Anvelope iarna / all seasons

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

.indie. scrie: Nu are sens sa iti pui de iarna la ce ierni avem noi mai nou in sud.
>Ceea mai mare aberatie care am auzit-o vreodata , inseamna ca nu ai mers niciodata cu pneuri de iarna pe zapada sa vezi aderenta poti sa ai . ->Sa vezi cum oamenii cu bmw si cu "mertane" care nu aveau incaltari de iarna se chinuiau in Poiana Brasov sa urce o panta de cateva grade .....

>>> LISA daca mai mergi la un ski , sau daca mai dai o fuga pe la munte ....puneti pneuri de iarna , daca nu ai bani puneti macar 2 pneuri pe fata si sa o vezi diferenta !!!

>>Nu ii asculta pe cei care spun ca nu se merita pneurile de iarna ca spun niste aberatii imense . De ce crezi ca se fac ambuteiajele care le vezi la TV iarna , cand la Unirii se chinuie cu masinile sa iasa din pasaj , ptr ca avem conceptii depasite si nu intelegem ca iarna trebuie sa ai "incaltari" de iarna si vara de vara .
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Daca vreti sa va luati gume de iarna luati-va repejor, pentru ca in octombrie o sa le luati cu cel putin 20% mai mult (eu asa am patit).
Mie anul trecut cel mai bun raport pret/calitate l-am gasit la dunlop sport m3 si cu care iarna trecuta m-am simtit ca vara. Pe lista mai erau si niste michelin pilot alpin pa2 (parca) si inca niste minuni de la vrederstein (sper ca am scris cu-rect).

Amvelopele stock de pe c4 sint de vara si sint rezonabile (nu bune, ci rezonabile) pentru vara. E preferabil ca iarna sa va puneti de iarna, mai ales in orase aglomerate unde riscul de a pupa pe careva in fund este mai mare (si nu doar pentru asta, se poate sari foarte usor cu rabla in copaci si pe drum drept).

Chiar daca nu cumparati de la ei, zvirliti un ochi pe cauciucuridirect.ro. Au acolo si link-uri catre mai sus pomenitii ADAC si alti testeri de genul asta (pe baza review-urilor de acolo am ales dunlop-urile). Adica informatia de care aveti nevoie e cumva prezentata mai centralizat, sau macar e mai la indemina.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
mituc

Mesaj de mituc »

.indie. scrie:Alea cu care vine masina sunt foarte bune (Michelin Energy parca)
Nu are sens sa iti pui de iarna la ce ierni avem noi mai nou in sud.
Foarte defecta conceptia ta despre viata la bord... foarte defecta... :roll:
Anul trecut am mers 5 zile prin zapada de pe 1 decembrie de cind le-am montat si pina pe 12 martie cind le-am dat jos. Insa pentru alea 5 zile eu zic ca s-a meritat din plin.

Apoi, chiar daca nu a fost zapada tot a fost frig. Si amvelopele de vara (cum sint si Michelin Energy cu care vine default C4) se intaresc si mergi sanie in cazul unei frinari. Alea de iarna sint mai moi (de aia se si uzeaza asa repede pe asfalt) si au aderenta mult mai buna in cazul in care temperatura la care sint exploatate e mica (pragul e de 5-8C, cam aici e facut sa fie din compozitia polimerilor alora).

Amvelopele all-seasons le vad potrivite pentru masini cu sub 80CP/tona (like, dacia 1300, solenza, si altele din aceeasi gama si care pot fi catalogate, in functie de gradul de uzura, drept moartea-pe-roti), pentru ca ele sint un dezastru vara relativ la cauciucurile de vara si un dezastru iarna relativ la cauciucurile de iarna (sint oarecum potrivite pentru exploatarea in jurul temperaturii aleia de prag, adica undeva intre -5 si +15C, fara umezeala/gheata/zapada pe carosabil).

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Mesaj de SAMmy »

Desi Michelin nu face All-Season-uri, dupa profil Michelin Energy sunt catalogate ca fiind All-Season,
insa orice om care s-a documentat catusi de putin pe tema asta stie ca profilul conteaza mai putin
cand vine vorba de temperaturi scazute sau ridicate, atunci contand foarte mult compozitia anvelopelor...

Din proprie experienta va pot spune ca Michelin Energy sunt varza toamna, iar iarna sunt dezastru...
Cand am luat masina, in Nov 2006, nu era foarte frig... 7-13 grade Celsius cotidian, insa chiar si
la aceste temperaturi, deloc extreme, cand ploua, masina patina pe carosabil... cea mai tare
faza fiind aceea ca am dat masina unui prieten si acesta, de frica sa n-o ia la vale si sa-l buseasca pe
ala din spate, o supratura si nu putea sa plece cu ea din panta de pe Schitu Magureanu, la circa 9 grade C, pe ploaie!!!

Concluzia: Luati-va anvelope de iarna...

Concluzia alternativa: Nu dati masina prietenilor, nici chiar familiei... it's bbbbb... bad!

