiba motiv sa claxoneze. Franeaza pensionarul, face eschive stanga-dreapta , ma uit in oglinda, mai-mai sa piarda controlul volanului
Apoi, ce te faceai daca ala dormea in continuare si nu vedea ca frinezi? Sareati amindoi in parapeti! Si pentru ce?!
P.S.: eu am boala pe retarzii astia care la 70-80+Kmph stau la 4-5 metri in spate, si eventual putini iesiti spre stinga de nici nu stii la ce se uita, la ala de la 2km din fata ta sau la fundul tau in cazul in care frinezi. Sint o droaie de astfel de cretini si oligofreni pe strazi. Si nici nu vor sa depaseasca, sa nu cumva sa ia radar.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- catalin4u24
- StarShip Pilot
Stiu dar sunt momente in care nervii pun stapanire pe actiunile tale. De abia mai tarziu realizezi ca nu ai procedat corect.
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Inteleg, insa avind in vedere ca situatia a fost foarte departe de a fi enervanta inseamna ca te-ai suit la volan nervos sau ti-ai sarit din pepeni pe moment si neateptat de usor. Ar trebui sa-ti schimbi unitatea audio din masina, in mod clar nu te mai relaxeaza 
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
- Juliu
catalin4u24 scrie: ... sunt momente in care nervii pun stapanire pe actiunile tale. De abia mai tarziu realizezi ...
Aici ai pus punctul pe i. Nu din rautate ai procedat astfel, creierul nostru tot de chimie este ghidat. Intrebarea este de ce sa te consumi?
Bine, m-am gasit eu, ciob de oala sparta. Dar incerc si eu sa ma schimb.
Citroen C4, 1.6 vti

- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
eu daca`l vedeam pe mos ca face poze , ma opream langa el si`mi aprindeam o tigare...sa`l vad cum fuge in masina 
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
[quote="mituc. Ar trebui sa-ti schimbi unitatea audio din masina, in mod clar nu te mai relaxeaza
[/quote]
marca inregistrata Mituc style!

marca inregistrata Mituc style!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- catalin4u24
- StarShip Pilot
Aici si tu ai pus punctul pe "i". Am fost cu familia la baneasa la zoo iar pe drum mi-a facut fimea capul tandari ca a plans si a urlat tot drumul... iar un urlet de bebelus nu e tocmai relaxantmituc scrie:...inseamna ca te-ai suit la volan nervos sau ti-ai sarit din pepeni pe moment si neateptat de usor. Ar trebui sa-ti schimbi unitatea audio din masina, in mod clar nu te mai relaxeaza
Si poc mi-a sarit mosul in fata... si aia a fost, a pus capac.
Asadar Dle Mituc Sir, unitatea asta nu prea am cum sa o schimb si nici nu as schimba-o pt nimic in lume