Buna seara,
Stai linistit, uleiul ce se pierde pe la semerigurile de la planetara nu pot ajunge in zona ambreiajului, acolo poate ajunge doar daca ai rulmentul de la priza praf. Daca acesta este praf, faptul ca iti ajunge ulei la ambreiaj este cea mai mica problema

, vorbesc din propia experienta. Sper ca ai completat sau schimbat uleiul (paremise la HDI poti completa la nivel fara sa fi nevoit sa iti schimbi uleiul, la cutia mea alimentarea se face pe sus fara sa ai posibilitatea sa cunosti nivelul uleiului).
Revenind la problema mea:
-
Efect:smucituri foarte puternice la pierderea aderentei
-
Cauza:: Suport motor parte superioara, pasager obosit (muci in cazul meu)
1.Dupa cum am banuit initial aceasta problema s-a datorta suportului motor (este hidraulic), cost 138 lei.
2. Am schimbat si bucsa de la suportul anti balans, bucsa ma costat 30 lei, suportul ar fi fost 400 ( se gaseste doar original). Bucsa suportului original este incastrat intr-un inel de plastic, cel cumparat de mine are un inel metalic. Bucsa se poate monta si fara sa dati jos suportul de pe motor, il desfaceti de be berceau si cu o presa il inlocuiti...este putin de munca.
Primele impresii: la pierderea aderentei nu mai apare nici un fel de trepidatie, la trecerea peste denivelari succesive nu se mai resimte nici o vibratie, asa ca daca va gasiti in cazul meu, merita sa schimbati suportul hidraulic, cu putina atentie puteti sa o faceti si in fata blocului.
Cu ocazia aceasta am schimbat si distributia, nu a fost schimbata pana acum dar arata bine...oricum, acum stau cu sufletul impacat.
Va multumesc pentru parerile voastre.
Weekend placut