Etrier blocat

Probleme de orice natura, intalnite la C4
ingfrancisc
Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: TM04DVF

Re: Etrier blocat

Mesaj de ingfrancisc »

sunt putin offtopic ... are cineva idee la C4 Picasso pistonasul de frana, etrier spate (Bosch) pe ce sens se insurubeaza? Am vazut intr-un filmulet pe youtube ca insuruba ala pe dreapta (in sensul acelor de ceas) dar ... stie cineva sigur?
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
Dudau1991
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16v

Mesaj de Dudau1991 »

Până la urmă am rezolvat cu etrierul, se pare că aveam cablurile de la frâna de mână gripate și garniturile etrierelor terminate, am cumpărat garnituri și pistonașe plus cablurile de la frâna de mână, mecanicul mi-a recomandat să schimb doar garniturile și să las vechile pistonașe.
Dar cum la noi sunt doar mecanici de ispravă a avut grijă să îmi rupă un șurub de sub masină care ținea protecția de plastic de la frâna de mână și frânele țin acum mai jos urmând să fac o nouă aerisire.
Are careva idee dacă se face aerisirea și la pompa abs? Mie mi-a făcut aerisirea clasică și nu sunt mulțumit, oricum am impresia că a greșit deoarece a rămas vasul fără lichid deoarece era urcată pe elevator, completând pe urmă.
ingfrancisc
Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: TM04DVF

Mesaj de ingfrancisc »

ingfrancisc scrie:sunt putin offtopic ... are cineva idee la C4 Picasso pistonasul de frana, etrier spate (Bosch) pe ce sens se insurubeaza? Am vazut intr-un filmulet pe youtube ca insuruba ala pe dreapta (in sensul acelor de ceas) dar ... stie cineva sigur?
revin, ca astazi i-am schimbat discurile si placutele pe spate. La C4 picasso (dar probabil si C4) pistonasul de pe dreapta (pasager) se insurubeaza pe dreapta iar cel de stanga (sofer) se insurubeaza pe stanga ... de ce ... numai Bosch stie. Poate ii e util cuiva pe viitor.
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
Norishor
Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
Numar Inmatriculare: NOR

Mesaj de Norishor »

Dudau1991 scrie:Până la urmă am rezolvat cu etrierul, se pare că aveam cablurile de la frâna de mână gripate și garniturile etrierelor terminate, am cumpărat garnituri și pistonașe plus cablurile de la frâna de mână, mecanicul mi-a recomandat să schimb doar garniturile și să las vechile pistonașe.
Dar cum la noi sunt doar mecanici de ispravă a avut grijă să îmi rupă un șurub de sub masină care ținea protecția de plastic de la frâna de mână și frânele țin acum mai jos urmând să fac o nouă aerisire.
Are careva idee dacă se face aerisirea și la pompa abs? Mie mi-a făcut aerisirea clasică și nu sunt mulțumit, oricum am impresia că a greșit deoarece a rămas vasul fără lichid deoarece era urcată pe elevator, completând pe urmă.
Daca blocul ABS a prins vreo bula de aer, numai cu testerul si cu aparat de pompat lichid la presiune mai ai sanse sa-l aerisesti corect. Bineinteles ca iti va trebui lichid de frana nou, 2 bidonase de 0.5L, iar procedura trebuie facuta pe elevator cu cineva care stie ce face, si cu testerul si cu pedalele + mecanic care sa colaboreze cu cel din masina. Daca esti din Bucuresti, si nu rezolvi, da-mi un telefon.
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
:idea: Reparatii diverse cheie telecomanda
:arrow: http://www.facebook.com/ClubCitroenC4
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme C4”