Bataie fata dreapta

Probleme de orice natura, intalnite la C4
bgd81

Re: Bataie fata dreapta

Mesaj de bgd81 »

Am avut si eu zgomotul acela de batai puternice la pierderea aderentei. Se smucea de ziceai ca se rupe in doua masina. Din fericire n-am avut decat vreo doua episoade dintr-astea.

Intre timp am schimbat amortizoarele spate si acum e super-ok, e rigida ca o nemteasca :)
Tot atunci am schimbat si un simering de planetara pe unde pierdeam ulei. Nu stiu daca uleiul de la cutie poate ajunge pe acolo la discul de ambreiaj(si nici nu mi-a trecut prin cap sa-l intreb pe mecanic), dar daca ajunge, atunci ambreiajul va "prinde" neuniform, lucru care va genera vibratii si trepidatii, mai ales in sarcina. Cel putin asta e teoria...

In concluzie acum nu mai bate nimic, nu mai smuceste, banuiesc ca una din astea doua erau cauza.
C4 coupe Champion 1.6HDI 110CP
mecaboy
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 i

Mesaj de mecaboy »

Buna seara,
Stai linistit, uleiul ce se pierde pe la semerigurile de la planetara nu pot ajunge in zona ambreiajului, acolo poate ajunge doar daca ai rulmentul de la priza praf. Daca acesta este praf, faptul ca iti ajunge ulei la ambreiaj este cea mai mica problema :ok , vorbesc din propia experienta. Sper ca ai completat sau schimbat uleiul (paremise la HDI poti completa la nivel fara sa fi nevoit sa iti schimbi uleiul, la cutia mea alimentarea se face pe sus fara sa ai posibilitatea sa cunosti nivelul uleiului).

Revenind la problema mea:
-Efect:smucituri foarte puternice la pierderea aderentei
-Cauza:: Suport motor parte superioara, pasager obosit (muci in cazul meu)

1.Dupa cum am banuit initial aceasta problema s-a datorta suportului motor (este hidraulic), cost 138 lei.
2. Am schimbat si bucsa de la suportul anti balans, bucsa ma costat 30 lei, suportul ar fi fost 400 ( se gaseste doar original). Bucsa suportului original este incastrat intr-un inel de plastic, cel cumparat de mine are un inel metalic. Bucsa se poate monta si fara sa dati jos suportul de pe motor, il desfaceti de be berceau si cu o presa il inlocuiti...este putin de munca.

Primele impresii: la pierderea aderentei nu mai apare nici un fel de trepidatie, la trecerea peste denivelari succesive nu se mai resimte nici o vibratie, asa ca daca va gasiti in cazul meu, merita sa schimbati suportul hidraulic, cu putina atentie puteti sa o faceti si in fata blocului.
Cu ocazia aceasta am schimbat si distributia, nu a fost schimbata pana acum dar arata bine...oricum, acum stau cu sufletul impacat.

Va multumesc pentru parerile voastre.
Weekend placut
mecaboy

Mesaj de mecaboy »

longo scrie:Eu am schimbat suportul superior si face tot la fel. La inceput era mai mic tremuratul, dar intre timp ambreiajul cred ca l-a aranjat cam in 2000 km. Insa nu mai da cu ranga in dreapta, cum dadea. Problema mea mare si la care nu m-am gandit pana nu am citit postul, este ca probabil o sa mi se strice, daca nu s-o fi dus deja, si rulmentul.
Depistezi usor problema la rulmentul de la priza: zgomot proportional cu cresterea vitezei, zgomotul dispare in momentul in care pedala de ambreiaj este la fund iar arborele de intrare nu mai este antrenat de catre motor. Daca consideri ca ai aceasta problema, iti recomand sa-l schimbi cat mai repede, altfel risti sa creasca jocul intre arborele de intrare si cel de iesire si sa faci muci angrenajele. De curiozitate, cauta postul meu de la sectiunea de prezentare a masinii si vei vedea cum aratau bilele din rulmentul meu...
Atentie, rulmentul de la priza se poate distruge si datorita nivelului scazut de ulei, spre deosebire de cei din partea opusa(treapta a-4-a), care sunt rulmenti capsati
djmanianfs
Marca si model masina: BMW F10 520D LCI 2012

Mesaj de djmanianfs »

Mecaboy, poti sa-mi lasi un link (pe privat, te rog) de unde ai cumparat suportul hidraulic pentru motor? Si eu am schimbat la a mea flanse amortizoare si bucse bara stabilizatoare (amortizoarele, bucele antirului, capete de bara, bieletele de directie si bucesele bascula sunt beton, n-au pic de joc sau semne de slabiciune) dar la denivelari pe partea dreapta bate ceva tare rau, parca ar fi fier pe fier (si se aude undeva in partea superioara) si cred ca singura varianta cred ca este acel suport. Cum imi pot da seama ca este praf?
Multumesc!
Ex: Citroen C4 coupe 1.4 16V 2005, Gri Iridis
Actual: BMW F10 520D LCI 2012, Black Saphire Metalic 475
mecaboy

Mesaj de mecaboy »

Salut. In primul rand vei putea vedea cauciucul crapat sau aproape rupt, in al doilea rand daca vei misca de motor acesta se va deplasa destul de mult (te uiti la suport si vei vedea un joc mare). Discut si revin cu un PM
siempre

Mesaj de siempre »

Buna! :)

Am si eu unele simptome descrise mai sus, si as vrea sa schimb acel suport motor superior; l-am testat cu frana de mana trasa si acceleratie inainte inapoi, iar motorul de balanseaza destul de urat.
Intrebarea mea e daca merita sa fac un compromis si anume sa cumpar unul aftermarket(febi, corteco, etc.) sau sa cumpar OEM care e dublu la pret, respectiv 450 Lei.