PS: Daca va decideti sa va luati cauciucuri de iarna, aruncati un ochi pe situl propus de mituc: www.cauciucuridirect.ro
la evaluari sau pe alte situri dedicate subiectului, ca sa stiti cam pe ce dati banii... In plus, va sfatuiesc sa va combinati,
pentru ca se pot obtine discount-uri substantiale!!!
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Mie mi s-au parut super decente cauciucurile stock..n-am intampinat probleme cu ele prea mari iarna...
Insa cu GoodYear Eagle F1 pe frig si ploaie...e dezastru total..
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Eu am mers fara probleme cu o martzoaga de Dacia SuperNova cu cauciucuri Montana de vara iarna si nu am avut probleme.
Poate sunt eu mai calm in manevrarea comenzilor :)

Oricum, stiu ca ideal ar fi sa ai cauciucuri de iarna iarna si de vara vara dar eu zic ca ma descurc binisor si cu all-seasons.

Ia sa caut niste slickuri :)
Ultima oară modificat Vin Sep 21, 2007 3:40 pm de către Deese, modificat 1 dată în total.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
bezz

Mesaj de bezz »

cauciucurile stock {eu am avut pilot primacy, nu energy} se comporta acceptabil in prima, cel mult a doua iarna, o data ce le-am tocit nu am mai putut urca pasajul baneasa pe 5 cm de zapada, iar pe ud aveam saniuta nu masina... :( vorbim de rulaj 25k-30k km. in germania se schimba cauciucurile dupa km astia, noi avem pretentia sa ne serveasca si iarna.
just cruisin'
xs mk2 2.0 hdi 90hp 2004
mituc

Mesaj de mituc »

.indie. scrie:Eu am mers fara probleme cu o martzoaga de Dacia SuperNova cu cauciucuri Montana de vara iarna si nu am avut probleme.
Poate sunt eu mai calm in manevrarea comenzilor :)
Pai si supernova citi CP pe tona are? 55-60?

Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

In jur de 78 cai, are 75 cai si 950 kg
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
Atomiku

Mesaj de Atomiku »

Eu mi-am, luat iarna trecuta niste Matador la 11 milioane toate. Parerea mea k ca merita...nu inteleg dc ti-ai lua super cauciucuri (indice de viteza mare, etc.) pt iarna. Doar daca esti din gasca lui Loeb, Gronholm sau Solberg...iar in cazu asta cauciucurile au tinte metalice pe ele. Eu cred k Matador sunt ok...mai ales k sunt pe skode...deci kiar asa praf nu sunt.
Parerea mea.
Daca ai bani sa dai pe ele...n-ai decat . Mai conteaza si cum mergi.
C4 Coupe 2.0 HDi VTR Pack Rouge Lucifer
bezz

Mesaj de bezz »

singurele lucruri de care mi s-au plans proprietarii de octavia sunt cauciucurile si service-ul :roll: :lol:
just cruisin'
xs mk2 2.0 hdi 90hp 2004
Lisa
Sharky Boy
Numar Inmatriculare: B-03-LIS

Mesaj de Lisa »

guys...mersi mult de sfaturi. stockurile mele energy au fost bestiale pana acum...sincer. si vara, si pe ud, si iarna, am prins polei in poiana 1 data si am urcat si pana la trei brazi la predeal pe viscol, altdata knd se pocneau toti pe la sinaia pe la cota. nu am ce sa le reprosez...sincer. dar si eu sunt de parere k si sammy si mituc k iarna treb sa ai cauciucuri de iarna.

eu am deschis topicul pt k ma apropii de 20k km cu anvelopele stock, si vreau sa stiu knd se schimba, ce semnifica toti indicii aia V/W/H naiba sa-i ia. asta e un subiect la care zau nu ma pricep. care indice e bun? k asa oferte sunt multe, iar eu sincer nu ma catzar cine stie pe udne cu masina mai ales pe zapada. bani de dat pe ele dau..si imi iau 4. dar vreau sa-mi iau ceva practic...nu extra super sport de facut raliu pe gheata.
B-03-LIS C4 coupe 1.4 VTR 90cp - "SHarky Boy"
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

cauciucuri de iarna nu iti cumperi in fiecare an, le folosesti mult mai putin, si aici ma refer la tine care spui ca nu mergi iarna la nu'sh cate zece mii de km pe luna. Deci iti poti lua in ideea ca o sa le ai destul de mult :)
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
Lisa
Sharky Boy
Numar Inmatriculare: B-03-LIS

Mesaj de Lisa »

care indicator e ala ...potrivit? k am vazut V W H si T...ce inseamna tampeniile astea? nu-mi vine sa cred k toata lumea stie numai eu nu... :roll:
B-03-LIS C4 coupe 1.4 VTR 90cp - "SHarky Boy"
mituc

Mesaj de mituc »

Lisa scrie: ce semnifica toti indicii aia V/W/H naiba sa-i ia.
Ce semnifica indicii aia poti gasi la http://www.carbibles.com/tyre_bible.html . E pe acolo un tabel. Anvelopele noastre stock au indice de viteza de pina la 240Kmph parca (sau poate alea cu motor de 1.4 au de pina la 210), poti sa-ti iei linistita pina la 190 (U cred) de iarna. Evident, acelasi model de anvelopa dar cu un indice de viteza mai mare costa si ceva mai mult.

Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”