Merci. :)
Citroen C4 Coupe 1.6 16V SX VTR
mecaboy

Mesaj de mecaboy »

Salut. Daca ai balant la motor, inainte de a cumpara suportul superior arunca si un ochi la cel antibalans/anticuplu, ceea ce spui tu imi suna mai mult a problema de la suportul anticuplu. Acum venind vorba de OEM vs aftermarket...ramane la atitudinea ta. Chiar daca pui piese OEM sa nu te astepti sa tina la fel cu cel de serie (cel echipat in fabrica) dar exista posibilitatea sa tina mai mult ca un after...sau nu :lol: . Sincer sa-ti spun la cat am dat eu pe acesta, daca ma tina 1-2 ani sunt multumit. Nu sustine piesele aftermarket dar nu ma lasa sufletul sa dau 450 pe unul original.

P.S. Drept dovada, bucsa de la suportul anticuplu originala, de pe masina este incastrata intr-un inel de plastic, cea aftermarket intr-un inel metalic.
siempre

Mesaj de siempre »

Initial am dat vina pe acel suport antibalans si am actionat, am schimbat bucsa, dar fara rezultat, de aceea nu mai ramane decat suportul superior, iar cu ocazia asta am sa rectific pretul pentru acesta, OEM costa 276 lei, pret care m-a convins sa-l comand in defavoarea unuia aftermarket care costa in jur de 200 lei. :)
mecaboy

Mesaj de mecaboy »

Am inteles, pai atunci multa bafta sa-ti rezolvi problema prin schimbarea aceastui suport. Cu ocazia schimbarii suportului am ales sa inlocuiesc si distributia, nu a fost facuta pana acum si daca tot am dat suportul jos... am facut-o si pe asta.
siempre

Mesaj de siempre »

Update.

Am schimbat suportul superior, cel vechi mai avea foarte putin ulei, nu mai era elastic, ci foarte elastic. Acum cu cel nou e o schimbare, dar nu mare, de aceea pun o intrebare: e normal sa se balanseze inainte inapoi motorul, incat sa scartie cotul elastic de la galerie? Patesc asta la plecare brusca de pe loc, sau la frana de motor. Acum aproximativ 6 luni am schimbat doar bucsa de la suportul antibalans, in schimb nu am schimbat suportul acela fix. Cat de elastic trebuie sa fie motorul pe acei suporti? :)
mecaboy

Mesaj de mecaboy »

Depinde si cat de fortos esti :ya . Glumesc. Cred ca cel mai bine ai compara cu o alta masina (acelasi motoro/model evident), totusi fiind niste suporti elastici este normal sa ai o mica miscare, pana la urma de aceea avem suporti si nu montam motorul pe masina prin intermediul suruburilor.
Cum ti-ai dat seama de faptul ca acel scartait vine de la racordul flexibil al galeriei? Daca erai din Bucuresti te invitam cu placere sa faci o comparatie.
siempre

Mesaj de siempre »

Sunt din Iasi. :) In legatura cu zgomotul, destul de simplu, doi oameni, unul stand la volan cu frana de mana trasa, treapta 1, apoi marsarier, iar celalalt om sub masina pana depisteaza de unde vine sunetul. :)
longo

Mesaj de longo »

Si mie-mi scartaie cuplajul de la evacuare. cum ating acceleratia, scartz-scartz... E o garnitura metalica tesuta.La service mi-au zis sa-l las asa, ca de obicei se rupe flansa de la catalizator la cativa ani de temperatura inalta.
Intrebare: Unde ati gasit volanta simpla 1.6i(desi nu cred ca este volanta) ? Un pret mai mic?
Dl. Mecaboy, te rog frumos, cat a costat totul inclusiv distributia? Si eu trebuie sa rezolv neaparat ambreiajul, ma scoate din minti. Am ajuns la 90.000.Noroc ca merge sotia cu C4, de obicei. Am folosit pana acum peste 10 masini, am zic eu aproape un milion de km, dar n-am pomenit asemenea porcarie. Daca tot bag in masina cat valoarea ei, sa-i fac si distributia.
Stau si ma gandesc acum ca si consumul exagerat poate sa fie tot de la ambreiajul asta pacatos.
longo

Mesaj de longo »

Si mie-mi scartaie cuplajul de la evacuare. cum ating acceleratia, scartz-scartz... E o garnitura metalica tesuta.La service mi-au zis sa-l las asa, ca de obicei se rupe flansa de la catalizator la cativa ani de temperatura inalta.
Intrebare: Unde ati gasit volanta simpla 1.6i(desi nu cred ca este volanta) ? Un pret mai mic?
Dl. Mecaboy, te rog frumos, cat a costat totul inclusiv distributia? Si eu trebuie sa rezolv neaparat ambreiajul, ma scoate din minti. Am ajuns la 90.000.Noroc ca merge sotia cu C4, de obicei. Am folosit pana acum peste 10 masini, am zic eu aproape un milion de km, dar n-am pomenit asemenea porcarie. Daca tot bag in masina cat valoarea ei, sa-i fac si distributia.
Stau si ma gandesc acum ca si consumul exagerat poate sa fie tot de la ambreiajul asta pacatos.
djmanianfs
Marca si model masina: BMW F10 520D LCI 2012

Mesaj de djmanianfs »

De la bataie fata dreapta s-a ajuns la ambreiaj... :ya
Ex: Citroen C4 coupe 1.4 16V 2005, Gri Iridis
Actual: BMW F10 520D LCI 2012, Black Saphire Metalic 475
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme C4”